252
  • Zedas
    Richard Dawkins - tudtommal - új DVD-je 2x45percben:

http://video.google.com/videoplay?docid=-6169720917221820689
    http://video.google.com/videoplay?docid=-5752208690443739173

Elvakult Istenhívőknek / evolúciótagadóknak nagyon nem ajánlanám, mert csak idegesek lesznek.
  • Cleawer
    Hamár annyit emlegetted a Bibliát,akkor megtanulhatnád h nagy b-vel kezdődik.
    Mellesleg az élet nem informatika h 0 vagy 1 oszt' jo van.Deizmus? Mondd valamit?Az evolució és a hit nagyon is jol elfér egymásmellett,csak a te buksidba nem.
    biztos csak tévedés...
  • teddybear
    NyME-Geo

Nem tudom, hogy ez a rövidítés mit takar, de a hozzászólásaid alapján nem hiszem, hogy geológiát tanulsz. Ezzel a hozzáállással ugyanis szerintem kínszenvedés lenne neked.

Egyébként lehet tagadni a tényeket, lehet tagadni a vulkánkitörést is, a végén azonban vagy futsz a láva elől, vagy ott sülsz meg.
  • teddybear
    Ne bántsd Roliikát, abban hisz amiben akar. A természettudományokról ugyan csak zavaros fogalmai vannak, de ettől még élheti az életét.
  • rhonkhan
    te egy állat vagy...
    takarodj...
  • Ironka
    http://www.youtube.com/watch?v=Xe7yf9GJUfU
    http://www.youtube.com/watch?v=qR_z85O0P2M
  • Ironka
    Hát igen roliika még mindig le van maradva 200 évvel, és igazán azt se tudja, mit takar egyáltalán az evolúció fogalma.
  • Ironka
    Ne fáraszd magad, nem hinném, h akárcsak egy idegen nyelvet is beszélnének...

Talán ezt próbálják meg, itt még olvasni sem kell:
    http://ondemand.video.t-online.hu/mte/060508_kampis_eloadas_szeles.wmv
  • juzosch
    Hmm, evolúciós téma és semmi komoly vita? Mi történt, csak 43 hozzászólás:D Úgy látszik a téma meg lett unva:)
  • eax
    Van ra rengeteg bizonyitek, csak egyet emlitenek, ami hozzam a legkozelebb all. Fejlesztettel/hasznaltal/lattal mar valamilyen genetic algorithm-re epulo MI-rendszert? Valoszinuleg nem. Nos, az pontosan ugy mukodik, mint az evolucio, es felelmetes dolgokat ossze tud hozni, latszolag "magatol". En azota siman el tudom kepzelni, hogy egy akarmilyen komplex struktura letrejojjon ilyen modon.
  • kukacos
    Talán olvasd el, mi a különbség a lamarcki öröklődés és a darwini között, aztán gyere vissza...
  • juzosch
    Honnan tudod hogy nem létezik?
  • AranyKéz
    Ismétlem:

http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_evolution#Hawthorn_fly
    http://en.wikipedia.org/wiki/Speciation#Artificial_speciation
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria

Mi a be nem bizonyítható ?

