41
  • chriskardos
    Már nem azért, de a Scrubs mióta sitcom? Egyáltalán nem az, ami a sitcomokat illeti, náluk nem "alánevetés" van, hanem élő közönség. Az más kérdés, hogy a szinkronban ez meg se látszik, mert mindegyik sitcomot elrontják a műnevetéssel.
  • Kagemusha
    Ennyi szocseplest! Tomoren: GAGYI!!!
  • gulga
    Komolyan gondolta valaki ebben az országban, hogy ezt a sorozatot 3-szor benyeli a nézőközönség? Szerintem bukta lesz. Heroes forever!!!
  • winnie
    wittgen. az egy dolog, hogy te f*szságnak tartod, amit az emberek többsége néz (én is.), de ők meg azt tartják annak, amit te. kinek mi tetszik. és ők vannak többen.

"Egyébként a Hősök szintű (itt a minőséget értem) sorozatoknál az lesz csak a hiba, hogy leadják az 1. max 2. évadot, aztán többet nem fognak,"

mondom, ilyenre nem volt példa.

" mert amerikában megint feltűnik vmi, amit itthon el lehet adni, mint legnézettebbet, stb."

akkor máshova teszik. a vészhelyzet 12 éve megy, a lost 3 éve, stb.

"Pl BG is csak az 1. évad lett leadva, amit most ismételnek, usában meg már a s3e18 megy."

persze, mivel amikor az S1 ment, még az s2 volt aktuális és most felvezetik az s2-t. amerikában is volt szünet két évad között. sőt. a felvezető film után több mint egy év szünet volt. az, hogy szünet van, még nem jelenti, hogy nem lesz folytatás. a bsg 2. évad is jönni fog heteken belül.

"Pl 24 usában sikersorozat, de itthon az 1. évad után eltűnt, nemrég kezde el újra a CoolTv vetíteni."

sikersorozatról volt szó, a 24 nem volt siker. sem itthon (ezért tűnt el, nyilván egy buktába senki nem feccöl pénzt) és amerikában sem. a fox bízott a sorozatban és ennek köszönhető, hogy a zsenge első 3 évad után a 4-5. évadban már olykor bekerült a 20 legnézettebb sorozat közé amerikában a 24.

"De itthon nem lesz sikersorozat, mivel nem országos adó adja (m1,rtl,tv2)."

mivel már dvd-n is megjelent az első 5 évad. az m1 megpróbálta. reklámozta is,óriásplakátozta, stb. az első adásnak remek volt a nézettsége. aztán a nézők fele otthagyta a sorozatot. a lehetőség egvolt, de a 24 nem jött be nekik.
  • Wittgen
    Pl 24 usában sikersorozat, de itthon az 1. évad után eltűnt, nemrég kezde el újra a CoolTv vetíteni. De itthon nem lesz sikersorozat, mivel nem országos adó adja (m1,rtl,tv2).
  • Wittgen
    Heti nézettségi adatokban szerintem mindenképpen a Címlapsztori fog győzni...egy olyan rszágban, ahol az emberek gőzikét, bárányok köztöö és egyéb f*szságokat bambul, valamint odavan a szappanoperákért és gagyi sorozatokért más nem várható.

Egyébként a Hősök szintű (itt a minőséget értem) sorozatoknál az lesz csak a hiba, hogy leadják az 1. max 2. évadot, aztán többet nem fognak, mert amerikában megint feltűnik vmi, amit itthon el lehet adni, mint legnézettebbet, stb.
    Pl BG is csak az 1. évad lett leadva, amit most ismételnek, usában meg már a s3e18 megy.

De, ugye emberek azért is találták fel a netet, hogy tudjunk olyan sorozatokhoz is hozzájutni, amit tv-ben soha nem láthatnánk. Pl én nem tudom otthoni kábeltévén nézni a Weeds sorozatot, kénytelen vagyok netről beszerezni. Lemaradtam egy csomó különbözö CSI,CSI:M, CSI:LA részről, amiket időhiány miatt, más elfoglaltság miatt nem tudok megnézni. Leszedem, aztán megnézem, amikor időm engedi.
  • winnie
    "az aktuális "sikersorozatok" aztán 1-2 évad után el is tűnnek mert akkorra már más az aktuális "siker"..."

hmm. volt ilyenre példa itthon? mármint, hogy eltűnt sikersorozat.
  • nickb
    "Persze az acsarkodásnak két győztese lehet. Az egyik csatorna és a nézők, hiszen ha a sorozatok oldaláról közelítjük meg a dolgot (egyelőre hanyagoljuk a saját gyártású produkciókat)"

Nem érzem magam győztesnek nézőként, rekord gyorsasággal jelennek meg nálunk az aktuális "sikersorozatok" aztán 1-2 évad után el is tűnnek mert akkorra már más az aktuális "siker"...a saját gyártású produkciókat meg tényleg hanyagolni kell ha az egyet jelent a Jóban,rosszbannal ami kb az rtl-es Barátok közt másolata aminek viszont minden második német csatornán megtaláljuk az ősét. Ha valami "újat" csinálnak az is max a Rémrendes család másolása.

