18
Adobe Photoshop Lightroom
 • hooah
  #18


  Sziasztok!

  Meg tudná mondani valaki, hogy a képen látható üzenetet miért kaptam Photoshopban és, hogy mit lehet kezdeni ellene?
 • Mauro
  #17
  Arckitakarása meg oldható a programmal?
 • soo277
  #16
  Sziasztok
  valakit kereshetnék privátba egy kis kéréssel?
  1 foto szeretnék átalakítani
  köszi
 • REPS0L
  #15
  üdv!

  megoldható hogy egy adott beállítást egy képen ráhúzzam a többire? köszönöm!
 • TopGun
  #14
  Sziasztok! a Lightroom 2.3-ashoz nem tud valaki magyaritast adni?
 • Blasta
  #13
  Sziasztok!
  Azt kérdezném, hogy a Lr 2.2-ben hogy tudom kikapcsolni, hogy egy cd/memóriakártya behelyezésekor elinduljon a program automatice??

  Köszi előre is!
 • latnok
  #12
  hol lehet beállítani a nyelvet?
 • Basic
  #11
  Ez a lightroom mivel jobb, mint a photoshop raw konvertere?
 • oroy_
  #10
  meg jelent a Lightroom 1.1
 • Monoton
  #9
  igazábol engem a moare eltávolitas erdekel
 • Monoton
  #8
  aha megvan csak eltunt a panel xd
 • Monoton
  #7
  oké jokis progi dehogykell haszmálni?
 • JAG1
  #6
  Ez photoshoppos duma, te ezt nem értheted... :-D
 • Me0w
  #5
  Ezt most magyarul is, legyszi...
 • geri777
  #4
  hát a Ps nek kiszedve a fény beállitás a precizitve a munkákat sztem probáljátok ki van try verzio
 • Aspyrin
  #3
  Tehát ha jól értem ez egy erősen butított photoshop kiegészítve néhány fotósoknak való funkcióval.
 • Dragooon #2
  tesóm ezt használja, én nem, nem is tudok róla mit mondani, bár érdekelne :)
  nem rossz progi
 • geri777
  #1

  Adobe Photoshop Lightroom 1.0 Final  Az Adobe Photoshop Lightroom, a professzionális fényképészeknek ad új lehetőségeket a képek feldolgozásában, akik így elszakadhatnak az új technológiák fáradságos megtanulásától, és könnyedén alkalmazhatják az új lehetőségeket.

  Az Adobe Photoshop Lightroom a sötétkamra új formája. Az Adobe kifejezetten a professzionális fotósoknak fejlesztette ki azzal a céllal, hogy ne kelljen örökösen megtanulni az újabbnál újabb programok kezelését. A Lightroom feladata, hogy egy könnyen kezelhető, jól átlátható, mégis profi eszközt adjon a fényképészek kezébe, akik így teljes energiájukat a kép alkotásába tudják fektetni.

  A Lightroom szakított a korábbi Photoshop módszerekkel. Az eszköztár kifejezetten a kép fotós szempontból való alakítását (világosság, színbeállítás, kontraszt, szépia stb.), a képfeldolgozást támogatja, nem pedig a kép tartalmának megváltoztatását.

  A Lightroom célja, hogy moduláris, feladatalapú és egyszerűsített környezetével átfogó fényképészeti munkafolyamatot biztosítson. A modulok és a szolgáltatások köre valószínűleg változni fog a fényképészektől begyűjtött visszajelzések alapján, és a felhasználók által megállapított tetszési vagy fontossági sorrend szerint.

  "A Lightroommal olyan új módszereket fejlesztünk ki, amelyek a digitalizálástól a nyomtatásig a teljes folyamatot leegyszerűsítik" - mondta Shantanu Narayen, az Adobe elnök-vezérigazgatója. "A Lightroom kihasználja ugyanakkor a digitális képalkotás, így például a nyersképfeldolgozás területén az Adobe közismert újításait is. Így a fényképészek még a bétaváltozatban is a Photoshopot kiegészítő, világszínvonalú technológiát tapasztalhatják majd meg. A következő hónapok során a termék finomítása közben várjuk a fotósvilág visszajelzéseit."

  A Lightroom Beta felhasználói felülete merőben új kialakítású, és arra helyezi a hangsúlyt, ami igazán fontos a fényképészek számára: a képre. Lights-Out módban a vezérlőpultok és az eszközök egyetlen kattintásra beolvadnak a háttérbe, így a kép foglalhatja el a központi helyet. Az újszerű Identity Plate (névjegy) szolgáltatással a fényképészek saját márkajelzéssel láthatják el az alkalmazást és annak eredményét, így munkájukat egyéni kollekcióként mutathatják be. A fényképészek több száz képet is végiglapozhatnak, a Quick One-to-One Zoom segítségével pedig azonnal kinagyíthatják egy-egy kép apróbb részeit.

  A Lightroom az iparágvezető Adobe Camera Raw technológiát használva több mint 100 fényképezőgépet támogat, és egyetlen munkafolyamatban teszi lehetővé a nyerskonverziót. A részletgazdagabb fekete-fehér képeket előállító új, bontott tónusbeállítási lehetőségekkel az Adobe tovább emeli a nyersfeldolgozás technológiai színvonalát. Ezzel a funkcióval bővül a fényképészek kreatív lehetőségeinek köre. Ha a korrekciók elvégzéséhez új paramétereket kapnak, a hisztogrammal precízebben dolgozhatnak a fényképek különböző részein. Importnál lehetőség nyílik a fájlok átkonvertálására digitális negatív formátumba (DNG), vagy azok átnevezésére, és mappák vagy dátum szerint történő válogatására.

  A képek a diabemutatókon vetett árnyékkal, szegéllyel, névjeggyel és különböző színes hátterekkel is megjeleníthetők. Változtathatjuk a képek méretét és pozícióját, de Macromedia Flash, Adobe PDF vagy HTML formátumban is megjeleníthetjük őket. Különböző indexkép-sablonok állnak a rendelkezésünkre, amelyekre névjegyeket lehet rátenni, vagy szépművészeti nyomatokat lehet belőlük készíteni