42
  • GVG
    MINDEN TISZTELETEM A SECOND LIFE KÉSZÍTŐIÉ!!!!!

értsd.: soha nem játszanék, vagy költenék pénzt egy ilyen virtuális kis szarságra....de a sok birka igen(akinek nem inge...), és emiatt betegre keresik magukat a fejlesztők
  • Borzpapir
    Na még egyet!
    Párhuzam:
    EVE-Online - - - - Haegemonia, Nexus, stb
    SL, WoW - - - - Sims, Singles, stb
    Közel ugyanazok, egy tény kivételével: Az egyik véges. És ez jó. Egyszerűen nem alakulhat ki függőség. Az MMOG-kben nincs határ, és bentragadhatsz. Örökre.

Hagyjuk meg ezeket a vénebb nemzedékeknek. Nekik bőven megéri. Etelka néni nyugdíjából bőven telik rá. (lehet, hogy durva, de ez így lenne jó)
  • pedrohsi
    sokan kemény pénzeket keresnek vele, pontosabban SL-ben keresik hülyére magukat, majd ezt átváltják valódi dollárra...
  • Borzpapir
    Ja!
    Ha valaki mégis szarnak érzi az életét, és csak a Second Life marad neki, gondoljon bele, hogy nincs vissza út. Az életben nincs új karakter, nincs mentés(mondjuk az sl-ben sincs), csak az van, amit épp magadban látsz.
  • Borzpapir
    Az EVE-online-t mindenkinek ajánlom, nagyon jó játék (naprendszerek ezrei, fejlődés, gyönyörű grafika)... 30 napig. Onnan perkálhatod a kb 5000 forintot havonta (és nem tényleges játékidőért, ha 5 percre mentél fel januárban, az biza 5000 ft), ami jól elveszi a kedvét az embernek.

Second Life: aki ezen él, az hülye. Nem értem, miért jobb egy virtuális adidas cipő, mint egy valódi. Valamint... valószínűleg egyedül vagyok az életben ezzel, de imádok küzdeni. Rengeteg probléma övez, amelyek, ha nem vigyázok, tönkretehetik az életem. De addigis van miért harcolni, és van mi helyett boldognak lenni. Ha valami szar, tudd, hogy már csak jobb lehet! Amikor megpróbáltam regelni, a végén a "küldés" gombnál, megálltam. Kell ez nekem? Nem kell ez nekem!
  • Tetsuo
    hm ezt nem olvastam el a cikkben, télleg így van? :)
  • Tetsuo
    Ezt én is így gondodolom.
    A fejlődéses karakterek és a meoldandó feladatok nálam is simán kialakíthatják a függőséget, én ezért messze kerülöm a MMORPGket (ill a multikat); de ez a Secon Life soha nem tudna lekötni, csak ha valódi pénzt lehetne vele keresni..
  • ramolito
    Hehe ez teccik jo sok marhaság van már de reklám részrol nem is rossz volt itt valahol egy cikk hog ya játékgyártók adaptív reklámokat fognak tenni a játékokba azaz ha 2007 ben jáccol eg ysplinter cellt akkor mondjuk orbit reklám lessz az aruház oldalára festeve de pár évvel késobb ha ug ygondolod hog ymegint jáccaniál vele (nem kell pár év szerintem pár nap is elég)akkor meg mondjuk a nokia legujabb telefonja lessz ott mondjuk nem is rossz otlet Jáccottam az eve online Játékkal (ha valaki nem ismerné ez egy MMORPG Spaceshipsimulator )ami nem is rossz és ott voltak ilyen billboardok (reklám táblák)amiken voltak reklámok igaz amikor én jáccottam akkor még nem valós reklámok hanem mondjuk a legkeresetteb kalóz fényképe és neve volt rajta ami nagyon is teccett UI hova felylodik ez a matrix amiben élunk eg ymásik mátrixba hát ez flegma:)
  • Morden23
    Ezt nagyon jelentőségteljesen mondtad, de ez a bevételi forrás legfeljebb egy jópofa poén lehet, marketingérték, sajtóhír, divattéma.