A címlapsztorit biztosan többen fogják nézni mint a Hősöket. A hősökhöz érdeklődés kell, azokat vonzza akik szeretik az újat, érdekeset, izgalmasat. Na meg a képregényes stílust, a különleges vizuális világot. Agy kell hozzá magyarul. Az új Bettihez meg nem, az egy mesevilág ahol a csúnya a jó és a szép a gonosz, ahol a csúnyának mindenféle megpróbáltatásokat kell kiállnia és a végén a gonosz elnyeri a büntetését. Tipikus mesebeli fekete-fehér világ ahova az átlagember elmenekülhet a gázszámlák a szar meló, a kettest hazahozó gyerek és a mosatlan elől. A Heroest azok nézik akik még: a: 25 éven aluliak, b:még nem ölt ki belőlük minden életkedvet és agysejtet az élet.

Amúgy az egésznek meg tényleg nem sok értelme van mert én is leszedtem-leszedem a heroes-t netről, egy vacak videó meg már minden házban van, nincs "vajon melyiket nézzem?" dilemma. Tévéből is van elég, azon se fogunk összeveszni.

Nem hiszem hogy fikázás lenne ha valaki látatlanban lenézi a Címlapsztorit. A történetet már ismerjük, a stílus is egyértelmű. Nem hiszem hogy olyan sok meglepetés fog érni minket...
  • winnie
    "Egy olyan országban, ahol Győzike és a Barátok közt vezeti a nézettségi listákat, bármi megeshet.."

a győzike nem vezeti már jó ideje, de viszont nem értem, hogy ettől egy sorozat miért ne előzhetne meg egy másikat? mit néznének inkább a magyar nézők? egy sorozatot, amin elvileg lehet röhögni vagy egy képregényes, szuperhősös sorozatot? (ennél már csak az volt abszurdabb, amikor valaki követelte az elnök embereit vagy a battlestar galacticat főműsoridőben, hogy ott majd nézettek lesznek.)
  • Gerygrey
    Hát ha EZ megelőzi a hősöket, sirva fogok fakadni...

Egy olyan országban, ahol Győzike és a Barátok közt vezeti a nézettségi listákat, bármi megeshet...
  • kankalin89
    ez is megint egy betti a csunya lány átirat lesz.nem unják már?????????már kb 6000 ilyet csináltak más cimmel.unalmas
  • winnie
    "csupán Magyarországra jellemzőnek tartom, hogy a Scrubs nem jó a hazai közönségnek, a GA meg igen"

jó, de ez szerintem minden országra igaz.

az abc max szívta a fogát, de azért a scrubs soha nem volt kiemelkedő siker. a frinds után sokan nézték, de a freinds után mindent sokan néztek, ha viszont külön volt, akkor csak pár millióan.
  • Tyberius
    Jó, rendben, nagyjából egyetértek Veled, én nem is állítottam, hogy a Scrubs rentábilis vagy népszerű lenne itthon, csupán Magyarországra jellemzőnek tartom, hogy a Scrubs nem jó a hazai közönségnek, a GA meg igen. És okés, rendben, nem koppintás, csupán elég sok elemet átvettek, kezdve természetesen a kórházi környezettel. Ehhez tudni érdemes egyébként, hogy az ABC eredetileg nemet mondott a Scrubs-ra, és gondolom utólag szívták a fogukat rendesen, hogy az NBC sikerre vitte a sorozatot, ezért akarhattak később ők is kórházsorozatot csinálni.

Ami meg a két sorozat közötti hasonlóságot illeti: Christina Bambinak szólítja George-ot - a Scrubsban Carla nevezte JD-t Bambinak már az első epizódtól.
    A zenék használata - emléxem, valamelyik (online vagy offline) magazin meg is dicsérte ezért a GA-t, külön kiemelve, hogy az egyik epizódban a Fray: How to save a life c. számát használták. Ami mellesleg már a Scrubs-ban is megtörtént, mégpedig az egyik legjobb drámai (tragikus) epizódban (My Lunch).
    A menza, mint a karakterek közötti interakció színhelye (más sorozatokban, úgy tudom, ez inkább az orvosi pihenő szokott lenni).
    A kórház és a tipikus amerikai középiskola állandó összehasonlítása.
    Az epizódokat nyitó és záró belső monológok.

