44549

no-warez.gif
  • szaba16
    Mondjuk az is igaz, hogy nem vártam még ennyire játékot, mint Sims 3. :D
    Vagyis.. de.. a Sims 2 Jó utat!-ot, mert kb. pár hónappal a megjelenés előtt ismertem meg a 2-t és akkor azt nagyon vártam. :)
  • szaba16
    Az lehetséges, de... láttam már Ingame videókat 8-at is és azok is kb. annyira felcsigáztak, mint a promós videók, trailerek. Esetleg ha kell az a 8 videó, jó minőségben megkeresem és elküldöm neked vagy ide berakom. CAS jelenetek, játékbeli jelenetek.

Szóval a leírásokból, ingame videókból, képekből csak nem érhet olyan nagy csalódás, legalábbis remélem. Végül is játék iránt még nem ért csalódás, lehet lesz egy nagy sóhaj és letörlöm. :DD Vagy inkább felidegesít. :D
  • Coolfire
    Ez valóban igaz minden sorozatra,legyen az bármilyen műfaj(nem csak pc játék),hogy a folytatásnsk izomból jobbnak kell lennie.De sajnos ez sok esetben visszafelé sül el.
    Summa summarm:mindenféleképpen megnézem a Sims 3-at,de annyira azért nem várom,mint például te.
    Lehet,hogy az örömkönnyeimet nyelve,sírva adok neked igazat,hogy milyen jó játék lett,de előfordulhat,hogy te fogsz csalódni.
  • szaba16
    Igen, de attól független még jó lesz a játék, mert tudod hogy alapesetben jó lesz a verekedés opció :D Csak mégis más úgy... de attól még jó :)

Hát most csak a Sims 3. :) de régen jó volt a Hotel Giant, Industry Giant 2, vonatos szimulátorok - szóval Sims előtti korszakok. :D
  • szaba16
    Igen agymosás. Jön egy "új", "jobb" - már akinek és akkor ott hagyja a régit. Hát, ez van. Én tényleg látom az új Simsben a fantáziát. Tetszik a szép táj, a bármit átalakíthatsz dolog, a sok új kisebb újdonságok amik eddig nem voltak a 2-ben, és satöbbi :)
  • Coolfire
    Na ez az EA-féle agymosás..
  • Coolfire
    Van még olyan játék,amin ilyen jól el tudnánk beszélgetni?Mert akkor menjünk abba a fórumba is.:))
  • szaba16
    Tehát lehet azért tűnik neked úgy néha, hogy nincs benne a játékban. Pl. az a amerikai-választós jelenet ami még tavaly novemberben jelent meg. Úgy vágták össze a videót, mintha két amerikai politikus összefűzésbe került volna egymással a város háza előtt. Holott az csak egy egyszerű verekedős opció volt és pont oda rakták őket, az összhangért. Na meg a tüntető Simek pedig nem is a két politikus miatt tüntet, hanem azért mert tüntethetnek a Simek a városháza előtt.

De te ezt a videót úgy élted át, hogy eljátszhatod a politikus szerepét és lesznek politikusok akik összeverhetik egymást, mert nem értenek egyet. Pedig nem. Csak egyszerű két Sim verekedett össze.
  • Coolfire
    Ez a megunás dolog pszichológiai alapú...átmosta az agyad az EA..:)
    Egyébként a második rész előtt én is így voltam,hogy leficcent az első,mert engem is tudatmódosítottak..:)De most nem tudnak behatolni az elmémbe...ehehhh..Hű,de hülye vagyok..
    Egyébként még mindig játszom a kettővel,sőt néha az eggyel is,mert imádom a Studiotownt.:)A SimCity és a Spore is fent van vészhelyzet esetére.
  • szaba16
    Coolfire: mind Ingame kép. :D Csak van úgy, hogy az ember azt hiszi egy promós képről, hogy az nem úgy lesz, pedig az benne van a játékban, csak a Simek pont jó beállásban voltak, pont jó helyen, stb.