A vallások teremtéselméletei nem megfigyelhetőek, nem megismételhetőek, nem lehet belőlük következtetéseket levonni (illetve biztos lehet csak nem a következményeket tapasztaljuk...) és nem megcáfolhatóak. Így még véletlenül se lehet tudományos magyarázatként elfogadni őket.
  • Tecnamo
    Akkor várj, 10-20 évet. Ami nemlétezik azt nem lehet megtalálni. Vagy Isten vagy egy be nem bizonyítható elmélet. Te kell dönts.
  • juzosch
    A tudósok még csak sejtik a genetikát. Nap mint nap új és új infók derülnek ki az öröklődés működéséről. Például messze nem csak a génállománytól függenek a tulajdonságaink. Szóval olyat ne mondj hogy nem fér el az infó, mert még a tudósok sem tudják pontosan, nemhogy te vagy én..
  • Tecnamo
    Maga az elmélet létezik ELMÉLETBEN! De nemsok bizonyítéka van annak h ez az elmélet magyarázza meg a világ gyönyörű sikszinű élővilágát. Ez egyszerű genetika. Az ne mondjon semmit aki még nem tanulmányozta az öröklődés folyamatát. Mert annyi eszméletlen sok információ nem tud belekerülni az örökítőanyagba, ami megváltoztatná a populáció tulajdonságát. Ezt káris vitatni, minden biológus tudja h ez nemfordulhat elő, csak környezeti változások hatására akkoris kismértékben.
    Deakkor milyen evolúcióról is beszélünk?
  • juzosch
    A hiányzó láncszemnek köze nincs az elmélethez. Az a földi evolúció történelme, nem pedig evolúcióelmélet. A 2 két különböző dolog.
  • tomcat1
    Nos? Hol van a hiányzó láncszem?
    A hiedelmekkel elletétben nem bizonyított a létezése(találtak valamit, de nem biztos, hogy az), így az elmélet helyessége is kérdőjeles.
    Ya és élete végéb Darwin se hitt az elméletében.. miután sokmindent átgondolt ...
  • juzosch
    Fordítva van. Valaminek nőtt egy szárnya, aztán nagyobbat tudott ugrani. (lsd erszényes mókus bőrkinővése)
  • roliika
    Esgééé pont húúúúú! Hova lett a kiemelt cikk fórum része? Miért töröltétek? Nemár! Mikor lesz végre cikk a qwantum számítógépről ami nemsokára kereskedelmi forgalomban megjelenik? Jajjmár alig tudok aludni! :D

Vagy csak nekem szenzáció a kvantum számítógép? Végülis, csak a számítástechnika forradalmi újításáról van szó...egyetemen úgy kezdték, hogy a számítástechnikában CSAK 2 állapot lehetséges. 1 vagy 0. Namost ez nem igaz. A kvantum processzor egyszerre mindkét állapotot is fel tudja venni, és 1 végrehajtó egység 65536 párhuzamos művelet végrehajtására képes. Iszonyat nagy kapacitás ez. Ha 1 Ghz-es frekivel számolok, már ki sem tudom számolni... :D
  • Tecnamo
    És? Közös konstruktőrről hallottál?
    Szted az óceánok miből épülnek fel? Csak nem vízből?! És mitszólnál ahhot h amikor az özönvíz volt, akkor nem a Mounteverest volt a legmagasabb hegység? ugye mien érdekes a másik elméletet is megismerni? Viszont a kettő közül csak az egyik igaz. Ha neked van igazad nemtörténik semmise, meghalunk, a lelkünk (ha egyáltalán létezik) megsemmisül vagy egy gilisztába száll. Viszt ha a bibliának van igaza, te nagyon megszívod...
  • roliika
    Tudod vannak folyók, meg talajvíz, meg tenger is van széép nagy, sőt egy kupac jég is...mi az hogy hova lett? :)

Nexus6! Azt, hogy ezek az izék nem maguktól kereszteződnek.

Fene tudja. Nekem ez meredek. Környezeti inger...ha beledobok 1 macskát egy akváriumba akkor valószínű megfullad...ha mártogatom csak néha, hogy had szokja, akkor sem fog kopoltyút növeszteni.
  • Tomalak
    Hmm oké magyarázd meg hova lett az a sok víz ami legmagasabb hegyet is beterítette, vagy én meg rajzolok neked egy lényt vagyis már éltem amikor még azok voltak asszem nem. Azt viszont tudom, hogy az emberekkel egyes majomfajták sok hasonlóságot mutatnak.
  • NEXUS6
    Nem értem mire gondolsz!

