44549

no-warez.gif
  • Mike
    linket légyszives, hogy honnét szedted a szöveget
  • ToCsEk
    megéri elolvasni :D
    jó lesz ez a 3. rész :D
    veszi majd a sok "hülye" (fan) talán én is :D
  • LeWyTy
    A 2. bekezdésnél már fájt a szemem :D
  • ToCsEk
    Aki esetleg nem olvasta volna:

Karrier lehetőségek

Üdv, Sims-rajongók!

Ha az ember karrierje kerül szóba, gyakorta hallani a következő jótanácsot: „Csináld, amit szeretsz és szeresd, amit csinálsz!” A The Sims 3 egyik tervezőjeként én nagyon szeretem a munkámat, mert közvetlen tanúja lehetettem a The Sims felcseperedésének és fejlődésének. A The Sims 3-ban a simjeid is azzal foglalkozhatnak majd, amit szeretnek, és szerethetik is azt, amit csinálnak! Karrierjük beérett: még mélyebbé tette az izgalmas, új játékmenet – és ez az, amiről ma elmesélek nektek pár dolgot.

Kezdjük azzal, hogy itt is sokat megtaláltok majd a kedvenc The Sims 2-es hivatásaitok közül, például a rendfenntartó és a sportolói pályákat. Természetesen ezek mellett lesznek újak is. A The Sims 3-ban debütál például az újságíró hivatás, melyben simed karizmája edződik majd, miközben elsőrangú ismertetőket ír Napfényvölgy nevezetesebb helyeiről – és később esélyesen igazi tévébemondó-sztárrá lép elő!

Munkát simed az újságban kereshet, vagy akár jelentkezhet is érte egyenesen abban az épületben, ahol dolgozni szeretne. Ha azt akarod, hogy zenész legyen belőle, vedd a színház felé az irányt és csatlakozz a társulathoz... és ha ezzel megvagy, akár még egy előadást is megnézhetsz, ha már úgyis ott vagy!

Viszont ha olyan alkat vagy, aki szereti otthonról keresni a kenyerét, például festmények árusításával vagy épp zöldség- és gyümölcstermesztéssel, ám szeretnél szert tenni némi mellékesre... most ezt is megteheted! Csak ugorj be a helyi zöldségeshez vagy a fürdőházba és jelentkezz egy részmunkaidős állásra, amelyet olyan apróságok tesznek teljessé és hitelessé, mint pl. a számodra olcsóbban árult hozzávalók és a tisztelet-masszázs (ami olyan, mint a tiszteletjegy, csak épp masszázs!)

Az egyik kedvenc részem az új karrier-rendszerben az, hogy van néhány igazán szórakoztató faktor, ami befolyásolja a teljesítményedet. Vegyük például az üzleti pályát, amelyen akár stréberkedéssel, csalafintasággal is a csúcsra juthatsz: csak be kell vágódnod a főnöködnél, cimborálni vele munkán kívül is! Az orvosi karrierben viszont az segít előbbre jutni, ha naprakész maradsz, azaz rendszeresen olvasod a postaládádban landoló orvosi szaksajtót. Ha politikus vagy, célszerű adománygyűjtő rendezvényeket szervezned kampányodhoz és pénzügyi támogatásért folyamodnod a belváros lakóihoz.

Erről egy vicces történet jut eszembe. Volt ma egy gyűlésünk, amelyen Ben, a játék ügyvezető producere tartott bemutatót: egy politikusi karriert űző simmel játszott. Váratlanul felmerült – pontosabban: felugrott – annak a lehetősége, hogy a kampány-alapjához hozzáférve illegálisan lefölözzön magának némi pénzt. Ben simje megpróbálkozott a dologgal, ám lebukott: rajtakapták, minek okán a város vezetése rövid úton kirúgta. Micsoda pech... ám a helyi alvilág pár órán belül tudomást szerzett az esetről és felajánlottak neki egy zsíros állást a bűnözői pályán! Ez egyike volt azoknak a váratlan pillanatoknak, amelyek olyannyira szórakoztatóvá teszik a The Sims játékokat.

A The Sims 3 egy másik izgalmas újdonságát az elágazó karrierek jelentik. Ha úgy alakulna, hogy elfogadsz egy munkát egy bűntanyán, pályafutásod során valahol félúton lehetőséget kapsz majd arra, hogy a betörői ágazatban munkálkodj tovább, melyen akár mestertolvajjá is válhatsz – de te lehet, hogy úgy döntesz, hogy az nem a te utad, mert te valójában a Gonoszságra vagy hivatva, és ennek jegyében inkább világuralomra törsz majd.

