A multik felfedezték a Second Life-ot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
értsd.: soha nem játszanék, vagy költenék pénzt egy ilyen virtuális kis szarságra....de a sok birka igen(akinek nem inge...), és emiatt betegre keresik magukat a fejlesztõk
A türelem rozsdát terem.
Párhuzam:
EVE-Online - - - - Haegemonia, Nexus, stb
SL, WoW - - - - Sims, Singles, stb
Közel ugyanazok, egy tény kivételével: Az egyik véges. És ez jó. Egyszerûen nem alakulhat ki függõség. Az MMOG-kben nincs határ, és bentragadhatsz. Örökre.
Hagyjuk meg ezeket a vénebb nemzedékeknek. Nekik bõven megéri. Etelka néni nyugdíjából bõven telik rá. (lehet, hogy durva, de ez így lenne jó)
http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétõl.
Ha valaki mégis szarnak érzi az életét, és csak a Second Life marad neki, gondoljon bele, hogy nincs vissza út. Az életben nincs új karakter, nincs mentés(mondjuk az sl-ben sincs), csak az van, amit épp magadban látsz.
http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétõl.
Second Life: aki ezen él, az hülye. Nem értem, miért jobb egy virtuális adidas cipõ, mint egy valódi. Valamint... valószínûleg egyedül vagyok az életben ezzel, de imádok küzdeni. Rengeteg probléma övez, amelyek, ha nem vigyázok, tönkretehetik az életem. De addigis van miért harcolni, és van mi helyett boldognak lenni. Ha valami szar, tudd, hogy már csak jobb lehet! Amikor megpróbáltam regelni, a végén a "küldés" gombnál, megálltam. Kell ez nekem? Nem kell ez nekem!
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A fejlõdéses karakterek és a meoldandó feladatok nálam is simán kialakíthatják a függõséget, én ezért messze kerülöm a MMORPGket (ill a multikat); de ez a Secon Life soha nem tudna lekötni, csak ha valódi pénzt lehetne vele keresni..
Nem az a lényeg, hogy kapnak pár valós dollárt a lindenjükért (vagy mi), hanem az, hogy egy új reklámpicot nyitnak meg maguknak az interneten, és ezáltal (fotók, screenshotok, videók, cikkek) olyan környezetben is "reklámozhatnak", ahol eddig nem tették/nem tehették/nem volt rá okuk.
Nem csak a 2 (vagy mennyi) millió Second Life-al játszó embert kell nézni, hanem azokat, akik közvetetten, indirekt módon hallanak a cégrõl/termékrõl/reklámról, mint például te magad, amikor ezt a cikket olvasod.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
hát persze...
radeon 983760 überpro - csörgõ ventillátorral, kólával leöntött kisegítõ billentyûzet :D én nyertem
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
practitioner of the forbidden arts of death
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tûnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Ne velem vitatkozz errõl, mert ÉN nem játszom a Second Life-al. Nyilván azért nem játszom vele, mert nem érdekel. Sõt, ha még kerekebb akarok lenni, akkor az egészen pontos lényegét/menetét sem ismerem, mert soha ki sem próbáltam.
Csillió dolgot tudok mondani, ami szerintem halál értelmetlen, unalmas, vagy csak simán nem értem, hogy mit esznek rajta az emberek. Gõzöm nincsen róla, hogy valaki miért olvas egész álló nap blogokat, más emberek miért szeretik a Barátok Köztöt, vagy éppen miért tudnak 3 órás vonatutakon keresztül polifonikus csengõhangokat mutogatni egymásnak. Fel sem fogom, hogy miért hordtak férfiak magastalpú cipõket, miért rajong valaki a Scooter-ért, vagy miért védi Uwe Boll filmjeit.
Nem is szándékoztam belemenni abba, hogy mi a jó a Second Life-ban, mert nyilván egy ember nincsen itt, aki érdemben tud nyilatkozni a dologról, mivel ha lenne, akkor már megtette volna - bár az igazság az, hogy még az sem érdekelne :)
"Mi, hogy emberekkel ismerkedsz meg, meg 3D-s chat? Ha valaki már csak ilyeneken keresztül tud ismerkedni és beszélgetni, annak már kurvára el van cseszve az élete, és kurvára szánalmas embernek tartom!"