Tehát magyarán. Amiket látunk a promós képeken azok mind benne vannak a játékban, csak be vannak állítva egy adott eseményhez, hogy jobban nézzen ki. Tehát gondolom láttál már sok képet a Sims 3-ról. Az ember látja, hogy minden Sim pont jókor van jó helyen, tehát egyenletesen vannak elosztva a Simek, mindenki beszélget, jól el van. Tök élethű. Vagy bemutatnak egy olyan képet, mintha munkahelyen lennél (ahová elvileg nem lehet bemenni) pedig nem ott vannak, csak épp olyan pillanatba, pózba kapták el a Simeket és egy kóddal a szép, kidolgozott: munkahelyi falak, számítógépes asztalok: irodás beütéssel együtt az adott helyre illesztik a Simet. Ezt nem kellett volna magyaráznom, igaz? :D
  • szaba16
    Nem fizetnek. :D Az első képet én csináltam, a másikat egy sims 2. com-os fórumozó. :)

Azt hiszem a második kép (Sims 3-as) önmagáért beszél, ilyen még nem volt a SIMS-ben. Szóval erről beszéltem.

Aminek változnia kellett az változott. Fények, árnyékok, víz, épületek, Simek. És lehet hogy "felturbózott" Sims, de ez a lényege. Hogy fel legyen turbózva, jobb legyen. :D

Elvileg a Sims 3 új "motort" kapott. A Sims 2-re ha jól tudom nem mondták, hogy új motort kapott, nem híresztelték vagy nem is volt erről szó, de a kezdeti Sims 2 alapjátékos képeken látszott, hogy ez a Sims 1 motorja: a kezdeti kocka Simek, Sims 1-es kezelőfelület, meg úgy látszott rajta, hogy sims 1-es beütés, utána lehet nézni a képeknek. :)

Azért én bízom abba, hogy a Sims 3 az tényleg a nulláról indult. Báár nem csak bízom, hanem teljes mértékben megvagyok róla győződve, hisz az első képeken is látszott, hogy ez nem Sims 2. És ez főképp a fényeknek volt köszönhető, illetve az épületeknek.

• Coolfire
    Na ezt magyaráztam,ez a beetetés...ezt a grafikát,te min. konfigon nem fogod látni.De úgy adják elő,mintha mindenkinél majd így futna...
    Vagy ez már ingame kép?
  • Coolfire
    Hát igen,a jó öreg C64...de "rendes" pécén is van sok gém,amit az ember újrajátszik.
    Bakker,neked fizetnek,hogy promózd a Sims 3-at?:)
    Viccet félretéve,valóban van különbség a két kép között.De,ahogy látom a 2 fullgrafos kép,aminek a megjelenítéséről értekeztem az előbb.Gondolom a 3-as képei nem minimum grfikán készültek...
  • Coolfire
    Elvileg a Sims 3-ról,ill. hogy milyen lesz.
  • szaba16
    Coolfire: nekem pl. egyik csúcs grafikájú játék sem tudja meghozni azt a régi élményt, mint ami előtt a Commodere 64 előtt töltöttem. Pedig most nagyon nagy Sims 3 hívő vagyok :)

Amúgy tudom tanúsítani, meglehet unni a Sims 2-t. Lásd.: most. Ezért jó, hogy vannak kiegészítők, legalább feldobják a játékot. Biztos a 3-at is megfogom, de ha megjelenik akkor egy ideig nem. :D

Összehasonlítás, sims 2 - sims 3

Szomszédság:

Játékbeli kép:

• szaba16
    Igen, lehet tényleg optimalizálatlan.. a sims 2, nekem is egy autó elindulása után pár másodpercig beszakad vagy ha már 8-an vannak a telken.. pedig a gépem megfelel, nagyon is.

Reméljük a Sims 3 jobb lesz, és azon én is gondolkoztam hogy 1-2 kiegészítő múlva feljebb megy a gépigény, lásd. Sims 2 Egyetem és Sims 2 Nagyvárosi Élet.

Bár kíváncsi leszek hogy pl. egy TS3 Éjszakák kieg.-ben a belváros az adott szomszédsághoz tartozik-e majd, vagy kibővül egy betöltő képernyővel. Szerintem az utolsó de még akkor is jobb lesz a 2-nél (betöltési képernyőket nézve) :)

Nálam a grafika a második helyezetten van. És tényleg nem lehet azt mondani, hogy nem változott a 2-höz képest.. mert az vagy nem lát vagy telhetetlen. Én beérem ennyivel: tudom hogy a Simek nem elmosódott arcok lesznek, hogy a környék szép lesz és a játékmenet is változott. Akkor meg nem tudom ,hogy miről beszélünk. :D

