Angliában már büntetik a készpénz-használatot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Válassz olyan számlacsomagot, amiben x-számú ingyenes ATM-pénzfelvét van a szolgáltatások közt...
Van már olyan Bank, aminek választható olyan számlacsomagja, amivel bármely ATM-bõl ingyenesen vehetsz fel pénzt! (=CITI Bank)
Nézd, azért a Bankoknak alkalmazottakat kell fizetniük, számtalan bank-fiókot fenntartani, ATM-automatákat üzemeltetni, naponta feltölteni, karbantartani...
Ez mind pénzbe kerül!
Szerintem teljesen érthetõ, hogy a szolgáltatásaikért pénzt kérnek...
(Miért, te ingyen dolgozol a munkahelyeden?)
Viszont válogathatsz a bankok között! Hálisten már nem csak 1 Bank létezik, válogathatunk az áraik és a szolgáltatásaik közt.
Gondolom, annak sem örülnél, ha egységes díjat vezetnének be az ATM használatánál és neked is +1500Ft-ba kerülne 5000Ft felvétele, mint annak, aki 200,000Ft-ot vesz fel... Szerinted ez igazságos lenne?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
pl: 5*10000 forint fizetés= 5*249+5*500 ft = 3745 forintal gazdagítottad a bankot.
Ha hó elején felveszel 50000 forintot akkor csak 249+2500= 2749 forintal.
Honnan veszed ezt a zöldséget?! <#guluszem1>#guluszem1>
Nekem VAN OTP-s bankkártyám (is), ezért tudom, hogy amit leírsz az hülyeség...
- Ha a bankszámládra bárki BEFIZET, az költségmentes a befizetõnek is, számlatulajdonosnak is!
- Ha a bankkártyáddal vásárolsz, az minden esetben költségmentes számodra!
- Banktól és bankszámla-csomagtól függõen valahány számú ATM-pénzfelvét ingyenes (tõled függ, milyen számlacsomagot választassz).
- A munkáltató általi fizetésed átutalása is költségmentes!!!!
Nekem pl. az OTP számlacsomagomban 4x ATM-pénzfelvét ingyenes és bármennyi számú internetes pénzátutalásom is ingyenes. (Ennek a havidíja 1300Ft)
De pont ilyen a K&H-nál vezetett számlacsomagom is (ennek a havidíja 500Ft).
Ha interneten (vagy BÁRHOL) a bankkártyáddal fizetsz, az általában költségmentes... (Sajnos, egyre többször tapasztalom, hogy inkább külföldi bankok vonnak le kezelési költségeket, nem pedig a saját magyar bankom!)
Folyószámla nyitása elõtt érdemes végigböngészni a Bankok ajánlatait (=> Kondiciók!) és ezek után kiválasztani a Bankot és a számlacsomagot!!!
Én megtettem és szerintem a legjobb számlacsomag a K&H Bank "Emeltszintû Elektronikus Számlacsomagja"!!! (Pár ezer Ft nyitó összeggel dombornyomott MasterCard bankkártyát kaptam hozzá, ezt az OTP csak többszázezres betéttel és fizetés-átutalással adja.)
Szerintem jó lenne a bankkártya használat, ha nem korlátozná Mo-on a boltok alacsonyszintû fogadási lehetõségei...
Én már a számláim 99%-át interneten utalom át, a vásárlásaim 80%-át internetes megrendelésekkel bonyolítom (sajnos a magyar webboltokban alig lehet bankkártyával fizetni, mert túl magas költséget kellene fizetnie a Vállalkozásnak a Bank felé tranzakciónként.).
Szerintem havi 500-1500Ft nem túl sok azért, hogy a Bank intézi a pénzügyeimet!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Az is röhely hogy a bankautomatás készpénz felvétkor % von le és nem 1 egységdíjjat nem értem ezt mien jogon teheti meg egyáltalán ugy tesz mintha a számlán levõ pénz is a banké lenne<#boxer>#boxer><#violent>#violent>
Nagyon nagy munka am keszpenzes berfizetes, no meg infrastruktura is kell hozza, meg penztaros, meg egy halom mas dolog. Jo hogy megszunt ez az egesz. (Viszont ettôl meg teny marad hogy draga es alacsony szinvonalu az egesz penzugyi szolgaltato szektor Mo-n. Es bár ennek is megvannak az okai, attol meg kinyilik az ember zsebeben a bicska.)
Amúgy ma tettek ki Index-re cikket, hogy itthon miért utálja vevõ és boltos is a kártyás fizetést.
WOLFISHNET Web.: www.wolfishnet.hu
<#violent>#violent><#beka3>#beka3>
Dehogynem, viszont ...
1.) Ezen felháborodnak a vevõk ha megtudják, mert nem ismerik a hátteret.
2.) Azok is fizetik akik KP-val fizetnek :(
Tudtommal 180-240FT + 1-4% az összegtõl függõen! Ez egy komplett számítógépnél vagy egy autó vásárlásánál már elég durva lenyúlása a kereskedõnek. :((
Magyarorszag egyebkent sokkal elorebb tart ebben a 'fejlodesben' mint a vilag sok masik orszaga. Ha minden megy arra amerre most akkor hamarabb erjuk el a korabban emlitett gibsoni vilagot mint masok, bar anglia bizonyos teruleteken meg megeloz minket, de a hivatalos politika szerint nemsokara lehagyjuk oket a reformok segitsegevel. (Ez speciel igaz is, es csak ez azon embereknek lesz rossz akik nem nagytokesek, tehat a tarsadalom gazdasagi szempontbol elhanyagolhato also 99%-anak.)