Szóval nem lehet letagadni, hogy igenis vannak azonosságok a két sorozat között, és hogy elég egyértelmű, melyik koppintotta melyiket, tekintve, hogy a Scrubs 3 évaddal korábban kezdődött :)
  • Ichi san
    Egyszerűen nem értem, hogy jön a képbe a Heroes, hisz eleve csütörtökön láthatók a részek, az meg hogy most szombaton levetítik az eddigi 3 részt az csak egy egyedi eset, de még csak nem is 1 idősávban adják ezzel a "címlapsztorival", szal akkor miről is beszélünk??
  • winnie
    a minőség hol fügött össze a rentabilitással és a népszerűséggel. ha ezt akarod összehaosnlítani, akkor csekkold a 6x10-es és 3x17-es epizódok ratingjét. naná, hogy a scrubs a jobb (erősebb a tábor és a 6. évadban csak rajongó nézi), de a GA-ra jóval többen szavaznak.

"Egyébként meg kérdezd meg a Jóbarátok vagy a Rém rendes család nézőközönségét arról, hogy halott műfaj-e Magyarországon a sitcom."

őket kérdezem, mivel ezen a két sorozaton mást nálunk nem is raktak főműsoridő közelébe és mind a kettő csúnyán megbukott. jó, az is igaz, hogy mindkettő ment kis csatornákon és az is, hogy a tévék hülye módon naponta mutatták be őket, de akárcsak nyáron a joey, a rém rendes és a friends is zakózott. (a szitkom halottságát nem én mondtam, hanem fejesek a hazai tévéből) - ugyanígy bukó a viasaton a will és grace vagy a simpsons. ez van.

mondom. ha a letöltgetőket sem érdekli a szitkom, akkor a magyar közönséget, akiknek azért közel sem olyan kifinomult az ízlése, hol érdekelné egy szofisztikáltabb scrubs? ha már szitkom, akkor a kommerszebbeket kéne bepróbálni. esetleg. a fent említett kettő elég kommersz és mégsem váltak be.

"Ráadásul a Scrubs sem igazán "hagyományos" sitcom (nincs alánevetés pl.)"

pláne esélytelen lenne.

"csupán azért hoztam elő, mert a Grey's egyértelműen a Scrubs koppintása,"

na, ilyet sem hallottam még. eddig akármelyik részt néztem, eszembe sem jutott, hogy a scrubs hasonlítana a ga-ra. azért mert kórházas? inkább mondanám, hogy a scrubs koppintja az ally mcbealt, de ezek nem koppintások, max olyan elemek vanna bennük, amik már máshol is láthatóak voltak.
  • Tyberius
    winnie: nézd meg az imdb-n a Scrubs értékelését: User Rating: 9.3/10 (6,768 votes)
    aztán nézd meg a GA-ét: User Rating: (awaiting 5 votes)

Egyébként meg kérdezd meg a Jóbarátok vagy a Rém rendes család nézőközönségét arról, hogy halott műfaj-e Magyarországon a sitcom. Ráadásul a Scrubs sem igazán "hagyományos" sitcom (nincs alánevetés pl.)

No mindegy, én nem azt azt mondom, hogy adják le a Scrubs-t, mert az olyan jó lenne mindenkinek, csupán azért hoztam elő, mert a Grey's egyértelműen a Scrubs koppintása, mínusz humor, plusz túldramatizált szappanopera-stílusú dialógusok.
  • sathinel
    Na ez jó film lessz annak az agynak ami brazil sorozatokon okosodott. RTL kezd olyan lenni mint a fax viva. Ultragagyi német popzene 1000-el meg magyar "sztárok"... Nemsokárra a TV-k is rászállnak a letöltőkre ha így folytatják. Kisszeltünde, Győzike, Pákó szárjaink mutogatásával csak elijesztik az értelmesebjét a TV elől.
  • gabber a hun
    ,s eztmost hót komolyan merik állítani? me ako
  • winnie
    tyberius: számold meg hány országban van GA és hányban scrubs. nyilván, hogy amerika "legnézettebb sorozata" sokkal több embert érdekel, mint a scrubs.

