3500
A Francia idegenlégió
-
Thanatos #180 én nem tudok rola, van mgé a spanyol légio de oda már tudtommal csak spanyolokat vesznek fel, meg van a us army ahova csak zöldkártya kell de a zöldkártyát is elég szivás ugye megszerezni usa-ba -
#179 vannak még olyan hadseregek,ahova bevesznek idegeneket is. azok is érdekelnének,hogy szertáágazóbban lássak.. -
Thanatos #178 őszintén megmondom nem tudom pontosan mi van a magyar honvédségben de a jelenlegi állapotát figyelembe véve nem hiszem hogy sok..., meg pl a légiobannem külsös cégek alkalmazottai takaritják a laktanyát az is tuti :D -
Thanatos #177 állampolgárság még midnig igy van tudtommal, asszem 3 év után lehet kérvényezni, átfutási idő nemtom mennyi, vagy lehet letelepedési engedélyt is kérni ami 10 évre szól és meghosszabitható -
#176 #173:vitázás és vitatkozás közt van különbség :P a vita az még oké,de itt ti már 50 hsz-en keresztül csak egy dologról vitatkoztok,és a végén már majdnem el is durvult a dolog
#174:nem magára az egész honvédségre,hanem a gyakorlatokra értettem.szóval,h a légióban az van,mint egy átlagos honvédségben,csak kicsivel jobban megterhelnek mentálisan és fizikailag is,nameg több dolog van,mint egy honvédségben. -
#175 Aki én ismereik tapasztalatait már nagyjából leírtam.
Azért ment ki, mert már elötte is (ha jól emlékszem) deszantos volt a magyar honvédségben, és gondolta, hogy kipróbálja, meg a pénz is jól jött neki, meg esetleg az állampolgárságon is gondolkodott, mert a légiósok kedvezménnyel kapnak francia állampolgárságot is. Legalábbis akkor még így volt. Aztán kb 1-1.5 évet lehúzótt, és megunta, aztán hazaszökött. Ez volt már jó pár éve. 8 éve minimum, de inkább több. Hogy hol szolgált azt nem tudom.
Egyébként itt a hivatalos oldal magyarul: http://www.legion-recrute.com/hu/ -
Thanatos #174 honvédséggel meg ne hasonlitgassuk pls, mert elég komoly sértés a légiora nézve :P -
Thanatos #173 nem veszekszünk csak más a véleményünk, ennyi, a forumot erre találták ki hogy az emberek véleményt cseréljenek dolgokrol, nem? :) -
#172 ez csak egy példa volt :)
de sztem ne veszekedjetek most azon,h ki miért jött haza,vagy h azért,milyen embereket is farag a légió
inkább mondjátok az ismerőseitek,esetleg saját tapasztalataitokat a légióról,én erre vagyok kíváncsi,h mik vannak ott.nagyjából el tudom képzelni,kb az,mint a honvédségben plusz dolgokkal kiegészítve,és engem ezek a plusz dolgok érdekelnek -
Thanatos #171 pontosan, nem véletlen van ott franciaország djiboutiban :)
ha valakit érdekelnek a szolgálati helyek:
http://www.legion-recrute.com/hu/rgt/regiment.php -
Thanatos #170 dehogy nem kell meghalni, a kevés nem "unalams" dolgo a légioban pont arrol szol hogy ha elbaszod akkor ott viszont meghalsz, és nincs respawn... :P -
#169 Mennek azok dél-amerikába is, Dzsibutiba is, ami főszomszédságában van Szomáliának, ahol aztán tényleg minta demokrácia van :P -
Thanatos #168 igen, szántszándékkal vagyok az :)
amugy én spec tájokzodom a dolgokrol mielött valamibe belekezdek, főelg ha ilyen kaliberü a dolog mert a légio nem egy hétvégi melo ez szvsz nyilvánvaló...., innentől kezdve meg egy 2-es iq-val lehet látni előre hogy nem lessz fenékig tejfel a dolog... -
Thanatos #167 a légio nem csak a sivatagban teljesit szolgálatot :) -
#166 de végül is nem fontos meghalni azért a pénzért :D amit írsz az sem rosz. azt is meg kell csinálni valakinek. meg a gyakorlatozás is király éles lövészet. tetszik a dolog, úgy is van még 3 évem,hogy eldöntsem... -
#165 Direkt vagy hülye?
Ha neked felajánlanak egy munkát, kb-ra tudod, hogy mennyit fogsz érte kapni, de azt annyira nem, hogy mit kell csinálni. Aztán mikor szembesülsz azzal, hogy mi a meló, akkor rájössz, hogy baromira nem éri meg neked ezt csinálni, és abbahagyod. Ez szerinted azt jelenti, hogy nem vagy képes a munkára?
gondolkodj már néha mielött itt osztod az észt a 100 méter marmagasságú lovadról. -
#164 miért,a futás,vagy gyaloglás a sivatagban is jó,nem? :P
legalább addig sem unod magad -.- -
Thanatos #163 nem neked való anno, kurva unalams a szolgálat nagyrésze, pont ezaz, vagy gyakorlatoztok, vagy helyörség, ott meg örködni, meg diszörség a kapunál meg ilyenek, csupa unalmas melo, jo ha kitör a balhé van izgi szakasza is a dolgonak de ez elég csekély része a légios életnek :P -
#162 hát szerintem.
