27
Egy kevésbé ismert Hungaricum!
 • gadna
  #27
  "Az, hogy titeket nem érdekel egy, ma már lassan történelemmé váló ételünk csakis a mostani generáció érdektelen, sem múlttal sem jövővel nem törödőmségének köszönhető.
  Amikor megnyílt a topik szinte biztosra vettem, hogy idecsődül az sg-sek taknyos, éretlen csoportjának egy része és kritizálni kezd.
  Ez nem a te hibád gadna."

  Ebben tökételesen egyetértek! Azért másnak is van igaza persze hogy hogy van benne reklám cél, de viszont ez tényleg egy hungarikum, úgy hogy a reklám cél itt már kérdéses, mert aki mutat nekem egy ilyen terméket magyarországon kívűl, annak kezet csókolok. Viszont a mai uniós szabályok szerint nem lehet forgalmazni a terméket ahogy egykoron forgalmazták. Ebből azt akarom kihozni ha a kolbászt ha már becsomagolják, akkor az már nem hungarikum? Na mindegy.
  És a téma címe azért hungaricum, vagy hungarikum, ahogy tetszik, mert maga a termék tényleg egy hungarikum!

  Úgy hogy a következtetéseket levonva:
  - A téma címe azért az, mert tényleg az!
  - És tényleg egy kulturális örökség, mert aki egy kicsit is utána nézne a háterének, az nem mondana ilyet, hogy nem az.
  - Az meg egy kibaszott nagy hülyeség, hogy pl. a Cannon fizett az sg-nek, ezt csak a hülye gyerekek hiszik.
  - ÉS A LEGFONTOSABB: AZ OLDALT MEGNÉZNI, FŐLEG MEG RENDELNI EGYÁLTALÁN NEM KÖTELEZŐ!!!!

  Szóval értem én a megnyilvánulásukat, sőt el is fogadom, de azt viszont nem értem, hogy egyszeri ránézésre hogyan tud valaki ilyen gyorsan véleményt mondani. Ez egy kicsit felületes!

  Na ha valaki tényleg utánanéz ennek a terméknek, csak akkor írjon topikba. És kövesettek meg mert, pl. tokaji aszú egy hungarikum és ha arról van szó, azt nagyon nem mondják, hogy reklám.
  Miért?
  Mert a miénk és büszkék vagyunk rá.
  És ha most felhozok egy terméket, amit nem ismertek, akkor már az nem is lehet az?
  Tehetek én róla, hogy csak nagyon kevesen foglaloznak vele?

 • hunbasser
  #26
  sztem ahogy aspyrin is mondta,mondjuk ide más hungaricumokat,a téma címe és alcíme nem utal konkrét dolgokra,így hát megengedett,h más hungaricumokról beszélgessünk.

  gadna:amiről te beszélsz,az más.a hír,az nem reklám,azt az sg szerkesztői írják.ők pénzt kapnak azért,ha vmit reklámoznak,és lehet,h szerződésük van egy másik perecsütő üzemmel,vagy nem tudom,és ez ezért nem jó nekik.

  ha megnézed,témacímben nem sok reklámjelleget fogsz látni,max. a sportszergyártók topikja.

  az meg,h pl routeres topikokban megemlítik a router típusát,az nem reklám.

  meg azért egy topik és egy hsz 1 mondata közt van némi különbség,és remélem ezt érzed is
 • Aspyrin
  #25
  Talán jól is jártunk ezzel a topikcímmel, hiszen akár más egyéb kulturális örökségünkkel is találkozhatnánk itt.. Amit persze szinte kizártnak tartok.
 • Aspyrin
  #24
  Nem azok ellen emeltem fel a hangom akik a reklám miatt szóltak(teljesen jogosan)! Azokhoz intéztem szavaim akik teljesen értelmetlennek és értéktelennek tartották már egyáltalán a téma felmerülését is..
 • Sir Quno Jedi
  #23
  Ebben nincs igazad teljesen. Sok a taknyos itt, de igazuk is van némileg. Egrészt a témaindító itt reklámoz egy online perecrendelő oldalt (ami még csak nem is olcsó, de ki nem szarja le), ami egy üzleti vállakozás és ez a reklámja, amit csak az apróhirdetésekben tehetne meg MAXIMUM. A cím/alcím is megtévesztő és köze sincs még a reklámozott termékhez sem, mindössze pofátlan "túristacsalogató".

