29
-
jezjezjez #29 Nem baj, az idősek maradjanak szépen egyszerre 1 adónál :D -
natihorv #28 :)) Igen, ennyierővel mindenkinek elég lenne 1 adó is. Hisz úgyis csak egyet lehet nézni egyszerre.
Bár ez nem teljesen igaz, mert van olyan vevő, amivel több csatornát is lehet egyszerre nézni. :) -
jezjezjez #27 Miért, szerintem ez nem sértő, az idős embereknek bőven elég az 5 adó, egyszerre úgyis csak 1et néz -
natihorv #26 Szegény idősemberek, most csúnyán néznének rád. :)
Nem tudna segíteni valaki, hogy most hol érdemes DVB-t vevőket vásárolni az ünnepek tájékán? -
natihorv #25 Ezt így meg nem mondom. Attól függ milyen bemenetek vannak a tv-n. Ha extra csatornákat akarsz, akkor Hd 1800 kell neked. Szerintem ezt Scartal is rá lehet kötni. De legjobban akkor járnál, ha vennél egy rendes tv-t és HDMI-vel kötnéd rá. -
#24 Az 5 adó az igen kevés nem ? Az csak az idősebbeknek jó. Inkább veszek drágábbat több csatornával. -
printsreen #23 :D
hát gondolkodom rajta, hogy ha már tv akkor lehessen válogatni a csatornák között. discoveryt pl szívesen nézek. de akkor ahhoz jobb tuner kell és havidíjas lesz ugye? -
#22 A világvége az analóg adások megszünésével fog jönni :D Amugy az Alcor legkisebb tunerével is tudsz felvenni, akkor érdemes mást venni, ha nem csak az 5 ingyenes adó érdekel. -
printsreen #21 hát tv-t is kéne vennem mert egy régi videoton van. gondolom ahhoz nem lehet csatlakoztatni a tunert. hát szeretném ha fel is lehene venni az adásokat. azt ezekkel tudom megjátszani ugye?
2012-re megszűnik az analóg adás? nem világvége lesz 2012-ben?:D -
natihorv #20 Na, pont jókor halásztad elő ezt a topicot. :) Végülis a cikknek igaza van. Lassan tuti tényleg megugrik, ha 2012-re megszűnik az analóg adás.
Mi még nem használunk ilyet, de a haveromék Alcort vásároltak. Normálisabb Alcor vevők olyan 20ezer ft körül mozognak. De ugye attól függ mire van igényed. Milyen csatornákat nézel, milyen tv-d van? -
printsreen #19 sziasztok!
tudna valaki tanácso adni dvb-t vevőket illetően? milyenek vannak, azok mit tudnak, mennyiért sb. nem vagyok jártas a témában, de érdekelnének a tapasztalatok.
köszi -
shabba #18 2004-ben már voltak HD H.264 videot dekódoló chipek, de még nem volt tömeggyártás, inkább demonstrációs céllal mutogatták őket. 2005 őszén már elkezdték gyárta az erre épülő STB-ket, de kezdeti volumen még kis darabszámú volt így drága is volt és nehéz volt hozzájutni. Azóta már tucatszám vagy chipset gyártó aki H.264 dekódereket készít, tucatszám van STB gyártó aki ezekből STB-ket épít. Nőtt a gyártási volumen, nagyobb a hozzáférhetőség, olcsóbb lett az ára. Idén és jővőre ez a trend még tovább fog javulni. Most már 20 dollár alatt hozzá lehet jutni olyan H.264 dekóder chiphez ami egy vagy akár két HD videot dekódol hanggal együtt, akár 50 Mbps-es bitrátával is ami Blu-Ray, HD-DVD vagy műsorszórásból jővő jel megjelenítéséhez is megfelelő alternatívát ad.
Idén, jővőre az ilyennel gyártott eszközök volume egyre nőni fog, áruk is csökken így az elterjedtségük is rohamosan nőni fog. -
shabba #17 A több mint 100 millió MPEG-2-es STB lecserélése világszerte azért nem fog 2 nap alatt lezajlani. Az áttérés a H.264-re már megkezdődött, először a HD tartalmaknál. Pl. itt európában a kereskedelmi HD tartalmak már így indulnak. 2007-től pedig amerikában is elindul a migrálás mind a nagy műhódas, mind a nagy ktv szolgáltatók részéről.
Szóval mind műhód, mind ktv fronton megindult egy áttérés H.264-re és ez a trend 2008-ra még nagyobb teret fog nyerni. A Sky Angliában nemrég a DVB-T H.264-re váltását is felvetette, szóval még a földfelszíni műsorszórásban is beindulhat ez a folyamat.
