44549

no-warez.gif
  • Coolfire
    Vazzergh...ettől sem lettem okosabb..:)Mér?Kiadták a játék előtt,utána meg levonták az árából.
  • szaba16
    Valószínűleg nem lesz demója. Régi infó szerint... De remélem az új infó szerint is :)
  • Coolfire
    Áááá...nem kell a game,csak a személyiségek.:)Tényleg arról van valami infód,hogy egy CAS-t dobnak ki a game előtt?Mint a 2-nél.Mert a városrészszerkesztőt azt olvastam,hogy pár hónappal utána kiadják.De erről semmi infóm...
  • szaba16
    pecsként a sims 3 a sims 2-be? :) nehezen :D
  • Legend Killer
    nembaj, én má szeretnék vele géjmelni. de peccsként is mehetne a sims2be simán :D.
  • Coolfire
    Majd a 4-ben összegyúrják a SimCityt,a Simset és a Spore-t.:)A 3-ban úgyis lesz elmebeteg jellemű sim,ilyenkor majd átvált FPS nézetbe,és lehet őrjöngeni.
    Na,de hagyjuk a találgatásokat,mert mindjárt június 5.:)
  • Coolfire
    Ezek is jól hangzanak: állatkert,vidámpark(itt befigyel már a RCT).:)De, ha jól belegondolunk,visszakanyarodva az pénzügyi dolgokhoz:ilyen kiegeket,nem tudnának félévente "szarni",mert ezekhez több minden kellene,mint egy átlagos kieghez,ergo nem érné meg a kiadónak.Úgyhogy szerintem maradnak a sablonnál,valamit gyorsan összedobnak és dobálgatják ki a szokásos féléves ciklusban.
  • Coolfire
    Sokféle expansion lehetne hozzá még.Kreatív emberek vannak a Maxisnál(anno WW idején voltak kb. 15-20-an,mióta EA tulajdon több száz emberke),és remélem,hogy hallgatnak valamelyest a gamer társadalomra is,hiszen rengeteg jó ötletet dobnak fel a fórumokon a fejlesztőknek.De sajnos ezek nagy része a motor korlátai miatt nem valósítható meg.Lássuk a 3-at.Az időjárást például kivették,mert a graf. motort át kellett volna írni.Tehát a farmos kieg(ami királyság volna)elvetve,hiszen annak az alapja pont az időjárás.Ha már a nyitott szomszédságnál tartunk,lehetne olyan alapú,mint a SimCity.Magyarul be lenne zónázva.Lenne kereskedelmi zóna,ahol létrehozhatsz bármi ilyen jellegű dolgot-szórakoztatás,szolgáltatás,áruházak,egészségügy(qrva jó lenne,ha kórház is lenne a játékban)-és ezekben valóban dolgozni is lehetne real time-ban,vagy-igaz ez már koppintás-te vezethetnéd,vagy a tulajdonod lenne.
    Ott lenne az ipari rész,ahol szintén rt alapú melót lehetne végezni,szóval lehetne még mit kitalálni.Csak a végén már akkora lenne a város,hogy UE3 v. CryTek engine kellene alá.:))
  • szaba16
    Igen. Jó lenne egy vidámparkos vagy állatkertes pakk. A nyitott szomszédságba illene. Bár a nyaralós kiegészítő is sokkal izgibb lesz mert lesz egy teljes nyaraló város, és elbarangolhatsz a város nemzetiségei között, és stb. :) szerintem
  • Coolfire
    A kiegígészítőkbe,majd azt ami kimaradt.:))Régebben leírtam az első és második sorozat összehasonlítását,és 8 kiegből 3 volt,ami nem szerepelt a Sims 1-ben.Hogy a 3-ban milyen és mennyi kieg és stuff lesz?Ezt szerintem senki nem tudja..de 9 biztos,mert az elsőnek 7,a 2-nek 8,ergo a 3-ak minimum 9 expansion kell a logika szerint.
  • szaba16
    Igen, várjunk. Na de anno a Sims 2-nél is meg volt a nagy durr. Biztos nem akarják ezt másképp. Bár kíváncsi vagyok, hogy a kiegészítőkbe mit raknak..

