11
 • Commandante
  #11
  MMS - hahaha, eddig küldtem 5-6 szor, aztán haverok lehülyéztek, hogy "vazz, tudhatnád hogy a céges mobilomnál le val tiltva ez a szolgáltatás". Na azóta inkább el e-mailezem, vagy elmesélm élöszóban amit láttam, fog szenvedni vele a ****köm... kár, hogy a haverokkal együtt kinöttem az "apuci fizeti ezt is" korból... és nem öregedtem még bele a középvezetöi státuszba
 • bakagaijin
  #10
  Nem teljesen ok, a hálózatot folyamatosan fejleszteniük kell. Pl. mert jön a 3G, pl. mert a városban 1800-as a hálózat, jó 10 éve pedig 450-en építették ki még anno (ez magyarul sokkal sűrűbb antennákat kíván meg, nyilván azokat is hálózatba kell kötni). Szóval közel sincs úgy, hogy egyszer kiépítettük oszt majd hozza a pénzt...

  A 3G se a videotelefonhoz kell, hanem hogy végre normális sávszéllel tudj a laptoppal netezni bárhol, nem csak ahol van ingyenes(-nek látszó :P) hotspot. Az más kérdés, hogy mobilok általában ezt nem szokták tudni, picimacis kártya szokott lenni a megoldás. Nem mindenki tudja bevezetni adsl-t albérletébe, akárhova, pláne hogy ez több év hűség aláírást szokott megkövetelni, plusz zengedély a főbérlőtől a vezetékestelefon-bekötéshez, szerelők nem akarnak találni üres végpontot a telközpontban, tattara-tattara.

  Egyelőre még drága, hisz nemrég voltak hozzá a beruházások. De ez idővel változni fog.

  MMS se 400Ft, hanem 50-100Ft. Nekem mondjuk max évente egyszer van ingerenciám ilyet küldeni...

  Amit meg kéne oldaniuk az hogy EU végre egy ország legyen, és ne kelljen 5-10x-es árat fizetni mindenre csak azért mert odébbmentem 150km-et.
 • Molnibalage
  #9
  "Én monnyuk 5-6 ezer forintot vagyok hajlandó mobilra költeni, ha ebbe csak a telcsizés fér bele akkor ennyi."

  Pontosan így vagyok vele én is. Kb. 5 éves telefonom van, de remekül működik.
 • NEXUS6
  #8
  Én sem értem, a szolgáltatók filozófiáját, kiépítenek és fenntartanak egy hálózatot, ami akkor is annyiba kerül ha van rajta forgalom ,mint ha nincs, csak éppen ha nincs forgalom ugye nincs bevétel sem.

  Én elbaltázott üzleti stratégiát sejtek mögötte. Egy SMS monnyuk 30 Ft,ez ok.
  Egy MMS meg 400, ja és töltesem le a netről!!!! Ez meg miért????
  A fejlődés szerintem az, hogy ua pénzért valami sokkal jobbat kapok, nem az hogy megteremtik a lehetőséget hogy olyanra amire eddig sem költöttem most sokkal többet költsek.

  3G videotelcsizés, szélessávú netezés, tvzés mobilról dettó.

  Én monnyuk 5-6 ezer forintot vagyok hajlandó mobilra költeni, ha ebbe csak a telcsizés fér bele akkor ennyi.

  Az a szitu, hogy nincs valódi verseny és az hogy szart sem adnak a pénzért a technológia fejlődése mellett, a mobilszolgáltatóknak viszont ez pont megfelel.
 • m4G1c
  #7
  én viszont nyitott vagyok az ilyesmire, de furcsa, hogy ezek a nagyfejű f*szok nem érik fel ésszel, hogy reális díjak mellett mindenki szívesebben szórakozna a mobilnettel. (itt a megoldás - ezért jár valami bónusz? :)
 • strogg
  #6
  Olcsóság.Ez a kulcsszó.
  Ugyanis a mobil netezésnek két esetben van lézjogosultsága. Van egy pda+mobil kombód, aminek emberi ak ijelzője, vagy a mobilon kereszül netezik a laptoppal.
  Én mindkettőt végezném, mert kocka vagyok, és elmebeteg:) De ilyen árak mellett nem fogok. Majd ha a "drága" fogalma azt jelenti, hogy 1000 huf/GB akkor érdemes elgondolkodni rajta. Addig sajnos nem.
 • Molnibalage
  #5
  Én inkább úgy látom, hogy megalkottak egy olyan dolgot ami a kutyának se kell, de moast ezt akarják a moblisok torkán lenyomni, hogy márpedig ez kell! Teccikérti?

  Csakhogy, a gyakorlat nem őket igazolja.
 • Commandante
  #4
  mármint hobbiért is fizetni kell
 • Commandante
  #3
  Nemtom, de én egész nap géppel dolgozom, net elött, hétköznap este meg ott figyel a tizenx mb/sec az albiban. A tömegközlekedés meg a hétvége marad netmentes, szent és sérthetetlen. Aki olyan ká elfoglalt, hogy még a klotyón is e-mailt meg tözsdehíreket akar olvasni, annak meg úgy is céges ketyeréje van, sz´al teljesen mind1, mennyibe kerül a szolgáltatás. A maradék 1%, aki "suttyó egyetemista" létére tényleg SG-t akar olvasni a 4es6oson, hát az így járt. A hibbiért is fizetni kell. Más úszni jár, az is drága.
 • Molnibalage
  #2
  Hát engem sehogy.
 • psishock
  #1
  "Hogyan lehetne rávenni 2,6 milliárd mobiltelefon-tulajdonost a telefonra szabott internetes szolgáltatások használatára?"
  Teljesen egyszerû, "úgynevezett ultraolcsó" szolgáltatási árakkal talán. Amíg (kegyetlen) lehúzás illata van, addig tömegesen úgysem fog elterjedni.