Ok, a fajta nem ugyan az mint a faj, de erre mondtam a patiszont, az nem a tök egyik fajtája, mert hogy másik fajjal lett a tök keresztezve. Ugyan így a gabonákat is szokták keresztezni, asszem a rozst meg a búzát, nem jut eszembe a neve.

amúgy miért zavarná a férgeket, hogy tök hülyék, miért akarnának okosak lenni, ha így is jól elvannak, amúgy ha nem is a férgeknek, hanem valami ahhoz hasonlóan alacsonyanyrendű lényeknek vagyunk a leszármazottai. Úgy tűnik a te nézőpontod szerint ők meg okossá akartak válni.

Amúgy ha repülnöd kell (környezeti kényszer), akkor valszeg nem kell 10 000 nemzedék sem és megtanulsz repülni. (Persze az embernek ezért van az a sok esze, hogy ezt kitalálja, meggyorítsa. Mondjuk már amelyiknek;)
  • AranyKéz
    "Ha azt elhiszed h egy nulla értelemmel létező majom az ősöd, akkor ezse kéne nehezedre essen."

Rátok nézve azt is elhinném hogy egy földigiliszta az ősünk.
  • Tecnamo
    Nézz utána! Annyira egyértelmű az egész, csak hinni kéne benne.
    Aztudje sokan tudjátok h rengeteg kultúrában szerepelnek a sárkányok. Vagyis még akkor voltak "dínók" amikor az emberek éltek (bízinyítja az h találtak dinoszaurusz vért, vagyis nem olyan rég haltak ki). Viszont az özönvíz miatt (ami ugyancsancsak rengeteg kultúrában felfedezhető) megváltoztak az életkörülmények, állatok haltak ki, és állatok alkalmazkodtak az új környezethez. Ha azt elhiszed h egy nulla értelemmel létező majom az ősöd, akkor ezse kéne nehezedre essen.
  • haxoror
    Tényéssz nekem egy kutyát kopoltyúval vagy szárnyakkal...
  • Loverman
    bocs, a dínókorszak hol van a Bibliában? köszike
  • juzosch
    Inkább úgy mondjuk hogy NEKED nincs bizonyítva.
  • AranyKéz
    *ahem*

http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_evolution

http://en.wikipedia.org/wiki/Evidence_of_evolution#Hawthorn_fly
    http://en.wikipedia.org/wiki/Speciation#Artificial_speciation
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria
  • assdf
    Ez a háziállatosdi azért nem annyira jó példa, mert az hogy két kutyát keresztezel még nem új faj. akárhogy is keresztezed még mindig ugyanaz a faj marad. Sőt semmilyen új tulajdonságot nem tudsz bevinni, hiába is erőlködsz, mert csak a meglévők változnak, tehát pl hosszabb láb, rövidebb láb stb akár egész elképesztő kavalkád is lehet, de mégis semmilyen új tulajdonságot nem tudsz kialakitani vele. Pl. nem tudsz szárnyat növeszteni neki.
    Kicsit olyan ez mintha van piros szined meg kéked, akkor egy csomó variáció van, de az istenért sem fogod tudni kikeverni a zöldet. Az evolució pedig kicsit azt mondja hogy tök véletlenül jött létre a zöld minden előzmény vagy ok nélkül. Nos ez az amiben sokan kételkednek.
  • Tecnamo
    Itt már több 1000 tudós rájött arra h az egész elvolúció elmélete egy tévedés. Csak ők még ígyis abban hisznek, hiszen akkor minden tudósnak hinnie kellene, hogy az eget, a földet, a növényeket állatokat, embereket Isten teremtette. És ez legtöbbjüknek nincs ínyére, ahogyan az átlagembereknek sem...
    Agresszívan, és akaratosan hisznek az evolúcióban, mégha arra kevés, vagy semmilyen bizonyíték sincs. Kénytelenek vagytok hinni benne, mert harmadik lehetőség NINCS!
  • roliika
    Nemjó a hasonlat. Mert amit itt felsoroltál, mind 1 magasabb redű életforma terméke. Az emberé. Én ezt nehezen emésztem meg...mármint az evolúciót.

