987
Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum
  • ColdFire
    nem találok, pedig google is a barátom :(
  • ColdFire
    jónak jó, csak az én oldalkormányom fosh rajta :(
    néha kihagy, helis játéknál ez nem előnyös
  • ColdFire
    jaja, köszönöm még1x!
  • Gyöször
    úúú az jó joy? még mindig nem tudtam dönteni h vegyek e vagy sem és mit. Bár a mai overkill után elgondolkoztam rajta, ja és és PC-t is fejleszteni kéne

ennyit tudok segíteni, de biztos van a neten valakinek X52 profilja is, csak nem az eech central-on.
    http://www.eechcentral.com/files/user%20profiles/Kassie%27s%20Saitek%20X-45%20EECH%20profile%20without%20TrackIR.pdf
    http://www.eechcentral.com/files/user%20profiles/Kassie%27s%20Saitek%20X-45%20EECH%20profile%20without%20TrackIR.dat
  • blash
    Csak sikerult kirarolni? :P
  • ColdFire
    :D
    joy beállítással kapcs kéne minden segítség, x52 tulajdonosa vagyok, előre is köszi :)
  • Gyöször
    De azért idézni lehet nagy emberektől, nem? :D
  • ColdFire
    nem politizálunk
  • Gyöször
    ma 2 Ausztál gyerekkel pörögtem, persze ők kommancsokkal voltak, egyszer nem figyeltem egy kicsit, meg bénáztam is és ma valamiért szaggatott elég rendesen, szóval leszedtek, nem kicsit hanem nagyon :)
  • L Viper #138
    Sajnos a szabadidő nálam a ritka kategóriába tartozik.
  • Gyöször
    Nyomor a köbön. Nincs szerver, nem szóltok, és még tanulnom is kell :D
  • Gyöször
    na mára ennyit a multizásról, tökéletesen működik, nemtom lehetene e javítani rajta, mert 5 fps re van rakva alapbeállításokban a szerver frissítés, tehát elég darabosan megy az ellenfél játékosa, majd itthon kipróbálom milyen áttenni mondjuk 15 re.

De lényeg hogy atom jó. Lehet csetelni is közben, de azt érdemes még felszállás előtt lerendezni :) Az előbb is játszottam egy gyerekkel, vele dumáltunk "sokat", bevitt egy éjszakai meccsbe de aztán kijelentette, hogy kilép, még mielőtt összecsaphattunk volna, így nemtom mi van ha lelőjjük egymást. Megismerem e, stb. Szerintem arról ismerem meg a másikat, ha épp szembe jön, hogy nem olyan bénán viselkedik mint a gépi ellenfelek :)
  • Gyöször
    IIIIde király!!!! játszottam egy másik arccal!! aztán kilépett, a játék meg elszálltt direct play errorral. Most van egy új szerver. az előző fickótól megkérdeztem angolul h honnan való de nem válaszolt.. Megnéztem egy apache-al valamit gépfegyverrel lött rohadtul de nem volt időm. Le akartam vadászni de a térképen nem találtam hirtelen ilyenkor meg pause ugye nincs :)

Wampa: nekem élőben is rohadtul tetszik ez a helikopter, meg hogy magyarok volnánk és nekünk ilyen van, gondolom ezért vonzódom hozzá, de amúgy is szeretem az orosz technikát!

Ami linekt megadtál, ott már lehet hogy letölthető, nem? De ehhez kell egy Track IR szerintem hogy ugyan így nézzen ki, ami követi a fejmozgásod. anélkül szerintem sehogy nem tudsz átkukucskálni a köztetek lévő plexin a lövészhez..

Nekem meg kell egy Saitek X52, csak nemtom miből spórolom össze az árát :D

Na urak aki akar jönni, még van 1 hét vizsgaidőszakom, jövő héten 7végén este beizzítom a "szerver"gépem és nem teszem ki láthatóvá, de megadom az IP-t ahová csatlakozni kell. Gyertek már lövöldözni egyet, mert ez annyira ász! Sosem tudod ki lő le :D Majd MSN címeket cserélgetünk?
  • Gyöször
    Basszus ilyen nincs! Ezeket az arcokat már délután is láttam játszani, akkor egyedül volt Mischa, aztán meglett a térkép is, letöltöttem, feltettem átírogattam az összes ini be a hülyeséget, felismerte a program örülök -> megszűnt a szerver! :( áááh De tudtam volna hozzájuk csatlakozni, ha alaptérképen játszanak. 18 van alapból, nekik meg van már vagy 23