Ha eléred egy hivatás csúcsát, akkor sem ért véget dolog – ha ugyanis továbbra is kimagaslóan teljesítesz, további béremelésekkel egy rakás extra simoleonra tehetsz szert.

A The Sims 3-ban, hála az új lehetőség-rendszernek, haza is viheted a munkád, karriered egy részét. A lehetőségek játék közben adódnak (mondhatni: ugranak eléd), s velük esélyed nyílik némi extra munka vállalására valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe – mint amilyen pl. a megnövelt teljesítmény, munkatársaidhoz fűződő viszonyod javulása, készpénz, fizetésemelés vagy esetleg tárgyak (hogy csak néhányat említsek.)

Vegyünk egy példát! Ha a gonoszok gonosz bérence vagy, lehet, hogy megkérnek: ugyan, lásd már el valaki baját, szolgáld ezzel a bűnözés világának javát! Vagy itt van az etika másik véglete: tegyük fel, hogy orvosgyakornok vagy, és megkérnek, hogy légy hasnyálmirigy-donor (adj egy kicsit a tiédből) – fájni fog ugyan, de bizton szert teszel egy új barátra, ráadásul fizetésemelést is kapsz! De az is megeshet, hogy a munkáltatód ráébred, hogy „mellékállásban” tehetséges művész vagy, és megkér, hogy hozd el az egyik jobban sikerült képedet, hogy azzal díszíthessétek a munkahelyed!

Más módjai is vannak persze annak, hogy lehetőségekhez juss: olyanok, melyek nem függnek simjeid karrierjétől. Ha egy jártasságon dolgozol, lehet, hogy felhívnak majd más simek, hogy segítséget kérjenek tőled... De ez már egy másik történet, amit egy más alkalommal mesélünk majd el. Most ideje visszatérnem ahhoz, amit csinálni szeretek. Reméljük ti is szeretni fogjátok, amit mi csinálunk!

-- Ray Mazza

Sziasztok, Sims-rajongók!

A nevem Eric Holmberg-Weidler, és egyike vagyok a The Sims 3 tervezőinek. Az új játékot számos kifogható, megtermeszthető és megalkotható dologgal gazdagítottuk, ráadásul mindezek a jártasságok szintjén is megjelennek. A legjobb példa erre a horgász és a kertész jártasság. Több mint 20 kifogható halfaj él a városban és a környékén található tavakban, illetve egyéb állóvizekben. A legritkább fajtákat csak bizonyos helyeken, illetve meghatározott időpontban lehet kifogni – a kísérleti robothalat például csak a labor mögötti vizekből horgászhatod ki. Ha egyszer bekapta a horgot, változatos módokon használhatod fel a pikkelyes zsákmányt. A két kedvencem kizárólag a gyűjtögetésről szól: preparáltathatod a kifogott halaidat, hogy a faladat díszítsék, illetve akváriumokba teheted őket, hogy sokáig gyönyörködhess bennük.

A simed kertész jártasságának fejlesztése közben is rengeteg felfedezni- és elültetnivaló vár! A megtermeszthető növények között megtalálod a régi kedvenceket, például a pénzfát, de rengeteg újdonság is szerepel a játékban. Például egy különleges növényfaj, amely lehetővé teszi, hogy bármit megtermessz, a tojástól a marhasültig! A ritkább növények némelyike csak különleges lehetőségek teljesítését követően válnak elérhetővé, másokért a város félreeső részeit kell felfedezned, de akár ki is foghatod őket.

Be kell vallanom, hogy a kedvenc kollekcióim nem kötődnek jártasságokhoz. A bogarak, pillangók, meteorok, ásványok és drágakövek gyűjtögetésének lehetőségéről beszélek. Rengeteg izgalmas meglepetést helyeztünk el a szomszédságban, hogy játék közben megkereshesd és összegyűjthesd őket. Ha találtál valamit, általában több lehetőség közül választhatod ki, hogy mit is kívánsz tenni vele. Jövedelmező lehet a drágakövek összegyűjtése és eladása, de ha tetszenek neked, ki is állíthatod őket az otthonodban. A nyers drágaköveket elküldheted egy szakemberhez, aki változatos formákra csiszolja őket. A meteoritokat csiszolatlanul is kiállíthatod az otthonodban, de garantált, hogy alig fogsz tudni megmozdulni tőlük – egyik-másik nagyobb, mint a simed! A rovaroknak nevet adhatsz és háziállatként tarthatod őket terráriumban, az ásványokat, érceket pedig akár be is olvaszthatod, hogy rudakat öntess belőlük. Aranyrudakkal megpakolt házi kincseskamrára vágysz? Hajrá!

