1398
ClearBox JS 2.5
  • rinyavas
    Köszönöm de a js filokhoz nemszoktam hozzá nyúlni ezért nem is értek hozzá... :S nem tom, hogy kell megenyitni, szóval valami furfangos módszert mondhatnátok amivel megtudom nyitni és át is írom gyorsan hu-re ha az olyan egyszeű.

A képek címeire gondolok yes :) ami ezelött volt jól tdom 2.5 ös volt a polgári neve :) annál a kép nevét írta a képek címeinek, erre gondolok egészen pontosan, hogy ezt, hogyan lehet elővarázsolni?
  • Evin
    Olyan probléma merült fel nálam FF 3.5.1 és IE 8 alatt, hogy a megjelenő CB 3.02 felirataiban nem volt ékezet. Átnyomtam UTF-8-ra és azóta jó.
    Talán az angol Win7 okozza.
  • pyrohun #1196
    a "nincs alul felirat"-ot pedig nyilván arra értetted, hogy nincsenek címei a képeknek. Azt pedig a title= paraméterrel... De a clearbox.hu-n van ám mindenről teljeskörű leírás...
  • Cat 02 #1195
    Néhány beállítás található a clearbox.js-ben:

CB_Language, amellyel megadható a clearbox alapértelmezett-beli nyelvi beállítása.
  • rinyavas
    Már működik csak annyi még vele a problémám, hogy a nyelv nem magyar és nincs allúl felirat, ezeket hogy tudnám be állítani? :) THX
  • rinyavas
    Fel töltöttem újra az egész tartalmat.. hátha most jó lesz? :)
  • Cat 02 #1192
    A galériával nem kell törődni :)
    Ám még mindig nem találja: http://www.tir-portal.hu/clearbox.js
  • rinyavas
    A clearbox.js-t egy helyre tettem a html fájlokkal a Clearbox mappát pedig feltöltöttem és van külön egy gallery mappám abban vannak a képek, akkor a gallrery mappát tegyem a Clearbox mappába?
  • Cat 02 #1190
    Ami kicsomagoltál. Abból a clearbox.js-t egy helyre a html fájlokkal. A többit meg a Clearbox mappába.
  • rinyavas
    Hova rakjam?
  • Cat 02 #1188
    clearbox.js fájl rossz helyen van.
  • rinyavas
    Sziasztok

Egy kis problémám lenne az újjal. Galléryát szeretnék csinálni de nem igaán működik a linken el is érhető.
    Megvan a <script src="clearbox.js" type="text/javascript"></script>
    letöltöttem a rar mappát kicsomagoltam és nem csináltam vele mást. Mindent az oldalrl másoltammég is hibás milehet aprobléma? Köszönöm szépen előre is. :)
  • baca01
    Megoldottam a problémámat, már nincs oldalt üres csík.
    A Lyukasbogrács által megadott értékeket nem 0-ra, hanem 20-ra állítottam, és a cb_config.js fájlban is átírtam a margin értékeket 20-ra.
    Probléma megoldva. :)
  • baca01
    Köszi a linkeket!
  • wudy86
    HTML kezdőknek. És valóban, a Dreamweaver nagyon jó, mert egyszerre láthatod a kódot és a kinézetet.
  • pyrohun #1183
    Az a baj, hogy nem tudom, hogy az 1000+1 felesleges dologból éppen melyik kavar be :( esetleg el lehet kezdeni egyenként kiszedegetni mindent a forrásból, de sajnos erre nekem nincs időm. :(
  • baca01
    És semmiképp se lehet megoldani, hogy ezzel a jelenlegi oldallal ne jelentkezzen ez a hiba, mert ezen kívül minden működik, és emiatt tényleg nem szeretnék új oldalt csinálni egy új programmal?
  • Lyukasbogrács
    arra van a dreamweaver :)
  • baca01
    Köszi szépen, megnézegettem, mostmár valami fogalmam van a dolgokról, de jegyzettömbbel nem fogok neki állni, az biztos! :)
  • Lyukasbogrács
    hirtelen ezt találtam: egy kis html alap magyarul, ha tudsz egy kicsit angolul, akkor olvashatod ezt is
    a dreamweaver tényleg jó szerkesztő, én is abban ügyeskedtem és használom még most is :)
  • baca01
    Tudom hogy az lenne a legjobb, de lövésem sincs hogy kell html-ben weblapot írni. :(
    Ez az oldal amit csináltam, a célnak tökéletesen megfelel, egyenlőre nem szeretnék újat csinálni. Ezt a hibát ha meg lehet oldani jó lenne, de ha nem, akkor max így marad.
    Mindenesetre köszi a segítséget, és pyro, csak így tovább! :)
    Esetleg ha valaki tudja a megoldást akkor segíthet! :P
  • pyrohun #1177
    őő, huhh, hát nem akarlak elkeseríteni de a microsoft webszerkesztőjével készült weboldalakkal mindig is lesz probléma. nincs doctype tag sem, meg kb. tele van "szeméttel" a forráskód. Igazából én azt javaslom, hogy te magad kezdd el összerakni az oldalt, esetleg használj dreamveawer-t, de mindenképpen a nulláról írnám újra, saját css-sel, stb.
  • baca01
    Tévedtem, így sem működik.
    Beleírtam egy az egyben, amit Lyukasbogrács írt, és így is jelentkezik a hiba.
    ui.: köszi eddig is a segítséget
  • baca01
    ha a margin-t 0-ra állítom akkor jó, a többit nem is kell beleírnom, csak így meg felcsúszik az oldal a képernyő tetejére.
    Magát az oldalt egyébként elfelejtettem belinkelni: azez
  • Lyukasbogrács
    valahova a </head> tag elé rakd be ezt:
    <style type="text/css">
    <!--
    body {
    margin: 0px;
    border: 0px;
    padding: 0px;
    }
    -->
    </style>

