57
  • exxile
    Bizony bolcsebb maradtal volna ha hallgatsz.
  • Molnibalage
    Már miért halna ki? Jelenleg nincs alternatívája zenehallgatás terén, ha nem számtógépen akarod tenni. Ráadásul a számítógép működési zaja zavar a CD lejátszók meg gyakorlatilag hangtalanok.
  • dez
    "ami csukott szemmel már majdnem olyan, mintha ott lennél" <-- na szóval én ezt nevezem zenehallgatásnak.
  • dez
    "A 128 kbit/s kódolás nyugodtan elég a mobiltelefonok zenés tudningjára."

Na ja, erre elég, de attól még nagy szar, csak ide elég az is. :)

Egy megfelelően jó rendszerrel (elég sztereo is) meg lehet úgy szólaltatni egy CD-t, ami csukott szemmel már majdnem olyan, mintha ott lennél. (Leszámítva persze a tényt, hogy nem élőben játszanak tőled pár méterre.)
  • mousee
    1,4 gigás, ilyet eszik a handycam-em :P
  • bossgolem
    128 nem nagy szar! Igaz, a 192+ -tól jobb a minőség, de akkor sem ér fel egy zenei CD sem egy élő koncertet, nem beszélve az mp3, ogg, wma stb. kódolásokról. A 128 kbit/s kódolás nyugodtan elég a mobiltelefonok zenés tudningjára.
  • dez
    Szerintem írható adathorozóként ki fog halni, de mint gyári audio-lemez, azaz zenei album, még sok évig jelen lesz.
  • dez
    192+ már szuper? Akkor milyen a 128? Az a "jó" neked? Hát nem, a 128 nagy szar, 192-től kezd elfogadható lenni. Ja, nem mindenki 5cm-es PC speakeren vagy 500Ft-os fejhallgatón hallgat zenét...
  • dez
    Egyes vájtfülűek belekötnek, más vájtfülűek meg nem. A high-endben is használatos a CD.
  • Johny Bravo
    van is mini-dvd .. valami 2gb vagy mennyi fer ra. van ketto itthon eleg sutik :)persze RW valtozatban is kaphatok
  • nfr
    Ilyen kis méretű dvd kellene cd helyett :)
  • szombi
    Ja, és már 2 éve nem írtam CD-t, azt se tudom hogy kell, mert minden filmem
    akár avi-ban, akár másképp mind DVD-re megy. A 16x-os Verbatim valószínű 4-6 évig bírja...
  • szombi
    Már csak azt nem értem, hogy az írható, kisméretű CD-k mér nem terjedtek el?
    Sokkal stabilabbak és biztonságosabbak, egy kis műanyag tasakos tokban is elállnak,
    így huszad annyi helyet nem foglal el, és 200MB ráfér! 150 floppy, ugyanakkora méretre.
    Apropó. A floppy azért nem halt ki, mert a kis fájlok - szövegek, stb. - jóval kényelmesebben
    hordozhatók, törülhetők és felülírhatók egy ilyen kis ,,vackon''.
    Sok helyütt pedig még mindig DOS-os rendszerek működtetik STABILAN a berendezéseket,
    és ennek elengedhetetlen eleme a floppy meghajtó. A WIN98 CD-je már indít DOS-ban is,
    de sok mikrogépbe egy CD-meghajtó már túl nagy lenne, USB-ről meg nem tud indítani.
  • Power
    Ha nem is hal ki háttérbe szorul(t).
    Túl sok helyet foglal a sok lemez, körülményes a keresés, a csere, a környezeti hatásokra is érzékeny.
    A hordozható piacot már elvesztette a cd. A kiadóknak hiába nem tetszik a cd vásárlások egyre csökkenek s ha az emberek online nem vásárolhatnak normális és legális körülmények között, akkor megteszik illegálisan.
    Ugyanígy a DVD, sőt a HD-DVD/Blu-ray napjai is meg vannak számlálva.
  • T0nk
    Ameddig az optikai lemezek 12 centiméteresek és pörögnek, addig nem fog kihalni a CD.
  • tmisi
    Na látod, még az AudioCD-be is belekötnek, hát akkor még mit szóljunk az mp3-ról! Utóbbiból 192+ az ami már szuper, bár sok internetre feltöltött zenében szokott lenni hiba a rossz grabberelés miatt (pl. ugrás, pattogás). Nem is tudom a hülye DJ-k mit esznek a bakeliten. Mivel digitális zenét (=elektronikus) nyomnak, nemtom minek azt még analógra visszavinni...
  • Brainpumper
    Az audioCD tökéletes formátum zenére. Szerintem semmi ok arra hogy kihaljon. Kristálytisztán szól és csak a vájtfülűek kötnek bele akik mindenbe belekötnek. Egyedül a forgalmazóknak lehet okuk panaszra az mp3 miatt. Én pl. a kedvenc zenekarom cd-jét pl. mindig megveszem, 2-3 évente egyszer egy cd-vásárlást szerintem mindenki megengedhet magának.