1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • ballor
    Visták
  • rigaman
    hali
    én most szeretnék új vista felhasználó lenni,
    olyan kérdéseim lennének:
    1, A vistának milyen fajtái vannak
    2, a változatok között mi a különbség
    3, melyiket érdemes feltenni
  • Zsoltika 007
    Próbáld a 32 bitest! Fölös a 64-est arra a gépre.
  • Angar
    Sziasztok! Furcsa problémám van a Vistát még telepíteni sem sikerül ugyanis közben kék képernyő jött ki kritikus hardverhibáról és újraindítás után a winchestert nem is ismerte fel a boot képernyőn. Erre próbáltam a telepítést: AMD 3000+, 1Gb RAM, Asus a8n-sli, Innno3D Geforce 6600, Maxtor 160Gb IDE-s HDD. Köszönöm a hozzáértő véleményeket!
  • Rage47
    fejeltsd el az audigy-t vista-n sajnos:( én is sokat szivtam vele, csomó dolgot próbáltam, hogy összehozzam az 5.1-et audigy4-el, de sehogy sem megy. ráadásul a creative azt írta a fórumukba, h sajnálják, de nem csinálnak már új drivert...fu*k
    egyébként ha csak driver kell, akkor a creative.com-on lehet tölteni...
    maradt a jó öreg xp, ahol minden müxik:p
  • robi12
    Szasztik. Van egy nagy problémám, Vista 64 -em van fent a gépemen,és Creativ audigy hangkártyám,de ahány drivert felpróbáltam rakni nem engedi. mit csináljak.???
  • Bucser
    Ezt már anno amillenium is meg tudta csináni a gond az egésszel az hogy hibernálás során is a memória tartalémá vinyóra írja ki. így ébredéskor onnan tölti be. Másrészt én akkor már mi a francnak kapcsoljam ki a gépet ha áram alatt tartom?? Úgyis megy egész este.

viszont pofáltanul gáz, hogy elmegy aneted ha kikapcsolod a gépet. Ez nagyon szar....
  • crashpipi
    Sziasztok!
    Csak azért dobnék még egy uccsó üzit ebbe a topicba, m hátha vki szembesül majd a jövőben ezzel a van net, nincs net problémával. Megoldódott. Mondhatni véletlenül. Unalmamban olvasgattam a súgót és ott találkoztam azzal, h mi a különbség a leállítás, az alvás és a hibernálás funkció közt. Miután azt írták, h kizárólag akkor "állítsam le" a PC-t, ha hardvert módosítok vagy cserélek, egyébként, mindig hibernáljam, ha nem csak kis ideig nem akarom használni. (mert arra ott az alvás funkció)
    És így müködik!!!! :)
    Leáll a gép, nem eszik semmi extra áramot és a memóriában marad minden, aminek köszönhetően nem csak gyorsan bebootol, de semmi gond a nettel. :)
  • crashpipi
    DHCP Server: kipipálva
    IP Pool Starting Address : 192.xxx.x.xx Pool size: 32
    DNS servers assigned by DHCP server:
    (alatta 3 sor:)
    First DNS Server --> From ISP (ez legördülő füles, állítani lehet)
    Second ... ugyanaz
    Third....
    LAN TCP/IP
    IP Adress: 192.xxx.x.x RIP Direction: Both (ez is füles)
    IP Subnet Mask: 255.xxx.xxx.x RIP Version: Rip-1 (füles)
    Multicast: none (füles)
    Windows Networking (NetBIOS over TCP/IP)
    Allow between LAN and Wan --> kipipálva

Na ezek szerepelnek azon az oldalon, ahol a DHCP-re van utalás.
    Tipp?
  • Zsoltika 007
    Szerintem is valami olyan gubanc lesz ott. Lehet lekapcsoltad hogy a a címet dhcp-ről kapja meg automatikusan.
  • crashpipi
    Persze. Be kellene állítani. Az IP címet kéri le hibásan, vagy nem tudja lekérdezni helyesen. Magyaráztak nekem vmi dinamikus meg statikus lekérdezést, de nem tudom, hogy mit kellene átállítani.
  • Zsoltika 007
    Mégis a routerrel van gond ha a sima modemmel működik.
  • crashpipi
    Rossznak biztos nem rossz, mert akkor az XP-vel se menne. A beállításaihoz meg nem nyúltam, mert nem értek hozzá. Ezért mondtam, hogy lefotóztam, hogy miket lehet állítani.
  • Zsoltika 007
    Rossz a router vagy hibásan van beállítva.
  • crashpipi
    Megtettem. Újraindítás után megy rögtön. Ne, de ez félmegoldás. Ha itthon van a hugom, leszedi a tökön, ha nincs nála net. :)
  • Zsoltika 007
    Esetleg próbáld ki úgy hogy közvetlenűl a kábelmodemet dugod a gépbe.
  • crashpipi
    Vagy esetleg crashpipivhotmail.com az MSN címem. Ott is átmehet a kép.
  • crashpipi
    Ez a wireless-t jelenti? Nem. Sima utp kábeles. Motorola kábelmodem (kábeltévés net), ZyXel Prestige 324 router. Integrált hálókarik.
  • Zsoltika 007
    wlan?
  • crashpipi
    Sziasztok!
    Anno a topic elején írtam egy problémámról, amit nem sikerült megoldanom. Türelmes voltam, visszaraktam az XP-t és vártam, hogy hagy gyűljenek a javítások a Vistához, hátha idővel akad rá valami megoldás. Ma visszapakoltam. (64 bites magyar Home Premium OEM