ezeket a linkeket találtam, nagy fanok vannak a világban :)
    http://www.simhq.com/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2379766

ez a térkép amin játszottak Mischa ék
    http://rs80.rapidshare.com/files/72125783/Kenai_Peninsula.rar

ez meg egy leírás térkép installra
    http://www.simhq.com/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2379766&fpart=1
  • Wampa
    Erre gondolok,igen élvezném......Apache
    Érdekes én az orosz gépeket nem komálom,vagyis nem is ,mert a Mi28 fülkéje igen jól van megcsinálva,de én a Komanche-ba vagyok belezugva.
    Rendesen fájt hogy nem állitották rendszerbe.
    Valami filmen ugy láttwam ,hogy az operátor még tudott kezelni egy UAV-t is,ami felderitette a légvédelmet,amit a comanche dolga lett volna megnyitni az Apachoknak
    Uff:)))))
    Nálad miért ez a vonzódás a nagy "bálna"iránt,Gyöször?
  • L Viper #132
    Érdekes, mert elvileg az all patch-ben mindnek benne kéne lennie.
  • Gyöször
    ÍÍÍÍ baxxus működik és tudnék hozzájuk csatlakozni, de olyan térképen játszanak ami nekem nincs meg!! Honnan tudék leszedni térképeket??
  • Gyöször
    nagyon faja Viper :) már el is felejtettem hogy néz ki az öreg hind szimó. A képek örömére beültem egy hindbe, nekiestem egy ellenséges bázisnak, láttam, hogy a túloldalt van egy M163 Vulcan de a másodpilótám a támaszpontunkon felejtette a szemüvegét és mindenáron csak a bazi nagy parabola antennákat célozta, akkor kitaláltam hogy jó, legyen leromboljuk őket és akkor végre kiszúrta a Vulcant, de akkor már késő volt :) képeket sajna nem volt időm csinálni :D

Wampa: van valami 3D apache cockpit opció az EECH.ini ben, de nem repülök úgyse az apaccsal, így nem próbáltam még.
  • L Viper #129
    http://hoxdna.org/eech/

Most is van két játékos! Ha ezt a linket futtatod, mutatja az aktív szervereket.

E69 Misha IP: 213.231.124.59
  • L Viper #128
    Az is és még más D.I. szimek.
  • Wampa
    Ez a Hind szimo?
    Senki nem tud az Apache fülkéről?
    Nekem tetszenek a képeid Gy.:)
  • L Viper #126
    Igazi helikopter fanatikus vagy :-)

Ezért egy kis jutalom:

Meglepi :-)
  • Gyöször
    na urak, feltettem a gyengébbik gépemre a játékot, fel kellett rá tenni az 1.9et is mert csak így jön össze 2 gép, nem kell a masterserver sem, simán felismeri egymást a két gép, a másik gépen lehet bámészkodni, hogy repülök, vagy azzal is be lehet szállni a csetepatéba (az éppen megfigyelt helipoteren U gomb)

Szóval Karaj! :)
  • Gyöször
    az első rákattintásra amit bead az jó. Ha nem jó marad Viper módja vagy találomra átváltod. Esetleg a programozható Joy od megfelelő gombjainak felprogramozása volt a gond?
  • L Viper #123
    Csak a tengelyeket kell koordináta rendszerben elképzelni. Egyébként elég idióta megoldás valóban.
  • blash
    Iranyithatosag konfigolasa alatt azt ertettem, hogy nem tudtam konnyen bekonfigolni a joyomhoz. Nem a gepek realitasaval volt gondom, bar azokbol nem lattam tul sokat :/
  • Gyöször
    milyen értelemben bonyolult?
  • Gyöször
    bocs de csíra vagyok még itt és 20 Kb méret a kép limitem. Ez így olyan mint egy jó könyv, ha olvasod elképzeled milyen ha egy liternyi levegőben több ellenséges ólom van mint éltető oxigén :)

Nekem Semptoron 3300as gépem van 9600as radeonnal 1G DDR1es rammal és tök jól ment a második rész. biztos lebutítottam mondjuk. Igaz h én ilyen kis igénytelen vagyok és nem igazán érdekel a grafika, persze bizonyos határig. Ha egy zöld izéről tudom hogy az erdő akkor maximális megelégedéssel bujok el a benne vezető út/ösvényben, vagy a folyók völgyében.