Maximálisan egyetértek. Bár számomra - ha már ennél a specifikus gamer rétegnél tartunk - teljesen mindegy, hogy Second Life, WoW, LineAge 2, vagy akármi az, amin keresztül így visekedik... bár szerintem te is ismered a véleményemet.
Ez egy olyan játék, ami a valóságot akarja "szimulálni", ugyanazokat a dolgokat lehet benne csinálni, mint a való életben (sõt, ráadásul azért erõsen bekorlátozza a lehetõségeidet). Nincs történet, nincs semmi megoldandó feladat, nincs semmi kihívás! Mi a jó abban, hogy bemégy egy virtuális bevásárlóközpontba és veszel egy virtuális papucsot vagy egy pólót (akár valós pénzért!), mi értelme hogy a virtuális világban elmégy dolgozni, mi értelme egy virtuális házat birtokolni?
Mi, hogy emberekkel ismerkedsz meg, meg 3D-s chat? Ha valaki már csak ilyeneken keresztül tud ismerkedni és beszélgetni, annak már kurvára el van cseszve az élete, és kurvára szánalmas embernek tartom!
Kismillió játék, sorozat, film, könyv, akármi alapul az "egyszerû, valós világra". Ha ilyen alapon gondolkodunk, akkor senki nem nézné a Barátok Köztöt, vagy játszana a Sims-el (függetlenül attól, hogy most éppen neked, vagy nekem tetszenek-e az ilyen játékok/mûsorok stb.).
"ahelyett ,hogy a valóságban élnének ebben a szerban fognak szocializálódni"
Ez a probléma BÁRMELYIK játéknál fennáll, a Second Life-nál ugyanúgy, mint a WoW-nál. Bár utóbbinak 8+ millió felhasználója van, a SL-nek meg (ha jól tudom) kb. 2 millió, ha arányokat néznénk, akkor szerintem nem nagyobb a "WoW-ba gyógyult WoWosok" aránya, mint a "SL-be gyógyult SLesek" aránya.
"Õszintén sajnálom ,hogy ezeknek a retardáltaknak a pénze nem az én zsebembe vándorol valahányszor vesznek egy virtucipõt. "
Ezen könnyen lehet változtatni: csinálj te is egyet. :)
Mitõl jobb ez mint a valóság mert tudok repülni benne? És akkor mi van?
Ez tényleg káros egyfelõl azok a gyerekek akik rabjaivá válnak ahelyett ,hogy a valóságban élnének ebben a szerban fognak szocializálódni akik meg olyan bénák voltak ,hogy már rég elcseszték az életüket és most ebbe menekülnek azok meg ássák el magukat inkább. Õszintén sajnálom ,hogy ezeknek a retardáltaknak a pénze nem az én zsebembe vándorol valahányszor vesznek egy virtucipõt.
radeon 983760 überpro - csörgõ ventillátorral, kólával leöntött kisegítõ billentyûzet :D én nyertem
Aki hülye, haljon meg. Sõt, aki meg akar halni, az is haljon meg.
"Szerencséd, hogy te még a régi világban nõttél fel, és nem tekintette senki az esetleges hülyeségeidet a természetes szelekicónak. "
Én gyerekkoromban rá voltam kattanva minden õrült hülyeségre, amit el lehet képzelni, többek között egy kedves, nálam vagy 10 évvel idõsebb ismerõsömtõl tucatszámra szereztem be a mangákat. Ennek ellenére nem próbáltam ki, hogy milyen kékre színezett hajjal repülni Tokyo utcái felett.
Sõt "baszki", láttam a Superman-t vagy 5 évesen, mégsem festettem piros/sárga/kékre a pizsamámat, és ugrottam ki az X-edik emeletrõl.
Ha egy gyerek olyan hülye, hogy ilyesmit megcsinál, az két dolgot jelenthet:
1. te, mint szülõ csúfos kudarcot vallottál, megérdemelnéd, ha a gyereked után dobnának
2. a gyereked tényleg egy idióta volt
Aki kipróbálja az ablakon való távozást, azt én személy szerint szeretem "természetes szelekcióként" aposztrofálni.
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
De hogy ezért valódi pénzt kiadni...