"minden bekapcsolás után a hálózat csak helyi, a net korlátozott, nem érhető el. A diagnosztizálás és javítást választom, ahol kidobja, hogy nem sikerült megújítani az IP címet..." --> router 220-ból kihúz, vár 10 másodpercet és minden ok. :(

Ha lenne valaki, aki ráér foglalkozni egy magamfajta szerencsétlen láma problémájával, azt nagyon szépen megköszönném. [email protected] a mail címem. Ma telepítés után csináltam fotókat a hibaüzimről és a routerem beállításainak oldalairól sorban. Elküldeném, ha valaki ért esetleg hozzá.

Köszönöm. :(
  • Zsoltika 007
    Ha sok cuccot raksz fel akkor előfordul hogy egy idő után belassul a rendszer és érdekes dolgokat is produkál. Ezért ilyenkor érdemes újra telepíteni. De hogy havonta az hülyeség. Régen a win 95/98-at még talán néha kellett de az xp-t már nem.
  • Rage47
    Vista-nak elvileg az a lényege, h szuperbiztos stb stb, nem kell újrarakni. Az xp-met sem raktam újra vagy másfél éve.
    Ha nagyon baja van az op.rendszerednek, akkor természetesen rakd újra, de általában ez nem megszokott dolog, hogy havonta rakunk újra op.rendszert.
  • reznák
    sziasztok!

Az lenne a kérdésem tom nem ide tartozik, de hallottam olyat hogy érdemes havonta újrarakni az operációs rendszert. Mert nálam mostanában nagyon sok hiba van vele. Ez igaz? Segítsetek.
  • baca01
    van belőle 32bites és 64bites verzió is...
  • Rage47
    igen.
  • Sobal
    hello mindenki! egy elég hülye kérdésem lenne: a vista 64bites oprendszer, vagy mint az XPnek, ennnek is van 64bites változata?
  • kopa1
    Nem található meg, bár egy oldalla előbb belinkeltem!
  • Rage47
    sztem próbáld ki, vagy keresd ki a listából
    a lista megtalálható szerintem a 32 bites Vista topikjának faq-jában
  • Moyko
    Csak egy egyszerű kérdés:

A warcraft 3 müxik 64-es Vista-n?
  • Rage47
    hogy lehet kiszedni a Vista rendszerhangokat? hol találom meg őket? jobban tetszenek, mint az xp-é, ezért akarom kicserélni...:)
  • tugyiti
    Miért cáfolta volna meg?Okos légy ne okoskodj mert az emberek nem szeretik.Az hogy a hangkártyádhoz (vagy akármelyik hardware elemhez) van e driver nem sok köze van ahoz hogy egy tiszta 64bites bacburner,vagy tömöritő program,vagy mestint algoritmus gyorsabban fog lefutni v. lefordulni x64-es rendszeren mint x86-on.
  • kopa1
    sajnos nem igen van hozzá driver
    Ezzel megcáfoltad a mondat első felét!
  • apu
    Én próbáltam mind a kettőt a 64 bites többször gyorsabb, de sajnos nem igen van hozzá driver.
  • Speedy86
    Erre énis gondoltam. Azért kell még kb egy fél év míg a gyártók alkalmazkodni tudnak az uj igényekhez. De egyébként teccik nagyon:)
  • WinfIlka
    Mi szól amellett, hogy 64 bites Vistat rakjak fel? Úgy látom keményebb dió, mint a 32-es ás amúgy is csak 1 giga ramom van.
  • Zsoltika 007
    Nem a vista lassít hanem a szar vga driverek. Ugyanis azt még egyik gyártó se tudott normálisan csinálni hozzá.
  • Speedy86
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem alapvetően a vistával kapcsolatban.
    Az alábbi konfigom van: A8N-E alaplap, 3200+ athlon 64, 2x512Mb ram, 6600-as 300/550 videókártya.
    Feltettem a vistát és 3d mark 2003-on 1500 pontal kevesebbet értem el mint xp-n. Ennyira lassítja a gépet a vista? Komolyan elbizonytalanított :S
  • kopa1
    Alaplap gyártójának a honlapjáról
  • AYOR
    Jujj Jujj menten lemarom az arcomról a bőrt! Sziasztok!
    Kissé szétzilált vagyok egyszerüen az alaplapi telepítőlemezemen találhato "Soundmax" driver nem kompatibilis a W. Vistával :( ötletek? Honnan tudnám letölteni? sajnos hiába próbálkozom nem akadok a nyomára. Help Plíííz :D :X
  • Zsoltika 007
    #146,#149