28
-
cfg #28 teljesen mind1 winnie akkor is gyokor vagy
majd 1szer ha elkap a harci kedv ki is fejtem miert de hatha addigra megjavulsz -
era1288 #27 Legjobb animáció film: Táncoló talpak, nekem miért nem jött be?! Lapos a sztori és kevés a poén, de tanulságos akart lenni a vége. Szegény pingvinek miattunk halnak éhen?! Szerintem a Verdák sokkal élvezetesebb és maibb volt, nemcsak a gyerekeknek.
A jó animékhez meg tényleg kevesek az amerikaiak, sajna. -
Inquisitor #26 "attól, hogy a grudge japánokkal japánban készült még amerikai."
Már az eredeti japán vagy az amerikai utánérzés? ;)
"az magyar, aki magyarnak vallja magát, nem?"
Ez jogos, még sose kérdezte senki Zsigmond Vilmost vagy Csupó Gábort a témáról? Mert pl. Kertséz Imre véleményét ismerem csak ezügyben ... -
winnie #25 "Kérdés, ha Spanyolországban forgatták, spanyol színészekkel és a spanyol polgárháború idején játszódik, akkor mitől Mexikói a film? A rendezőtől?"
nem. koprodukció volt szerintem. a gyártók adják az országot. attól, hogy a grudge japánokkal japánban készült még amerikai.
"1.) Nem dicsőséges eddig is eljutni?"
de. lehet, hogy nem "sajnos"-t kellett volt, hanem "szeerencsére"-t használni?:)
" Az animációs filmnek azért nem volt esélye sem,"
ó, volt esélye. és ugyancsak nem többszézfős stábú munka nyert. nem a fox, a disney vagy a pixar jelöltje nyert, hanem a danish poet. megnyomták a maestrót a végén a magyarok.
"igen régóta az ő közreműködésével készült filmek 99%-a amerikai?"
hány százaléktól lesz valaki magyar? antall nimród a kontroll után most forgat amerikában kate beckinsale-lel. nála 50% lesz amerikai. aztán valószínűleg már 66%.
az magyar, aki magyarnak vallja magát, nem?
"amikor senkit nem hagynak itthon érvényesülni, de ha feltalája a gyufát, vagy kap egy nobel díjat, akkor hirtelen a nép büszkesége lesz."
jaja, de összemosol két dolgot. aki nem hagyta érvényesülni, annak mi köze a cikkhez. az "újságírónak" meg mi köze, hogy nem hagyták érvényesülni?:) -
Inquisitor #24 "Egy hongkongi bűnügyi film és egy mexikói fantasy kapta a legtöbb elismerést a 2007-es Oscar-gálán ..."
Kérdés, ha Spanyolországban forgatták, spanyol színészekkel és a spanyol polgárháború idején játszódik, akkor mitől Mexikói a film? A rendezőtől?
"sajnos a magyar jelöltek üres kézzel kényszerültek távozni."
Ezt a tévében is elmondták 5 percenként és még két hétig hallgathatjuk. Viszont felmerült bennem két kérdés:
1.) Nem dicsőséges eddig is eljutni? Az animációs filmnek azért nem volt esélye sem, mert többszázfős stábbal készült, pénzhegyekért készült produkciókkal kellett versenyeznie ... Ettől még az MTV1/2 azonnal betett jeleneteket belőle a műsorátvezetőibe.
2.) Zsigmond Vilmost mennyibe kell "magyar" versenyzőnek tartani, tekintetbe véve, hogy igen régóta az ő közreműködésével készült filmek 99%-a amerikai? Meg gondolom van ám neki állampolgársága is ... Itt most nem az ő "magyarságát" kritizálom, hanem az itthoni mentalitást, amikor senkit nem hagynak itthon érvényesülni, de ha feltalája a gyufát, vagy kap egy nobel díjat, akkor hirtelen a nép büszkesége lesz. -
Inquisitor #23 Scorsese és Whitaker oszkárjával úgy vagyok, mint Denzel Washingtonéval ...
Minegyikük megérdemelte volna már egy csomó filmért, csak pont azért nem, amiért adták nekik. :-/ -
winnie #22 ez nem azt jelenti, hogy egyetértek, de hogy lásd.
"Legjobb színész: az ok"
itt kezdődnek a bajok. whitaker szerepelt egy gyenge filmben, ahol ő jó volt, de a szerep akár rutin is lehetett. de nála _szerintem_ és még sok egyéb filmes szervezet szerint sokkal jobb volt ryan gosling. egy sokkal jobb és nehezebb filmben.
azt meg nem mondod, hogy te láttad a venus című filmet?
"Legjobb idegen nyelvű film: na ezaz a kategoria ahol nehez donteni mivel mind jo film ami ott szerepel"
tudtommal itt mindig jók szerepelnek, ha már a nevezésnek is az a feltétele, hogy az ország legjobb, legesélyesebb filmjei induljanak el.
