17
  • redfish
    #17
    Lehet, te azt gondolod, hogy a saját felelősséged, de ha a biztonsági öv hiánya miatt fasirttá kenődsz, egy csomó embernek adsz ezzel munkát : mentőszolgálat, rendőrségi helyszínelők, orvosok és nővérek a kórházban...
    Az életmentő- és plasztikai műtéteid milliókba fognak kerülni, amit én is fizethetek... Ha kómában fekszel majd hónapokig, az is komoly összegbe kerül... Utána a műlábad, műkezed is sokszázezer Ft... Ha leszázalékolnak vagy rokkantosítanak, azt is mi fizethetjük!... Gyógytorna, rehabilitáció, esetleg kerekeskocsi...

    Talán az lenne a megoldás, hogy akinél bizonyítható, hogy nem kapcsolta be a bizt.övét és emiatt sérült meg, annak a saját zsebére számolják el a felmerülő költségeket! (Mindjárt többen bekapcsolnák azt a rühes övet!)
    OK! Lehet saját felelősségre dönteni, de akkor a költségeket is vállalja az illető!

    Nagyon helyesnek tartom, hogy újabban a szórakozásból sziklamászók, sárkányrepülősök, barlangászok, búvárkodók baleseti ellátása is a saját zsebükre számolódik, nem nekem kell kifizetnem, ha ők a saját döntésükből kockáztatják a saját életüket.

    Nyugodtan játsszon mindenki a saját életével, de ne a mások zsebére!

  • aradi13
    #16
    hát ja
  • dewdew
    #15
    "Amíg másnak nem okozok kárt, miért büntetnek?"

    Mert ha szarrátöröd magad, akkor a kórházi költségek az egekbe szöknek, és az én adómból fizetik. Ha bekapcsolod az övet, akkor lehet, hogy kisebb bajod esik, esetleg semmi, így nem kerülsz pénzbe az államnak.

    Jogos a biztonsági öv kötelezővé tétele!!!
  • Gauge
    #14
    28 nap börtön szerintem kurva sok. Azt sem értem, hogy miért büntetnek, ha a biztonsági övet valaki nem kapcsolja be. A saját maga életével akar játszani valaki, akkor a törvény miért bünteti. Elnyomó rendszer van. Változtatni kellene...esetleg hagyni az embereket élni. Amíg másnak nem okozok kárt, miért büntetnek?
  • Tomboló
    #13
    akkor te egy nagyon menő ember lehetsz... Csak gratulálni tudok. Többit inkább nem írom ki
  • Lager
    #12
    Hát én részegen, telefonálva is jobban vezetek mint az emberek 95%-a.

    Városban tényleg kényelmetlen telefonálni manuális verdával, automatával viszont simán belefér.(Budapestre direkt automataváltós araszoló kiasautóm van). Országuton amikor a dízeles verda 60-220 között simán használható hatosban megint nem zavaró a dolog.

    A túl szigorú bünti amúgy nem vezet eredményre, pl amikor kurvarészegen vezettem(épp, hogy nem tartozott a bűncselekmény kategóriába) és kaptam 3 pontot + 100eFt büntit(ezt is csak ügyvéddel sikerült kisírni) akkor sokkal jobban reálisnak éreztem és megbántam a dolgot mint amikor 42 vel hajtottam be a vasúti kereszteződésbe és 3 hónapra bevonták a jogsimat.
  • Sanyix
    #11
    Lol sztereo füles minek telefonhoz? A mobilok úgyis mono fossátömörített 9,6 kbps bitrátájú hangot küldözgetnek.
  • Gerygrey
    #10
    Én meg az autósokat nem értem. Szerintem tök kényelmetlen vezetni telefonálás közben, pláne városban, ahol sűrűn kell váltani, kormányozni, stb. Arról nem is beszélve hogy headsettel nemcsak kényelmesebb a dolog, de a hangminőség is sokkal jobb (főleg egy jó sztereó fülessel)
  • Cat #9
    http://www.thamenews.net/readmore.asp?Content_ID=2088

    Fickó 28 nap börtönt kapott, mert vezetés közben telefonált, miközben 30 helyett 38 mérfölddel hajtott, ráadásul a vezetéstől is 6 hónapra eltiltották. A gyorshajtás miatt kapta le egy kamera. Nem viccelnek.

  • csorfab
    #8
    "Egyes országokban, mint például hazánkban, még azt sem sikerült elérni, hogy az autósok vezetés közben ne telefonáljanak. Nagy-Britanniában viszont már előrébb terveznek és szeretnék elérni, hogy a vezetők SMS-t se küldjenek vagy olvassanak."

    Talán mert ezutóbbi veszélyesebb, mivel nem a vezetés szempontjából kevésbé fontos hallást veszi el, hanem a látást? No comment...
  • Atomy
    #7
    "Egyes országokban, mint például hazánkban, még azt sem sikerült elérni, hogy az autósok vezetés közben ne telefonáljanak."
    Ha valamilyen cselekmény bizonyítottan jelentős mértékben veszélyes mások(esetleg saját) testi épségére vagy életére, akkor meg kell hozni a szükséges törvényeket, és be is kell tartatni. Érthetetlen nálunk miért működik minden ennyire szarul(na jó tulajdonképpen értem, mert mindenki a másikra mutogat).
    Mondjuk az is érdekes hogy míg otthon nem szívhatok egy egy füves cigit amivel talán még magamnak sem ártok, az utcán nyugodtam a pofámba fújhatják a cigifüstöt.
  • assdf
    #6
    Én ennek a gyakorlati részét nem értem. A legtöbb ember ha ül és közben sms-t ir, akkor kb hasmagasságban tartja a telefont, tehát kivülröl nem látszik. Arról meg már nem beszélve hogy a mai telefonok sokszor ki sem látszanak egy ember kezéből annyira kicsik. Hogy fogják bebizonyitani hogy az illető smst irt? És ha csak ránézett az órára? Vagy már azért is megbüntetnek majd ha 3 másodpercnél tovább nézel lefelé egy kereszteződésben?
  • Szemi90
    #5
    "legszigorúbb büntetés átszámolva akár 1500 eurós "
    Mint az kiderül, átszámolták a fontot euróra, hogy a csökkent értelmi képességűeknek ez ne okozzon bonyodalmat.
  • Neurotoxin
    #4
    Nagyon helyes.
  • Cactus
    #3
    Szerintem meg fonttal kevesebben tudnak számolni mint euróval...
    Én alapból ellenzem a mobilozást kocsiban, de szerintem még mindig az ittas vezetőkkel van több gond, nem?
  • Cat #2
    szerintem mindenki tudja hogy font van angliában - gondolom az összehasonlítás miatt irtak eurót, hogy odairhassák a német adatot is.
  • gomyron
    #1
    Nem is tudtam hogy az Egyesult Kiralysagban EURO van. utoljara mikor vasarolni voltam akkor fontot kertek :)
    mellesleg a hir ugy szolna hogy 3 bunteto pont ES £60 annak akit akar a mobil kezben tartasaval eszrevesznek.
    ha minden igaz akkor 2008 tavasztol se kajalni se bagozni nem lehet majd a soforoknek!