25
  • tdeejay
    #25
    sziasztok! lehet nem ide kellene irnom... keresek 512-es mem kártyát Green 320-as lap-top ba! ha valaki tud kérem irjon!
  • sathinel
    #24
    UnionFS is mainly used in Live-CD or diskless systems, where the read-only root directory is combined with a tmpfs filesystem (which resides in memory and is writable). This way, all the files from read-only root can be modified, and the modification is kept in memory.

    live distro
  • turul16
    #23
    Igen a Live CD -k használnak Ram disket, ezért is több memóriát igényelnek, mint feltelepítve.TMPFS/RAMFS/SHMFS.
    Elfőrdul, hogy egy 650Mb Live CD -re azt írják, hogy 2Gb szoftvert tartalmaz, az a SquashFS -nek köszönhető, ami tömörített, ReadOnly file rendszer, kicsivel többet is seek-el a CD-ROM miatta, de legalább sok minden van rajta.

    Én nekem kelettek distcc-t futató gépek, ezért csináltam egy nagy, initrd cumót, bebotolt a gép elindult a distcc és mentem a köv. géphez (Ugyan azzal a Pen driveal, kirántva az előző gépböl), volt sok distcc -ző gépem :)
    így kell elosztott rendszert csinálni egy számtech teremből, eztán lehet gyorsan C/C++ kódot forgatni..
  • dez
    #22
    Ez már csak azért is furcsa lenne, mert pl. az éppen bejelentkezett felhasználó adatait át kell másolnia a currentbe a registryben. Szerintem a live CD/DVD-k egy ramdisk-féleséget is elindítanak, és oda másolják azokat a dolgokat, amik írásra kerülnek.
  • sathinel
    #21
    Lol. Valamit nagyon elrontottál. Ha live CD-t csinálsz vagy DVD-t azt sem írod többször, mégis feláll a rendszer. Ha USBlive distrót raksz fel ugyanez a helyzet. Valamit nagyon elnyomtál ha írt rá.

    USB distrók letöltése

    Max a változtatásokat rakod rá. Nekem rajta van 1.5 hónapja a rendszer, és azóta csak 2 installált programot raktam rá. Az pontosan 2 mentés. A többi alkalommal nem nyúlhat hozzá a renszer olvasd el a cikkeket.
  • kvp
    #20
    A battery backed ram lenne itt az athidalo megoldas. A rendszer alapbol ramdisk-re ir, majd leallaskor atmasolja a flash teruletre. Ha ramdisk nem a rendszermemoriaban van, hanem a flash tarolo resze, akkor megkerulheto a flash kiegese es hasznalat kozben a ram is sokkal gyorsabb mint a flash. Ilyen ram shadow megoldast hasznaltak a regi 32 bites texas szamologepek az eeprom-juk vedelmere.
  • LADA Kalina
    #19
    na igen az üzleti érdek... csak így meg az a baj vele, hogy meglehetősen kicsi, nem hiszem hogy könnyen felvenné a versenyt a vinyókkal szemben, habár igaz hogy a laptopokban 60-120gigás vinyók szoktak lenni, de azokhoz mérten is kicsi és drága, ha kiadnának 1 64gigást, akkor versenyképes is lenne, és szerintem onnan is elég gyorsan tudnának fejlődni, hiszen ilyen memóriafajtában ekkora méret mellett a jelenlegi technológiával is kihozható kb. 120-160 giga kapacitás szerintem.
  • dez
    #18
    Azt hiszem, az elhangzottak alapján talán nem ártana kicsit átírni ezt a mondatot: "Lényegében az új termék a hagyományos laptop merevlemezekkel szemben technikailag csak előnyökkel rendelkezik: gyorsabbak, lényegesen megbízhatóbbak és kevesebb energiát fogyasztanak."
  • Godefroy
    #17
    13 év?

    A rendszer rengetegszer ment a vinyora nem csak 2x naponta!

    Ráadásul ha használod is a dolgot akkro nem 2x mentesz egy géppel naponta hanem kb 100x különböző filokat, telepítesz, letöltesz, stb stb.

    És ezt a vinyot RENDSZERVINYOKÉNT képzelik el, nem biztonsági mentés háttértárnak.