"Legjobb dokumentumfilm : Kellemetlen igazság johogy oscart kell neki adni politikai indokokbol"
jóhogy, de tegyük hozzá, hogy magasan a legjobb volt - a jesus camppel holtversenyben.
szerinted a POV jobb volt? (szerintem nevetségesen didaktikus.) a deliver us from evil a hívőknek tuti bejött, az iraq in fragments-ről meg nem nyilatkozom, mert nem láttam, így eleve nem us tudok az egész díjról.
roviden ennyi tul lusta vagyok a tobbi dijazast is velemenyezni -
winnie #21 "winnie sztem (nem nagy kepusegbol) de jobban ertek hozza mint az a sok majom ott a zsurik kozul "
jó, de hadd ne higgyem ezt el, hogy te itthon keményebb vagy 250 hollywoodi rendezőnél, akiknek ez az életük, 650 színésznél, akik ebből élnek, 170 vágónál, akiknek ez a napi megélhetésük, stb... sorolhatnám, hogy ki az akadémia tagjai.
de az egész ott bukik, hogy az oscar mindig is a filmakadémia által legjobbnak tartott filmekről szólt. (hivatalosan) ha te csinálsz cfg-díjat, akkor meg az akadémiatagok írnak majd be, hogy te hoztad a formádat. az oscar nem a te ízlésedől szól, hanem párezer szakmabeliéről, na.
szerinted cruz, nem mirren. de affene, hogy szinte minden filmes szervezet mirrenhez vágta a díjat. te komolyan mindegyiknél jobban értesz hozzá? (én meg sem merek szólalni, közöm nincs hozzá. szerintem a film is rossz volt, mirren jó, de a színészi játék értékelését hagyom rájuk)
dettó, scorsese. 13 egyéb rendezői díjat kapott - akárcsak inarritu, akinek dettó vannak sokkal jobb filmjei ennél, so... -
cfg #20 winnie sztem (nem nagy kepusegbol) de jobban ertek hozza mint az a sok majom ott a zsurik kozul
de nem hiszed nezd meg ezeket a filmeket es utana dontsel -
winnie #19 " a díjat kapó szinészek mindegyike 10 percig dumál arról"
45 másodperc engedélyezett:) -
Acheron #18 "...Mark Wahlberg küszködött könnyeivel, mikor kiderült, hogy Alan Arkin lett a legjobb mellékszereplő." LOL nah,ezt se néztem volna ki belőle,márkimárk
és szerintem is annyira lefutottak ezek a díjátadók,hogy az már vicc.Már nem is bírom nézni,hogy a díjat kapó szinészek mindegyike 10 percig dumál arról,hogy mennyire köszöni a szüleinek,családjának a stábnak,,,meg blablabla.uncsi -
winnie #17 "Akkor miért nem az kapta régebben a legjobb külföldi film díját?"
következtess. mert nem jelölték - ha jelölik, lehet, hogy megkapja. de még kína is úgy gondoltam, hogy inkább másik filmmel nevez. abban az évben, amikor a szigorúan piszkos ügyek volt, kína (vö. hongkong) a Hőst (Hero) jelölte - amely végül kikapott a német "Valahol Afrikában" című filmtől.
"Minig ez van, ismeretlen filnmeknek osztogatják a legjobb külföldi filmnek járó oscárt, a nagyon jó ázsiai filmeknek nem adnak semmit,"
ja, persze. nemrég 10 oscarra is jelölték a tigris és sárkányt. a hero is majdnem megkapta az oscart. majd minden évben megkapja a jelölését az ázsiai filmművészet - oké, azt elismerem, hogy tavaly a palesztin Paradise Now nekem is jobban tetszett, mint végül a győztes dél-afrikai Tsotsi, de nekik nem, istenem.
ja, és hol ismeretlen a mások élete? attól, hogy te nem ismered...
