263
SolidWorks Kérdések-válaszok
  • norbre
    igen
  • Norb37
    Sziasztok!

PDM-et használ valaki?
  • norbre
    én nem nagyon látom mi az..
  • pulugoristvan13
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni.
    A felső domborúlatokat, hogy tudnám megcsinálni 3D-ben?

• pillip
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni.
    2013-as solid van a gépemen. Hozzáadtam az elemtárhoz a DIN szabvány szerinti csővezeték alkatrészeket. Van egy elem, ami nem akar működni belőle. Ha szűkítőt szeretnék beilleszteni összeállításba, rákérdez, milyen legyen. Megadom a méretét, majd betesz egy akkorát, hogy kitakarja az összes alkatrészemet. Többszöröse a kért méretnek.
    A többi elem viszont működik, vagy legalábbis eddig nem vettem észre, hogy rossz lenne.
    Mi okozhatja a hibát?
  • thashas
    Sziasztok!
    Segítségéet szeretnék kérni..Rajzoltám egy tuti burkolatfelületet..de nem bírom megvastagítani hogy kész test legyen..
    A vastagít parancs csak pörög pörög azt nem csinál semmit.
    Ötlet vkinek?
    Elöre is köszi.
  • Adam Jonas
    Próbáld meg elsőkörben frissíteni a VGA driveredet, az szerintem megoldja a problémát.
  • astreno
    Sziasztok!
    Most kezdem használni a SW-t (2014), de sajnos nem működik rendesen a gépemen. Pl ha kiselölöm a három alapsíkot, az 3-4 másodpercet vesz igénybe. Ha méretezek egy vonalat, az szintén súlyos másodpercekbe kerül. Ha forgatom az alkatrészt, az egész szépen megy, de ha elengedem, akkor szintén várnom kell 1-2 másodpercet, hogy újra forgathassam. Oké, nincs egy acélos gépem (i3, 4 giga ram, GT 630m 1 giga VGA), de ezt azért túlzásnak érzem. Tudtok valami belső beállítást, hogy esetleg a videókártyát jobban kihasználja, vagy valami hasonló?
  • Toquinho
    Sziasztok!
    Petack 182-es hozzászólásához hasonló problémám van!
    Összetett hegesztett szerkezetről van szó, az üzemben hegesztési hézagot hagyunk amit szépen kitöltenek. Assemblyben sajnos csak a WeldBead van ami szerénynek tűnik. Partként kezelni nem célszerű mert nem egy öntvény (ahogy petack is írta). Van a SolidWorksben valamilyen használható hegesztési eljárás (Assemblyben)? A valós életben számtalan összetett szerkezet van hegesztésekkel; kell legyen rá megoldás!
    Köszönöm a válaszokat előre is!
  • YaniMan
    New Yorki cégnél ismerősöm keres külső munkára angolul tudó, SolidWorks mechanikus designert. Ha tetszel, pofavizitre ki kell utazni (fizetik). Referenciák kellenek, meg előzetesként egy skype beszélgetés biztosan lesz.
    Esetleg tudtok még ajánlani helyet, ahol található ilyen ember?
    Privátban adok elérhetőséget.
  • Norb37
    FirePro V7900 kártyám van,tehát nekem nincs szükségem ilyesmire.
    Csak szimplán megoldást javasoltam,de biztos hogy pár embernek hasznos lesz az infó.
  • secusoft
    2014-hez már a 3.7-es verzió is letölthető.
  • Norb37
    Nincs is mit,használd egészséggel.
  • secusoft
    Norb37 Köszi a tippet, nálam csodát produkált..most már olyan mint ahogyan a videókban látom. Tényleg jó kis progi!
  • Norb37
    Üdv!
    Kompatibilitás a gond.
    Az Sw csak a dedikált vga-val hajlandó photo wiew módban működni.
    Megoldás:http://www.portalcad.com/index.php/hardware-e-acessorios/180-realhack-agora-e-3-5-para-solidworks-2010-a-2013

