3500
A Francia idegenlégió
  • I.C.ram
    Idegenlégió azért idegenlégió, mert nagy arányban vannak külföldiek. Szóval, lehet, hogy a pár szerencsétlen franciát kivágják, de egy ukránt vagy algériait nem biztos...
  • I.C.ram
    "The Gestapo is slang for the branch concerned with the Legion's internal security. They will interview you in your own language on all aspects of your life. The days of joining "no questions asked" are a thing of the past. Honesty is your best policy when talking with the Gestapo. Based on what you tell them, they may decide to change your name."

Nem véletlen a név csere sem...
  • Thanatos
    mint mondottam attol függ hogy hol...., a világ végére nem fognak utánad menni, mivel jó esélyel nem is tudnak iylesmiről ez tény, ha fro-i börtönböl vagy feltételesen szvsz simán kivágnak...
    az erkölcsi morálod meg lehet zéró, akkor jó esélyel majd vagy feltornászodik a légio alatt, vagy dezertálsz vagy beledöglesz..., ennyi..., én változatlanul azt mondom hogy egy átlag légios erkölcseit 20szor többre tartom mint a mai magyar fiatalokét pl...
  • I.C.ram
    "A criminal history may be overlooked if the offenses are minor but there are no guarantees."

Ebben benne van az is simán, hogy feltételes szabadlábon vagy.

nem érted, hogy miről beszélek? Nem az a lényeg, hogy regisztrálva vagy KAzincbarcikán mint betörő, hanem az, hogy az erkölcsi morálod ZÉRÓ! Egy elit seregbe tuti nem vennék fel olyat, akiben ott a hajlam, hogy elkezdjen mindenféle sittes dolgokat művelni. Csempészet, nemi erőszak stb. A katona tekintélye nem abban van, hogy hú de brutál gyilkológép, hanem abban, hogy uralkodni tud magán. Senki nem fogja őket tisztelni, ha mindenféle szarságot csinálnak.
  • Thanatos
    magasabb mitn a civilek 99%-ban szvsz...
    ha francia börötnböl vagy feltételesen szabadlábon vagy valami olyasmi maitt hogy az interpol tud rólad akkor tuti nem vesznek fel...
    egyébb esetben is csak amiatt mert nem fognak meg nem is tudnak minden egyes embernek a piszlicsáré országában midnent visszaellenőrizni...
    ettől még balhét csinálsz azonnal repülsz
    szal a légio ma már nagyon NEM a bünözök menedék helye...., ez egy iszonyu jó civil sztereotipia csak éppen nem igaz :)
  • I.C.ram
    Ja ma már csak olyan van, hogy feltételesen szabadlábon lévő szarzsákokat vesznek fel. Kurvajó. Biztos szolgálnék egy osztagban egy olyannal, aki elötte mondjuk agyon vert egy nyugdíjast a nyugdíjáért. Biztos kurva magas ott az erkölcsi morál.
  • McGrady
    én egyszer "találkoztam" velük, síelni voltunk Franciaországban, ott mászták a hegyet, meg síeltek.
  • hunbasser
    ya,igen,vannak benne ilyen érdekes dolgok :)

Van Damme filmek már csak ilyenek :D
  • Thanatos
    nekem azért tetszett amikor a léghütéses golyószóróval csipőből lőtt...
  • hunbasser
    hát,mondjuk nem azért,mert akkora színész,sőt... :DDdddd

de sztem nem volt rossz film,de az még bőven 20-30-as évek talán...akkor lehet,h még olyan volt a légió
  • Thanatos
    ok... :DDDD
  • Thanatos
    elvileg igen gyakorlatilag nem..., hivatalosan tényleg köröznek de én még soha nem halottam olyanról akinek bármi baja lett volna azután hogy lelépett..., annyi van hogy újra a légioba visszamenni inkább ne probálj :P
  • hunbasser
    fu,nem baj,az a lényeg,h Van Damme játszott benne -.-
  • Thanatos
    bullshit továbbra is, az interpol köröz akkor AZONNAL kiadnak, menedékjogot meg nem kapsz, jó tyuktolvajlásos ügyekkel nem foglalkoznak mivel azt nem checkolják le, és ha egyszer bejutsz akkor valszinü letagadnak mivel új személyazonosságot is kapsz, de ettől még az interpolnak vagy a francia rendőrségnek ugyanugy kiadnak (ergo akikkel kapcoslatban állnak, logikusan nem fognak lemenni csajágaröcsögére megkérdezni hogy befizetted-e tegnap az adot...)
    szóval amiről te beszélsz az 50 évvel ezelött volt mondjuk, ma már köze nincs a légionak ehez
    ha a sitről kiengednek akkor meg mehetsz, mivel ha szabadultál akkor már elvileg megbünhőtted büneid és ennyi, az msát tészta hogy a társadalom utána ugyanugy kivet de ez a tásadalom hibája és nem a légioé szvsz...