A delfin gondolt egyet és x idő alatt uszonyt növesztett és bement a tengerbe.

A majmok 1 csoportja csak úgy nekiállt ezközt használni és idővel ember lett.

Szerencsétlen rákok, férgek, emlősök meg tök hülyék, mert most is olyanok mint 40-100 millió éve.

Ha én repülni akarok akkor 10000 nemzedék után szárnyam nő?
  • NEXUS6
    De miért pont Swartz kapná a Nobelt?
    Ez a szaggatott evolúció elmélete, nem olyan új, vagy 20 éve már lehet róla olvasni. Persze a témát nem ismerem olyan mélyen, szal akár Swartz lehet ennek az elméletnek az utörője is.
  • wanek
    Így van, ez a lényeg. A cikk címe ismét félrevezető, szenzációhajhász, a cikk nem arról szól.
  • rigidus
    Nekem ebből a cikkből nem az jön le, hogy magát a Darwini evolúciós elméletet támadja, hanem egy az elméletre alapozott másik tézist támad."

Pontosan errol van itt szo! Darwin evolucios elmelete csak kesobb huztak ra az evolucio egyenletessegere vonatkozo vegkovetkezteteseket es ezt evtizedeken at meg sem vizsgaltak. Most Schwartz pedig csak felhivta ra a figyelmet, hogy az evolucio nem egyenletesen valtozik, hanem a hatasai fazisokban jelentkeznek.

Ha megallja a helyet az elmelete, gyanitom, hogy a kovetkezo biologiai Nobelt viszi.
  • NEXUS6
    Van fajtatiszta háziállatod?
    Kutyád, macskád, halad?

Mert akkor ott a bizonyíték.

Sőt a gabonafajtákat, a növényeket háziállatokat is így nemesítik jórészt, szal amit eszel abban biztos van "új faj", pl patiszon, amit két másik növény keresztezéséből hoztak létre.

Amúgy a tenyésztés, háziasítás az egyik legrégebbi emberi szórakozás, szal az evolúció már jó pár ezer éve bizonyított.
  • NEXUS6
    A cím megint blikkes lett.

Amúgy Darwin eredeti elmélete nem tartalmazta az öröklődés egzakt leírását, ezt csak kb 100 év múlva tudták valóban tudományosan is megalapozni, a DNS struktúrájának felfedezésével.

Nos mivel Darwin eredeti elmélete az öröklődéséről tartalmazza a szerzett tulajdonságok utódokba való tovább örökítését is, valójában szemben áll a genetika/evolúció modern elméleteivel.

Ez a cikk viszont mondjuk úgy a posztmodern genetikáról szól, az úgynevezett sokkfehérjéknek a fenotípusra kifejtett hatásával foglalkozik. Eszerint a DNS genetika háttére csak egy tág keret, amin belül a környezet függvényében erősen befolyásolt módon alakul ki a testalkat. Sőt mivel az utód növekedése során az anya fehérjéiből is jócskán kap, ezért az anyát befolyásoló környezet már hatással lehet a megszülető utód testalkatára. (Pl a sokkszerű behatások akkor is torzszülötteket eredményezhetnek, ha genetikai károsodás nem történik!)

Nos ez egyfajta Lamarckizmus és valójában sokkal közelebb áll Darwin eredeti elméletéhez, mint a pár évvtizeddel ezelötti tisztán genetikai alapú evolúciós elméletek, és így épp ellenkezőleg: a Darwini elmélet eredeti formájának a megerősítését jelenti!
    ;)))
  • assdf
    abban azért biztos vagyok hogy 100 tudósból 99 egyetért abban hogy 100 tudósból egy hülye :DDD
  • HUmanEmber41st
    LoL ! Theodora [görög] Isten ajándéka....
    Azonkívül nemcsak 1 világvallás létezik a földön.
    Olvass Védikus irodalmat, meg fogsz lepődni...