26
  • BReal
    Igazad van szerintem Reznor. Amíg egy lejátszó több mint 200000 forint (egy márkásabb, Panasonic BD DVD 260000 körül van),addig nincs nagyon miről beszélni. Mondjuk ez volt a helyzet a DVD megjelenésekor is.
  • BiroAndras
    "Azt azért ne mondja nekem senki, hogy kevés a tárolókapacitása."

Én mondom.

"A cd-hez képest óriási volt."

Csak 7x-es. A CD kapacitása megjelenésekor többszöröse volt egy átlag vinyóénak. A DVD kapacitása viszont csak töredéke.
  • Reznor
    Én a dvd részéhez annyit reagálnék, hogy sok idő telt el, amíg bejött, kételkedem abban, hogy hip-hop kifutna a dvd lemez. Sok adat elfér rajta. Azt azért ne mondja nekem senki, hogy kevés a tárolókapacitása. A cd-hez képest óriási volt. A gond inkább az, hogy iszonyat sérülékeny a dvd lemez. A cd-n véletlenül átmentem görgősszékkel, meg sem kottyant neki. Egy dvd-re elég egy újlenyomat, aztán vége. Jobban örülnék, ha olyan fejlesztést csinálnának, ami a strapabírását javítaná.

A blue-ray meg a hd dvd még sztem a távoli jövő. Ki tudja , hogy magyarorszgában a háztartások 80%-ban mikor terjed el és a kettő közül melyik lesz a befutó, meg milyen áron.
  • qwas
    500 dolláros árával abszolut nyerő. Pont most szombaton láttam egy boltban 635 euróért ha jól emlékszem. Ez azt jelenti hogy otthon lesz vagy 190000 forint.
  • sathinel
    ??? Ja én nem iszogatok kocsmában hanem gépezek.Ez olyan hobbiféle, de nem értem mért hívnak monitorfejűnek:D ezért bóknak tekintem ezt a jelzőt:DDD Szerintem természetes hogy nagykerben nézem. Mivel ott hamarabb látod mint a boltokban. Már ha megnézed minimum 2-3 naponta! Akkor tuti.
  • schrank
    a szokásos nagykeres duma egy pcbuz;tól azért kíváncsi lennék milyen gép kell egy hd író alá és még akkor is mennyi idő vele megírni ?
  • sathinel
    Majdnem ennyibe kerül PC-re a Blue Ray író. Tehát inkább akkor azt vennék. Meg pár lemezt. Mondjuk én csak számtek nagykerben néztem.
  • dez
    Na, te sem vagy megrögzött... :D Inkább vegyél magadnak egy mozit. Hávájon. :P
  • BCs design
    sok barom európai :D csakis a tesco gazdaságos
  • Tetsuo
    Ha holnap nyerek 1,3 Mrd-ot, akkor szerintem megéri! :)
  • Tetsuo
    már kiadták, hál'isten, csak remélem filmstúdiók felkarolják..
  • Gyzmo
    Itt lehet ugyan HD DVD-t kapni a magyarországi forgalmazótól, de szerintem egy kétes jövőjű formátum ennyit nem ér meg.Toshibashop
  • NEXUS6
    "egyvalami mindenki elfelejt: a PS2-ben is volt dvd lejátszó, jóval olcsóbb bolt mint az asztali lejátszók, mégis az emberek 90%-a konzolnak vette és nem filmezni."

"Egyvalamit" azért nem szabad elfelejteni:
    a PS2 eladások annakidején azért rendesen beindították a nem túl gyorsan fejlődő DVD piacot.
    A jelenlegi magas árak miatt a PS3 vásárlókkal a másik oldal potenciális vásárlókat veszít, olyanokat akik ráadásul techbuzik. Az átlagnál sokkal többet hajlandóak áldozni ilyen kütyükre, viszont ennek ellenére kevés ember fog ezek közül még egy PS3 árú, "olcsó" HD-DVDt is megvenni.
  • grebber
    Már van ilyen holografikus cuccos valami millió körül van az iró a 300gb-os lemez meg 40 ezer.
  • Emmegki
    Addig állj te féllábon
    Majd 2012-ben nagy kegyesen 200eFt-ért vehetnek a népek meghajtót. Az nem lenne jó ha most kiadnák, max. 2 lemezzel fejenként ellenne a nép, nem lenne semmi üzlet benne.
  • CSOCSO
    kurva draga atallni. ezenkivul ha egy 50 gigas lemez megy tonkre rajta a fel eletemmel...... nah akkor lekaparnam az arcom. btw a blue rayhez mar vennek olyan cuccost amit ra kell tenni a korong aljara.. atlatszo meg minden.. tudja olvasni a drive de legalabb az a vekony filmreteg karcolodik es nem a korong
  • grebber
    Közben jön a holografikus dvd is igaz még gyémánt áron de a maga 300GB kapacitásával nemgyenge!
  • viizo
    egyvalami mindenki elfelejt: a PS2-ben is volt dvd lejátszó, jóval olcsóbb bolt mint az asztali lejátszók, mégis az emberek 90%-a konzolnak vette és nem filmezni.

ennek ellenére nem fér kétség a blu-ray győzelméhez, ugyanis nem európában dől el a verseny.
  • dez
    Itthon ez még nem általános, de kint ha valaki vesz egy PS3-at, általában van, vagy vesz mellé egy HDTV-t is. És akkor már könnyen kedve szottyanhat egy kis filmezésre is. Amúgy sem túl olcsó egy PS3, hogy ne akarja az ember többféle hasznát is látni, nem csak játszani vele.
  • AMD64
    De a ps3 elősorban egy konzol.Aki meg konzolt vesz az elsősorban a játékért veszi,nem pedig azért hogy HD filmeket nézzen rajta.Persze megteheti de ez csak egy plusz dolog amit a konzol tud.
    Ami meg a DL dvd-ket illeti nem kis mértékben azért nőnek az eladásai,mert a XBOX360 warezcuccokat csak ilyen lemezre lehet kiírni.
  • scorpeeon
    Asszem ez az arány március 23-ától "kicsit" változni fog :)
  • NEXUS6
    "Szakértők elsősorban a gyártó HD-E1 HD-DVD jelzésű, olcsó készülékének tudják be a tekintélyes előnyt, amely a maga 500 dolláros árával egyelőre az abszolút nyerő."

Szakértők kapják be a cumijukat és mennyenek a járókába. A világon a legjobban fogyó HD formátumú lejátszóját (PS3) a nagy piacok közül egyedül nálunk Európában nem kapni. Innen az előny!

Apám, ekkora lúzereket!
    Lol
  • turul16
    En DVD -re is nagyon sokka valtottam.
    Legfeljebb 2010 -ben esedekes szamomra a DVD levaltasa :) Adigra biztos kiderul, hogy egy 5. formatum a legtutibb :)
  • grebber
    Inkább a DL-es dvdk árát csökkentsék olyan 200ft már megfelelő lenne :D
  • szombi
    ,,Magasan vezet a HD DVD Európában''

Hát persze, mert eladtak 17 darab HDDVD-t és 3 bluray-t...
  • sathinel
    Hát nem tudom. Én itthon már 2 vagy 3 cégtől tudok Blue ray írót, és lemezt venni, de HD DVD-t még nem igazán láttam. De úgy néz ki csak nállunk mert mindenhol máshol a Blue megy. Sony PS3-al veszik rendesen odakinn.