30
  • jzombi
    Ha valamelyik cég a saját termékéről állít valamit, akkor azt nem kell készpénznek venni ("According to Microsoft ..."). Valamint az "up to" az nem olyasmit jelent, hogy "akár"? Mert ez megmagyarázná, hiszen extrém esetekben előfordulhat mondjuk a 8x-os sebességnövekedés, és akkor az állítás éppen igaz. De az, hogy kb. 8x olyan gyors a képi megjelenítés az kizárt dolog.
  • MerlinW
    "According to Microsoft, DirectX 10 will be able to display graphics up to 8 times faster than DirectX 9.0c[citation needed]. In addition, DirectX 10 incorporates Microsoft Shader model 4.0." - wiki

A 20% az első linken. Én csak fordítgattam, mert egyesek lusták olvasni, de kérdezni nem.

Hidegen hagy a marketing, hiszem amit látok:)
  • arty
    marketingzabáló :)
  • jzombi
    Csak ~800 fps. Ne túlozz már olyan izé vagy.:P
  • turul16
    "A DX10-es rutinok segítségével a képi emegjelenítés ~8x gyorsabb mint DX9c-s rutinokkal"
    Aha akkor a 100FPS el futo jatekok dx9 egy dx10 rebuildel 1000FPS -lesz ? NEM!!
    Ezt 8x ugy hoztak ossze (ultra ritka esetekben), hogy a DX szar felepitese miatt, a regi DX9 nem tudta normalisan hasznalni a video kartya kepesegeit. Ezert, ha olyan dolgot muvelsz amihez regen iszonyat hack kellett most, mar nem kell (4 szer odavissza hintaztatni a bytokat vagy ilyesmi okossagok).
    Vagy szimplan hasznalhatsz OpenGL -t :)
  • Sanyix
    "- A DX10-es rutinok segítségével a képi emegjelenítés ~8x gyorsabb mint DX9c-s rutinokkal" hehe jó is lenne, örülnék neki jól :DD csak a valósában ez plusz teljesítmény olyan 20% körül mozog, ami picikét kevesebb :)

Egyébként a crysis dx10 videok, és képek is annyira igazak mint az fsx dx10 képek -> nemnagyon.
  • Inquisitor
    "nézz pl DX10-es Flight Simulator képeket"
    Ingame ki van csukva, ha meg a koncepciós képekre gondolsz, senkit se érdekel a Photoshop mit tud :)
    Szóval jelenleg a Crysis az egyetlen amiből van Dx10 kép/videó.
  • jzombi
    "- A DX10-es rutinok segítségével a képi emegjelenítés ~8x gyorsabb mint DX9c-s rutinokkal"
    Ezt konkrétan hol olvastad? Átfutottam az általad linkelt oldalakat, de nem találtam (lehet, nem voltam elég figyelmes). Nagyon érdekelne, sztem csak speciális esetben képzelhető el ekkora különbség...
    Amúgy akkora hatalmas újítás nem lesz (több játékfejlesztő is ezt nyilatkozta).
  • MerlinW
    Mondom hogy olvass, ha érdekel...
    - A DX10-es rutinok segítségével a képi emegjelenítés ~8x gyorsabb mint DX9c-s rutinokkal
    - Optimalizált 2D,3D,Audio és input eszközkezelés.
    - Teljesen újraírták az egészet. Javított memória/kernel kezelés, sokkal nagyobb stabilitás.
    - Teljesen testreszabható, programozható pipeline-ok
    - Teljesen új "Shader Geometry" a pixel és vertex shaderek között
    - Felturbózták az erőforráskezelést a CPU és GPU között
    - Shader Model 4.0
    - Multisample anti-aliasing

stb.

Ami a verzókról való tévképzetedet illeti, annak is utána kellene olvasnod, mindenesetre, használj pl photoshop 1-est, mert a 10-es az úgyis ugyanaz:)

Másik, hogy a HTTP szabvány (protokol) míg a DirectX egy interfész.
  • halgatyó
    Köszi, most csendben olvasok:-)
  • halgatyó
    Halláttam már szabványosításról:-))

Asszem a HTTP-nek nem sok köze van a DirectX-hez, de értem hogy mire gondolsz. Pontosabban érteNÉM, ha most arról lenne szó, hogy a DirectX 0.1 -es verzióról áttérnek az 1.0-ásra.

Node a 9-esről a 10-esre másznak át. Előtte volt 1-es (nyilván még kezdetleges volt a maiakhoz viszonyítva), aztán 2-es, aztán... 8-as, stb. Szóval ezekben már benne lehetne egy sor kiforrott szoftver-elem, és -- már ahogy én képzelem -- az új hardverek gyorsasága különösebb szoftvercsere nélkül is jelentős gyorsulást okozhatna.

