50
-
Morden23 #10 Gondolod, hogy a gettóból kitörni akaró kis niga, aki eleddig csak annyit tett, hogy a lopott Nike cipőjében rappelt a lopott magnóból szóló szarra, az fel van készülve bármire is? -
Morden23 #9 "jozan paraszti ésszel is fel lehet fogni, hogy ha valaki dühös, söt, az egész élete odament mert egy taposo aknára rálépett és most nincs lába, erre mit csinálunk?"
Én józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy ha egy balettáncos lebénul, akkor "a trauma feldolgozásában" nem feltétlenül az a segítség, ha a következő szülinapjára balettcipőt, meg egy rakat balett-műsoros dvd-t adok neki. Józan paraszti ésszel úgy gondolnám, hogy ez csak fokozza a dühét, hiszen szembesül azzal, amit képtelen volt/képtelenné vált megtenni. Talán inkább arra kéne ráfeküdni (ha már...), hogy hogyan is integrálhatóak vissza a társadalomba ezek az emberek - nem pedig azon, hogy hogyan mutogatom őket valami elcseszett showműsorban, ahol kifejthetik, hogy "Irakban csak 3 arabot lőttem le, aztán aknára léptem, DE MOST, a katonaság által fejlesztett virtuális-mátrixos-szagosszínes FPS-ben én vezetem a lábnélküliek verenyében a frag-versenyt!". -
cadeyrn #8 a testi trauma ok.
de mi az, hogy lelki trauma? katona, nem, zsoldos, ez a dolga, erre jelentkezett. -
Morden23 #7 "És az iraki lakosság traumáját hogy segítenek feldolgozni?"
Mars csokival meg McChicken-el.
"Ha jól értem a 21 éves lány nem öngyilkos akart lenni, hanem tanuja volt több öngyilkos merényletnek is."
Hát, azt mondja a cikk, hogy "több öngyilkos merényletet is átélt" - igazad van, lehet úgy is értelmezni, ahogyan te mondod, pontosításra szorulna a dolog. -
#6 "iraqi-2-us_soldier" karakter textura konverterrel! -
Praetor #5 Ha jól értem a 21 éves lány nem öngyilkos akart lenni, hanem tanuja volt több öngyilkos merényletnek is. -
#4 hát van benne valami.
jozan paraszti ésszel is fel lehet fogni, hogy ha valaki dühös, söt, az egész élete odament mert egy taposo aknára rálépett és most nincs lába, erre mit csinálunk? fokozzuk jobban, eszközt adunk a szenvedö betegnek hogy megtorolja a sérelmeit, amivel még egy indokot adunk annak hogy valamelyik napon mikor elözö nap bevolt rugva, felkeljen, elövegye a 9mm-est (merthogy amerikába mindenkinek van fegyvere) és elkezdje lödözni minden arab kinézetü csávót az utcán. az arab taxisofört, az indiai boltost, stb.
inkább ebböl lesznek a gyilkosságok, nem abból, hogy a tizenéves gyerek unalmába mitcsinál, gamezik, és nyilván megragadja a játék, mert interaktiv, "élménydus", a kreativ részüket használja ki, stb.
hihetetlen. de mint már megannyiszor elmondtam, ne csodálkozzunk... ez amerika -
Praetor #3 És az iraki lakosság traumáját hogy segítenek feldolgozni? -
Morden23 #2 "Az Irakban szolgált amerikai katonáknak a számítógépes játékok segíthetnek az őket ért traumák feldolgozásában."
Miért, nem FPS-eztek eleget a helyszínen?
"a háborúban lelkileg vagy testileg sérült katonáknak a legjobban a számítógépes lövöldözős játékok segíthetnek a történtek feldolgozásában"
Valóban, szinte biztos vagyok benne (pszichológiai végzettség erős hiányában), hogy ha ellőtték mindkét lábam, akkor az FPS-ezés adná vissza az életem értelmét, kirángatva engem a szuicid cselekedetek felé hajló masszív depresszióból.
""Egy úgynevezett konfrontációs terápiában a páciensek azzal szembesülnek, ami a leginkább foglalkoztatja vagy bántja őket""
Na ne rögöhtessen. Tehát egy sérüléseket szenvedett amerikai katona (testi vagy lelki) megcsonkítása felett érzett dühének legjobb kezelése az, ha táptalajt adunk neki, és azt mondjuk: igazad van, légy dühös, és éld ki egy FPS előtt.
"minden nyolcadik Irakban szolgált amerikai katona szenved valamilyen poszttraumatikus állapotban (Post Traumatic Stress Disorder, PTSD)"
Minden megerőszakolt személy és a 12 év alattti elvált szülős gyerekek több, mint 10%-a is ebben PTSD-ben szenved, még sokakkal együtt. Akkor talán soksok FPS-t kéne csinálni, ahol utcán erőszaktevő bunkókat, pedofilokat, válóperes ügyvédeket és "apuci vagy anyuci szeretőjét" kell lelődözni?
"A programot az amerikai Tengeri Kutatások Hivatala támogatja és eddig négy Irakban szolgált katona vett benne részt. Egyikük egy 21 éves katonalány volt, aki több öngyilkos merényletet is átélt."
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a 21 éves katonalány mit nyilatkozott, amikor megkérdezték tőle, hogy miért kísérelt meg többször öngyilkosságot... biztos nem az volt a válasz, hogy "PTSD-m van, FPS-t akarok!".
-
SonicBoom #1 Amennyire én tudom a FSW eleve egy katonaság számára készített program butított változata. Persze még így is távol van a valós borzalmaktól amit a valóságban tapasztalnak a katonák.