Látszik, hogy lehet mit újítani, bár sok olyan dolog is van amit újra fel is használnak. Így egyenlítődik ki a mérleg, sajnos.
  • Coolfire
    Már én sem emlékszem mit hagytak ki,de jó párat igen.:)
    No,majd meglátjuk...várjunk.:)
  • szaba16
    Nos, igen. Bár nem tudom mire gondolsz pontosabban.

Nagyon rég volt egy nyilatkoztat amikor még színe se volt a 3-nak, hogy minden Sim olyan lesz mint egy hajszál, teljesen egyedi. Hát ezt megígérték, és látszólag betartották. Aztán azt is, hogy nem a szükségleteken van a hangsúly [látszólag ezt is, hála Istennek]. :D

Szóval sok, sok olyan dolog van. Nézzük Galaxyáék játék tesztjét. Novemberben tesztelni voltak a játékban még akkor nem volt annyira sok apróság, mint most januárban amikor a külföldi játék-tapasztalatok jöttek az Alkotói táboron részt vevőktől.

Ráadásul Galaxya egy megbízató ember, én ismerem és tényleg eddig nem várta a játékot és elkezdte várni, nem tudott betelni a Simektől, hogy a CAS-ben picit gumisak, de a játékban ezt nem lehet észrevenni és teljesen beléjük szeretett. Továbbá mi magyarok már akkor tudtunk valamit a szellemekről, temetőben lévő katakombák felfedezéséről amikor a világ nagy része csak a januári alkotói táborban résztvevő egyik tagtól tudhatott meg. Evvel is bizonyítva, hogy nem vették ki a funkciót és nyilván kivehették volna, a többi dologról meg ne is beszélve, mert mire felsorolom.. :)

Egyedül csak két dologról tudok ami nem valósult meg: hogy 80 személyiség helyett, már csak 65 lett és hogy egy régi elrepült infónál felmerült az, hogy lesz parkoló. Hát nincs parkoló a mai napig sem.

Én úgy érzem, gondolom az EA nem mutat be olyan dolgot amit nem rakna a játékba, esetleg információként elrepített egy-két dolgot, de hát ha a többiek játszottak a játékkal és benne volt...

De állítólag a játék már kész, majd melgátjuk a köv. hónapokban mit szólnak a tesztelők, hamarosan Németországba is kiviszik a játékot és tesztelhetik a nagyobb német oldalak tulajdonosai. És hátha a magyar oldalak is kapnak újra lehetőséget és akkor megtudhatjuk mi az ami a játékban van. De szerintem a 98%-a elérhető lesz :)
  • Coolfire
    Azért tippeltem mert gyanúsan sokat tudsz,és nagyon kiállsz a Sims 3 mellett.:)Kuksizgatom én is a lapot,sőt egy időben a Sims 2-es topikban is "futtattam".De az biztos,hogy Galaxyaék minden kis hírmorzsácskát összeszednek,amit én rendszeresen el is olvasok.:))Attól függetlenül még mindig egy kicsit szkeptikus vagyok.Mert azért lássuk be,ezalatt a pár év alatt mióta van Sims nagyon sok jót és szépet ígértek,ami nem került be a játékba.
  • szaba16
    * a nem : nem kell oda :D
  • szaba16
    De, én az vagyok. Ezért tudok ilyen sok a játékról, muszáj infót gyűjteni. :D

Benne lesz, jó. Lehet egy-két dolog kimarad, elsimítják, de a nagyobb, főbb újdonságok amik dobnak a játékmenetet nem veszik ki, hisz curkisz lenne.

Én pl. örülök a csocsóasztalnak, biciklizésnek, autókázásnak a városban, stb. :D A kisebb újdonságok közül mondom kivehetnek egy-két dolgot, de amit látsz pl. a my Sims-en a Cikkek menüpont között annak a nagyobb része a nem Alkotói táboron rég részt vett "simses tagok" infói, akkor rengeteg sok, érdekes, kisebb információ jött :)
  • Coolfire
    véletlenül,ez kimaradt..:)
  • Coolfire
    Van sims3.com?Jó,elhiszem neked,hogy jó játék lesz.:)Ha hiszed,ha nem ismerem az összes nagyobb magyar és nemzetközi simses oldalt(ami 2000 óta van/volt).De mindegy,ez az én magánvéleményem.Ha ezek az újítások -valóban!- benne lesznek,akkor leht,hogy jó lesz.Csak félek,hogy az a sok szép és jó,amit mindenhol írnak a játékról,annak a nagyrésze nem fog az alappal együtt jönni,esetleg kiegekkel...
    De annak örülök,hogy ilyen jól elérvelgetünk..:)
    Ps.:Te egészen nem a mysimses szaba vagy?És ráadásul miskolci?:)
  • szaba16
    A vonzás és taszítás nem befolyásolta a Sim viselkedését csak a szerelmi állapotát és nem vehettél különösebb változást észre a viselkedésén.

