7029
  • gabo91
    nagynehezen bejött a travian oldal és az s2-re felengedett. ám egy másik lapon is megynyitnám ott b**ik bejönni. speed-re már délelött 11 óta nembirok flemenni... valamit már csinálhatnának a szerverrel. Ez nem megoldás igy. Oylan lassu a speed is mint az állat és mindig bevan halva.
  • Zs0lt1
    jaja az oldal sem jön be :(
  • F1re
    nalam beszart az egesz travian.hu :DF
  • szurop
    Hát nem jó most a speed.
  • gabo91
    Ez jó kérdés... szerintem mert jönnek a natarok hamarossan.
    Meg már értelme se lenne. Szerintem 2-3 hónap mulva ujraindul a speed, vagy legalábbis vége lessz. De állítolag már lessz hamarossan s4-is. Ám erről nem tudok semmitse mondani.
    Tegnap vettem észreén is, hogy már nem lehet regizni speed-re.

#1084: okés értem, köszi. Még hagyom had termelje a cp-t aztán lehet jobban járok ha lebontom és felhuzom a bányákat, majd abbol a nyersből inkább csinálom a partikat.

Egyébként játszik valamelyikőtök valami külfödi szerveren? Van jopár küldöldi szerver melyek neve classic... nem tudjátok mi lehet a különbség a normál és a classic között?
    elsőre az arircraftokra (remélem jól írtam) gondoltam... de inkább nem találgatok

Nálatok sem jó a speed szerver most?
  • Devids Pro
    Ha ki van fejlesztve minden, akkor nyugodtan lebonthatod az akadémiát, tudsz gyártani utána is mindent.
  • ToCsEk
    Van pá kérdésem. Mi a különbsgé a 3 szerver között? Ugye mindegyik szerveren lehet 1 regem? És nem lehet csak 1-es és 2-es szerverre regelni? 3-asra miért nem lehet?
  • gabo91
    hát pl. speed szerveren nins követségem se rejteghelyem seholsem.
    Sőt a főfalumhoz van egy fa+buza oázisom igy még fürészüzemem sincs... (fürészüem amit adna azt adja az oázis) de mivel főfalu ezért kőfaragot ide lehet csak az meg nem árt majd meg csináltam 18-as szintű gyakorloteret ami megint hleyet foglal de hasznos... 3 raktár 1 amgtár
    többit ugyis tudjátok milehet.
    Viszont akadémiát azért nem bontom le, mert akkor birodlamit sme lehet szerintem csinálni... ismertetőben ugye az van hogy birodalmi: aadémi szint 5 fegyverkovács szint 3
    tehát követelmény az épület...
    Vagy ha kivan fejlesztve és lebontom az akadémiát attól még lehet csinálni birodalmit?
  • Rise Against
    ejj, a VIP :p nah mindegy, akkor érvénytelen
  • Rise Against
    az akadémiát is fel kell tolnod, asszem 3-asra, és ott kifejlesztheted a következő egységet.
  • ToCsEk
    Ez mind megvan. De még mindih csak Phalanx-ot tudok kiképezni.
    #1077 MEgnéztem, megtaláltam. Thx az infót.
  • Czdano
    Kaszárnyár , főépületet feltolod 3as szintre, és épitesz 1 akadémiát
  • Shaman
    példul travian
    bal oldalt ismertetőre kattintassz,majd egységek-gall,és ott mindegyikhez leírja,hogy mi kell.
  • ToCsEk
    Hi. Kéne egykis segítség. Mit kell építenem hogy ne csak Phalanx-ot tudjak kiképezni? Van valami honlap ahol leirja?
  • Shaman
    amit szerintem le lehet bontani:
    -Követség (majd építessz egy másik faluban,elég belőle 1 is)
    - Rejtekhely (mikor már erősebb,vagy és úgyse számít,mert nagy a termelés)
    -Akadémia (ha mindent kifejlesztettél (bár így eléggé csökken a kultúr pont hozamod)
    - Fegyverkovács/páncélkovács (ha mindent kifejlesztettél,állítólag le lehet bontani,megmarad a bonusz)

Hát úgy hirtelen ennyi jutott eszembe.
  • Bobber
    nekem egyértelmüen a későbbi kemény hadászati időkre kell majd a 15 ös búzamező
    és azt a falut ha oda jutok akkor csak magtárral ill vagy 2 raktárral fogom szerintem ellátni bár a magtár szerintem anyira nem is kell majd mert a sereg elviszi ugyis a termelést:)
    szal majd kialakul
    de azt tudomhogy nem véletlen hogy harapnak az emberek a 15 buzás falukra:)
  • gabo91
    előnyösebb lenne egy 15buzás.
    Ám ha nyers kell akkor kezdőfalu legyen főváros csak egy a gond vele.
    NORMÁL SZERVEREN 17-es szinten 2400-at termel egy bánya oránként. ebben nincs semmiféle +%
    tehát 4*2400*1.25= 12.000 termelés mindenből... oázisok és arany nélkül...
    jaja szuper, DE ezt ki is kell épiteni ahoz meg sok yners kell, és hát nagy raktár. szoval mit bontunk hogy legyen raktár??? na ez itt a probléma. meg aztán ugye kereskedő is kevés hogy enyit elvigyél msáhova. lasu ehez a katonagyártás, de ez mind1...