"hanem inkább remaket csinálnak belűle és annak agyák az oscart. "
jaja, mindig ez van. mikor is fordult elő ezelőtt utoljára? soha? még a hét mesterlövészt sem jelölték csak egyetlen oscarra, pedig az sem egy rosszul sikerült feldolgozás. -
#16 A tégla a legjobb film, az eredei dokkal jobb. Akkor miért nem az kapta régebben a legjobb külföldi film díját? Minig ez van, ismeretlen filnmeknek osztogatják a legjobb külföldi filmnek járó oscárt, a nagyon jó ázsiai filmeknek nem adnak semmit, hanem inkább remaket csinálnak belűle és annak agyák az oscart. -
winnie #15 "megint csak hozta a formajat az oscar lassuk csak"
"Legjobb színésznő: Helen Mirren en nem neki adtam volna hanem penelope cruznak"
"inkabb a babeles rendezo erdemelte volna meg"
ez most hogy megy? te jobban tudod kinek kellett nyernie, mint azok, akik szavaznak? nem ellentmondás? -
echo #14 "Legjobb idegen nyelvű film: na ezaz a kategoria ahol nehez donteni mivel mind jo film ami ott szerepel"
Az egy érdekes dolog, hogy általában, ha összehasonlítjuk az oscaros legjobb film kategóriás filmeket, jó ázsiai vagy európai filmekkel, akkor az usa filmek valami bugyuta csöpögés izének tűnnek csak. lásd akár a tavalyi nyertes crash is. OK film, de nem túl emlékezetes. Viszont az amerikaiak olyan filmeket csinálnak amik nem túl megerőltetők, amik nem igényelnek fárasztó munkát a nézőtől, így a komolyabb ellenállást leküzdeni képtelen, filmet inkább csak szórakozásból néző közönség ezeket nézi. Igazából az oscar gála csak azt addja, amit a célközönsége igényel... -
cfg #13 megint csak hozta a formajat az oscar lassuk csak
a legjobb film: tegla -- nezd meg az eredetit es meglatod h. ez a remake mennyire elcsuszott film lett en babelnek adtam volna tobb erteket kepvisel az a film es technikai kivitelezese is igen ugyesre sikeredett
Legjobb színész: az ok
Legjobb színésznő: Helen Mirren en nem neki adtam volna hanem penelope cruznak
Legjobb animációs film : pingvines tema egesz jora sikeredet bar ezek az amcsi gyerekek animet nemigazan neznek ahoz tul kevesek
Legjobb rendező: Martin Scorsese ezert a filmert nem erdemel oscart bar igaz h. kimagaslo filmjei vannak inkabb a babeles rendezo erdemelte volna meg
Legjobb idegen nyelvű film: na ezaz a kategoria ahol nehez donteni mivel mind jo film ami ott szerepel
Legjobb dokumentumfilm : Kellemetlen igazság johogy oscart kell neki adni politikai indokokbol
roviden ennyi tul lusta vagyok a tobbi dijazast is velemenyezni
-
TM #12 Az est mondata, a magyar közevetító fickótól: a "Virítsd a lóvét!"-t a Tobey Maguire című filmben hallhattuk. De az se rossz, ha Djimon Hounsou = Samuel L. Jackson (á la Albert Györgyi). -
winnie #11 "Ez olyan, h. a külföldi film az usában bukik (alapból szinte a külföldi filmek 99%-a bukik odaát) a"
ez olyan, hogy jóval több a külföldi siker, mint az amerikai. mármint százalékban. (nyilván egy kf-i film sikere nem 100M-nál kezdődik, mint egy amerikaié)
és nem a buktafilmeket szokták remake-elni, hanem éppen hogy a sikereseket.
-
winnie #10 "vagy csak egyszeruen mas az ertekrendunk..."
nem hiszem, vagy legalábbis erre nem következtethetsz, mivel nem írtam egy szót sem magamról.
nézd meg milyen filmeket néztél és mennyi. ennyi. biztos sok kimaradt és a sok kmaradó között biztos voltak jók. -
Wittgen #9 Szerintem egy pár éve készült film amcsi feldolgozásáért nem szabadna oscart adni. Ez olyan, h. a külföldi film az usában bukik (alapból szinte a külföldi filmek 99%-a bukik odaát) azt mondják róla, hogy szar, aztán leforgatják 1-2 év elteltével a saját színészeikkel, és odákat zengenek róla.
Útálom ezt az amikban. -
#8 vagy csak egyszeruen mas az ertekrendunk... -
winnie #7 "Miért pont egy eredetinél rosszabb remake-ért kellet Scorsese-nek oscart kapnia... "
1. attól még lehetett a legjobb.
2. mondod te (és még sokan), hogy rosszabb. és még többen, hogy jobb. kinek higgyen az ember?
-
asdasdasd #6 Miért pont egy eredetinél rosszabb remake-ért kellet Scorsese-nek oscart kapnia... Mindenkinek javaslom az eredeti trilógiát, messze jobb hangulattal és színészekkel. -
winnie #5 meg aztán bármelyik film lenne a legjobb, mindig lenne sok, nagyon sok ember, aki nyerítve röhögne és azt mondaná, hogy "nem is". mindig. de ez evidencia, szóval. -
Loverman #4 a "Legjobb film" a kategória neve, nem kell szó szerint venni... -
winnie #3 " 1-2 jo film van evente es elore kiszamithato szinte, hogy ki fog nyerni. Hollywood haldoklik..."
hihetetlen sok jó film van - mág hollywoodban is. az más kérdés, hogy ezek szerint nagyon rosszul merítesz. -
#1 Nah, azert az enyhe tulzas, hogy a tegla lett a legjobb film. Az alapotlet jo, a rendezes jo, de maga a film osszessegeben unalmas egy ido utan.
Amugy evek ota egyaltalan nem izgalmas mar az Oscar. 1-2 jo film van evente es elore kiszamithato szinte, hogy ki fog nyerni. Hollywood haldoklik...