Mondjuk ez az irányíthatósági konfigolás alatt nemtom mit értesz, az alap verzió iányíthatósága nem volt túl életszerű nekem, de feltéve az AllMod-s ot (1.9) így sokkal jobban értékelhető a dolog, saccra megmondom hogy hány tonna a Hind, meg mennyi a Hokum ehhez képes, és mennyivel erősebb a hajtóműve pld. Meg hogy mennyit jelent a koax rotor a Mi28N nagydarab, nyomatékos rotortömegéhez képest.

Szerintem ász a játék. Én kipróbáltam az UH-1et a Whirlwindet, egyrész nem is ment a gépemen, de lebutítottam csak hogy kipróbáljam és elrepültem valami ellenséges katonákig az erdő felett, meglettek és lövöldöztek ész nélkül, én ott lebegtem előttük és senkinek eszébe nem jutott volna rámlőni. Oké mondom akkor lövök én. Rálőttem egy fél tárat egy kiskatonára és az boldogan tüzelt tovább mindenfele kivéve rám, még ha saját katona lett volna akkoris illett volna megpurcannia. de nem tett semmit.
  • blash
    Koszi, mar el is felejtettem hogy voltak itt szep nagy kepek.

Azt hiszem ez nem volt me'g itt linkelve, pedig mar feleves: http://arneh.at.ifi.uio.no/eech/point-nine-experience.wmv (124 mega)
  • ColdFire
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1173737032&no=54]#54[/URL]
  • blash
    Kedvicsnalonak meg normalis felbontasu kepeket rakja be, ne belyeg meretueket.
  • blash
    Kiprobaltam en is az egyet is es a kettot is, de az egy iranyitasi konfigolhatosaga nem tetszett, meg tul sok idot nem is szantam ra, hogy utana olvassak, a ketto meg jo lassu 9600-on es 3000+-os athlon64-en.

Jatszanek en az eggyel, csak lusta vagyok foglalkozni vele.

Erdekelne, mer heli szimulatorbol nincs semmi sem. Arma/OFP helijei tul butak, sok mindenre nem tartom alkalmasnak. A Black Shark meg "szorgosan" keszul a szep Flanker 2.0-ra epitve :]
  • ColdFire
    bonyolult ez nekem :(
  • Gyöször
    van itthon egy másik gépem, csak pici benne vinyó, illetve még win 98ra volt particionálva, 2,5 giga. Namost az alap XP fenlment, volt is mellette hely, csak elkezdtem letöltögetni az auto frissítéseket, és egyészen 0 bájtig csökkent a hely azóta nem felel a gép semmiféle pozitív irányú ráhatásra :) De majd tornászom rajta és felteszem rá a játékot, P2es de sztem szervernek jó lesz. Ha én tudok rá majd innen a fő helyről csatlakozni, akkor megpróbálom megnyitni a tűzfalat, hogy ti is. És akkor nem is terhelném ezt a gépet, mert ez se túl bika, majdnem szaggat, lényeg hogy az 1.9es mipmap és ilyen fimnomságokat igencsak ki kellett kapcsolni az iniben.

Na a Mi24es csapásmérő képességem fejlesztgetem, az olyan pályák jönnek be pld SEAD ahol a térképen viszonylag kevés ellen erő van, be lehet repülni a Chaparralok közé, nem fedik nagyon egymást és a lényeg, hogy a waypoint X pont a kilövendő harckocsin van. Ekkor navigációval elmegyek odáig, hogy már csak kb 2 kilóméter van hátra, akkor a waypoint X karikája általában már a földön a pontos helyre mutat, na oda kell nagyon sok S-40es rakéta :D kicsit megmozgatom a fantáziáját ezzel a Chaparralnak, esetleg ki is lő ellenem egy rakétát amit jó szerencsével (az esetek 51%ában :D) sikerül lerázni, de amikor a Chapi a rakétát indítja, nem számol vele, hogy nekem van egy Sasszem túlképzett ruszki tiszt az első ülésben, az kiszúrja mint a héja HMS el, de akkor ált megvan FLIR el is már ami biztosabb egy kicsit és mehet az AT-6 Swatter :) Ha saszem nem túl kancsi akkor következő rakétát már nem kell kerülgetni.

Más a helyzet az M163 Vulcan-al azt nemtom hogy kiszedni, marad a waypoint X re rakétakráter messziről S-40el, aztán vagy kiszúrja vagy nem. A 8 kilóméter az 8 kilóméter, a magasságtartást nem bíznám a gépre, mert abból mindig robbanás van, én megbízhatóbban tartom, ált ALT-F1 el kilépek teljes képernyőbe és ott tudom bujkálni a FLIR képernyot más kérdés, hogy vannak a 7 8 9 gombok a analfabétikus billentyűzeten amivel közelebb meg távolabb hajol a HUD hoz sasszem, na azzal én már többmindent kiszúrtam mint sasszem a FLIRel.

