263
SolidWorks Kérdések-válaszok
-
balazsbela #23 Üdv!
Neked ezt "Unhandled error..." hibaüzivel csinálja/ta? Nekem a 2004 csinálja rendszeresen, ahogy Te is említetted, spontán, pl ha gyorsan kattogtatok az egérrel. 2006-tal és 2007-tel nem fordult még elő nálam, viszont ezeket másik gépen használtam, mint a 2004-et, szóval szerintem ez az adott gép hardver és szoftverkörnyezete miatt lehet, de nálam ezek annyira különbözőek, hogy fogalmam sincs, mi lehet. -
lediiiiii #22 Hello!
Hogyan oldódott meg a probléma? Nekem a 2007-es verzió csinálja ugyanezt. Gondoltam felrakok egy Service Pack-ot hátha(2.2-essel próbálkoztam), de nem javult meg.
Érdekes egyébként, hogy előtte 2005-ösöm volt, az viszont néha spontán csinálta ugyanezt (nem tudtam megfejteni mitől), de a Hole Wizard legalább ment. -
RR #21 Köszönöm a segítséget, sikerült a Drawings -al megnéznem. -
Szid #20 jóvanna -
balazsbela #19 Ha nincs SW-e... -
Szid #18 pdfben el lehet savelni bármit benne. Alapból tudja -
balazsbela #17 Hi!
Szerezd be az eDrawings nevű progit. Ingyenes, pont erre való. -
RR #16 Sziasztok!
Hogyan tudom az SLDASM és az SLDPRT kiterjesztésű fájlokat átkonvertálni úgy, hogy autocad-del meg tudjam nyitni, mivel nincs Solidworks programom.
Már az is segítség lenne, ha pdf, vagy doc formátumra lehetne konvertálni, hogy meg tudjam nézni a rajzokat.
Nagyon fontos lenne, köszönöm előre is segítséget!
[email protected]
-
TRibor #15 Azt nem mondanám rá :)
De már szerncsére megoldódott a probléma. -
TRibor #14 ÖÖöööö... -
Szid #13 originál? -
Szid #12 www.web2cad.de
rengeteg 3D alkatrész van ezen az oldalon, amit le is lehet húzni.(FESTO, NORELEM, ITEM, Motrok,kutyuk...) -
TRibor #11 Hát a Solidedge-nek van beépített elemtára, én a Solidworks-höz a http://www.tracepartsonline.net oldaról töltöm le az elemeket, de rengeteg más formátumban is elküldik. Ez az oldal ingyenes csak regisztrálni kell, és azonnal küldik e-mailban a kívánt alkatrészt a kívánt formátumban.
SolidWorks 2007 már tartalmazza a COSMOSMotiont-is amivel nagyon szépen meglehet mozgatni a dolgokat. -
#10 Hát sajna épp azért akartam kiprobálni ezeket mert 3d-ben szeretném összerakni a dolgokat esetleg megnézni hogy müködik-e mielött megcsinálom.
De eddig elég bonyolultnak tünik az autocadhez képest.
Probáltam még az inverntort is. ugyhogy bármilyen ötletet várok hogy melyik lenne az a softver ami tudja teljesiteni ezeket az elvárásokat:
3d-s szabványos elemtár,mozgás szimulácio, egyszerü használat.
-
TRibor #9 A sebességgel nekem nem volt gondom, a CATIA-hoz képest úgy jön be mint a villám. -
JIRZSI #8 Akkor rosszul tudtam :D. Szóval elnézést, vegyük semmisnek az utolsó mondatot a #4 kommentből :D .
Nem, sajnos/szerencsére ilye jellegű gondom nem volt, és ismerőseimtől se nagyon hallottam. Esetleg próbáld meg újra feltelepíteni.Ami gondom volt a 2006-al az, hogy hihetetlen lassan indult el.
-
TRibor #7 Sem a SolidEdge sem a SolidWorks nem nagyon hasonlít az AutoCAD-hez. Attól függ ki melyiket szokta meg a két progi közül (tapasztalat szerint ha az egyiket megszereted a másikat utálni fogod). Nagy különbségek nincsenek szerintem. Viszont ha ragasztkodsz az AutoCAD-hez akkor neked a Autocad Mechanikal-t ajánlom. Igazából az egy hagyományos AutoCAD szabványos elem kiegészítéssel, már abból is létezik 2007-es. Ha nem kell 3D-s modell akkor én azt ajánlom neked. -
#6 igazábol nagyon nem értek egyikhez sem mert autocadet használok csak ahhoz sem találtam még ilyen beépülö modult.
Egyébként a solidworks vagy az edge a könnyebben kezelheto ill. melyik hasonlit jobban az autocadhez.Abbol még csak az R14-et és a 2000-et használtam majd most nyergelek át a 2007-esre remélem abban már lesz ilyen segédlet.
Tobbnyire olyan dolgokat terveznék ami szabványos elemekböl épülne igy csak össze kéne válogatnom a modulokbol az elemeket és kész .
Majd utánna nézek ennek a mechsoftnak. -
TRibor #5 A SolidWorks és a SolidEdge egyáltalán nem ksitesvérek. (ha csak nem gonos ikertestvérek ) Két konkurens cégtermékei. Az #1-es hozzászólásban előforduló hibával nem találkoztál? Esteleg valami ismerősöd? -
JIRZSI #4 Üdv!
Repvez, én is SoldiWorks-öt használok, de ahhoz van egy MechSoft nevezetű program, ami ezen a problémán segít. Próbáld meg esteleg SolidEdge alatt is megy. Hamár a Edge a Works (tudtommal) kistestvére akkor hátha azon is megy. -
TRibor #3 A szabványos elem tárat tudtommal külön kell, telepíteni. Ha telepítve van akkor is csak a Assembly "módban" lehet ellérni.
A fastruktúra felett lehet elérni. Egyéb szabványos elemeket (fogaskerék, rugók stb..) a beméretezett kék fogaskerékre kattintva a fastruktúra felett, vagy Applications---Add-ins---Engineering reference. -
#2 Nekem a solidedge van meg de valahogy nem találom benne hogy hol lehetne 2d/3d-s gépelemeket berakni.Tehát ami a szabványos alkatrészeket csapágyak, csavarok stb...
Egyáltalán van benne ilyen?
Sokat gyorsitana a munkámon ha ezeket nem kéne megrajzolnom és a méretük a szabványos értékekre választhato volna.
-
TRibor #1 Sziasztok!
Ezt a topicot azért indítotam hogy az esetleges Solidworks-ben felmerülő problémákra megpróbáljunk választ találni.
Itt is lenne az első:
SolidWorks 2006-os verzióban (proffesional) ha a HoleWizardot megakarom nyitni akkor, a program minden szónélkül kilép. Valkivel fordult már elő ilyen? Ha igen hogy sikerült megoldani? Mi volt a probléma oka?