23
Abev 2006 Program
-
megaaciD #23 Sziasztok
Lenne egy olyan problémám, hogy az adatbázisomat szeretném egy másik gépre áttenni, de mikor átmásolom, akkor a 2007eseket nem tudom megnyitni. Segítsetek nekem, hogy oldjam meg? Átmásoltam mindent, ami az abev könyvtárban van. -
#22 Csak persze ne úgy keresd, hogy sulinet, hanem vmilyen" számítógépbe fektetett költség", vagy hasonló. -
pekka2 #21 kösz, megnézem, csak lusta vagyok végigolvasni az egész kitöltési útmutatót.. -
#20 A teljes összeget kell majd beírni, és abból a program 60eFT-ot fog beírni a megfelelő helyre.
0653 talán? -
pekka2 #19 JA, én is ugy tudom, h 60 000-t lehet visszaigényelni, de melyik nyomtatványt kell kitölteni?
Sose voltam még Önadózó...
Tudja valaki? -
#18 Ha jól tudom 60'000-et lehet visszaigényelni és csak a számla kell hozzá. Vagy nem?! -
#17 Probléma úgy lett megoldva hogy a régi vinyómat beraktam és rátelepítettem a programot, tehát külön vinyón, és beállítottam a windowsba hogy hetente készítsen biztonsági mentést a program dolgairól. így már remélem jó lesz -
#16 Nézd meg a registry-ben a HKLM/Software/APEH alatt, hogy milyen bejegyzések vannak és milyen útvonalakra mutatnak. Ha szükséges, javítsd, egy próbát ez is megér.
-
pekka2 #15 Hey,
működik ez a fórum?
Az lenne a kérdésem, hogy ha sulinetes adókedvezményt akarok érvényesíteni, akkor melyik nyomtatványt kell kitöltenem?
Elektronikusan is lehet? -
#14 A legegyszerűbbet nem próbáltad csak!
Telepítsd rá az abev2007-et a korábbira. A telepítő minden hivatkozást át fog arra állítani, a mentett adatokhoz pedig nem nyúl.
Probléma megoldva. -
#13 lol:DD -
#12 ja nem, hazudtam :S
de megatláltam, hol van:
C:\Program Files\Abev 2006\adat\[Név].dat
tehát neked ugyanitt, csak a G-n kell lenni - szerintem :) -
#11 én alapból egy külön - saját magam által létrehozott - könyvtárba mentettem az állományokat -
Borg #10 A dokumentumaid tuti nem tűntek el. Installálj egy új ABEV-et, és keresd ki az elmentett dokumentumokat, és másold bele őket az újba. -
#9 Ez valami egészen furcsa helyzet. Az ini-ben ki se kell javítanom, mert jó meghajtó nevet ír, unintsallálni viszont nem tudom a programot, mert azt írja hogy a régi meghajtó szerinti E:/Abev...abev.exe nem található, nincs mit törölni. (Már a D meghajtón van.)
Hát nagy hülyeség volt ez a meghajtó átnevezés, ez van akkor ha más belepiszkál a cuccaidba..
Lehetséges hogy a kitöltött de eltűnt dokumentumok miatt az Apeh valami féle bűntetést kiszab? Csaknem:S -
#8 nem fontos ügyfélkapu reg, csak akkor, ha neten küldöd be, ha csak kinyomtatod és bevágod a válaszborítékba akkor nemkell (nekem van ) -
#7 A telepített Abev gyökerében van egy "abev.ini" fájl, ebben ellenőrizd a "Datapath" értékét, és ha nem jó, javítsd ki (arra a könyvtárra kell mutatnia, ahová az Abev lett telepítve, és a végéről ne hiányozzon a backslash). Esetedben valószínűleg csak a meghajtónevet kell kijavítani a string elején.
-
#6 Igen, sztem is ez lenne a megoldás -
TS Zolly #5 Pl onnan. Regisztrálni kell elösször egy okmányirodában az ügyfélkapura.
Nestro neked meg a megoldás, telepisd ujra. Elveszett dokumentumokat meg keresd a korábbi G vagy a C meghajtón. Futtasd a keresőt, hátha megtalálod, de lehet a Documents and Settings-neved-Dokumentumok közt van. -
#4 nevezd vissza G-re:) -
#3 ott is van -
#2 Először is, ezt a progit honnan lehet leszedni? Csak nem az APEH oldalán van ? -
#1 Nem tudom hogy számíthatok-e segítségre, bizonyára sok ember tudja kezelni a programot de nemhiszem hogy pont fórumkat vizslatnak. Az Abev2006 egy program, amellyel az elektronikus adóbevallásokat kell intézni, nagyon fontos, és (az Apeh számára) hasznos is.
A problémám az lenne, hogy fel lett telepítve az egyik meghajtóra a program, ("G:" meghajtóra) ezután megtörténtek az ügyintézések, minden rendben ment. Egy alkalommal azonban át lett nevezve a G meghajtó D meghajtóra. Ez után már semmit sem talál a program, nincsenek meg a dokumentumok, nem tölti be őket de nem is találni. Mit lehet ilnyekor tenni?