A Sims 3-ban személyiségek vannak amik új opciókat tárnak fel. Nincs olyan hogy egy jó tulajdonságú lophat cukorkát egy gyerektől.. csak a gonosz tulajdonságú! Ettől lesz olyan változatos.

Ráadásul a Sims 2-ben a "vágyak" rendszere is csak össze-vissza féleség volt.. a Sims 3-ban egy gonosz tulajdonságnak lehet olyan kívánsága, hogy veszekedjen valakivel, ekkor teljesíted - pontot kapsz.
    És így tovább... a vágyak, vagyis kívánságok 65 személyiségen alapulnak, nem mindenkinek ugyanazok így változatosabb.

Ráadásul 7 életcél helyett, most van 32 életreszóló vágy és ez sem olyan, hogy pl. kiválasztasz egy lusta személyiséget és az életcélja az lesz, hogy sportoló legyen... a kiválasztott 65 személyiségből, ha 5-t választasz ki kidob neked 5 életcélt, ami mellett a kisebb célok mellett lesz egy nagy.

Szóval a kívánságok rendszer, életcél teljesen átalakult. Elfelejtettem hogy a kedvenc szín, zene, étel kiválasztása után is lehet kisebb vágya a simnek: pl. reggel arra kél fel, hogy a kedvenc kajáját kívánja meg. És nem a palacsinta lesz az... hanem az amit kb. 30 menübül kiválasztottál a Simednek a CAS-ből.

Szóval ha megnézed 32 életcél kiválasztása és a 65 személyiség kombinációja végtelen játékmenet add. A Sims 2-ben egyhangú volt minden. A Sims 3 változatosabb.

Azt el is felejtettem, hogy bármit átalakíthatsz 1-2 dolgon kívül és a Simed tényleg minden részletét meghatározhatod. Hangját, stb. Nagyon hosszú leírás van a játékról.

Nekem megnyerte a tetszésemet, mert sok apró újdonság is lesz benne. Pl. több fajta tó lesz a városban, ahol más fajta halak vannak: gyűjtési lehetőségek a városban!! Több fajta hely és táj, ahol élhet Simünk. Stb, stb. Ráadásul bebizonyították, hogy lehet újat mutatni.

Csak nem a sims3.com oldalát kéne lapozgatni... mert ott a tizede sincs fent az infóknak.
  • Coolfire
    Így fejeztem be,hogy ne legyen igazam.A Simsnek soha nem a grafika volt a lényege,bár nem mellékes,hanem a sims alapja-ezt maga Will Wright mondta-a véletlengenerátorokon alapul,s ez igaz a mai napig.Igaz ezt a második sorozatban megspékelték az elsődleges,később másodlagos életcélokkal,vágy/félelem rendszerrel etc...Azért az 5 tulajdonságskillből,és a vonzás/taszítás,egész jó simeket lehetett csinálni.Jó,most lesz 80.És akkor?Meg tudsz neki napirendet tervezni,mászkálni a városban,benézni ide-oda.Oké,jó lesz,hogy nem egy adott helyen leszel,de végülis egy SimCityvel játszol majd.Nekem spec. a napszakváltozás,és a víz minősége nem hiányzik.:)
  • szaba16
    sims3.com-on meglehet nézni az új blogban a napfelkeltés képet.
  • szaba16
    Szinte ugyanaz? Mikor láttál egy szép, részlet kidolgozású vizet a Simsben? Soha! És házakat, épületeket? Soha! És naplementét és napfelkeltélt? Soha! Itt egy kép: Ha láttál ilyet a Simsbe valaha is akkor te nem tudom mivel játszottál.

Jó, jó. Nincs meg az a nagy fejlődés a Sims 2 és a Sims 3 között, de aminek kellett az változott: árnyékok, fények, Simek, házak, növények. És a környék is sokkal szebb.