nálunk meg eleve a szitkom halott műfaj - az meg mit érdekel, hogy van-e magyarul (biztos tuti szinkronja lenne)

de komolyan. még a soorzatokra sokkal fogékonyabb warezolókat sem érdekli a szitkom. a legnézettebb warezszitkom itthon negyedannyira sem érdekli az embert, mint egy grace klinika. és akkor nem a scrubs-ról beszéltem. ha tévé lennék, nem hiszem, hogy behoznám azlrt, hogy elsüllyesszem éjfélre vagy matinéműsorba.
  • Tyberius
    Abban az országban, ahol a Grey's Anatomy-t leadják, a Scrubs-ot meg nem, én már nem lepődök meg semmin.
  • Tetsuo
    De ki a faxomat érdekli h leelőzi a Hősőket v sem?? Akinek a Hősök tetszik leszedi torrentről és megnézi a nem elb'szott szinkronú részeket.. Ennyi.
    Akinek meg az ilyen Betti a csúnyalány-f'szságok tetszenek az meg úgyis nézi a TVt egész nap, neki tökmind1 mi, csak szinkronos legyen és jó hosszú, meg mellette meg tudja nézni az Aktív meg a "Tények" c műsort, mert a Blikk-en kívűl azok a leg autentikusabb hírforrások.
  • ldavid
    az lety, ami meg a tv2őn ment régen az a betty, mostmeg ez a lisa. gondolom ugyanaz a szar mind...

kiváncsi leszek többen nézik-e majd mint a fókuszt nézték
  • HJPOWER
    Hú bazzzz... Remake remake -je, hihetetlen, hogy emberek meddig képesek süllyedni...
  • Magnetic
    Hát ha EZ megelőzi a hősöket, sirva fogok fakadni...
  • quentit
    A TV2-n a Lisa csak egy van ment.

Valami csúnya lány szerű nevű a viasat3-on ment nem? Az nem ugyanez volt?
  • Mincsi

kb ez a vélemyényem...
  • Cobra.
    Heroes csütörtök este megy, ez meg szombat este, szóval aki akarja, nézheti mindkettőt (bár szerintem annyira ferde hajlamú egy ember sincs, hogy mindkét kategória tetszen neki)
  • djukel
    Jó nagy istentelen szarság lesz.
  • winnie
    "És még ez akarja lealázni a Heroest?!?"

szerinted a heroest vagy a vetty a csúnya lányt nézték anno többen?:)
  • qwas
    Gyerekek, az élet rövid mindenki azzal töltse ami szerinte helyes. Mindenki tud tenni az éppen utált sorozat ellen, mégpedig azt hogy NEM nézi. Ehelyett lehet fogni egy könyvet és olvasni egy kicsit.
  • Picizöldfül
    helyesbítek:első ilyen próbálkozás és alapötlet a Betty,a csúnya lány volt.
    második próbálkozás,ami egy az egyben koppintás,annyi különbséggel hogy németek a szereplők: Lisa csak 1 van.
    Harmadik:ez Címlapsztori faszság,ugyanaz az alapötlet,szereplők,csak amcsik. És még ez akarja lealázni a Heroest?!?!(van egy rossz előzérzetem)
  • winters123
    OFF:
    ilyen idegbajjal inkább neked kéne feltenni ezt a kérdést.

ON:
    A sorozat nekem nem jött be, volt már hasonlóból egy pár
  • HuAn82
    Akkor én ezt a "jó" sorozatot klasszikusan lesz@*om.
  • winnie
    "Ez pont ugyan az, mint a Lisa a csúnya lány, vagy mi, ami a tv2-n megy minden délután."

nem. van egy kolumbiai telenovella. abból csinált több ország is saját verziót, a németeké szappanopera lett (nem lezárt, hanem nyitott), erre meg az amcsik nyomtak egy paródiát az egészről.

"Nemigaz, hogy egyik nyomorék csatorna sem bír semmi normálisat berakni szombat estére. "

klasszikus f*ka. az ember nem is látta, hogy mi és már köpi. tipikus mentalitáés. (én legalább már láttam és úgy nem tetszett:)
  • Gerbill
    Ez pont ugyan az, mint a Lisa a csúnya lány, vagy mi, ami a tv2-n megy minden délután. Nemigaz, hogy egyik nyomorék csatorna sem bír semmi normálisat berakni szombat estére.
  • 0Speed0
    És már a németek is csináltak ilyet, ami a TV2-őn megy...magyar címe:lisa csak egy van...
  • winnie
    nem remake, csak az alapötlet egyezik.
  • Natsuto
    Basszus, szappanopera REMAKE!!!
  • winnie
    kolumbiai. tudtommal. várható, hogy lealázza, de bízzunk benne, hogy nem.
  • xido
    és természetesen pont egy már brazilok által unásig koptatott szutyadék fogja a normálisabb fiatalok körében a Heroest lealázni:))