A CD nem fog kihalni?
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen kis méretû dvd kellene cd helyett 😊
Ja, és már 2 éve nem írtam CD-t, azt se tudom hogy kell, mert minden filmem
akár avi-ban, akár másképp mind DVD-re megy. A 16x-os Verbatim valószínû 4-6 évig bírja...
akár avi-ban, akár másképp mind DVD-re megy. A 16x-os Verbatim valószínû 4-6 évig bírja...
Már csak azt nem értem, hogy az írható, kisméretû CD-k mér nem terjedtek el?
Sokkal stabilabbak és biztonságosabbak, egy kis mûanyag tasakos tokban is elállnak,
így huszad annyi helyet nem foglal el, és 200MB ráfér! 150 floppy, ugyanakkora méretre.
Apropó. A floppy azért nem halt ki, mert a kis fájlok - szövegek, stb. - jóval kényelmesebben
hordozhatók, törülhetõk és felülírhatók egy ilyen kis ,,vackon''.
Sok helyütt pedig még mindig DOS-os rendszerek mûködtetik STABILAN a berendezéseket,
és ennek elengedhetetlen eleme a floppy meghajtó. A WIN98 CD-je már indít DOS-ban is,
de sok mikrogépbe egy CD-meghajtó már túl nagy lenne, USB-rõl meg nem tud indítani.
Sokkal stabilabbak és biztonságosabbak, egy kis mûanyag tasakos tokban is elállnak,
így huszad annyi helyet nem foglal el, és 200MB ráfér! 150 floppy, ugyanakkora méretre.
Apropó. A floppy azért nem halt ki, mert a kis fájlok - szövegek, stb. - jóval kényelmesebben
hordozhatók, törülhetõk és felülírhatók egy ilyen kis ,,vackon''.
Sok helyütt pedig még mindig DOS-os rendszerek mûködtetik STABILAN a berendezéseket,
és ennek elengedhetetlen eleme a floppy meghajtó. A WIN98 CD-je már indít DOS-ban is,
de sok mikrogépbe egy CD-meghajtó már túl nagy lenne, USB-rõl meg nem tud indítani.
Ha nem is hal ki háttérbe szorul(t).
Túl sok helyet foglal a sok lemez, körülményes a keresés, a csere, a környezeti hatásokra is érzékeny.
A hordozható piacot már elvesztette a cd. A kiadóknak hiába nem tetszik a cd vásárlások egyre csökkenek s ha az emberek online nem vásárolhatnak normális és legális körülmények között, akkor megteszik illegálisan.
Ugyanígy a DVD, sõt a HD-DVD/Blu-ray napjai is meg vannak számlálva.
Túl sok helyet foglal a sok lemez, körülményes a keresés, a csere, a környezeti hatásokra is érzékeny.
A hordozható piacot már elvesztette a cd. A kiadóknak hiába nem tetszik a cd vásárlások egyre csökkenek s ha az emberek online nem vásárolhatnak normális és legális körülmények között, akkor megteszik illegálisan.
Ugyanígy a DVD, sõt a HD-DVD/Blu-ray napjai is meg vannak számlálva.
Ameddig az optikai lemezek 12 centiméteresek és pörögnek, addig nem fog kihalni a CD.
Na látod, még az AudioCD-be is belekötnek, hát akkor még mit szóljunk az mp3-ról! Utóbbiból 192+ az ami már szuper, bár sok internetre feltöltött zenében szokott lenni hiba a rossz grabberelés miatt (pl. ugrás, pattogás). Nem is tudom a hülye DJ-k mit esznek a bakeliten. Mivel digitális zenét (=elektronikus) nyomnak, nemtom minek azt még analógra visszavinni...
Az audioCD tökéletes formátum zenére. Szerintem semmi ok arra hogy kihaljon. Kristálytisztán szól és csak a vájtfülûek kötnek bele akik mindenbe belekötnek. Egyedül a forgalmazóknak lehet okuk panaszra az mp3 miatt. Én pl. a kedvenc zenekarom cd-jét pl. mindig megveszem, 2-3 évente egyszer egy cd-vásárlást szerintem mindenki megengedhet magának.
1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.
← ElőzőOldal 2 / 2