LeWyTy: akkor miről van szó? Ocsmány a Sims 3 grafikája sok helyen, de ha szétnéznél vannak olyan helyek ahol bebizonyosodik az ellentéte.
  • Coolfire
    Ja még annyit,hogy ezért szeretem Will bácsi kreálmányait,mert nem lehet végigjátszani,csak megunni.:)
  • Coolfire
    Pedig nem az.Valóban mindenki-igaz joggal-a mai játékoktól,szinte filmszerű grafikát vár.Az viszont nem igaz,hogy senkit nem érdekel a játékmenet,csak a grafika.Viszont a kettőt a grafikát és a játékmenetet,játékidőt ezzel nehéz összegyeztetni.Sajnos ma az a trendi,hogy csinálunk egy csilivili grafikjú játékot,igénytelen történettel,és pár órás játékidővel.Van azért pár üdítő kivétel,de a játékok túlnyomó többsége nem ér meg egy végigjátszást sem.Nem mondok példákat,mert szétoffolnánk a topikot.
  • Coolfire
    Khmm..csak annyit,hogy egy fullextrás Sims 2 hiperultramegabrutál graffal,win xp alatt megeszi a legtöbb csúcsgépet(hát még Vista alatt),amin a mostani játékokból 2-3 röhögve elfutkározik egymás mellett.Ergo,optimalizálatlan.
    Az,hogy nagyon sok variáció lesz egy sim létrehozásakor,és ez látható/érezhető a játékban az rendben is van.Én pölö soha nem hajaztam a grafikára(bár,mint említettem pont azért vettem új gépet,hogy lássam ilyen fullon).Nálam olyan játékok vannak ma is a top 10-ben,amelyek -egy kivétellel- régi játékok. Szvsz. a grafikát lebutították arra a szintre,hogy a jelenlegi min. konfiggal lehessen játszani.Mondjuk nem sokat konyítok programozáshoz,de ha kapott volna olyan grafikus motort amit Mike említett,akkor a mostani félmilkás gépek sem vinnék.Igaz,létezik optimalizálás is..
    Ha becsúszik egy-két kieg. ennek a min. konfignak annyi.A Sims 2 sem nagyon bírt 256 MB rammal menni az Egyetemtől minimumon,és talán az OFB-ig ez volt a min. memória a Maxis szerint..
    A Simsnek valóban nagy a rajongótábora,de ha megnézed nemzetközi szinten,azok nagyrésze 2000 óta simsező őskövület.:)
    Mondjak?A két legkedvesebb játékom,a Mass Effect és a Deus Ex...:)
  • LeWyTy
    Hogy ezt mekkora fszságnak tartom:
    """""""""""""""""""De hát ugyebár hiába magyarázkodok. A nép amúgy is el van kényelmesedve, megszokták egy játékból a grafikát és elvárják, hogy minden játékon MINIMUM olyan legyen........ a játékmenet nem érdekel csak a fa, a gyilkoló manuszka és a vér olyan szépen ki legyen dolgozva, hogy átérezzem, hogy ott legyek :OOO Az nem érdekel, hogy a játékmenet semmit sem ér. igaz? :)""""""""""""""""""""""""""
  • szaba16
    A Sims 2-ben is volt egyedi kinézetük, de mikor tudtad a haj vagy a cipő bármely részét átszínezni??? A Sims 3 a rugalmasságon alapszik és nem azon hogy úgy nézzen ki a játék, mint egy Need for Speeds vagy bármilyen mostanában megjelent nagy teljesítményű játék.. hát meg is látszik a gépigényen...

A Sims-nek hatalmas rajongója tábora van (képzeld) és nem az EA volt béna, direkt így akarták elkészíti a grafikát is. A Simek.. meg hát.. látszik, hogy nem vagy teljesen ismert a témában, mert akkor tudhatnád, hogy némelyik kép egy nagyon rosszul sikerült, elb.... kép.

Én nem tudom bizonyítani, de Galaxya az egyik tesztelő (!!!Ő neki!!!) volt olyan, hogy ez a kép ocsmány, a játékban teljesen más és jobb a harmónia és az egész környék.

A képeken nagy %-ban látszik, hogy a Simek feje úgy elvan mosódva, ahogy az scak lehet (nem tudom hogy mit csinálnak oda bent, de hogy a képek minősége nagyon rossz... az biztos)

Csak szét kéne nézni, ART képeket is nézegetni és láthatod (mert az ART képek a játékból ki vannak véve és nem kapnak árnyékot, stb.) hogy nem olyan szörnyű az, mind azt a legtöbb kép mutatja. Ja és egy jó minőségű videó megnézését is ajánlom.