Nem az a lényeg, hogy kapnak pár valós dollárt a lindenjükért (vagy mi), hanem az, hogy egy új reklámpicot nyitnak meg maguknak az interneten, és ezáltal (fotók, screenshotok, videók, cikkek) olyan környezetben is "reklámozhatnak", ahol eddig nem tették/nem tehették/nem volt rá okuk.

Nem csak a 2 (vagy mennyi) millió Second Life-al játszó embert kell nézni, hanem azokat, akik közvetetten, indirekt módon hallanak a cégről/termékről/reklámról, mint például te magad, amikor ezt a cikket olvasod.
  • artschiatwork
    "Jelenleg 270 Linden-dollárért kaphatunk egy amerikai dollárt, vagyis a sportszergyártó cég a valóságban is komoly bevételekhez jutott. De nem feltétlenül ez a vállalat célja."

hát persze...
  • raingun
    Én sem értem ezt az egészet, én is megnéztem de semmi érdekeset nem találtam benne. Ahelyett hogy az emberek élnék az életüket...
  • bermuda3
    na mosz az jutott eszembe h vmi degenerált órákig játszik a játékkal elmegy boltba vesz kaját, aztán vesz cipőt satöbbi. este 11 felé megéhezik és kimászik a gép elől és csodálkozva látja h üres a hűtője... :P
  • mgenya911
    minek az életet szimulálni? ha vki annyira lúzer hogy nem tud élni ebbe leli örömét? no comment -.- GET A LIFE! :F
  • csorfab
    Még rosszabbak is...
  • Blasta
    Az MMORPG-k ill. életszimulátorok BETEGSÉGET, FÜGGŐSÉGET okoznak! Semmivel sem jobbak a cigarettánál vagy az alkoholnál! Mindegyik pénzbe kerül, vmilyen szinten roncsolja a delikvens életét ill. egészségét és függőséget okoz. Messzire kerülendő...
  • replaced
    get a life, bazdmeg
  • Frosty01
    Én soha a büdös életben nem játszanék ezzel a szarral. :|
  • csorfab
    Úgy van. Szerintem aki napi rendszereséggel játszik MMORPG-t, azt a pszichiátrián kéne ápolni. Főleg a Second Life esetében, a WoW még tényleg lehet valamilyen szinten izgalmas egy normális embernek is.
  • Indigo
    Jó, nem is veled vitatkozom. Ismerem az álláspontod :)
  • Morden23
    Indigo!

Ne velem vitatkozz erről, mert ÉN nem játszom a Second Life-al. Nyilván azért nem játszom vele, mert nem érdekel. Sőt, ha még kerekebb akarok lenni, akkor az egészen pontos lényegét/menetét sem ismerem, mert soha ki sem próbáltam.

Csillió dolgot tudok mondani, ami szerintem halál értelmetlen, unalmas, vagy csak simán nem értem, hogy mit esznek rajta az emberek. Gőzöm nincsen róla, hogy valaki miért olvas egész álló nap blogokat, más emberek miért szeretik a Barátok Köztöt, vagy éppen miért tudnak 3 órás vonatutakon keresztül polifonikus csengőhangokat mutogatni egymásnak. Fel sem fogom, hogy miért hordtak férfiak magastalpú cipőket, miért rajong valaki a Scooter-ért, vagy miért védi Uwe Boll filmjeit.

Nem is szándékoztam belemenni abba, hogy mi a jó a Second Life-ban, mert nyilván egy ember nincsen itt, aki érdemben tud nyilatkozni a dologról, mivel ha lenne, akkor már megtette volna - bár az igazság az, hogy még az sem érdekelne :)

"Mi, hogy emberekkel ismerkedsz meg, meg 3D-s chat? Ha valaki már csak ilyeneken keresztül tud ismerkedni és beszélgetni, annak már kurvára el van cseszve az élete, és kurvára szánalmas embernek tartom!"