gondoljátok el speed szerveren milenne... 14fölé nem merem vinni a báynákat, mert nem férnék el, pedig 3raktáram és 1 magtáram van. tárolás is gond lassan, de inkább az hogy tovább nem is tudnám épiteni mert kéne mégegy magtár...
    elég szar, hogy ilyen kevés épitési terület van csak a falukban...

egyébként a rezidenciát elbonthatod. én is lebontottam a 10-est és felhuztam a 15-ös palotát...
    10-es rezidenciában ha csinálsz telepest és lebontod akkor sem csinálhatsz a 10-es palotában már.
  • Bobber
    igen igy van csak mellényultam a billentyűnek:)
  • Bobber
    igen tudom hogy nagyon nehéz fejleszteni de pont amit irtál hogy sokan tartanak igényt ilyen falura ezért akarom gyorsan elhappolni a többiek elöl
    elvileg ha nem nagyon fejlesztgetem se lesz nagy tragédia mert csak klántársak meg szövetségesek vannak melletem ill 5 mezőre van tőlem a falu igy tényleg jó lenne elfoglalni hogy ne a világ másik végére keljen hordanom a segítő anyagot:)
  • Zsolesz0721
    Háááát, én későn jöttem rá h milyen fontos a búza, így most elég csóró vagyok belőle :[ de azért majd csak rendbejön a gazdaságom, :)
  • Shaman
    15 mezős,de nem ez a lényeg.

Ha rám hallgatsz,vagy nagyon gyorsan feltolod 20-asra,vagy az új búzamezősön tolod fel 10-esre a palota/rezidenciát,s alapítasz egy harmadik falut.
    Nekem is a második a 15 búzás volt,nagyon nehéz fejleszteni,főleg 1 faluból,s a harmadik falum már szinte megverte.
    Ezért szerintem érdemes lenne 3.,vagy 4. falunak választani 15 búzásat,csak az a baj,hogy erre sokan hajtanak,s lehet elhappolják az ember elől (én is ezért alapítottam oda a második falut)
  • kzoard
    én úgy tudom hogy max 15 búzás helyek vannak
  • Zs0lt1
    merre vannak ilyen 16 buzamezős helyek? :DD
  • Bobber
    mint szerintem már irtam én is lejjeb meg egy pár okos ember fővárosnak 16 buzafarmos területet érdemes megtenni mert ott tudod a környező nyersanyagkitermelő helyeket 20 as szintre növelni
    szóval ne bánd hogy a kezdőfalud nem lett a fővárosod
    nekem is most készül a 10 es szintü rezidencia aztán indulok lassan az első falumat elfoglalni ami 15 búzamezős:)
    már ki is néztem magamnak:))
  • Czdano
    Thx, csak most vettem észre ha már rezidencia van akkor palota nemlehet..mindegy, max más lesz a föváros..
  • Zs0lt1
    Igen, nálam is megy már, köszi a válaszokat.
  • gabo91
    igen nálam sem volt jó, meg is ilyedtem... gyakran behal a szerver nálam is, meg írtó lassú. De nem csodálom, 2500-3000 -en mindig vannak fent.

#1062: katapultoztasd le... :D
    10-es szintű főépület kell és akkor már tudsz bontani. De szintenként kell és az is időbe telik.
  • Czdano
    Rezidenciát hogy tudok lebontani?
  • Rise Against
    pár percre szar volt nálam is, most jó megint bár rohadt lassú :s
  • Zs0lt1
    Srácok nektek megy a speed szerver?
  • ruffirant
    oké köszi
  • Picar77
    valoszinüleg inaktiv volt....
    de nem tudom pontosan, majd utána kérdezek ha érdekell
  • ruffirant
    lifelover leos volt azon a környéken van aol én vagyok.most már nm legos.ennek keresem az okát.
  • Egerwin
    mert maga a játékos: NE_fÜRgyÉÉ_Le
  • gabo91
    szerintem még nem ért a tőrténet végére... lessz még ott pár falu :)
    kár hogy népeség szerint megy a falvak rendezése, igy romlik a sorrend... :S
  • Picar77
    igen van
  • ruffirant
    kéne egy kis informácio.van itt olyan aki bene van a lego klánban?
  • ToCsEk
    Csodálkozom hogy a " ne fürgyéé lee" nincs köztük.
  • Czdano
    Lol
  • Shaman
    pff :-pppppp