  Mindjárt más lenne a helyzet, ha valóban KIZÁRÓLAG erről a spéci "hungaricum" perecről lenne szó (és nem erről a "modern" zacskós formáról), avagy oldal linkelve, ahol írnak a perecről és a hagyományról, eredetről, stb.-stb., csakis informatív és nem üzleti jelleggel. Csak ugye az úriember eltévedt kicsit...
 • Aspyrin
  #22
  Az, hogy titeket nem érdekel egy, ma már lassan történelemmé váló ételünk csakis a mostani generáció érdektelen, sem múlttal sem jövővel nem törödőmségének köszönhető.
  Amikor megnyílt a topik szinte biztosra vettem, hogy idecsődül az sg-sek taknyos, éretlen csoportjának egy része és kritizálni kezd.
  Ez nem a te hibád gadna.
  Személy szerint ismerem a receptet, nagyszüleim Komlóskán, egyéb rokonaim pedig Tolcsván élnek (Erdőhorváti fekszik köztük).
  Számtalan finomság készül még arra, sajnálom, hogy nem minden évben tudok lelátogatni.
 • Frosty01
  #21
  jogos
 • Prank
  #20
  ki írna egy perec nevű topikba?
 • Gerbill
  #19
  Na meg még egy utolsó miért éppen hungaricum(ha már magyar, akkor inkább hungarikum, de mindegy) a topik címe, miért nem perec?
 • Gerbill
  #18
  Amúgy elég kakinak néz ki az a perec amit azon az oldalon mutogatnak, ráadásul nem sós. Amit itt mifelénk kapni, az sokkal jobban néz ki SÓS.:D
 • Gerbill
  #17
  Most mivan? Minden közértben lehet perecet kapni nem? Persze lehet ez kicsit túlzás, de én nem gondolnám, hogy kevésbé ismert lenne a perec. Bár múltkor az egyik osztálytársam nem tudta mi az a lebbencsleves, úgyhogy ezen sem lepődnék meg.
 • Shadow_THH
  #16
  szeretnék regelni perecér
 • nf1
  #15
  igen
 • vegicsek
  #14
  Szerintem senkit se érdekel, hogy magyarországon valahol öregasszonyok hűdejó perecet csinálnak.Ez, szívfájdalom tök fölös topic :S.Ez lenne hungaricum?
 • Ronny
  #13
  ok, hétfőn kipróbálom, de azt el kell mondanom, hogy már a képen sem néz ki jól:)
 • Gladiator
  #12
  ezt erezni kell:)
 • F1re
  #11
  joh sorozat az :D
 • Frosty01
  #10
  az is hungarikum :D
 • ricky
  #9
  azt hittem a sorozat...
 • gadna
  #8
  Ok értem, de tegyük fel ha az SG címlapján nem az szerepel, hogy Canon Digital IXUS 850IS ismertető, hanem Soltész Perec ismertető akkor már okés volna?
  (Ha lehet, most vonatkoztassunk el attól, hogy az SG egy számítástechnika vagy valami olyasmi stílusú weblap.)

  Vagy inkább nézzük meg egy router fórumot, ott megmondja mindenki márka szerint, hogy szerinte melyik a legjobb, még az üzletet is ahol kapni. Értem én hogy ott csak jót akarnak, de én nem tudok adni összehasonlítási alapot.

  Nem célom a kötekedés, csak tényleg kíváncsi lennék, hol húzódik meg az a bizonyos határ?


 • majerbélazsák
  #7
  bakker én aszittem a "Hungarikum" című sorozatról van szó
 • akyyy
  #6
  ezek hírek:SD:ASD:AS:DAS:DASA
  szerk.:
  Hírek részlegbe nem lehet topikot nyitni, csak hozzászólni.

  Nem tudhatjuk, hogy a vistás hírre kapott e az sg jó kis summát, kitudja, lehet bill gates személyesen adta át valakinek, ha ír róla az oldal, de a te perecezésedért nem hiszem hogy kapott is valaki innen pínzt!:D


  pperec ez hiányzott péntek eSTére
 • gadna
  #5
  Az pl. nem reklám:
  - Az Intel is a Vista frissítésére vár
  - A Hősök elkenték Berényiék száját
  - Sigma kompakt Foveon szenzorral!
  - Canon Digital IXUS 850IS ismertető

  Stb.

  Ezzel kapcsolatosan kíváncsi lennék álláspontotokra?
 • Garfield
  #4
  1. Reklám.
  2. Ha már perecet reklámozol, akkor miért nem az a topik címe, hogy "Perec" és miért tök más?
 • PíszLávJuniti
  #3
  a cigányozás hungaricum?
 • Alexease
  #2
  Reklam...
 • gadna
  #1
  Célom, hogy segítséget kérjek, egy kevésbé a köztudatban élő hungaricum megismertetéséhez, aminek története egészen 400 évig vezethető vissza, mely terméket jellemzően kelet-magyarországon készítették:

  „A perecsütő központok piacterülete gyakran pontos földrajzi határokkal illeszkedett egymáshoz. Jelentősebb pereckészítő központok századunkban Debrecen, Erdőhorváti (Hegyalja), Somodi (v. Abaúj-Torna), Kapuvár (vert perec, rábaközi perec). A Székelyföldön híres a csíki perec. A debreceni perecsütők már a 17. sz.-ban társaságba tömörültek, a 18. sz.-ban a perecesek a béles- és kalácssütőkkel társulva alkottak céhszerű testületet. – Irod. Bakó Ferenc: Az erdőhorváti perec-sütő asszonyok (Ethn., 1952).”
  Forrás: Magyar Néprajzi Lexikon


  A termék mai változatában a www.solteszperec.hu oldalon található meg.

  Ha szeretnél segíteni, ajánld ismerőseidnek!