De hát ugyebár hiába magyarázkodok. A nép amúgy is el van kényelmesedve, megszokták egy játékból a grafikát és elvárják, hogy minden játékon MINIMUM olyan legyen........ a játékmenet nem érdekel csak a fa, a gyilkoló manuszka és a vér olyan szépen ki legyen dolgozva, hogy átérezzem, hogy ott legyek :OOO Az nem érdekel, hogy a játékmenet semmit sem ér. igaz? :)

Heh, te játszottál a Sims 2-vel? A Sims 2-ben a Simek mikor viselkedtek úgy, hogy egy "rossz" tlajdonságú keresztbe tegyen másnak?? Ki is mutatták? Jó volt egy-két dolog, mint pl. a rendes Sim örült annak, ha takarítani kellett, meg még egy-két dolog de semmi több.

Volt 10 személyiség, de az nem határozta meg hogy a Sim miként viselkedik (játék közben milyen animáció mutasson ki időközönként), vagy milyen legyen a kívánsága, vagy milyen opciók legyenek nála elérhetőek, vagy miként "érezzen".

Akár mennyire is nehéz elhinni, de a Sims 3-ban nem lesz olyan, hogy valaki két egyforma házat, Simet, ruhát alkosson !!JÁTÉKON BELÜL!! mert a tárgyak elhelyezése, a !!SZÍNE!! - mintája.. mindenki mást alkothat. A szín és minta kombinációk végtelenek egy lepukkadt fotelből is csinálhatsz egy modern fotelt, ha fekete-szürke szín kombinációt használsz a szakadt a minta helyett. Erről ennyit.

Ja, és: mondj nekem olyan játékot, ahol te alkothatod meg a karakteredet (Spore-n kívül): tehát arcilag, felszereltségileg.
    Szerintem nincs még egy ilyen. A Sims 3-ban nem megadott Simek vannak vagy 50 és válassz belőle és az arca olyan, mint a szomszéd gyilkosának az arca, hanem TE alakíthatod ki. Úgy könnyű, hogy én mint játék készítő elkészítek 50 embert és akkor ennyi a választék és csá...

a Sims-ben úgy kell megformázni a Simeket, hogy alakítható legyen, de mégis Játékos, mert ha már olyan lenne mint az a devil may cry 4 mittudomén, hogy mi az már nem Sims lenne hanem devil may cry 4....
  • Coolfire
    A Hajótörött krónikákat kiadták.Vagy arra gondolsz,hogy mint expansion épült volna be a játékba?Majd a 3-ba viszontláthatod.:)
  • Coolfire
    Hát ha már szomszédság szerkesztőt is adnak,valószínű,hogy engedik piszkálni a simeket is.Ja,jó is lenne,ha nem csak a hjukat,hanem a pergőt is lengetné a szél.:)
  • Coolfire
    Vigyázz,mert megjött az erősítés...:))))
  • Coolfire
    Ügyis egy enginet használ a két játék,nem mindegy?)Meg milyen király lenne az őslevesből eljutni a polgármesteri székig..
  • Mike at home
    én csak azért hanyagol a sims2-t mert szaggat a gépemen
    nem mondom, hogy nem fog a 3-mat megnézni, de egyáltaláán nem biztos, hogy akarok érte pénzt adni, amjd kiderül, emnnyire hányás a simek kinézete, illetve ami fontos, tudok-e ruhát minimum áttextúrázi, később lesznek-e homemade hajak, arc és test textúrák, gondolom a simek még mindig kasztráltak lesznek (milyen érdekes azért a mai kultúra, a hímek mindig kasztráltak, bezzeg a nőknek van mellük - ebből azért le lehetne vonni következtetéseket :)
  • Legend Killer
    viccnek szántam :P. de lehetne. megoldják, h a szomszédság bejárható legyen és kész :D.
  • Mike at home
    Spórát? ergo a sims4 már végletekig le lesz butítva?
  • Mike at home
    ez is baromság
    az emberek nem feketék-fehérek, nincsenek csak jók, csak rosszak
  • Mike at home
    egyedi kinézetük van, a sims2-ben nem volt? te klónfalván laktál?
    nem volt személyiségük? szerintem volt
  • Mike at home
    a Hajótörött krónikákban szép a víz, csomó mindent lehet benne csinálni, inkább azt adták volna a Jó utat helyett

