Szaunázás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Kihagyhatatlan része pl. a finn életnek, ha átfagysz a hidegtõl akkor átmelegít jobban mint bármi más. Most is -17 van odakint, negyed óra és felfût a Termonátorom :).
Alacsony hõfokon (60-70 fokon) ugyanannyi víz több gõzt képez mint magasabb hõmérsékleten. Magam a 70-75 fokot kedvelem, e fölött már kellemetlenül égeti az orrlikaim szélét a gõz, meg egyfolytában locsolni kell. Lehet kapni szaunavíz-adalékokat, (három liter víhez fél dl kell), nekem nyírfa-fõzet van, de van fenyõ is, az igen gyantás illatú. Néha egy korty sört is szoktak a szaunavíz-br tenni, finom pékség-illat lesz tõle.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Rendszeresen csinálom, meg nagyon alacsony páratartalommal.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Fûtés közben nem locsolom, amikor bemegyek, akkor öntök rá egy kevés vizet, illóolajjal. Ha már kezd kimenni az olaj, akkor megint öntök rá, kevés vízzel.
90-100 fokon szoktam 10 perceket küldeni, hasonló hosszú szünetekkel. Ha kezd hûlni és olyanom van, rá lehet küldeni egy kis vizet, a pára megdobja a hõérzetet.
Jó szórakozást :)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Most a sok esõ miatt amúgy is nagyon magas a levegõ páratartalma...
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
egyébként pont a párás szauna ajó,és utánna a jéghideg víz,na az király!!
Most vettünk otthonra egy kisebb szuanát, és ma vhogy nem sikerült beizzítanom.
Vagy fél órát hagytam melegedni legmagasabb fokozaton, bementem raktam vizet a kövekre és semmit nem melegedett szinte, azt ha még raktam elõbb-utóbb már nagyon nagy lett a páratartalom és szintén nem melegedett be igazán! Nem tudom miért volt.
Tegnap pedig jól bemelegítettem! Mondjuk akkor amiközben melegedett olykor meglocsoltam a köveket, meg most szntem alapba nagy volt a páratartalom!
Télleg, hogy lehet csökkenteni a páratartalmat??? Mert mondom ma alapba jó nagy volt, amikor még bese izzítottam!