Dehát Ti értitek...
  • MerlinW
    Olvass utána:
    http://www.driverheaven.net/articles/dx10/
    http://en.wikipedia.org/wiki/DirectX#DirectX_10
    http://www.firingsquad.com/hardware/directx_10_graphics_preview/
    http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTA0NSwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

és nézz pl DX10-es Flight Simulator képeket, vagy Crysis videókat.
  • InfectedMann
    Amiket az DX10 tud az DX9 azért nem mert akkor még csak 5letként szereplő fejlesztés volt esetleg meg új fejlesztések. Esetleg a DX9 egyes részeit is feltúrbózták meg hasonlók.
    Esetleg az egyre nagyobb teljesítményt nyújtó kártyákat már nem lehetna kihasználni DX9 -el csak ha az egészet átírják ezért a verzió ugrás.
    Ebben a témában annyira nem vagyok otthon majd a VGA guruk elmondják.
  • Drake1984
    Sok más mellett pl egységesen kezeli már a pixel és vertex shadereket a jobb erőforráskihasználás érdekében érdekében.

Amúgy meg rossz a sejtésed... Halláttál már szabványosításról?
    Pl amin keresztül ezt olvasod az is egyféle szabvány aminek a neve HTTP.
    Persze vannak korlátai, de legalább előre tudod hogy használhatod (vagyis a böngésződ ebben az esetben).
  • Drake1984
  • halgatyó
    Elnézést kérek a buta kérdésért, de nem születik mindenki okosnak... szóval mit tud ez a diectX10, amit az előző DiectX nem tudott? És az miért nem tudta? Több pixel-szer-pixel? Vagy több frémszperszekond? Ha igen, akkor az miért nem tudja, ha egyszer a hardver eléggé felgyorsult alatta?

Azt megértem, ha a hardver nem eléggé gyors és emiatt akadozik az fps:-) De azt nem értem, hogy miért kell egy szoftverbe direkt korlátokat építeni, ha jól sejtem, de ez csak sejtés.
  • Sanyix
    Lehetséges, miután a türelmetlen emberkékről lehúzták a zsét amit lehet :) eddig is így volt...
  • Inquisitor
    "viszonylag normális árkategóriában kapható DX10 -es kártya, "
    Halál kíváncsi vagyok az első Dx10 tesztekben mit fog felmutatni a két gyártó csúcskártyája, és az első ténylegesen DX10-et kihasználó programokban mit fognak bírni?
    (Lásd DX9-es mondjuk a HL2 is, meg az R6 Vegas is, utóbbit próbálja valaki futtatni R9800 vagy GF5900 kártyán ....)
  • Inquisitor
    "Vista driverek is készen vannak WHQL-elel..."
    Jah, csak nem használható Dx9-ben se, DX10 meg minek bele? :)
  • wander01
    kizárt.

én arra leszek kiváncsi hogy két ilyen "kicsi" 8800-as mit tudhat sli-ben. vajon hozza a gtx szintjét? na ilyen tesztekre vagyok kiváncsi :)
  • BCs design
    nem lesz agp
  • Molnibalage
    Az új kártyák azok ugye már csak PCI kivitelben készülnek? Vagy ilyen kategóriából van AGP-s is?
  • Godefroy
    Ki az az Edit?
  • zidder
    Vista driverek is készen vannak WHQL-elel...
  • InfectedMann
    edit: DX10 van csak ugye nem végleges :D
  • InfectedMann
    Azért nem adnak még ki DX10 -es drivert mert.
    1. DX10 még sehol.
    2. DX10 játékok sincsenek sehol.
    3. Biztos dolgoznak ezerrel, de egyenlőre még a Vista driverekkel sem készültek el.
    OLVASS
  • Magnum PI
    Ha annyira fasza a DX10 meg, ennyire szeretnék fokozni a játékélményt akkor miért nem tudnak már kiadni végre egy DX10es drivert. Kipróbáltam a DX10 SDK példákat a 8800GTS-emen ment vagy 10-20 FPS-sel, a DX9 meg folyton elszáll
  • InfectedMann
    Edit:
    A tesztek vegyes érzelmeket keltenek bennem, de legalább már van egy viszonylag normális árkategóriában kapható DX10 -es kártya, igez várható volt, hogy jön majd egy butított változat azoknak akiknek nem túl mély a pénztárcájuk.
    Kiv. lesz majd az AMD-ATI X2800 mit fog teljesíteni.
    Egy ideje nVidia párti vagyok pedig régebben az ATI kártyákat jobban csipáztam, de úgy vettem észre az nVidia egy ideje jobban ott van a szeren.
  • InfectedMann
    Tesztek:
    http://www.guru3d.com/article/Videocards/416/
    http://firingsquad.com/hardware/evga_e-geforce_8800_gts_superclocked_320mb/
  • bertino
    ezaz, csökkentsenek csak ezerrel...