Maximálisan egyetértek. Bár számomra - ha már ennél a specifikus gamer rétegnél tartunk - teljesen mindegy, hogy Second Life, WoW, LineAge 2, vagy akármi az, amin keresztül így visekedik... bár szerintem te is ismered a véleményemet.
  • kanduhr
    Kipróbáltam a játékot. Unlmas ráadásul ronda, ja és még bonyolult és átláthatatlan.
  • Indigo
    Na de b+! Ez még csak nem is egy fantasy játék, ahol egy másik világba csöppensz, ahol van egy egy történet és küldetéseket kell megoldanod.
    Ez egy olyan játék, ami a valóságot akarja "szimulálni", ugyanazokat a dolgokat lehet benne csinálni, mint a való életben (sőt, ráadásul azért erősen bekorlátozza a lehetőségeidet). Nincs történet, nincs semmi megoldandó feladat, nincs semmi kihívás! Mi a jó abban, hogy bemégy egy virtuális bevásárlóközpontba és veszel egy virtuális papucsot vagy egy pólót (akár valós pénzért!), mi értelme hogy a virtuális világban elmégy dolgozni, mi értelme egy virtuális házat birtokolni?
    Mi, hogy emberekkel ismerkedsz meg, meg 3D-s chat? Ha valaki már csak ilyeneken keresztül tud ismerkedni és beszélgetni, annak már kurvára el van cseszve az élete, és kurvára szánalmas embernek tartom!
  • Morden23
    Mondjuk ez a kérdés kicsit átfogóbb ennél.

Kismillió játék, sorozat, film, könyv, akármi alapul az "egyszerű, valós világra". Ha ilyen alapon gondolkodunk, akkor senki nem nézné a Barátok Köztöt, vagy játszana a Sims-el (függetlenül attól, hogy most éppen neked, vagy nekem tetszenek-e az ilyen játékok/műsorok stb.).

"ahelyett ,hogy a valóságban élnének ebben a szerban fognak szocializálódni"

Ez a probléma BÁRMELYIK játéknál fennáll, a Second Life-nál ugyanúgy, mint a WoW-nál. Bár utóbbinak 8+ millió felhasználója van, a SL-nek meg (ha jól tudom) kb. 2 millió, ha arányokat néznénk, akkor szerintem nem nagyobb a "WoW-ba gyógyult WoWosok" aránya, mint a "SL-be gyógyult SLesek" aránya.

"Őszintén sajnálom ,hogy ezeknek a retardáltaknak a pénze nem az én zsebembe vándorol valahányszor vesznek egy virtucipőt. "

Ezen könnyen lehet változtatni: csinálj te is egyet. :)
  • Adam II
    Beteg ez a játék. Mi a francért éljek virtuális életet ha élhetek igazit. Ez a játék nagyrészt olyanokkal van teli akiknek nincs életük vagy az annyira szar (önnön hibájukból) ,hogy ebbe menekülnek. A WoWosok legalább olyan dolgokat csinálnak ami abszolút képtelenség lenne a valóságban és (bár engem hidegen hagy) ettől biztos érdekes a játék. De mi érdekes van abban ,hogy a karakteremmel bemegyek a boltba virtuális cipőt venni mindezt igazi pénzen aztán hazamegyek TV-zni majd elmegyek a virtuális haverjaimmal valahova.
    Mitől jobb ez mint a valóság mert tudok repülni benne? És akkor mi van?
    Ez tényleg káros egyfelől azok a gyerekek akik rabjaivá válnak ahelyett ,hogy a valóságban élnének ebben a szerban fognak szocializálódni akik meg olyan bénák voltak ,hogy már rég elcseszték az életüket és most ebbe menekülnek azok meg ássák el magukat inkább. Őszintén sajnálom ,hogy ezeknek a retardáltaknak a pénze nem az én zsebembe vándorol valahányszor vesznek egy virtucipőt.
  • bermuda3
    "anya anya micsinájjak? bugos a házunk és nem bírok bemenni! ráadásul a cipőfűzőm is grafikahibás és nem látom a fűzőt, nem bírom bekötni... :(:(" :D
  • Morden23
    Na, látom vannak még értelmes emberek, akik túl képesek látni a "mindenki ugyanolyan, mindenki egyenlő, mindenki okos és szép" hurráoptimizmuson.