és mindettől függetlenül ha a légioban csinálsz valami balhét nagyon megütöd a bokád..., akár volt előéleted akár nem...
  • Thanatos
    a filmnek meg pont 0 köze van a légiohoz, de szép volt a kosztümjük, kb ennyi :P
  • Thanatos
    bünözöket lendületből kiadják jelentkezésnél ma már az interpolnak vagy a francia rendőrségnek...

fro-ban jó pár helyen lehet jelentkezni tudtommal, marseille, párizs, augbane, strassburg, stb...
  • hunbasser
    akkor gondolom jópár személy szerepelhet az interpol listáján
  • hunbasser
    én is azt hiszem,h ez volt a címe

Freeeee:légyszi,mesélj nekünk a légióról,mik voltak ott,sztem mindnyájunkat érdekel
  • I.C.ram
    Benne van a szerződésben, hogy nemzetközi körözést adnak ki rád, ha megszeged a szerződést.
  • hunbasser
    az durva,h körözi az interpol :o
  • Fido4life
    ja az elég jó film volt, az elején tök jól bemutatta a légiós életet
  • I.C.ram
    A légiós :D Asszem ez votl a címe :D
  • I.C.ram
    Miről beszélsz? :D Még így is hírdették magukat, hogy nem érdekli őket az előéleted, és akár menedékjogot is kaphatsz, ha megérdemled.... Egyik ismerősöm is volt légiós, és mesélte, hogy tele volt olyannal, akik egyenesen a sittről jöttek saját bevallásuk szerint is. Ő amúgy megszökött, mert elege lett, elvileg körözi is az interpol, de ennek is már vagy 8 éve, és semmi nem történt vele.
  • hunbasser
    jó topik,+fav

a légióról nem sokat tudok,csak azt,h régen(vagy tán ma is),sok bűnöző lépett/lép be a légióba,mert ugye ott 5 évig biztosan nem csukják le,stb.

a légióba Marseille-ben lehet csatlakozni,nem?

régebben láttam egy Jean Claud Van Damme filmet,biztos ismeritek,a címére már nem emlékszem,de nem tudom,h mennyire tükrözi a francia idegenlégióta a film
  • Gabyee

nesztek légió:P
  • Thanatos
    miért kéne amiatt belépnie valakinek? elég vennie egy puskát a feketepiacon...
  • Vorpal
    De remélem nem akar belépni senki a LÉGIÓBA azért, hogy 5 év után lelője a miniszterelnőköt.
    Arra már van elég ökör igy is az uccákon, és nem kell semilyen kiképzés hozzá.DDD

Az idegenlégióba ma már nem lehet belépni bünözői multal
    Az utóbbi években átalakult a könnyügyalogság a légióban a modern követelményeknek megfelelően
    A könnyülövész - páncélosaik pocsék állapotban vannak.
    Nem kell különösebb végzettség oda sőt - a fizikai próbák is elviselhetőek - egy átlagos mozgékony fiatal 1 hónap alatt felhuzza magát.
  • Thanatos
    akár még anélkül is bekerülhetsz ha az iq-teszten azért normálisan teljesitesz ennek ellenére... :) tudtommal a légio nem hogy nem kövtel meg semmilyen előképzetséget de még csak el sem ismeri őket :)
  • John Cena
    az Idegenlégióban ott 8általánossal nem lehet be kerülni nem?? mi kell minimum végzetség ként???
  • Palinko
    na valahol ezt olvastam,csak ellenközlés miatt írtam,hogy teljes legyen a kép...
  • Thanatos
    elszökni minden néptől sokan elszöktek :P
  • j4n3k
    De én izmosra gondoltam nem hájasra.
  • OrioN the S
    Ezekben a "kínzásokban" ,szívatásokban ,megalázásokban gondolom neked is volt részed. Mesélj plz ,hogy miket csináltak. Érdekel ,kiváncsi vagyok miket kell kiállni. Pár dolgot leírtak itt a srácok ,de te át is élted.
  • Freeeee
    Igy utolag közel a 40-hez:) azt mondom igen. Ha egy fiatal srácnak nincs anyagi háttere(szülők),jo munkája,barátnöje,családja,akkor mindenképp megéri belevágni. Én a fiamnak nem szeretném ezt a jövöt,de ha 18 évesen valaki kimegy és lehuzza a 15 évet az megéri.
  • Freeeee
    Ha tud valaki Franciául vagy angolul akkor a google video.com-on van pár nagyon jo film,ami tulzások nélkul bemutatja mirol is szol ma az Idegenlégio.
  • Palinko
    értem. vügül is megértem. de szerintem megéri belevágni?
  • OrioN the S
    :o
  • Freeeee
    Én speciel leléptem 4 év szolgálat után,mert elegem lett az ugráltatásbol,de mindenkinek megvannak az okai.
  • Palinko
    ja az biztosan úgy van,de nem jó,hogy a gyengék miatt itélik el az országot,akik vakon belevágtak és megszöktek...
  • Palinko
    engem ez érdekel:
    sokan írták,másik fórumba,hogy nemrég szerelt le 5 év után és hogy menyire bánja,meg hogy tetszett... de ha annyira jó,akkro miért szerelnek le meberek? te például miért?