Én hiszek abban, ha nem lenne a nyitott környék és e széles játékos akkor jobban rágyúrtak volna a grafikára, de ez a graf. bőven elég a Simsnek.

Ráadásul nem kell messzire menned a sok promos maszlagoktól.. csak nézz szét a két legnagyobb magyar Simses oldalon a szerkesztők beszámolójáról és tudhatod, hogy a játék nem a grafikában változott inkább, hanem a játékmenetben.

A Sims 2-ben minden Simet ugyanazt hajtott, semmi egyediség.
    A Sims 3-ban egyedi kinézetük van, ruhájuk, személyiségük, házuk és munkájuk, ami nagyon széles választási lehetőséget kínál nekünk.
  • Coolfire
    Hát nem tudom,engem már nem hoz annyira lázba.Mint anno említettem,ezek már csak ráncfelvarrások,szépítgetések,tuningolások(a rajongók által kért dolgok nagyrészének berakása)de szvsz semmi több,egyszerűen már nincs mit kitalálniuk.Jó,a neve miatt biztos,hogy jó pár milliót el fognak adni belőle(minden kiadó vígan megélne a sims jogokból),de én nem várok tőle sokat.
    Az első sorozat ütött..azt úgy vártam,hogy csak na...először mikor hallottam róla,már tudtam,hogy ez az én játékom lesz.És az is lett.:)Pedig régen volt már 2000 március.Teljesen ki voltam bukva mikor a Livin Large nem működött,aztán a House Party megjavította..a régi szép idők..:)
    A második sorozatot is vártam,sőt ahhoz vettem meg 300000-ért a Fatal1tyt..(én hülye).Nem mondom,hogy csalódás volt,mert elidétlenkedek vele most is,sőt jobban mint eddig,mert így lett kerek a játék mindenestől.És az előttem szólókkal teljesen egyetértek,ha ezt a 14 GB cuccot egybe kiadják,az nagyon nem érte volna meg nekik.Így felaprózva jobb üzlet.
    Summa summarum:a grafika szinte ua marad,nem tudom mit csináltak a motorral(esetleg annyit,hogy nagy területet kezeljen),a MI állítólag nagyon jó lesz,de én már a promó dumáknak és képeknek nem hiszek.
    Bár ezt írtam:"Na,ha jó lesz a MI akkor leszarom,hogy elég tré a grafika.",ez most már lejárt,mert ez alatt a pár nap alatt teljesen megváltozott a véleményem a játékról.Rengeteg képet,videót,blogot etc.. láttam/olvastam,de valahogy nem győzött meg.
    De ne legyen igazam....
  • Legend Killer
    mer mi nem...
  • szaba16
    én már nagyon várom :)
  • uiztu
    Pontosabban június 5.-én érkezik. A hivatalos visszaszámlálóSims3 hivalaos számláló
  • Legend Killer
    eévilleg június 2 asszem...
  • tomi kft
    mikor agyák ki pontossan?
  • SLICK
    van benne valami amit mondasz. Mondjuk a Sims esetében valóban megérheti annak aki megveszi, hisz tényleg azt kapja a játéktól amit elvárt. De az EA egyes játékai nem hogy 12-13 ezret, de még 5000 Ftot se érnek szvsz. Ez különösen igaz az újabb NFS részekre.
    Mondjuk a Sims számomra is max 7-8ezret ér, a kiegek pedig 3-4ezret.
    Szóval én csak azt akartam kifejezni, hogy az EA olyan játékokért akar horrobilis összegeket elkérni, amik nem érnek annyit. Aztán sír a szájuk, hogy sokan letöltik warezról/torrentről az adott játékot és nem tudják miért van ez. Hát csináljanak olyan játékot ami valóban megéri a pénzét.