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Forza.
Azt kell látni, hogy egy nagyobb üzletnek mindenképpen van valamilyen költsége a vásárlások után. Akár kézpénzzel, akár bankkártyával fizet a vásárló.
A kézpénzt ugyanis security-s cégek szállítják el, és bizony azok is százalékért dolgoznak. A Security-sek meg ugye a bankba szállítják, ahol befizetik a kereskedõ bankszámlájára az összeget. A bankban a kézpénzes befizetés megint csak pénzbe kerül. Ezek szerint a kereskedõnek lehet, hogy jobban megéri, ha a vevõ bankkártyával fizet.
Biztos van itt valaki, aki konkrét százalékos kimutatást tud adni ezekrõl a költségekrõl.
És szerinted a közért nem kalkulálja már elõre az árakba ezt a tranzakciós költséget??? Csakhogy így az is szív, aki végül kp-vel vásárol...
Ugyanis US-ben teljesen logikusan van egy hitelkártyád egy x banknál... namost az azt jelenti hogy te egy hónapban mindenfélére felhasználod, ATM, online vásárlás, pénztárnál lehuzzák, illetve lehet még nem elektronikusan is bárhol számlára húzni, és ezután az a történet hogy hónap végén a bank küld neked egy egyenleg szerüséget hogy milyen terhelések voltak a kártyádra, és te szépen ott kipipálhatod hogy melyiket fogadod el, vagy melyik nem történt meg. És a bank cask EZUTÁN fizet egy centet is bárkinek miután te elfogadtad azokat hónap végén.
Nehogymár ezzel a rakás szart akarják nekem itt mo.on eladni hogy van egy kurva plasztikkártyám ami rá van kötve a számlámra és ahogy valahol lehúzza valaki vagy bedugja az automatába máris x összeg eltünik a számlámról. Meg aztán ne is beszéljünk arról hogy online vásásrlásnál is mennyire lehetetlen ez. Szóval kártyával fizetni magyarországon marhanagy kockázat és butaság sztem.
"a smart cardok rákényszerítése az emberekre az elõfutára annak, hogy mikrochipet ültessenek beléjük, mint a szarvasmarhákba, s úgy lehessen ellenõrizni az életüket, ahogy az Sztálinnak vagy Hitlernek sem sikerült."
NAGYON EGYETÉRTEK!!!
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentõsöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentõket!!!
Gracie Barra
Tulkpp hitelezel a gazdaságnak, elõsegítve a fejlõdését amivel késõbb te is jól jársz. Nem is beszélve a kamatról amit a hitel után kapsz.
(ami persze röhejesen kevés, de errefelé hülyék az emberek. Máshol van annyi eszük, hogy pl rszvényeket vagy bármi normálisabbat vásároljanak)
Gracie Barra
Az ember otthon nem tart pénzt (már úgy értem sokat), mert az ördögnek karikás a szeme az álmatlanságtól. Marad a bank.
Ha beteszed a pénzed neked kerül pénzbe
Ha kiveszed neked kerül pénzbe
Ha számlád van neked kerül pénzbe.
Egyedül az nem a te költséged, ha kártyával fizetsz. Viszont a kártya elfogadóját megintcsak leveszi a bank.
Így nem nehéz profitot termelni, meg bankvezéri magánvagyont négy év alatt 60 milliárddal növelni.
Kapja be az allam es mindenki aki barmit is kotelezove akart tenni. Jo a sztalinos pelda. Nem tudom itt ki emlekszik meg a kisdobos uttoro korszakra de ott is sok KOTELEZO dolog volt.
Hol van a szabadsag? Azt csinalok amit akarok es akkor amikor akarom es ha ez valakinek nem tetszik nagyon sajnalom.
Ha azzal fizetsz, (pl: otp-sel) akkor minden tranzakció után 249ft + az összeg 0,5%-át leveszik kezelési költségnek.
pl: 5*10000 forint fizetés= 5*249+5*500 ft = 3745 forintal gazdagítottad a bankot.
Ha hó elején felveszel 50000 forintot akkor csak 249+2500= 2749 forintal.
Te a bank helyében melyiket tennéd kötelezõvé?????
Azt azért mégsem csinálnám, amit sok honfitársam ma is megtesz: Elmegy a Tecsóba vásárolni, a bejáratnál lévõ bankautomatából felveszi a kp-t és azzal fizet. <#confused>#confused>
Gazdagítsuk csak a bankokat.
amúgy nem szeretem az elektronikus módszert, sokkal kiszolgáltatottabbá teszi az embert.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Node kérem. Ha veszek egy 10 darabos BKV gyûjtõjegyet, akkor nem hitelezek a cégnek? hisz szinte biztosan több hét múlva használom fel az utolsót.
A hülye kártyák meg a közröhej határát súrolják.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL