28
  • syn7h37ic
    #28
    Ugyanmár ! Kb. 10 éve temetik a PC-t Majd, ha lesznek olyan céleszközök, amin egy másik céleszközt fejleszthetnek. Jéé feltaláltam a számítógépet. Inkább az a helyzet, hogy egyre inkább szélesedik a "pc" piac. A mobilok is egyfajta számítógépek, különálló oprendszerrel egy olyan HW, amihez képest a C=64 sehol sincs. Sőt! fogalmazzunk úgy, hogy a korai PC típusok halnak ki.
  • MrPrise
    #27
    PC nélkül min fejlesztenének konzol játékokat?
  • BlackRose
    #26
    Évente 20 milliót... azt hiszem közelebb lesz ez a 200 millióhoz. A cikk viccnek is rossz, a Microsoft pl. a Windows Home Serveren is dolgozik, valószínűleg azért mert a PC kihalás előtt áll. Inkább a TV és a hasonló dolgok kihalásáról lehetne beszélni (persze az is túlzás lenne), mert helyüket is a PC veszi át.
  • NEXUS6
    #25
    Tényleg lol a cikk.
    Nekem 2 dolog szúr szemet. A PC '81-es fogalmát azonosítják a jelenlegi fogalmával. Nagy a különbség aközött, hogy 81-ben a PC egyike volt a mikroszámítógépeknek, ma pedig az egyetlen mikroszámítógép architektúra.
    De persze az a PC fizikailag sem azonos a maival, max annyiban, hogy a PC 2 leglényegesebb komponensét a CPU-t és az OS-t általában ugyan attól a gyártótól szerzik be az emberek, de ezek az elemek csak igen távolról kompatibilisek azzal az ősi számítógéppel.

    A másik BG egyik régi új beköpése: "Bill Gates, a Microsoft akkor 25 éves "atyja" egy sajtónyilatkozatában 1982-ben megjósolta, hogy nem a hardver, hanem a szoftver lesz a számítástechnika új királya, és igaza lett."
    Igen?;)))) Hát akkor csak futtassa a vistát azon a hw-en, amit akkor használt;))))
  • Mike
    #24
    kezdjük ott, hogy nincs olyan hogy laptop
  • Mike
    #23
    divat temetni a pc-t
    legalább 5 éve mst sem hallok

    szerintem meg általános számítógép mindig is lesz, max máshogyan épül fel, más perifériákkal
  • Mike
    #22
    az index is így szokta sajnos

    GÁZOLT A VILLAMOS

    aztán cikkben kiderül Géza egyszerüen nekiesett az álló villamosnak, és semmi baja sincs
  • Hoz_Hun
    #21
    Én sem szoktam kritizálni a cikkeket, de ez egyszerűen nem igaz. Sosem volt ennyire népszerű a PC. És innét nem hogy zuhanni fog, hanem még fejlődni, a végét nem lehet látni. A cikkben említtet kütyük szintén egyre terethódítanak, de nem a PC-től veszik el a helyet.
  • concrete
    #20
    szerintem érdekesebb fejlemény a WHS (home server) megjelenése. ha ezzel foglalkozna a cikk, akkor azt mondanám, hümm ez lehet tényleg fog terjedni, és talán értelme is van. DE NEM. "A pc ki fog halni" = A földnek vége ... mondjuk 2 mrd év múlva, de a FÖLDNEK VÉGE !
  • ttt ttt
    #19
    Jav:

    "....ha az MS annyira csak konzolra..."
  • concrete
    #18
    A napi-online rendszeresen közöl ilyen marhaságokat, az érdekes csak az az egészben, hogy az újraleközlése ezen az oldalon, látogatottságnövekedést eredményez, mert a hozzáértő közönség egyből flame-el hogy mekkora marhaság már megint, és a hozzászólások száma máris 50 fölött van ...

    prekoncepció ?
  • Lacc
    #16
    A PC egy univerzális, mindenre (kis túlzással) használható eszköz szerepét jelenti a piacon. Hogy erre később ne lenne szükség, és céleszközök sokaságával fogjuk ezt teljes mértékben helyettesíteni? Kétlem, erre mindig lesz igény. Az lehet (sőt, biztos szvsz), hogy átalakul így-úgy, de ezen nem igazán lehet meglepődni.
  • csgery
    #15
    pc élt... pc él... pc élni fog!!!!!
  • Voltan
    #14
    Lol cikk...
  • Cat 02 #13
    max laptop formájában
  • ttt ttt
    #12
    Ez a konzolos szöveg csak csúsztatás (nem a Te részedről, a gyártóktól), 10-15 éve is volt konzolom, és mégis vettem PC-t. Ezzel ugyan így lesznek, vannak nagyon-nagyon sokan, a konzol és bármilyen más termék ugyan úgy megélhet ahogy a PC is. Persze kihasítanak egy-egy szeletet a tortából, de addig amíg lesznek gyártók szoftverre, hardverre addig lesz PC is, konzol melett is.

    Egyszerű (csúsztatott) példa; ha az MS annyira konzolra hajtana, miért adott ki most új op. rendszert új directx támogatással, hmm?
  • TH448
    #11
    Nem teljesen van igazad. Ugyanis tényleg tetőpontján van a PC piac, valószínűleg innen csak esni fog. Ha nem is holnap, de hamarosan. Főleg, hogy mostanság lelassult a fejlődés, és egy 3-4 éves pc teljesítménye is elegendő egy áltagos usernek. Elég ha csak belegondolunk pl. nvidiába. Régebben pc szegmensből élt. Manapság egyre többen hangoztatják, hogy pc vga piacból nem lehet megélni, mert a játékosok többsége konzolt vesz. Ugyanez lesz pc-vel is, zenére, fotó rendezésre, filmnézésre jó pda is, ha meg rá lehet kötni tv-re, akkor messze elegendő az emberek többségének.
    Úgyhogy inkább gazdasági megközelítésből van jelentősége ennek az egésznek, ha kiszámoljuk, az elmúlt 15 évben hány százalékkal emelkedtek az eladások és a bevételek... Na ez az, ami nem lesz, sőt esni fognak az eladások, már el is kezdték. Elég ha abba belegondolunk, hogy egy bizonyos méret fölött egyik cég tudja tartani a növekedést, mert nincs megfelelő új felvásárlópiac. (Lásd ms, régen eladtak mindent, most meg csökkent a növekedés mértéke, globális szintről nem lehet tovább fejlődni...)
    És hogy említsek egy aktuális példát: Apple-lel ugyanez lesz. Most kuncog a markába Stewe Jobs, de majd ha (hangsúlyozom: HA) elérik azt a szintet, hogy mondjuk pár százaléktól több lesz az arányuk a PC eladásoknál, és más beszállítók is lesznek, meg majd elkezdenek keményen lobbizni a gyártók, és megszaporodnak a 3rd party driverek, akkor tovább fog csökkenni a népszerűsége (ami már elkezdődött bizonyos visszahívások és egyebekkel), ugyanaz lesz vele, mint win-nel, sokan használják állatok módjára, több vírus lesz rá...
    De a legvalószínűbb akkor is az, hogy "kütyü" eladások nőnek, pc eladások csökkennek. Hogy a divatcikkeket ne is említsem (iPod és tsai...)
  • Tinman #10
    "Túléléséért küzd a 25 éves PC"

    Blikk szintű figyelemfelkeltés majd, némi visszakozás : "Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a személyi számítógép meghalt volna. Évente 20 millió asztali gépet adnak el a világon, ami csúcsnak számít az elmúlt két és fél évtizedben."

    Ez kb. ilyen színvonal:

    Győzik összetörte az RTL Klub kocsiját <--- kitalált cím

    6. mondatban már ezt olvasod: A "médiasztár" az RTL-től kapott játékautót a földhözvágva rohant ki otthoni lakásából, mert Bejja nokedli helyett rántotthúst csinált.

    No comment.
  • Mike
    #9
    nem értem miről szól ez a cikk, miért ez a címe
    mi a baj a pc-vel? hogy vannak céleszközök mellette? na és?
    a pc egy általános computer, sok minden van még a neten és a játékokon kivül
    aztán azt sem értem miért kell idekeverni az SG-t, szerintem pont a pc tette tönkre
  • Cat #8
    Pedig a jövőben valóban egyre kisebb szerepe lesz - ma még megkerülhetetlen, de minden az egyszerűsödés felé mutat. A jövő inkább az otthoni médiaközponté, a nagyok is ebben látják a fő piacot (lásd next-gen konzolok). Ma már a plazmatévében is merevlemez van, és a mobilon is elérhető közvetlenül a web. Egyetlen előnye a nagy kijelző (külön monitor) és a beviteli eszköz (a billentyűzet). Aztán hogy ezeket mi köti össze (vezeték nélkül), az nem tökmind1? De az biztos hogy nem egy batár nagy hangosan zúgó doboz lesz.
  • Akuma
    #7
    Lehetséges, hogy a PC teljes mértékben át fog alakulni hordozható számítógéppé, mivel nem fogja már megérni senkinek sem, hogy 500 wattos zabálógépet tartson otthon, amikor a kézi számítógépe csak mondjuk 50 wattot fogyaszt és mindenre elég, amihez az embernek szüksége van... nameg az ára is megfizethető lesz. Míg a villamosenergia meg valószínüleg egyre drágább lesz. Ellenkező esetben a PC továbbá is uralni fogja a piacot. Olcsó (viszonylag), gyors (viszonylag), tehát megéri (viszonylag). :)
  • gyuri12
    #6
    ez a cikk egy erős túlzás. főleg a címe...
  • sgbo
    #5
    nem szokásom a cikkeket kritizálni de ez egy vicc...
    Cím : Túléléséért küzd a PC
    alatta : Évente 20 millió asztali gépet adnak el a világon, ami csúcsnak számít az elmúlt két és fél évtizedben

    meg amúgy is.
  • DjDano
    #4
    A számítógépet sok készülékkel lehet helyettesíteni, de ezek egyenként is sokkal drábábbak mint egy számítógép, és messze nem biztosítják azt az elményt amit egy PC
  • quentit
    #3
    Mindig fel-fel bukkannak ilyen emberek.
    A PC él, és élni is fog.
  • OliApa
    #1
    PC továbbra is lesz, csak legfeljebb másképpen fog kinézni . . .