Aki hülye, haljon meg. Sőt, aki meg akar halni, az is haljon meg.
  • Morden23
    Ne haragudj, de ha egy gyerek, aki már elég "nagy" ahhoz, hogy interneten játszadozzon egy relatíve bonyolult játékkal, jól beszélje a sajátnak vagy idegennek számító angolt, és van elég esze, hogy felfogja a lezajló dolgokat, VALAMINT ennek ellenére kipróbálja, milyen "az ablakon át távozni", akkor Darwin azt mondja, haljon meg. És én is.

"Szerencséd, hogy te még a régi világban nőttél fel, és nem tekintette senki az esetleges hülyeségeidet a természetes szelekicónak. "

Én gyerekkoromban rá voltam kattanva minden őrült hülyeségre, amit el lehet képzelni, többek között egy kedves, nálam vagy 10 évvel idősebb ismerősömtől tucatszámra szereztem be a mangákat. Ennek ellenére nem próbáltam ki, hogy milyen kékre színezett hajjal repülni Tokyo utcái felett.

Sőt "baszki", láttam a Superman-t vagy 5 évesen, mégsem festettem piros/sárga/kékre a pizsamámat, és ugrottam ki az X-edik emeletről.

Ha egy gyerek olyan hülye, hogy ilyesmit megcsinál, az két dolgot jelenthet:

1. te, mint szülő csúfos kudarcot vallottál, megérdemelnéd, ha a gyereked után dobnának
    2. a gyereked tényleg egy idióta volt

• mad mind
    Gyerekkoromban én is, meg a barátaim is sok Tom és Jerryt láttunk, de mégsem próbáltuk ki, milyen valakit fejbecsapni kalapáccsal. Talán nem kéne hülyének nézni a gyerekeket. Nem próbálnak ki azok se mindent, pláne ha a szülők foglalkoznak velük.
  • Tetsuo
    Ezt én is így gondolom, régen volt a Tom & Jerry meg más mesék.. abban is voltak "ha kipróbálod meghalsz" dolgok. A szülőnek és a környezetnek kell sugallnia/elmagyaráznia azt h mi a valóság és mi a képzelet, amelyik gyerek erre nem jön rá az ugorjon ki az ablakon.
  • cateran
    Ha egy gyereket odaengednek a szülez,hogy egy ilyen játékkal szórakozzon és a gyerek komolyan veszi amit a SZÁMÍTÓGÉP mutat neki és a valóságban is ki akarja próbálni,majd ez miatt megsérül/meghal,az bizony természetes szelekció(lásd:aki hülye haljon meg)
  • Ronny
    amúgy butaság lenne betiltani. Alternatívát kell nyújtani társadalmi szinten.
  • Ronny
    Gyerekekről volt szó baszki. Szerencséd, hogy te még a régi világban nőttél fel, és nem tekintette senki az esetleges hülyeségeidet a természetes szelekicónak.
  • BiG G
    ez még a wownál is rosszabb....
  • Morden23
    Ez alapján minden játékot, és minden egyebet be kellene tiltani.

Aki kipróbálja az ablakon való távozást, azt én személy szerint szeretem "természetes szelekcióként" aposztrofálni.
  • vgez
    a mátrix elődei
  • Akuma
    Én betiltanám ezt a játékot... Ha már élet szimulátor, akkor mért lehet benne pl repülni???? Ha vesz benne valamit az ember, akkor az a minimum, hogy postázzák is ki! Pl Adidas cipőt ha megveszel, akkor a Valóságban tudjad hordani, ne csak a virtuális Életedben. Egy 8 éves gyerek elkezd vele játszani, aztán kipróbálja az ablakon való távozást (mert bemesélik neki, hogy tud repülni és már álmában is ez van...) és kénytelen "pofára esni"
  • Lordboxi
    ha bugos, blokkal visszacserélik?
  • Lordboxi
    legjobb üzlet, semmit pénzért
  • bardocz
    az ennél jobb...
  • schrank
    ez is csak WoW