1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
-
ballor #209 Visták -
rigaman #208 hali
én most szeretnék új vista felhasználó lenni,
olyan kérdéseim lennének:
1, A vistának milyen fajtái vannak
2, a változatok között mi a különbség
3, melyiket érdemes feltenni -
#207 Próbáld a 32 bitest! Fölös a 64-est arra a gépre. -
Angar #206 Sziasztok! Furcsa problémám van a Vistát még telepíteni sem sikerül ugyanis közben kék képernyő jött ki kritikus hardverhibáról és újraindítás után a winchestert nem is ismerte fel a boot képernyőn. Erre próbáltam a telepítést: AMD 3000+, 1Gb RAM, Asus a8n-sli, Innno3D Geforce 6600, Maxtor 160Gb IDE-s HDD. Köszönöm a hozzáértő véleményeket! -
#205 fejeltsd el az audigy-t vista-n sajnos:( én is sokat szivtam vele, csomó dolgot próbáltam, hogy összehozzam az 5.1-et audigy4-el, de sehogy sem megy. ráadásul a creative azt írta a fórumukba, h sajnálják, de nem csinálnak már új drivert...fu*k
egyébként ha csak driver kell, akkor a creative.com-on lehet tölteni...
maradt a jó öreg xp, ahol minden müxik:p -
robi12 #204 Szasztik. Van egy nagy problémám, Vista 64 -em van fent a gépemen,és Creativ audigy hangkártyám,de ahány drivert felpróbáltam rakni nem engedi. mit csináljak.??? -
#203 Ezt már anno amillenium is meg tudta csináni a gond az egésszel az hogy hibernálás során is a memória tartalémá vinyóra írja ki. így ébredéskor onnan tölti be. Másrészt én akkor már mi a francnak kapcsoljam ki a gépet ha áram alatt tartom?? Úgyis megy egész este.
viszont pofáltanul gáz, hogy elmegy aneted ha kikapcsolod a gépet. Ez nagyon szar.... -
crashpipi #202 Sziasztok!
Csak azért dobnék még egy uccsó üzit ebbe a topicba, m hátha vki szembesül majd a jövőben ezzel a van net, nincs net problémával. Megoldódott. Mondhatni véletlenül. Unalmamban olvasgattam a súgót és ott találkoztam azzal, h mi a különbség a leállítás, az alvás és a hibernálás funkció közt. Miután azt írták, h kizárólag akkor "állítsam le" a PC-t, ha hardvert módosítok vagy cserélek, egyébként, mindig hibernáljam, ha nem csak kis ideig nem akarom használni. (mert arra ott az alvás funkció)
És így müködik!!!! :)
Leáll a gép, nem eszik semmi extra áramot és a memóriában marad minden, aminek köszönhetően nem csak gyorsan bebootol, de semmi gond a nettel. :) -
crashpipi #201 DHCP Server: kipipálva
IP Pool Starting Address : 192.xxx.x.xx Pool size: 32
DNS servers assigned by DHCP server:
(alatta 3 sor:)
First DNS Server --> From ISP (ez legördülő füles, állítani lehet)
Second ... ugyanaz
Third....
LAN TCP/IP
IP Adress: 192.xxx.x.x RIP Direction: Both (ez is füles)
IP Subnet Mask: 255.xxx.xxx.x RIP Version: Rip-1 (füles)
Multicast: none (füles)
Windows Networking (NetBIOS over TCP/IP)
Allow between LAN and Wan --> kipipálva
Na ezek szerepelnek azon az oldalon, ahol a DHCP-re van utalás.
Tipp? -
#200 Szerintem is valami olyan gubanc lesz ott. Lehet lekapcsoltad hogy a a címet dhcp-ről kapja meg automatikusan. -
crashpipi #199 Persze. Be kellene állítani. Az IP címet kéri le hibásan, vagy nem tudja lekérdezni helyesen. Magyaráztak nekem vmi dinamikus meg statikus lekérdezést, de nem tudom, hogy mit kellene átállítani. -
#198 Mégis a routerrel van gond ha a sima modemmel működik. -
crashpipi #197 Rossznak biztos nem rossz, mert akkor az XP-vel se menne. A beállításaihoz meg nem nyúltam, mert nem értek hozzá. Ezért mondtam, hogy lefotóztam, hogy miket lehet állítani. -
#196 Rossz a router vagy hibásan van beállítva. -
crashpipi #195 Megtettem. Újraindítás után megy rögtön. Ne, de ez félmegoldás. Ha itthon van a hugom, leszedi a tökön, ha nincs nála net. :) -
#194 Esetleg próbáld ki úgy hogy közvetlenűl a kábelmodemet dugod a gépbe. -
crashpipi #193 Vagy esetleg crashpipivhotmail.com az MSN címem. Ott is átmehet a kép. -
crashpipi #192 Ez a wireless-t jelenti? Nem. Sima utp kábeles. Motorola kábelmodem (kábeltévés net), ZyXel Prestige 324 router. Integrált hálókarik. -
#191 wlan? -
crashpipi #190 Sziasztok!