Most PLD jövök egy ütős kis bevetésről, egy FARP unkat lőtte az elleséges tüzéség, volt egy árva Mi24es, felszálltam vele, nem mentem 1 kilómétert és egy völgyben szembe jött 2 Comanche. Köszöngtem nekik szépen S-64 el, kikerülték, végre kiszúrta a sasszem HMSel éjjellátóval, az egyiket megszelídítettem egy Falangával a másik meg elkérte mind az 1430 23 miliméteres lövedéket, már untam a hangját, de úgy kacsázott össze vissza, észen volt a barátom, hogy nem tudtam eltalálni S-64 el ami időközben el is fogyott:D

Szóval a teljes tár kell egy Comanche főrotor agyába mire enged. Jobban mondva maradt egy 100 darab, de azt már úgy gondoltam hogy postázom neki, ha már úgyis odaszántam :D ne kelljen már hazavinni.

Na gyűljünk itt minél többen, próbálok berakni kedvcsináló képeket is :D

• L Viper #113
    Csatlakoztam egyszer valakiére, aztán kilépett :-)
    Elvileg megy, de mostanában nincs sok időm szimezni, még nem jártunk utána, hogy mi tudunk -e egymásra csatlakozni.
  • 42nd Intruder
    Nah igen, emiatt 2 fős általában egy harci helikopter :) Igazából ezt a játékon belül valahogy úgy lehet megoldani, hogy a céltól kb 8km-re legyél, lehetőleg tereptárgy nyújtotta fedezékben és akkor bekapcsolni az automata magasságtartást. Ekkor a gázkarral tudod szabályozni a magasságot, meg az oldalkormánnyal a heló előrenézési pozicióját, így a FLIR-el (egérrel mozgatva gyorsabb) bár könnyebben tudsz célokat keresni, persze közben odafigyelni a magasságra, a hajtóműteljesítményre, a gép orrára stb. Nem egyszerű a dolog.

Viper! Multival mivan? Sikerült szerverre menni? Nem emlékszem, hogy meddig jutottál el :)
  • Gyöször
    Urak azt mondjátok meg, hogy radar nélkül (Mi24) hogy a fenében lehet a náthán kívül bármit is elkapni? HMS az egy jó dolog, 100ból egyet kiszúr, azt is már csak akkor mikor a fél helikopterem legyalázta egy M163, a FLIR és az LLLTV oké hogy ellát messzire, de ha a szemem kigúvad, akkor sem látok rajta semmit. Az elvtársakat a közelékben weapons free-re szoktam tenni, csinálnak egy kis csihi puhit, egy két tank a célból elkezd füstölögni, na az már jó, akkor ha tök precízen rávittem a FLIR-t a célra akkor mintha be akarta volna fogni, sikerült is, már épp nyomni akartam hogy S-40 Salvo 4 és hadd szóljon, akkorára Sanyi volt nekem. Azért idegesítő, mert hadjárat közben általában nekem jutnak a mocskok, Mi24, meg Ka50 (nemigaz h a Ka50esen nincs radar)

Mit kéne csinálni? WUT file-t ha szerkesztgetnék, abban meg lehet adni, hogy milyen helikopteren van radar és min nincs? A Ka50re kéne, persze a Mi-24 re nem, azzal meg meg kéne tanulni bohóckodni rendesen. RPGs arcokat kiszúrja a HMS és marha jól lehet őket irtani S-54el :D
  • Gyöször
    Ma is sikerült egy jó kis tankvadászatot összehozni, regeteget kell tanulni, hogy ki tudjam használni a helikopterem képességeit. Annyira ász kiemelkedni a fák mögül és a Hokum gépágyújával porrá lőni egy MLRS-t még mielőtt rájönne hogy mi is történt :) Kell nekem egy Saitek X52 joy :D
  • L Viper #109
    Nem tudom, mert egy ideje nem játszottam vele és nem vagyok képben.
  • L Viper #108
    Debreceniben láttam.
    Nekem sokkal jobb a gázkaron elől lévő lábkormány, mint a boton lévő csavargatós ami a Cyborg evon van, de azt is igen könnyű megszokni a használói szerint.