#513: Ha valóban keresnék annyit valóban nem lenne gond, de ne felejtsük el külföldön hiába keresnek többet, a megélhetéshez szükséges dolgok arányosan többe kerülnek. Persze vannak kivételek.
  • Mike at home
    teljes mértékben egyetértek, kivéve az egyszerre piacra dobott kiegekkel: ha egyszerre donbank piacra 4-5-öt, az már húzós pénz, míg a félévenkénti 7k nem, ezt eliszod egy héétvége alatt
    és ahogy Flora mondta, nem kötelező megvenni, aki meg akarja, tegye
    te is veszel kenyeret, mocsok pékek, nem?
  • Mike at home
    nem kötelező megvenni
    egyébként meg nem sok félévente 7k, főleg európa nyugati felében nem
  • Mike at home
    melyik részét nem tudod felfogni?
    egyébként sem 30, csak 7
  • Flora2
    Ezt sose értettem, hogy írhatják azt néha a játékfórumokon, hogy az EA "kifosztja" az embereket, "lehúzza őket". Kifosztás az, amikor nem akarod odaadni a pénzed, de valaki odanyomja a pisztolyt a fejedhez, és rákényszerít, hogy odaadd. Kifosztás 2. az, amikor valaki átver, megdumál valami hülyeségre, aminek bedőlsz, és megtévesztéssel elveszik tőled a pénzedet.

Én sose adtam ki így pénzt EA játékra. Se pisztolyt nem nyomtak a fejemhez, hogy márpedig te megveszed most ezt a kieget, különben lövünk - se meg nem tévesztettek, hiszen ha valamit megvettem tőlük, akkor előbb elolvastam róla a kritikákat, megnéztem a trailereket, a részletes leírásokat, elolvastam mások élménybeszámolóit, és utána tudtam, hogy mit veszek.

Nem kifosztás, ha valaki el tudja adni azt, amit termel, annak, aki vevő rá.

Ami pedig a sok kieget illeti - elvileg pont hogy jó oldala is lehetne annak, hogy az alapjátékot sok kieg követ: ugyanis az ember kiválaszthatja belőlük, hogy pl. a kertészkedés téma nem érdekli, az nem kell az alaphoz, az üzletelés viszont igen, tehát az jöhet. Persze sajnos ez a jó oldal csak akkor érvényesülhetne, ha az összes kieget egyszerre dobnák piacra - de ha így nézzük, aki pl. most kezd simsezni, annak most ez a helyzete, egyszerre van piacon az összes Sims2 kieg, lehet belőlük válogatni (senki nem nyom pisztolyt a fejéhez, hogy vedd meg az összeset).
  • Shiwo
    dehogynem..nézd meg az eladási statisztikákat, hányan megveszik a kiegeket..persze magyar fizetéssel az ember alapból úgy gondolja, hogy ki a rák fizet ennyi pénzt a kiegekért, de most ha arányaiban mondjuk keresnél havonta 4-500 000 ft-ot, akkor nem sajnálnál annyira negyed évente 5-10 ezer ft-ot
  • SLICK
    1-2 kiegészítő egy játékhoz az oké és még korrekt is

na de 20?? Mondjuk a marketinges faszi EA-nél elég buta. Szvsz semmivel sem éri meg jobban ha ennyi kiegészítőt adnak ki..
  • Shiwo
    kommentedben benne van a válasz...lehúzás.. EA bácsi minél több pénzt akar kicsikarni a dologból, nem érné meg nekik, ha mindent egyből beletennének, s a kutyát nem érdekelné az X kiegészítő
  • SLICK
    Sosem fogom megérteni, hogy minek a Simshez 30 kiegészítő? Egybe nem tudnák beleépíteni az összes cuccot?
    Megvannak már az alap ötletek ahhoz, hogy mitől lesz jobb a játék, így meg lehúzás az egész.
    Az első résszel játszottam elég sokat, a Superstarig meg is volt az összes rész. A 2-höz meg már annyi rakat cucc jött külön-külön, hogy azt inkább kihagytam.
    De hát EA, nem is csodálkozom h kifosztják az embereket...
  • LeWyTy
    Akinek tetszett a sims2...
    Annak legalább annyira fog ez úgy tetszeni mint egy nagyonnagy kiegészítő.
    De mondjuk néhány újítás pl.hogy töltés nélkül mehetsz bárhova, menyivel fokozza már a játékélményt??És még ott a rengeteg többi.
    És miután lesznek kiegek ez is egyre faxább lesz.
    Meg a modthesims3 létrejöttével !!JÓ LESZ AZ!!!
    Szerintem jó lesz!
  • Mojlepque
    Mondjuk így videóról elnézegetvén már nem vagyok annyira elégedett a játékkal. Remélem az én gépemen szebb grafikai hatása lesz, mert ha az nem tetszik akkor hiába lesz önakaratuk nem fog tetszeni a game.
  • LeWyTy