4
 • remark #4
  "Számunkra a tartalom és nem a technológia az első."

  Ezzen nem csak ok vannak igy. A nagy cegek nem termeket arulnak, hanem koncepciot, markat, eleterzest, eszmeket stb.
  A "termeles" nem ertek, senki se akarja megfizetni. Valamelyikotok esetleg a termelesben dolgozik? Rendszergazda, vagy programozo, vagy grafikus talan? Ok a ma kubikusai... (Engem beleertve.)

  "Azt szeretnénk, hogy az emberek kreatívak, és ne csak szimpla vásárlók vagy fogyasztók legyenek"

  A "ne csak szimplan" persze nem azt jelenti hogy azok ne legyenek. Sot, ellenkezoleg. Legyenek olyan fogyasztok akik megvesznek minden vackot, mert azt hiszik hogy attol kreativak lesznek.
  Viszont markaepiteskent jol hangzik ez: "Az Apple a kreativ emberek eszkoztarat biztositja."
  Haha. Ezzel az atlatszo szoveggel beprobalkozni. Ki az aki ezt beveszi? (Tudom a valaszt: mindenki.)

  Az oktatas is csak egy a meghoditando piacok kozul, mindegy milyen cegrol beszelunk. Nagyszeru uzlet, nagyszeru reklam, es nagyszeruen lehet a jovo fogyasztoit idejekoran kulonfele dolgokra raszoktatni.
  Az iskolakban talalhato meg a friss husok tobbsege. Leendo fogyasztok akik fogyasztasi szokasait meg alakitani lehet. Valamit a suliba jarok hatalmas
  tomegén uj szolgaltatasokat, termekeket lehet szinte ingyen tesztelni.

  Es emelett milyen jol hangzik az hogy a dolgot be lehet ugy allitani hogy az X ceg nagylelkuen az oktatast tamogatja. Jot tesz az imidzsnek is (=markaepites).

  Egyebkent meg kivancsi lennek milyen szerzodest ir ala az Apple ezekkel az iskolakkal. Hamár egy ceg lepaktal egy iskolaval, akkor nagyon kemeny szerzodeseket szokott kotni, melynek az a lenyege hogy minden, a tamogato ceg szamara elonytelen dologgal szemben az iskolanak fel kell lepnie.
  Mas szavakkal: megveszik a cegek az iskolakat szepen egyesevel, ahol mar csak olyasmik tortenhetnek, ami nem sertik a cegek erdekeiket.

  Kozben tessek tovabb almodozni a szabadsagrol.
  Koztereket plazakra csereljuk, iskolakat ceges bemutatoteremme, aztan a munkahelyekre valo droidok kepzohelyeve degradaljuk az egyetemeket, mindezt arra hivatkozva hogy ez a fejlodes miatt van igy. Ahajaaha.
 • Troll
  #3
  Ez az első mondat nem kellett volna, az Apple számára az oktatás egyáltalán nem teljesen új terület. Már a kezdetek kezdetén úgy szereztek piaci részesedést, hogy iskoláknak "special deal"-eket adtak. Mint a cikk második felében felsorolt számok mutatják, nem ma kezdték az ipart.
 • asysoft
  #2
  Én megelégednék azzal is, ha a billentyűzeteket lecserélnék 1-2 helyen. A podcasting oktatás viszont nagyon nem hiányzik:)
 • Su0my
  #1
  De jó lenne ha BME-n is Apple cuccok lennének