biztos nem ülnek egy helyben és ha jön ellenség,behúzzák a farkukat
mert akkor unnám magam halálra, ha kikerülnénk valahova és nem csinálnánk semmi, csak a bázisban hülyülnénk. úgy hallottam még segély csomagokat is szállítanak afrikában, meg pár helyen békét tartják fenn. de külömben nem nagyon tudom mit pontosan. jó lenne ha felkapcsolnád a villanyt -
Thanatos #161 miért szeirnted mit csinálnak pontosan? :) -
#160 nem csak a pénz, hanem a munka amit csinálnak, már az magába megérné. -
Thanatos #159 nem tényleg nem az, 15 év után meg éeltjáradékot is kaphatsz, de továbbra is azt mondom hogy csk a pénzért kimenni nincs értelme, vannak ezerszer jobban fizető melók is ha csak az a lényeg, pl melozz furotornyon vagy hasonlo -
#158 ja drágább, de én pl visszatérnék ha letellik x év. és ugye a bankban eláll a pénz. meg mondjuk le is kötném egy részét és akkor nem rosz ahogy belegondolok... -
Thanatos #157 magyar viszonylatban..., csak fro-ban kicsit drágább megélni..., tény hogy alapbol kaja szállás azingyé van ugye..., viszont a légio nem is egy hétvégi munka... -
Thanatos #156 pl, vagy hogy ő legyen a menő ygerek, vagy légiora levetitve, szerelmi bánat meg hasonlo fazsságok :) -
#155 szerintem az 1000eur nem rossz... -
#154 honvédségnél most lesz ilyen 3hetes erdei túlélő gyakorlat, 3naponta kapnak kaját, vizet naponta 1x és folyamatos feladatok, mozgás, elvárás
az egyik osztag vezetője (a már lentebb említett ismerős) lazán közölte az egyik beosztottjával hogy jobb ha lefogy addig 15kilót vagy nem fogja birni, már az edzéseken haldoklott a futás alatt...
akkor minek megyoda? hogy lődöshessen a céltáblára cigivel a szájában ?:D -
Thanatos #153 igen, minden dezertőr azt mondja hogy nem azrét mert nem birtam, sőőt, van aki azért mert a légio tul lightos neki... , mint pl ahogy asszem lecső irta a könyvében :DDD
ettől még tény ami tény, az ember ne vágjon olyanba amit nem hiszi hogy végig tud csinálni, ez meg a midnen féle kaotnai dolgokra méginkább igaz..., és a munkát tekintve tényleg nem áll arányaiban a fizetéssel, de a légioba ne is a fizetésért menyen aki kimegy mert akkor tényleg egy hét után dezertálni fog... -
#152 -
Thanatos #151 pedig ez az igazság..., miért megy ki olyan aki nem birja??? én se épitek a hátso kertben rakétát, mert még ha vna is valamenyi fizikai ismeretem hozzá tudom hogy nem tudnám végigcsinálni... -
#150 Az az 1 hét meg egy év volt, ami alatt azért sokat tapasztal egy ember. Ő nem azért szökött meg, mert nem bírta, vagy kikészült. Hanem azért, mert elege lett, és neki nem ért annyit a zsold, hogy annyi melója legyen, mint amit ott elvárnak. -
#149 Azért kicsit leszállhatnál a magaslóról. "sírva hazaszalad".... no comment. -
Thanatos #148 ha megfigyeled oda irtam ehez hogy SZERINTEM, ergo még csak nem is urban legend, hanem még annyi sem, mert nem mástol halottam, ez az én véleményem, ennyi :) -
Thanatos #147 a legtöbb hülyeséget meg pont azok terjesztik akik két hét után leléptek, kérdezz emg olyan valakit is aki nem szaladt sirva haza 1 év után..., de tényleg értelmetlen vitatkozni, te szalykozod a te nézőpontod én meg az enyimét, ebben nem fogunk egyetérteni, ok legyen midnen légios véresszályu habzó örült, aki msot szökött a börtönöbol, mindenki azt hisz amit akar ;) -
Thanatos #146 igen a háboruban vannak iylesmik, és? ebben spec a légio se másabb, bár pl a us armynál állitom hogy magasabb erkölcsi értékrendje van... -
#145 ugyanezt elmondhatom rólad is, hogy azaz uban legend, hogy a légió erkölcsileg, etikailag makulátlan és csupa hősből áll. -
#144 Soha nem láttam egy civil (imádod ezt a szót? :P) médiát a témáról, még csak a légióst sem láttam. Amint mondtam már ismerősöm légiós volt 1 évig. Ő mesélte ezeket.. De biztos hazudott, hiszen te jobban tudod, mivel nyilván leglaább egy sorozó tiszt vagy. -
#143 Igen kivágják, ha rájönnek... A világ összes háborújában vannak olyan dolgok, amikről csak az ott lévő katonák tudnak csak... Nem feltétlenül derülnek ki ezek a dolgok... De nyilván ez is csak urban legend, ahogy szerinted kb minden, amit nem te állítasz. :/ -
Thanatos #142 a névcsere meg nem véletlen, de nem a bünöző mult miatt van már..., szóval változatlanul azt modnom ne csak a civil médiábol probálj tájékozodni ami a hülyeséget a hülyeségre halmozza :) -
Thanatos #141 nem, de változatlanul fentartom hogy ha bent is csinálja a dolgait kb rögtön kivágják, de elginkább magátol dezertál..., volt ilyesmiről egy két elég durva story neten is inkább nem taglalom mert azok is csak urbanlegendek mint amiket te állitasz :)