1398
ClearBox JS 2.5
-
rinyavas #1198 Köszönöm de a js filokhoz nemszoktam hozzá nyúlni ezért nem is értek hozzá... :S nem tom, hogy kell megenyitni, szóval valami furfangos módszert mondhatnátok amivel megtudom nyitni és át is írom gyorsan hu-re ha az olyan egyszeű.
A képek címeire gondolok yes :) ami ezelött volt jól tdom 2.5 ös volt a polgári neve :) annál a kép nevét írta a képek címeinek, erre gondolok egészen pontosan, hogy ezt, hogyan lehet elővarázsolni? -
#1197 Olyan probléma merült fel nálam FF 3.5.1 és IE 8 alatt, hogy a megjelenő CB 3.02 felirataiban nem volt ékezet. Átnyomtam UTF-8-ra és azóta jó.
Talán az angol Win7 okozza. -
#1196 a "nincs alul felirat"-ot pedig nyilván arra értetted, hogy nincsenek címei a képeknek. Azt pedig a title= paraméterrel... De a clearbox.hu-n van ám mindenről teljeskörű leírás... -
Cat 02 #1195 Néhány beállítás található a clearbox.js-ben:
CB_Language, amellyel megadható a clearbox alapértelmezett-beli nyelvi beállítása. -
rinyavas #1194 Már működik csak annyi még vele a problémám, hogy a nyelv nem magyar és nincs allúl felirat, ezeket hogy tudnám be állítani? :) THX -
rinyavas #1193 Fel töltöttem újra az egész tartalmat.. hátha most jó lesz? :) -
Cat 02 #1192 A galériával nem kell törődni :)
Ám még mindig nem találja: http://www.tir-portal.hu/clearbox.js
-
rinyavas #1191 A clearbox.js-t egy helyre tettem a html fájlokkal a Clearbox mappát pedig feltöltöttem és van külön egy gallery mappám abban vannak a képek, akkor a gallrery mappát tegyem a Clearbox mappába? -
Cat 02 #1190 Ami kicsomagoltál. Abból a clearbox.js-t egy helyre a html fájlokkal. A többit meg a Clearbox mappába. -
rinyavas #1189 Hova rakjam? -
Cat 02 #1188 clearbox.js fájl rossz helyen van. -
rinyavas #1187 Sziasztok
Egy kis problémám lenne az újjal. Galléryát szeretnék csinálni de nem igaán működik a linken el is érhető.
Megvan a <script src="clearbox.js" type="text/javascript"></script>
letöltöttem a rar mappát kicsomagoltam és nem csináltam vele mást. Mindent az oldalrl másoltammég is hibás milehet aprobléma? Köszönöm szépen előre is. :) -
baca01 #1186 Megoldottam a problémámat, már nincs oldalt üres csík.
A Lyukasbogrács által megadott értékeket nem 0-ra, hanem 20-ra állítottam, és a cb_config.js fájlban is átírtam a margin értékeket 20-ra.
Probléma megoldva. :) -
baca01 #1185 Köszi a linkeket! -
#1184 HTML kezdőknek. És valóban, a Dreamweaver nagyon jó, mert egyszerre láthatod a kódot és a kinézetet. -
#1183 Az a baj, hogy nem tudom, hogy az 1000+1 felesleges dologból éppen melyik kavar be :( esetleg el lehet kezdeni egyenként kiszedegetni mindent a forrásból, de sajnos erre nekem nincs időm. :( -
baca01 #1182 És semmiképp se lehet megoldani, hogy ezzel a jelenlegi oldallal ne jelentkezzen ez a hiba, mert ezen kívül minden működik, és emiatt tényleg nem szeretnék új oldalt csinálni egy új programmal? -
#1181 arra van a dreamweaver :) -
baca01 #1180 Köszi szépen, megnézegettem, mostmár valami fogalmam van a dolgokról, de jegyzettömbbel nem fogok neki állni, az biztos! :) -
#1179 hirtelen ezt találtam: egy kis html alap magyarul, ha tudsz egy kicsit angolul, akkor olvashatod ezt is
a dreamweaver tényleg jó szerkesztő, én is abban ügyeskedtem és használom még most is :) -
baca01 #1178 Tudom hogy az lenne a legjobb, de lövésem sincs hogy kell html-ben weblapot írni. :(
Ez az oldal amit csináltam, a célnak tökéletesen megfelel, egyenlőre nem szeretnék újat csinálni. Ezt a hibát ha meg lehet oldani jó lenne, de ha nem, akkor max így marad.
Mindenesetre köszi a segítséget, és pyro, csak így tovább! :)
Esetleg ha valaki tudja a megoldást akkor segíthet! :P -
#1177 őő, huhh, hát nem akarlak elkeseríteni de a microsoft webszerkesztőjével készült weboldalakkal mindig is lesz probléma. nincs doctype tag sem, meg kb. tele van "szeméttel" a forráskód. Igazából én azt javaslom, hogy te magad kezdd el összerakni az oldalt, esetleg használj dreamveawer-t, de mindenképpen a nulláról írnám újra, saját css-sel, stb. -
baca01 #1176 Tévedtem, így sem működik.