remélem erre gondolt...
  • baca01
    Sajna nem értem mit mondasz. :(
    Nem vágom a html nyelvet csak nagyon nagyon bénán.
    Ezt az oldalt is Frontpage-ben csináltam. :S
  • blackbile
    pyro, nem kellene egy verzió történet a honlapra? vagy csak én nem találom?
  • pyrohun #1171
    szerintem adj a body -nak mrgin: 0; border: 0; padding: 0; értékeket és meg fog oldódni..
  • baca01
    Feltettem a legújabb verziót, és nálam ennél is jelentkezik a hiba IE8 alatt Windows 7 RTM-en.
  • Ability
    Van már újabb verzió, abban javítva van. IE alatt nincs canvas amivel meg van oldva a forgatás, DXImageTransform-mal meg nem éri meg szarakodni, és nem is könnyű beimplementálni a CB kialakítása miatt.
  • baca01
    Feltettem én is a 3.01-es verziót, és nagyon tetszik! Eddig a 2 volt fent de azzal is tökéletesen meg volt elégedve.
    Egyetlen gondom van az új verzióval, éspediglen az, hogy IE8-ban a weboldalt elsötétítő layer hiányzik a képernyő jobb oldalán kb 1 cm-es függőleges csíkban. Firefox alatt nincs ilyen hiba.
    Amúgy nagyon bejön, gratula!
    Későbbi verzióban a képernyőforgatás fog működni IE alatt is?
  • pyrohun #1167
    clearbox 3.01 tölthető, a következő javítások történtek benne:

- src nélküli script taggel a head-ben is működik a CB
    - kisebb átméretezési bug javítva
    - CB_ExternalFunctionPageLoad(); függvényhívás javítva
    - document-hiding layer bug javítva néhány böngésző alatt
    - document-hiding layer átméretezés javítva, ha az oldal még nem töltődött be teljesen
    - kisebb méret
    - francia és török nyelv beépítve
    - nyelvi fájlok elérési útjai változtak: eng - en, hun - hu

Remélem HIBÁT nem sikerült beleírnom :DDD
  • pyrohun #1166
    szia,

igen, jogos! köszönöm szépen az észrevételt, javítom is, úgyis jön ki nemsokára egy 3.01 pár bugfix-szel, amik idő közben még kiderültek.
  • kemist
    Kellemesen elbeszélgetek magammal ...
    Nos tehát a 3. sort erre cserélve IE és FF alatt is megy:
    if (CB_Scripts[i].getAttribute('src')){
  • kemist
    Az előbbihez annyi, hogy így meg IE alatt nem megy.
    Tehát lehet h inkább átpasszolnám Neked a probléma megoldását!
  • kemist
    Hello!
    Egy apró hiba a 3-as verzióban, amit egyelőre FireFox-ban láttam megjelenni. A clearbox.js Clearbox load szekciója végigmegy az oldalon található <script> tag-eken, viszont ha találkozik olyannal, aminek nincs src attribútuma, akkor ott le is akad. Viszont ha ezt a részt lecseréljük a következők alapján (3. sor az új if), akkor már működik:

var CB_Scripts = document.getElementsByTagName('script');
    for(i=0;i<CB_Scripts.length;i++){
    if (CB_Scripts[i].hasAttribute('src')){
    var q=CB_Scripts[i].getAttribute('src');
    if(q.match('clearbox.js')){
    var url = q.split('clearbox.js');
    var path = url[0];
    var query = url[1].substring(1);
    var pars = query.split('&');
    for(j=0; j<pars.length; j++) {
    par = pars[j].split('=');
    switch(par[0]) {
    case 'config': {
    CB_Config = par[1];
    break;
    }
    case 'dir': {
    CB_ScriptDir = par[1];
    break;
    }
    case 'lng': {
    CB_Language = par[1];
    break;
    }
    }
    }
    }
    }
    }

Amúgy nagyon hasznos kis pack, RESPECT!
  • Cat 02 #1162
    Ilyen kis izét nem csinálsz hozzá ?
  • blackbile
    Hát az lehet...

1149. Valóban: "wmode = transparent" ez a szebb megoldás.
  • pyrohun #1160
    emailre ment válasz... flash volt természetesen, nem kép, ahogy sejtettem is :)
  • pyrohun #1159
    akkor valószínű, hogy nem vagy nem jól adtad meg a paramétert nekije :) vagy nem érted, hogy minek kellene történnie :)