Az IP alapú műsorszórásban pedig a tavaly indult szolgáltatók szinte mind H.264-re alapoznak, a korábban indult első fecskék pedig mind térnek át, ott nagyon hamar ki fog kopni az MPEG-2. -
AranyKéz #16 Gondolom hardveresen gecinehéz megcsinálni. Vagy talán szabadalmak terhetlik a H264-et. Fasztuggya.
-
dezsooszkar #15 Az igazat megmondva, hogy mi lessz 4 ev mulva ;-amikor a tendenciakat egy-egy dolog befolyasolhatja hol pozitiv hol negativ iranyban,-mire lessz tenyleg kereslet vagy mi tunik el a sulyesztoben ?Ez belathatatlan , amikor egyes digitalis kepkodolas hasznalhatnanak ertsd H 264/AVC,de nem teszik,es meg az elodjet se hasznaljak MPEG 4:2:0 szeles tartomanyban ami koltsegeket kimelobb lenne szerintuk ,(ertsd muhold vevos keszulekekben)hanem az oreg bevalt MPEG 2 , de miert ? Mert nem jutottak konszenszusra .Amikor mar letezik 3D-es mozi......, -
kvp #14 "Jaja... colorstar videoton a trendi. Szégyen."
Meg nekem is van egy mukodo 6 csatornasom. Persze tv-t nezni mar hd felbontasu monitoron szoktam, de a videoton tv-t valahogy sajnalom kidobni.
Amit a cikk nem emlit az a valodi es a negyed hd-s tv-k kozotti eloszlas. Mig japanban foleg a valodi hd-t veszik (1080p), addig magyarorszagon szinte nincs is ilyen, csak a 720p-sek. A statisztika meg akkor nem hazudna, ha a lakossagra vetitett aranyt neznek es a novekedes eves utemet. (mivel pl. japanban mar kb. 10 eve van hd adas) -
remark #13 Az USA-ban hogy nezne ki egy olyan uzleti vonatkozasu statisztika ahol nem ok vannak az elso helyen?
Es ez halalosan komolyan kerdezem. -
#12 Jó ez a statisztika, csak két bajom van vele.
Az hogy 5 évre előre egy olyan piacról, ami még csak most indul be, hogy a somba lehet megmondani ilyen pontosan az adatokat. Talán a nagyságrend stimmel, de abban sem vagyok biztos. Láttam már olyan tanulmányt anno hogy 2000 környékén már hót ziher, hogy több laptopot adnak el, mint asztali gépet. Ehhez képest még most sem tartunk ott.
A másik, meg az hogy az EU-t mindíg szétbontva említik. Ami azért ciki mert majd 2X annyian élnek a teljes EU-ban mint monnyuk az Usában. Ráadásul ez sokkal fizetőképesebb vásárlóerő mint teszem azt a Kínai. Szal ezekkel a statisztikákkal kihozzák, hogy az eu egy x-ed rangú piac, miközben gyakorlatilag a legnagyobb!
Olyan "kis és jelentéktelen" országokat hagytak ki, mint Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, hogy a 10 millió körüli lakosú szecskákról mint Magyarország, Ausztria, Svédország, Finnország ne is beszéljünk. -
endale #11 Háát ezt nem is sejtettem!! Egyre több HDTV lesz! Na de ilyet!!
Maholnap napvilágot lát egy tanulmány, hogy folyamatosan növekszik a 2000 után született emberek száma. -
szombi #10 Minek HD felbontás, a vételi minőség elég sz*r még kábelon is!!! -
#9 hogyhogy "szégyen?" Szegény embernek miből tellene ilyenre? Amúgymeg nincs rá igény. Barátokköztöt meg Mónikasót nézni? Oda pörfekt tényleg a colorstar. Erre nem kel költeni. Majd ha a mi életkörülményeink is (értem ezalatt a kereseteket) elérik az amcsi/német szintet, akkor lesz rá itthon is kereslet. -
#8 Bírom ezeket a "tanulmányokat".
Még a hülye is tudja, h kb így fognak nőni a számok, kivéve ha nem. :)
Ha nem, akkor majd az újabb "tanulmány" megmagyarázza, h miért nem. -
#7 :DDDDdd -
#6 Európa hozzáállása érdekes, az analóg beszüntetése fixálva, a digitálisról meg még nincs döntés..
A többi ország legalább a digit adás megkezdését határozta meg.. -
#5 Jaja... colorstar videoton a trendi. Szégyen. -
petruszvaldesz #4 de ottvan nagy-britannia és magyarország közti különbség...
nálunk még a síkképernyős tv-k is ritkaságszámba mennek:P -
Kovász #3 Azért nem árt figyelembe venni a népességet is... mert pl. az USA-ban kb. 6x annyi ember van, mint Nagy-Britanniában, és így már nem olyan vészesen nagy a különbség. -
AranyKéz #2 Az nem egy város Romániában tele cigányokkal és paprikás krumplival ?
(Hú bazdki de baromira le van maradva Európa)
-
1hengeresVmotor #1 Hungary?