Letölt,telepít,és az sw azt hiszi majd,hogy dedikált kártyád van.
  • BaLL
    A PhotoView leginkább a procit öli, nem a vga-t. Milyen géped van, mennyi rammal?
  • csoki46
    Hello4
    Segítséget szeretnék kérni, 2012-es SolidWorks-öt használok, de a gépben lévő Gigabyte HD6850 kártyámat nem használja a program. Ha adok a part-nak textúrát, Photo View nézetben nagyon lassan rajzolja ki. Beállítási probléma lehet esteleg kompatibilitási?
  • BaLL
    Állítsd át és ments sablont
  • norbre
    sajnos ezt passzolom
  • tipis
    Sziasztok!
    Nem tudom default-ra állítani műhelyrajzok használatakor az európai vetítést,mindig amerikai vetítésű rajzlapot ad.Hiába állítom az options-ba.És minden esetben ISO lapot veszek elő.
  • norbre
    sok szerencsét :P :D
    nekem eddig nem sok sikerem volt az oválfuratok közepére mate-eléssel.. megpróbálhatod a tengelyre, de az nekem néha valamiért egy-egy frissítés után hibás lett..

amúgy amit szeretnél konkrétan azt csak akkor tudod megtenni, ha a csavarban beállítasz 3 mate reference-t:
    - csavarfej aljának->Coincident (lemez tetejéhez kell majd)
    - csavarfej tengely->Coincident (egyik oválfurat szimmetriasík kell majd)
    - csavarfej tengely->Coincident (másik oválfurat szimmetriasíkjához kell majd)

.. és ezek után az összeállításban is kell 3 mate reference:
    - lemez teteje->Coincident
    - egyik oválfurat szimmetriasík->Coincident
    - egyik oválfurat szimmetriasík->Coincident

.. és ha ez megvan, akkor ha bedobod a csavart az megtalálja a helyét.. sajna csak a csavaron hiába állítasz be többet, az csak akkor működik ha a "fogadó" helyen is megvannak a mate-ek párjai..

megvcsinálhatnád hogy az öá-ban az oválfuratok szimmetriasíkjának metsződésében létrehozol tengelyeket és a két sík helyett ezt adod meg coincidentnek, de gyanítom hogy egyik megoldás sem az igazi.. mást sajna nem tudok :)
  • kiskonc
    Sziasztok!

Most ismerkedem az előre kényszerezéssel(Mate Reference). Következő a problémám: adott 2 darab lemezalkatrész. Oválfurattal úgy csatlakoznak egymáshoz, hogy az oválfuratok merőlegesek egymásra. Az oválfuratokra a gyártási pontatlanság miatt van szükség, más szerepe nincs. Azt szeretném elérni hogy összeállításkor a csavart automatikusan az oválfurat közepéhez akarja illeszteni ne pedig az oválfurat széléhez.

Előre is köszönöm a válaszokat .
  • norbre
    nem enged időpontos beágyazást?.. hm mindegy.. 1:30-tól van a lényeg
  • norbre
    külső menet:

metszővonal:
    elvileg ha a végét fogod meg, akkor csak a vonal irányába tudod húzni.. elképzelhető hogy ha nincs lerögzítve akkro elmozdul a vonal maga, sajna ezt most nem tudom csekkolni.. ha így van akkro én azt szoktam hogy a vonalra jobbklikk->edit sketch.. és hozzákényszerezem valamihez.. pl ha furatot metszek, akkor a furatközéppontba lerakok egy "Point"-ot a sketchben, kijelölöm azt és a vonalat egyszerre és megadom hogy legyen Coincident, aztán exit sketch és már lehet is húzni a metszővonal végét ;)
  • f2d
    Ismét köszi.
    Van még pár kérdésem:
    Külső menetet hogy tudok csinálni? Pl M6-ot?
    Műhelyrajznál a metszeteket jelelő vonalakt hogy lehet meghosszabbítani úgy, hogy maga a metszősík ne mozduljon el?
  • norbre
    áháááá :) először nem is értettem :) a képről viszont látszik hogy te 3Dsketch-ből szeretnél kihúzást.. namost ott nem egyértelmű hogy te milyen irányban szeretnéd kihúzni, így kell neki az is..

sima 2D sketch-nél azért nem kér irányt (bár megadható), mert ott alapértelmezettként a sketch síkjára merőleges a kihúzás iránya
  • f2d
    Megint egy kérdés. Testig tartó kihúzást szeretnék csinálni egy egyszerű vázlatból, és kér egy irányt. Ezt hogy kell kijelölni? Ha megadom, hogy vázlattól tartson a testig, ez nem elég egyértelmű?