Beleírtam egy az egyben, amit Lyukasbogrács írt, és így is jelentkezik a hiba.
ui.: köszi eddig is a segítséget -
baca01 #1175 ha a margin-t 0-ra állítom akkor jó, a többit nem is kell beleírnom, csak így meg felcsúszik az oldal a képernyő tetejére.
Magát az oldalt egyébként elfelejtettem belinkelni: azez -
#1174 valahova a </head> tag elé rakd be ezt:
<style type="text/css">
<!--
body {
margin: 0px;
border: 0px;
padding: 0px;
}
-->
</style>
remélem erre gondolt... -
baca01 #1173 Sajna nem értem mit mondasz. :(
Nem vágom a html nyelvet csak nagyon nagyon bénán.
Ezt az oldalt is Frontpage-ben csináltam. :S -
blackbile #1172 pyro, nem kellene egy verzió történet a honlapra? vagy csak én nem találom? -
#1171 szerintem adj a body -nak mrgin: 0; border: 0; padding: 0; értékeket és meg fog oldódni.. -
baca01 #1170 Feltettem a legújabb verziót, és nálam ennél is jelentkezik a hiba IE8 alatt Windows 7 RTM-en. -
#1169 Van már újabb verzió, abban javítva van. IE alatt nincs canvas amivel meg van oldva a forgatás, DXImageTransform-mal meg nem éri meg szarakodni, és nem is könnyű beimplementálni a CB kialakítása miatt. -
baca01 #1168 Feltettem én is a 3.01-es verziót, és nagyon tetszik! Eddig a 2 volt fent de azzal is tökéletesen meg volt elégedve.
Egyetlen gondom van az új verzióval, éspediglen az, hogy IE8-ban a weboldalt elsötétítő layer hiányzik a képernyő jobb oldalán kb 1 cm-es függőleges csíkban. Firefox alatt nincs ilyen hiba.
Amúgy nagyon bejön, gratula!
Későbbi verzióban a képernyőforgatás fog működni IE alatt is? -
#1167 clearbox 3.01 tölthető, a következő javítások történtek benne:
- src nélküli script taggel a head-ben is működik a CB
- kisebb átméretezési bug javítva
- CB_ExternalFunctionPageLoad(); függvényhívás javítva
- document-hiding layer bug javítva néhány böngésző alatt
- document-hiding layer átméretezés javítva, ha az oldal még nem töltődött be teljesen
- kisebb méret
- francia és török nyelv beépítve
- nyelvi fájlok elérési útjai változtak: eng - en, hun - hu
Remélem HIBÁT nem sikerült beleírnom :DDD -
#1166 szia,
igen, jogos! köszönöm szépen az észrevételt, javítom is, úgyis jön ki nemsokára egy 3.01 pár bugfix-szel, amik idő közben még kiderültek. -
kemist #1165 Kellemesen elbeszélgetek magammal ...
Nos tehát a 3. sort erre cserélve IE és FF alatt is megy:
if (CB_Scripts[i].getAttribute('src')){ -
kemist #1164 Az előbbihez annyi, hogy így meg IE alatt nem megy.
Tehát lehet h inkább átpasszolnám Neked a probléma megoldását! -
kemist #1163 Hello!
Egy apró hiba a 3-as verzióban, amit egyelőre FireFox-ban láttam megjelenni. A clearbox.js Clearbox load szekciója végigmegy az oldalon található <script> tag-eken, viszont ha találkozik olyannal, aminek nincs src attribútuma, akkor ott le is akad. Viszont ha ezt a részt lecseréljük a következők alapján (3. sor az új if), akkor már működik:
var CB_Scripts = document.getElementsByTagName('script');
for(i=0;i<CB_Scripts.length;i++){
if (CB_Scripts[i].hasAttribute('src')){
var q=CB_Scripts[i].getAttribute('src');
if(q.match('clearbox.js')){
var url = q.split('clearbox.js');
var path = url[0];
var query = url[1].substring(1);
var pars = query.split('&');
for(j=0; j<pars.length; j++) {
par = pars[j].split('=');
switch(par[0]) {
case 'config': {
CB_Config = par[1];
break;
}
case 'dir': {
CB_ScriptDir = par[1];
break;
}
case 'lng': {
CB_Language = par[1];
break;
}
}
}
}
}
}
Amúgy nagyon hasznos kis pack, RESPECT! -
Cat 02 #1162 Ilyen kis izét nem csinálsz hozzá ?
-
blackbile #1161 Hát az lehet...
1149. Valóban: "wmode = transparent" ez a szebb megoldás. -
#1160 emailre ment válasz... flash volt természetesen, nem kép, ahogy sejtettem is :) -
#1159 akkor valószínű, hogy nem vagy nem jól adtad meg a paramétert nekije :) vagy nem érted, hogy minek kellene történnie :)