Ha kiállítod a gyűjteményeket otthon, simed nagyságrendekkel boldogabb, ha a közelükben tartózkodhat.

Nemrég megalkottam saját sim alteregómat, és egy kis gyűjtögetés célzatával nyakamba vettem a várost.

Simbőrbe bújva alig vártam, hogy elmehessek egy kellemes horgászkirándulásra. Simem nemrég költözött Sunset Valley városába, és azt hallotta, hogy van a háza közelében található erdőben egy tó, ahol fantasztikus a kapás. Szombat reggel korán kelt, gyorsan lezuhanyozott, és hajnali 5-kor már úton volt annak reményében, hogy 6-ra az erdőbe ér. A halak mindig jobban harapnak reggelente.

Simem végigloholt az utcán, és már be is ért a fák közé, ahol egy girbegurba erdei ösvényt követve ballagott tovább. Elmerült a gondolataiban és a táj szépségében, majd nem sokkal később furcsa csillogást pillantott meg a látómezeje szélén. Odasietett a különös fényjelenség forrásához, és leguggolva egy fura sziklát pillantott meg. Felvette és megszemlélte – a kődarab furcsán verte vissza a fény sugarait, bizarr szögekben meghajlítva azokat. Noha távol állt tőle a sziklák gyűjtögetése, földrajzból mindig is jó volt, és ilyet még soha életében nem látott. Zsebre tette, majd folytatta az útját a vágyott horgászhely felé.

Átmászott egy nagyobbacska sziklán, majd felkapaszkodott egy domb tetejére, és megpillantotta a tavat, amely a napfény sugarait visszaverve, ragyogva terült el előtte. Csendes vízre számított, így meglepte a szüntelenül fodrozódó felszín. Amerre a szem ellátott, halak törték át a víztükröt; egyik-másik egészen kiemelkedett a vízből, hogy megmerítkezzen a csípős reggeli levegőben, vagy hogy élelemért verekedjen a társaival. Simem egy percig sem vesztegette az időt: előkapta jó öreg pecabotját, felcsalizta, és már be is dobta a horgot az egyik legzsúfoltabb részre.

Pár órával később vagy fél tucat különböző fajtába tartozó hal ficánkolt a szákjában. Néhány kitűnő alanynak tűnt preparálásra, így ki lehet majd tenni őket a falra. Simem még utoljára bedobta a horgot, és... Élete legnagyobb fogását csévélte be! Első látásra csak egy szokatlanul apró halnak tűnt. Aztán kiemelte a vízből, és egyenesen belenézett az apró, majdnem éjfekete hal gonosz, vérvörös szemeibe. A száj apró, tűhegyes fogakkal volt tele... Simem hátán végigfutott a hideg, noha maga sem tudta eldönteni, hogy a félelemtől vagy attól a felemelő gondolattól, hogy egy ilyen nagyszerű példánnyal gazdagíthatja a gyűjteményét.

Elégedett voltam a történettel, úgyhogy gyorsan elmentettem a játékot és kikapcsoltam a számítógépemet.

A The Sims 3 ezen kívül rengeteg izgalmas rejtéllyel és meglepetéssel vár benneteket – boldogan mesélnék mindenről, de lassan elfogy a hely, így kénytelenek lesztek magatok felfedezni a többi újdonságot. Kellemes vadászatot, és köszönöm, hogy elolvastátok!

- Eric Holmberg-Weidler
  • Flora2
    Mostantól, ha valaki beírja, hogy neki már megvan a Sims3, kérünk szépen hozzá mellékelni "live mode" screenshotot is a játékból.
    (A promó képeket megismerjük.)
  • Mojlepque
    Bocsi, csak nem tudtam megállni, de hát letölt valamit ami nincs hát ez csúcs:D

Egyébként több forrásból hallottam hogy húsvét előtt fogják kiadni, egyrészt húsvéti üzletifogásként.
  • Mike
    hm... kicsit kultúráltabban ha lehetne!

