A CD nem fog kihalni?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyen kis méretû dvd kellene cd helyett 😊
Ja, és már 2 éve nem írtam CD-t, azt se tudom hogy kell, mert minden filmem
akár avi-ban, akár másképp mind DVD-re megy. A 16x-os Verbatim valószínû 4-6 évig bírja...
Már csak azt nem értem, hogy az írható, kisméretû CD-k mér nem terjedtek el?
Sokkal stabilabbak és biztonságosabbak, egy kis mûanyag tasakos tokban is elállnak,
így huszad annyi helyet nem foglal el, és 200MB ráfér! 150 floppy, ugyanakkora méretre.
Apropó. A floppy azért nem halt ki, mert a kis fájlok - szövegek, stb. - jóval kényelmesebben
hordozhatók, törülhetõk és felülírhatók egy ilyen kis ,,vackon''.
Sok helyütt pedig még mindig DOS-os rendszerek mûködtetik STABILAN a berendezéseket,
és ennek elengedhetetlen eleme a floppy meghajtó. A WIN98 CD-je már indít DOS-ban is,
de sok mikrogépbe egy CD-meghajtó már túl nagy lenne, USB-rõl meg nem tud indítani.
Ha nem is hal ki háttérbe szorul(t).
Túl sok helyet foglal a sok lemez, körülményes a keresés, a csere, a környezeti hatásokra is érzékeny.
A hordozható piacot már elvesztette a cd. A kiadóknak hiába nem tetszik a cd vásárlások egyre csökkenek s ha az emberek online nem vásárolhatnak normális és legális körülmények között, akkor megteszik illegálisan.
Ugyanígy a DVD, sõt a HD-DVD/Blu-ray napjai is meg vannak számlálva.
Ameddig az optikai lemezek 12 centiméteresek és pörögnek, addig nem fog kihalni a CD.

Na látod, még az AudioCD-be is belekötnek, hát akkor még mit szóljunk az mp3-ról! Utóbbiból 192+ az ami már szuper, bár sok internetre feltöltött zenében szokott lenni hiba a rossz grabberelés miatt (pl. ugrás, pattogás). Nem is tudom a hülye DJ-k mit esznek a bakeliten. Mivel digitális zenét (=elektronikus) nyomnak, nemtom minek azt még analógra visszavinni...

Az audioCD tökéletes formátum zenére. Szerintem semmi ok arra hogy kihaljon. Kristálytisztán szól és csak a vájtfülûek kötnek bele akik mindenbe belekötnek. Egyedül a forgalmazóknak lehet okuk panaszra az mp3 miatt. Én pl. a kedvenc zenekarom cd-jét pl. mindig megveszem, 2-3 évente egyszer egy cd-vásárlást szerintem mindenki megengedhet magának.

1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.

← ElőzőOldal 2 / 2