a sism3-mal kapcsolatban meg úgy gondolják, hogy majd a közösség úgyis jobb textűrákat csinál, mint ők valaha is (és gazuk is lesz)
    ezzel együtt szerintem az új sims grafikája ocsmány
    kb. akkora minőségi ugrás kellene, mint az 1 és a 2 között volt, könyörgöm, nextgen konzolok is vannak már, a simek grafikája minimum a devil may cry 4 szintjén kellene hogy álljon
    ehehz képest rápillantok a bannerra, és sírógörcsöt kapok a baloldali ősz hajú fickótól, meg a sakkozó kissrác fejétől
  • szaba16
    Csak tudod... már a sims2.com fórumán is olvasom és nálunk is így van a My Sims fórumon, hogy az emberek többségét már tökre hidegen hagyja a Sims 2, nem bírnak várni. :) Többek között engem se érdekel már, hisz ha a 3 sokkal jobb lesz...

Írják a Sims 2 hiv. fórumán is, hogy nem tudnak már a sims 2-vel játszani :)
  • Coolfire
    Hát "homemade" collectionok vannak a neten.Egyelőre(megjegyeztem Mike),még csak Double Deluxe van hivatalosan.De 100%,hogy az EA kidob egy collectiont.Azt ugyanis nagyon szereti,hiszen ezidáig majd minden sikerjátékából csinált.
  • szaba16
    Úgy tudom már külföldön van ehhez hasonló pakk.. de nem vagyok benne biztos :S

De értsd meg az elhitet infómorzsák.. szerintem csak azért tűnik elhitetnek, mert amíg van valahonnan egy semleges információ, hogy pl. a tipegők ehetik a felnőttek ételeit - ez ilyen semlegesnek tűnik. A fejlesztők meg körül írják, ráraknak szép, jó dicséreteket, hogy huuu de jóó, a Simem ilyen lehetőséget nem hagyhat ki, stb, stb. :)

Ezért tűnik úgy, mintha átvágnának, pedig nem. Benne van a játékban csak te a blogból úgy olvastad ki, hogy ez nagyszerű lehetőség, pedig csak egy egyszerű interakció és lehetőség.
  • Coolfire
    Azért jól elvagyunk..:)
  • Coolfire
    Persze,addig meg húzzák a népet az elhintett infomrzsákkal,trailerekkel,meg ilyesmikkel.Még vagy kétszer áttervezik a borítót is.:)Ennél jobban már nem éghet az EA....Persze hogy kedvezőbb a minnél későbbi megjelenés,hiszen el kell még egy "pár" Sims 2-őt sózni előtte.
    Valószínű,hogy még kidobják a Sims 2 Complete Collectiont is.Mint az első sorozatnál.
  • szaba16
    A Sims 3 nem azért késett, mert nem volt kész a játék. Mint anno a Spore-nál, hanem láttam egy külföldi oldalon, hogy írták részben üzleti okok miatt, a nyári megjelenés kedvezőbb és nem fogják tovább csúsztatni, nagyot égnének már és nem lenne rá !MÁR! semmi okuk :)
  • Coolfire
    Akkor ne számítsák be,mint a Spóránál,hanem egy korlátozott/teljes verzát adjanak ki pölö a digis előrendelőknek(onnan meg már könnyű hozzájutni),vagy egy demót.Legfeljebb beépítik az árba a szerverek áramfogyasztását.:))Amúgy is az EA játékok a legdrágábbak...
    Ja,és várjál még te azzal a megjelenési dátummal...
  • szaba16
    Nem tudom, lehet ha kiadnák a Sims 3 CAS készítőjét akkor úgy lenne, hogy 3000-ért az összes ruha elérhető lenne (ami levásárolható lenne), demóként meg pár cucc. Nem lenne gazdaságos szerintem, visszaváltanák akkor nekik az 1 dvd tok-dvd, nyomtatási költség.. és így biztos nem éri meg. :D

A Spore előtt ha jól tudom megjelenés előtt 3 hónappal jött, a sims 3-nál már csak 2, 5 hónap van a megjelenésig.
  • Coolfire
    Pfff...de hülye vagyok,az a Spore volt..
    De a Sims 2 megjelenése előtt is kiadták a CAS-t.Itt miért nem akarják?