hg
  • Mojlepque
    nem akarok bunkó lenni, de eléggé nagy barom vagy fiam, hogy még le is töltötted, nem hogy még kamu is:D
  • Mike
    meg sem jelent
  • LBALÁZS28
    Sziasztok!
    Letöltöttem a sims 3mat de kéne hozzá torrentpassword, ha valakinek megvan pls oszza meg velem!
    Köszi Balázs
  • Bullitt
    Amazon.com február 16-ra írja a megjelenést, szóval angolul már akár egy hónappal előbb is meg lehet venni.
  • Flora2
    De ez tényleg így volt a Sims2-vel is? (én akkor még nem figyeltem).
    Szóval hogy állítólag azt is 2004 márciusára ígérték, és végül 2004 szeptember lett belőle?
  • rotator
    Megint csúszott a kiadás dátuma, most már annyi van, hogy "2009 első fele". :/
  • ldavid
    összedobtam egy ilyet
    nem lett a legjobb, de ideiglenesen talán jó lesz
  • Flora2
    Idézet a snootysims oldalról (naprakész sims-hírek minden nap):
    "Halasztásról szóló szóbeszéd:
    Sok fórumon terjed a pletyka, hogy a Sims3 csúszik. A pletyka forrása egy Creator's Camp résztvevő, aki szóvátette, hogy a game még tele van bug-okkal. Elhalasztásnak viszont semmi jele:
    - az EA mindig hivatalosan bejelenti (sajtóközleményben), ha csúszik a megjelenés (ez nem történt meg);
    - akik előrendelték (USA), nem kaptak azóta más megjelenési dátumot;
    - a SimTimes.de oldal megkérdezte az EA-t és azt kapta, hogy nincs csúszás;
    - egy Tdyannd-poszt a TheSimsResource fórumon azt mondja, hogy ők egy régebbi verzóval játszottak (a Creators' Camp héten), miközben már 150 ember dolgozott csak a bug-okon."

Ha ennek ellenére esetleg a magyar boltok ragaszkodnak ahhoz, hogy egy hónappal később kezdik árulni, mint mindenhol máshol a világon, nos, ők szívják meg... az érdeklődőket ez nem fogja visszatartani attól, hogy más forrásból beszerezzék február 20-ától.
  • Mike at home
    FAKE LOPOTT verziókat, NE linkelgessen senki, úgyis törölni fogom
  • Mike at home
    mivel lassan itt a március, neki kéne állni a topik pofozgatásának, kéne mondjuk banner
  • ldavid
    a Coca Cola marketingesei is képben vannak azért.. :D
  • LeWyTy
    Nééééé panaszkoggyá!
    Ezt 2002-ben akarták kiadni :D
  • eightmiles
    Nem játszom Sims-szel, de szerintem baromi jó ^^
  • ssx22
    á nemigaz, mi a g*cinek tologatják ide-oda, már 100 millió éve fejlesztik, adják ki !!!!
  • Mojlepque
    pedig kezdtem magam beleélni, hogy február 20:S
  • FZoleee
    És igaz, a SIMS Hungary-n is írták:
    "Megjelenési dátum
    A fórumban láttam, hogy sokan sokfélét láttatok sok helyen ezzel kapcsolatban. A sims 3 megjelenése eltolódott, március 27-én jelenik meg (fix!!)"
  • Joybull
    Most láttam :(
    2009.03.27.

Itt
  • erik10
    Talán ha visszapörgetnénk az időt. :)
  • Mike at home
    ok
  • Mojlepque
    hát akkor csak a te kedvedért felfogom venni, mert azt lesem lassan 2 hete:D
  • ssx22
    Csak azt nem értem hogy laptopból mért kell erősebb gép?
  • Coolfire
    Ehem....anno a Sims 2 is így kezdte.:)Azután jött 1-2 expansion és bumm..annyi a min.konfignak.Mindenesetre kíváncsi vagyok a februári megjelenésre..
  • marsu
    thx
  • ssx22
    2009.02.20-án (ha minden igaz)
  • marsu
    Mikor jelenik meg??
  • ReaL KiLLeR
    Honnan jönnek ezek a Simek, a Shrek világából? :-) Mindegy, csak pattogjanak már ide hozzám sebesen ezek a kis gumi emberkék, alig várom, hogy gyúrhassak ilyen gyurmasimeket. :D
  • LeWyTy
  • Mike at home
    nem mozog a szemük
  • Mojlepque
    nem tudom te mivel játszottál de a 2-ben mozog a szemük, a szájuk meg minden ilyensmi, különböző gesztusok esetén.
    az én simjeim kifejezetten pislognak.
  • ssx22
    Remélem itt már reálisak lesznek az árak nem ugy mint a TS2-ben hogy felnő 3-4 generáció és máris milliomosak
  • Flora2
    Nekem rémlik, hogy volt szó korábban autóbalesetről. De ebből még nem lehet tudni, hogy ez olyan lesz-e, amit végignézünk saját szemünkkel, vagy csak kapunk róla egy írásos üzenetet, hogy a sim-ünket baleset érte... többféle módon is megoldhatják.
  • Mike at home
    hú de gázak az arcok
  • akyyy
    lesznek benne balesetek?

mert ugye néha kigyulllad konyha, elromlik egy két gép, igy kocsi is elromolhatna, defekt, esetleg két autú egymásnak megy