    4 GB-os CF kártyával probáltam már a dolgot kb negyed évig bírja aztán meghal, nem bírja a rendszer töltéseket, mentéseket.
  • turul16
    #16
    YAFFS
  • quentit
    #15
    Végre egy tök jó bejelentés. Ezzel remélhetőleg tovább lehet növelni a notebook-ok akkumulátor üzem idejét.
    Hasonlóképpen csak az OLED-et várom :)
  • Cat #14
    nem adhatják ki egyből a lehetséges maxot, hisz akkor nem lehetne gyorsan fejlődni.
  • grebber
    #13
    Mindenki az élettartammal van elfoglalva 4 évig lazán müködik a vinyók se nagyon huzzák tovább sajnos :(
  • PíszLávJuniti
    #12
    Dos simán tölthető USBről :)
  • sathinel
    #11
    Win alatt nem próbáltam, de linux alatt van pár usb-s rendszer. Én ubuntut, és sax -ot próbáltam ki azok jók. Win alatt amíg így csinálják mint manapság is, akkor max az MS-hoz ki valami ilyesmit vagy nem lessz. Live CD-DVD rendszereket raknak ilyenkor linux-ból az USB-re, és a CD-DVD-re sem tudsz írni többet.
  • LADA Kalina
    #10
    nagyon remélem hogy az ár és élettartam problémát hamarosan megoldják, mert amúgy nagyon jó lenne, azt azért megjegyzem hogy a méretéhez képest a tárkapacitás meglehetősen kicsi, ha pl. azt vesszük, hogy 1 SD kártyára most 4-8 giga is ráfér, ez meg lagalább 10-20x akkora... az persze igaz, hogy ha emelik a kapacitást a költségek is jobban felugranak, de szerintem akkor is legalább bemutathattak volna belőle egy nagyobb kapacitású változatot is(mondjuk 1 64gigásat simán reálisnak tartok)
  • Penge4
    #9
    "napi két mentés rá, és max 10000 írás akkor 13 évig jó."

    Ha azt vesszük, hogy egy fájlcserélőnél 512kB-os "szeletekben" jönnek le a cuccok, az egy DVD-nél hány mentés?
    OS winyónak tényleg nem rossz, csak pl Windows esetében sok progit hiába telepítesz más meghajtóra, a C-re is pakol fájlokat (Common Files, Documents and Settings...stb), amit később megváltoztathatsz a registryben, de akkor is egyszer telepítésnél odaírta. Azonkívül akárhova pakolsz akármit (pl: E:\Dokumentumok\DSC45465.jpg), annak az információi tárolódnak a registryben, ami szintén a C-n van.
  • nagylzs
    #8
    Méghogy százszor gyorsabb! Bruhahaha! Talán a cikk írója nem tud olvasni? A SanDisk oldalán KÉTSZERES sebességről írnak:

    """
    These characteristics, combined with SanDisk advanced flash management technology, enable SanDisk SSD to achieve performance that is approximately twice as fast as the hard disk drive2.
    """
  • huuu
    #7
    Na hajrá!
    Az árakat meg lehet levinni.
    A konkurensek is elkezdhetnék.
    A hibridwinyók még sehol és itt van lassan április.
  • AquirLord
    #6
    Remélem videokamerába is kijön egy ilyen változat hamarosan. A HDD-s kamerák nagyon érzékenyek, nem szivesen vennék olyant. Ráadásul itt úgysem írod annyiszor tele a flash-t úgyhogy az sem probléma hogy nem annyiszor írható mint a HDD.
  • sathinel
    #5
    napi két mentés rá, és max 10000 írás akkor 13 évig jó. Nem rossz ha azt nézed hogy csak bootra használnád+ OS, software upgrade ami változtat rajta.
  • sathinel
    #4
    Memória egyre több van a gépben. A linux már most is felrakható liveUSB-t pedig nem írod max olvasod. A rendszernek nagyon király ha van winyód is melette. Telepített szoftware-kell rá és minden mást winyón végzel. + ha utánnaolvasol a tomshardware.com-on akkor láthatsz olyat, hogy a rendszert mikor kikapcsolod a gépet, akkor flash kártyára menti, és ugyanonnan folytatod, mikor bekapcs a gép. Megtartotta a memóriában. Ha pedig kiváltja a winyót, akkor olcsóbb lessz sokkal.
  • Godefroy
    #3
    Nem értem ez hol 100x gyorsabb mint a merevlemez?
    30 mp alatt tölti be 48 mp helyett ez max 1,6x-al gyorsabb.

    Ráadásul a flashek élettartama meszse lemarad egy vinyóétól.

    Egyszóval inkább 100x drágább mint mint 100x gyorsabb ez
  • PíszLávJuniti
    #2
    az ötletet nagyon jónak tartom, kérdés az élettartam.
  • PíszLávJuniti
    #1
    "A SanDisk bejelentette új, 3,5-ös SSD memóriakártyáját."
    késő van már tudom, de az inkább 2,5 akar lenni :)