13
-
sonicXX #13 Ujjlenyomat olvasás. Ha én egy komolyabb terrorista vagy maffia szervezet embere lennék, valószínűleg a főnökeim gondoskodnának mind a 20 ujjam átplasztikáztatásáról, meg a már most is jópénzért beszerezhető szükséges hamis okiratokról.
Szemet hamisítani kicsit nehezebb észrevétlenül. DNS-t pedig még a személ is nehezebb...
Bár ha belegondolok még a hamisítás sem feltétlen szükséges, elég csak a megfelelő embereket lefizetni ha az költséghatékonyabb.
Ergo ezekkel a védelmi technológiákkal csak a kisbalhékat csináló szervezeteket buktatják le. Aminek az lesz a vége, hogy majd a kicsit idővel szervezettebben összefognak. Ahogy belegondolok, szvsz a vörinyakú kormánya adott 2 böszme nagy frászt a szarnak. Ennek a túlzott, elmebeteg paranoiának az egyenes következménye, hogy rohamosan fejlődni fog a szervezett bűnözés, ami összességében sokkal nagyobb és nehezebben féken tartható károkat fog okozni nekik. Nem baj, egyszer minden nagyhatalom összeomlik. -
#12 És ebben a mythbustersben egy modern irisz azonositót is lenyomtak?
mert pl. a lézer könnyedén méri a távolságot, és elég hülye rendszer lenne,
ami bedől egy nem a megfelelő mintázatban elmozduló sik iriszfotónak.
mert ugye én ezt is elfogadom, akkor is hülyeség befektetni egy olyan
rendszerbe, amiről már az elején tudod, hogy nem fog 100% osan müködni,lásd Vista.) -
irkab1rka #11 Nyilván kettőtök közül az egyik már utazott az államokba a másik nem.
Szerintem a hozzászólásodból nyilvánvaló, hogy melyikőtök melyik.
-
#10 Az a gáz, hogy az IT technológia elterjedtsége miatt olcsón elő lehet állítani a biztonsági IT rendszerek becsapására készített eszközöket.
Viszont pl vízjeles, kézimerítésű papírlapot készítő papírgyára nincs az emberkéknek. Olyan technológiára kell ezeket a biztonsági dolgokat alapozni, ami kevésbé elterjedsége folytán biztosítja, hogy ne juthassanak hozzá az emberek. Viszonylagos körülményessége, drágasága pedig eleve behatárolja hogy az esetleges hamisítványokhoz ki juthat hozzá, ki képes megfizetni.
A digitális adattárolás épp elenkező tulajdonságokkal rendelkezik, mint amire szükség lenne: mert ez nagytömegű adat könnyen minimális hibával történő másolására alkalmas. Mindíg max az jelent egyfajta korlátot, hogy a csúcs termékek mindíg valami extra nagykapacitású, viszonylag drága hordozóhoz kapcsolódnak. De ez a technológia elterjedésével egyre elérhetőbbé, egyre olcsóbbá válik.
Szal szerintem ezzel abszolút rossz irányba mennek. Ha a rendszert modernizálják, a bűnözőnek 1 vagy kevésszámú IT eszközbe kell beruháznia, míg az államnak az egész rendszert újra a legdrágábbra kell cserélnie! A bűnöző ezt minden évben megteheti, az állam meg max 5 évente képes rá. -
izb #9 na de azt is írd le hogy mi okból
nem véletlenül ültél emiatt 5 évet...... -
Praetor #8 Az nem véletlen dolog volt. Mielőtt bevisznek valakit a sittre, előtte nem csak 1 ujjáról vesznek ujjlenyomatot... -
#7 ez se mai dolog lehet.. nekem mar evekkel ezelott mind a tiz ujjamrol vettek a ujjlenyomatot. vagy az veletlen volt?:D -
Indigo #6 Most ebből milyen következtetéseket kellene levonni? Tény, hogy nem 110%-ban csalhatatlan a rendszer, de az új technológiák már nemcsak egy azonosító mintát keresnek és vizsgálnak, hanem nézik az illető biológiai funkcióit is, azaz nem lehet becsapni egy közönséges papírlappal. -
#5 Nem-e? Nézted a Myhbusters fél éve készített epizódját, ahol egy nyomorult printelt fecnivel kinyitották a tuti ujjlenyomatolvasós zárat? Egy notebookon használt leolvasót nem tudtak átverni olyan módszerekkel amikkel egy, a piacon sztárolt "biztonságos" terméket könnyedén legyűrtek.
Nem kell elfogadni, de el kell ismerni, hogy a biometrikus azonositós ipar is ugyanolyan mint a többi. Kenőpénzek, kormányzati korrupció, lobbi és marketing. Ahol ilyen iszonyat pénzek forognak, mindig lesz olyan ceg aki lefizet egy hivatalnokot (vagy százat), hogy a saját fostalicska berendezése/szoftvere kerüljön be a rendszerbe. -
#4 A cikkben leirt problemak mind csak az elfuseralt, elsietett megvalositasbol adodnak. Meg lehet ezeket rendesen is csinalni, csak kicsit tobb odafigyeles kell hozza.
-
Indigo #3 Ez jónéhány évvel ezelőtt még igaz is lehetett volna, ma már ilyen ócska trükkökkel nem lehet becsapni ezeket a leolvasórendszereket. -
roliika #2 Most ezt komolyan mondtad? :) Az írisz azonosítók egy egyszerű fényképpel becsaphatók. Ujjlenyomat azonosító meg szilikon lenyomat inverzével, vagy egy jó foto scan inverzzel... -
#1 úristen - milyen hülyék - vártak volna pár évet az irisz azonositásra,
és problémamentesen megoldják a dolgokat.
a legutóbbi két kormányati ciklusra nagyon rá*tak az amerikaiak,
én drukkolok nekik, hogy a végeztével kihuzzák magukat a gödörből.