Irány?
  • f2d
    Köszi, most már működik. Valószínű a geometry pattern lehetett a ludas, de előtte már próbaképpen összevissza nyomkodtam mindent, így ez nem 100%, de a lényeg az, hogy működik.
  • norbre
    próbáltam rekonstruálni a modelledet.. nekem egy esetben nem csinálja meg csak, ha az az alaptestnek nincs közös pontja a tükrözési síkkal.. a képen amit csatoltál látom hoyg a Right plane-re tükrözöl.. próbáltad hoyg a test oldalát adod meg tükrözési síknak?
  • norbre
    a Geometry pattern kapcsoló általában ott hasznos, ahol asszimmetrikus lenne a tükrözendő feature beállításai miatt a végeredmény, mert ilyenkor normál módon nem biztos hogy végre tudja hajtani..
  • norbre
    sajna csak 2012-t tudok megnyitni.. :/ IGES-el működik nekem simán a body mirror, de az várható volt
    Geometry pattern: ha a Features to mirror-t választod a tükrözési parancsnál, akkor a bal oldali menü alján van olyan rész hogy Options.. abban van
  • f2d
    - draft feature-t természetesen akarom, de teljesen mindegy, hogy benne van vagy nincs, így se úgy se működik.
    - Ezt a Geometry pattern-t hol találom?
    - Most már csak SW2013-ba tudom menteni, de talán IGES-be is jó lesz. Küldöm.
  • norbre
    pl:

• norbre
    hmhm..
    pár dolog ami a hibát okozhatja ..
    - a draft feature-t nem akarod tükrözni?
    - néha van hogy a geometria miatt nem jön össze neki, ilyenkor próbáld alul a: "Geometry pattern" opciót bekapcsolni.. vagy.. ha az egész modell kell, akkor ne a feature-öket tükrözd (Features to mirror), hanem egyszerűbb az egész body-t (Bodies to mirror)

ha megvan 2012-ben a modell átküldheted és megnézem mi a gond vele
  • f2d
    Kipróbáltam az SW2013-at (SP0.0 x64), és ezzel se tudok tükrözni. Ez valami program bug, vagy valamit nagyon rosszul csinálok? Eddig Solid Edge-t Inventort, AutoCAD-et, valamint EdgeCAM-et használtam, ezen programokon elsajátított tudomány alapján próbálkozok, de nagyon nem megy.

Ki is rajzolja mit kellene neki csinálni, de nem csinálja.
    Kép a bénázásomról.
  • secusoft
    Nagyon szépen köszönöm! Nehezen de megtaláltam, mert a főmenüben az edit..sketch plane az szürkében volt.(nem aktív). De a jobb klikkel a modellre már megjelent a sketch plane. utána már csak nézetet kellett választanom és egy OK gombot nyomni. (SW2013 így van)Importáláskor a dxf nem akarta a jót :)
  • norbre
    most nem tudom kipróbálni, de ha az importálásnál nem lehet választani hogy melyik síkra rakja a beolvasott elemeket, akkor a létrejött sketch síkját változtasd meg:
    change the plane on which a sketch is created

• secusoft
    Lenne egy kis gondom. 2D-s rajzokat kapok dxf-ben x,y (Origin) kordinátákkal. Hogy tudnám solidworksban más nézetekbe elmenteni (left, right..stb) mert az összeszerelésnél nem kéne csak mozgatást végezni, így gyorsabban menne az összepakolás. A mate funkciót már csak összetapasztásra használnám. Autodidakta módon tanulom a használatát, ez még fehér folt nekem.
    Előre is köszi a választ vagy bármilyen videó linkjét.
  • f2d
    Itt valami program hiba lesz, mert egy egyszerű hasábot se tud tükrözni, meg semmit, bármivel próbálkozok. A testek is folyamatosan eltünedeznek hiába állítom be, hogy látható legyen.
    Azt hiszem ma este lekapok egy újabb verziót, mert ez így csak idegesít.
  • f2d
    Ismét köszi, kikerültek az ikonok a helyükre. Alakul ez.