Anno a topic elején írtam egy problémámról, amit nem sikerült megoldanom. Türelmes voltam, visszaraktam az XP-t és vártam, hogy hagy gyűljenek a javítások a Vistához, hátha idővel akad rá valami megoldás. Ma visszapakoltam. (64 bites magyar Home Premium OEM
"minden bekapcsolás után a hálózat csak helyi, a net korlátozott, nem érhető el. A diagnosztizálás és javítást választom, ahol kidobja, hogy nem sikerült megújítani az IP címet..." --> router 220-ból kihúz, vár 10 másodpercet és minden ok. :(
Ha lenne valaki, aki ráér foglalkozni egy magamfajta szerencsétlen láma problémájával, azt nagyon szépen megköszönném. [email protected] a mail címem. Ma telepítés után csináltam fotókat a hibaüzimről és a routerem beállításainak oldalairól sorban. Elküldeném, ha valaki ért esetleg hozzá.
Köszönöm. :( -
#189 Ha sok cuccot raksz fel akkor előfordul hogy egy idő után belassul a rendszer és érdekes dolgokat is produkál. Ezért ilyenkor érdemes újra telepíteni. De hogy havonta az hülyeség. Régen a win 95/98-at még talán néha kellett de az xp-t már nem. -
#188 Vista-nak elvileg az a lényege, h szuperbiztos stb stb, nem kell újrarakni. Az xp-met sem raktam újra vagy másfél éve.
Ha nagyon baja van az op.rendszerednek, akkor természetesen rakd újra, de általában ez nem megszokott dolog, hogy havonta rakunk újra op.rendszert. -
reznák #187 sziasztok!
Az lenne a kérdésem tom nem ide tartozik, de hallottam olyat hogy érdemes havonta újrarakni az operációs rendszert. Mert nálam mostanában nagyon sok hiba van vele. Ez igaz? Segítsetek. -
baca01 #186 van belőle 32bites és 64bites verzió is... -
#185 igen. -
Sobal #184 hello mindenki! egy elég hülye kérdésem lenne: a vista 64bites oprendszer, vagy mint az XPnek, ennnek is van 64bites változata? -
#183 Nem található meg, bár egy oldalla előbb belinkeltem! -
#182 sztem próbáld ki, vagy keresd ki a listából
a lista megtalálható szerintem a 32 bites Vista topikjának faq-jában -
#181 Csak egy egyszerű kérdés:
A warcraft 3 müxik 64-es Vista-n? -
#180 hogy lehet kiszedni a Vista rendszerhangokat? hol találom meg őket? jobban tetszenek, mint az xp-é, ezért akarom kicserélni...:) -
#179 Miért cáfolta volna meg?Okos légy ne okoskodj mert az emberek nem szeretik.Az hogy a hangkártyádhoz (vagy akármelyik hardware elemhez) van e driver nem sok köze van ahoz hogy egy tiszta 64bites bacburner,vagy tömöritő program,vagy mestint algoritmus gyorsabban fog lefutni v. lefordulni x64-es rendszeren mint x86-on. -
#178 sajnos nem igen van hozzá driver
Ezzel megcáfoltad a mondat első felét! -
#177 Én próbáltam mind a kettőt a 64 bites többször gyorsabb, de sajnos nem igen van hozzá driver. -
Speedy86 #176 Erre énis gondoltam. Azért kell még kb egy fél év míg a gyártók alkalmazkodni tudnak az uj igényekhez. De egyébként teccik nagyon:) -
WinfIlka #175 Mi szól amellett, hogy 64 bites Vistat rakjak fel? Úgy látom keményebb dió, mint a 32-es ás amúgy is csak 1 giga ramom van. -
#174 Nem a vista lassít hanem a szar vga driverek. Ugyanis azt még egyik gyártó se tudott normálisan csinálni hozzá. -
Speedy86 #173 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem alapvetően a vistával kapcsolatban.
Az alábbi konfigom van: A8N-E alaplap, 3200+ athlon 64, 2x512Mb ram, 6600-as 300/550 videókártya.
Feltettem a vistát és 3d mark 2003-on 1500 pontal kevesebbet értem el mint xp-n. Ennyira lassítja a gépet a vista? Komolyan elbizonytalanított :S -
#172 Alaplap gyártójának a honlapjáról -
#171 Jujj Jujj menten lemarom az arcomról a bőrt! Sziasztok!
Kissé szétzilált vagyok egyszerüen az alaplapi telepítőlemezemen találhato "Soundmax" driver nem kompatibilis a W. Vistával :( ötletek? Honnan tudnám letölteni? sajnos hiába próbálkozom nem akadok a nyomára. Help Plíííz :D :X -
#170 #146,#149