33
-
Csaba42 #33 De egy böngészőhöz teljesen felesleges levelező program. Ez olyan, mintha TV-t szerelnének fel a fűnyíróra. Ne azzal legyen eltelve az IE, hogy többmillió dolgot tud, hanem egyet tudjon, de azt jól: böngészni!!! -
Emmegki #32 Megéri nekik, nem baxtatják őket azzal hogy monopólium van. Az IE fejlesztési költségét meg úgyis bevasalják a win árában. -
#31 "A levelező prg. integrálást az IE. már a 3-as szériától tudja kb."
Nem levelezőprogramról van szó, levelező szolgáltatásról:
"Schroepfer az egyik legérdekesebb lehetőségként a levelek késleltetett továbbítását említette meg, amely elsősorban az internet időleges hiányát hivatott kiküszöbölni. Ez lehetővé teszi majd a különböző webszolgáltatásokon (tehát nem a levelezőklienseken) frissen megírt elektronikus levelek eltárolását és automatikus továbbítását abban a pillanatban, ahogy ismét felkapcsolódunk a világhálóra." -
BlueGold #30 A levelező prg. integrálást az IE. már a 3-as szériától tudja kb. 1997 óta már éppen ideje volt a Foxi-hoz is adni egy levelező programot. -
kbupdate #29 Újabb részletek a FireFox 7.0ás (HÉT) verzióról, röviden ez derült ki:
Ki lesznek benne olyan hibák javítva, amik az előző verziókban voltak (ám eddig felfedezetlenek) és lesznek benne újabb hibák, amiket még ők sem tudják, mikor fognak kiderülni:D:D:D -
turul16 #28 Szerintem rajottek a marketingesek hogy 2.0 << 7.0 ezert gyorsabban huzzaka verzio szamot, hogy nagyobb legyen, mint a konkurenseknek. De ha jobban belegondolok 9.1 >> 4.0 ugyhogy sietni kell :) -
#27 -
sonicXX #26 Az SQLite egy miniatűr relációs db kezelő, nem egy NASA fejlesztés, tehát képes növelni az indexelt kereséssel a sebességet ugyanakkor nem foglal nagy memóriát. Az FF-ben amúgy is elsősorban azzal volt eddig is a baj, hogy mintha a fejlesztők nem ismernék azt az API hívást amivel egy lefoglalt memóriaterület felszabadítható... -
wanek #25 Ezekre az "újításokra" semmi szükségem nincs. Maradok a 2-nél. -
#24 De van adblock alatta... eszközök/haladó/letiltott tartalom. Ha nem akarod egyenként beírogatni, vagy rákattintgatni a nem kívánt dolgokra, akkor beraksz egy tiltólistás init a nemtudom hova (meg kell nézni a configban). -
JeD #23 Azért lenne értelme absztrakciós réteget írni (gondolom én), hogy ha már van az ember gépén egy adatbázis (mert pl. fejleszt, vagy akármi), akkor nem rak fel +1 dolgot.
Mondjuk szerintem Firefoxnak egy dologra kéne most koncentrálnia a sok felesleges hülyeség helyett, ez pedig a sebesség. Mióta kipróbáltam az Operát, nagyon nem akarózik visszamennem. Csak azt az egy-két extensiont sajnálom (meg az adblockot), ami nincs alatta. -
Benoke #22 Vagy egy böszme adatbáziskezelővel összeházasítani :) pl Oracel, DB2, MSSql, Progress :)
Ettől ugyan nem lenne ingyenes, de legalább piszokjó adatbázismotor lenne alatta, bármelyik is lesz :D
Szerintem Teljesen jó az SQLLite. -
c4nn1b4l #21 sqlite-tol csokken memoriaigeny, vagy rohadtul nem lesz hatassal ra? -
ProClub #20 Őszintén szólva igen, bár valószínűleg a Thunderbirdben mégtöbb haszna lenne. Nekem az lenne az ideális, ha MySQLben tárolná a dolgait és tárolt eljárásokkal valósítaná meg az egyes funkciókat, mert akkor kedv szerint át lehetne szabni az adatbázist.
Ezzel aztán lehet integrálni más rendszerekbe. Megvalósulna a rendszeradminok álma. Mert erre eddig csak MS megoldások voltak. -
SymbioC #19 Nyugi, még mindíg jobb, mint ha IE6-tal tennéd -
#18 és ha nekem az 1.5 is tökéletesen megfelel? tudom gáz vagyok :))) -
shusaku #17 Ja, nehezsulyu adatbaziskezelovel hasznalni a firefoxot? :D nemar
Az SQLite-ban pont az a poen, hogy a binarishoz linkelheto egy pehelysulyu relacios adatbazis-motor. -
etzel #16 ha proxy mögött vagy, tényleg elég sokáig lebénul egy hibás url-re -
#15 Azt neked hogy sikerült összehozni? Mert nekem még URL begépelésétől nem fagyott meg. Sőt, sokkal gyorsabban dobja ki a találatokat historyból, mint IE. -
#14 Ezt sok szoftvergyártónak el lehetne mondani.. :) -
Turmoil #13 Amig egy böngésző képes hosszú percekre kifagyni egy elgépelt URL miatt, addig talán más irányba kellene fejleszteni. Pl. megismerni a szál-kezelést és alkalmazni minden olyan folyamathoz, ami 0.01 mp-nél tovább tarthat.
Mert ez így -
#12 Majd április után leszel gáz, addig még van támogatás az 1.5-re is. -
#11 Talán mert nem akarnak két-három évet várni egy új verzió megjelentetésével. -
#10 Oldschool vagy.DD -
#9 igen -
#8 gáz vagyok hogy firefox 1.5-el nyomulok? -
ProClub #7 SQL alapú tárolás! Végre valami jó hír! Kár, hogy az SQLite mellett döntöttek. Jobb lett volna valamilyen absztrakciós réteg, hogy lehessen más SQL szerverrel is használni
-
#6 És tök jó, éljenek a programozni nem képes programozók...
Amúgy miért terveznek előre 3-as és 4-es verziót? Miért nem lehet mindent, amit kitalálnak rögtön a 3.0-ba belerakni? -
#5 "a java 2.0 méglassabb lesz..."
Java != Javascript
Másrészt az Adobe is beszáll a Javascript 2 motor fejlesztésébe (Tamarin néven).
Harmadrészt: Javascript 2 -
#4 "támogatni fogja az egyelőre szintén fejlesztés alatt álló JavaScript 2 nyelvet. Ez utóbbi a nagy sebességű webalkalmazások megírásának leegyszerűsítését hivatott megoldani, megkönnyítve a kevesebb tapasztalattal rendelkező fejlesztők munkáját. "
tehát nagyobb objekt-ekből válogat a "programozó", a java 2.0 méglassabb lesz ... ugye ??? tökjó, éljen a fejlesztés -
#3 Már korábban is volt hír, hogy a microsoft segít a Firefox fejlesztésében. Nem biztos, hogy egy ingyenes böngésző meg levelező program fejlesztői nagy konkurenciát jelentene a Microsoftnak... Microsoftnak is mind1 sztem, hogy IE-t vagy Mozilla-t használ :|
Habár kitudja, milyen céljaik vannak -
#2 Esetleg valami infó a Firefox 5-ről, netalán a 6-ról??!! -
Flashy #1 "a Microsoft közreműködésével"? márminthogy a microsoft segítséget fog adni egy konkurens és egyelőre egyre növekvő népszerűségű program fejlesztéséhez.