29
  • Sil78
    #29
    Kapcsold ki az AdBlock-ot, és valamivel nagyobb lesz az esély arra, hogy hamarabb behozza az oldalt. Hány ezer linket zsúfoltak be erre? Azért kicsit durva, hogy Core 2 Duo-n is 50% procihasználatot produkáljon...
  • Dj Faustus #28
    Csak itt nem ennyire egyszerű a helyzet - a felhasználó (legalábbis a tartalmat szolgáltató webmester, ha már nevezhetjük felhasználónak) könnyedén írhat hibás kódokat (átlag nem szkriptelhető alkalmazói szoftverek nem tudnak ekkora galibát okozni, mert a programok működése kevésbé szabályozható a bemeneti információkkal).

    Gondoljunk csak az alert-ablakokkal elhalmozó weboldalakra!
    A böngésző hibája? Nem feltétlenül - egymás után 50 alert ablakot megjelenítő oldal rekurzívan meghivva persze hogy hibásként működik.

    Vagy vegyük például a * { display: none; visibilty: hidden; } CSS-deklarációt. Eltünik az oldal? Naná! A böngésző hibája? Nem feltétlenül.
  • Sanyix
    #27
    Nem persze írok egy programot, és a buta júzer az egy számadat bekérésekor szöveget nyom be, erre kiakad a program fatal errorral, az meg nem a program hibája ugye? Ne röhögtess már.
  • Dj Faustus #26
    Akiknek nem tetszik a jelenlegi helyesírás-ellenőrző:


    A Mistralos oldal pedig tényleg nincs a helyzet magaslatán. Körülbelül 51 kByte adatot (az Index nyitóoldala 51,8 kByte, a tartalom rajta 11,4 kByte), 0,97 MByte-nyi HTML-kódra hasonlító dologba sikerült "belezsúfolniuk". PIII-as kategóriájú gépen az Opera is küszködik az oldallal.

    A Firefox 3-hoz: A Cairo motor tényleg jót fog tenni a böngészőnek (remélem a "memóriazabálásán" is tudnak enyhíteni egy kicsikét). Kár hogy a Tamarin, már csak a következő szériába kerül bele. ;(
  • Inquisitor
    #25
    Na így egy nap után: A "memory leak" nagyon durva, ugyanannyi idő és ablak után durván 1,5-2x annyi memóriát eszik meg, mint az 1.5-2.0 ...
    Eddig egy "fura" oldalt találtam vele, az Asus oldalának a menüi érdekesen jönnek be az FF3-al.
    Eddig egyszer fagyott meg, de érdekes módon a kilövése után újraindítás nélkül nyomott magától egy restorationt, és ment minden tovább.
  • jin
    #24
    Nekem 3.2 GHz 1GB ram mellett minden gond nélkül bejön az oldal FF2-vel.
  • eax
    #23
    Nekem P4, 2.66G, 1G RAM, Opera 9.10 build 521, meghal tole.
  • Inquisitor
    #22
    A betüméret állítás nekem "kissé" jobban tetszik benne, mint az 1.5-2.0 verziókban. Eddig az Opera jobban bejött ebből a szempontból.
  • Inquisitor
    #21
    Eddig (kop-kop) semmi hibát nem találtam (pedig biztos van benne jó sok még), de legalább a letöltésvezérlője nem olyan bugos mint az utolsó 2.x-es FireFoxnak.
    (Az állandóan eldobja a kanalat minden hibaüzenet nélkül, megál és se folytatni, se leállítani nem lehet.)
  • NEXUS6
    #20
    Nekem sincs semmi gondom az oldallal. Én úgy vettem észre igazából valahogy proci igényes. A PIII-as gépemen agyhalál volt, tök mindegy milyen böngészővel. Ua kapcsolat mellett ugyan annyi RAM-mal 3 GHz-es gép pillanat alatt betölti és görgeti.

    Én is az alphát használom megjelenése óta, ha az ember nem akar minden extra fícsőrt (sajnos ebbe egyelőre beleértve a lokalizációt is), akkor már így alpha állapotában is a legjobb böngésző, szerintem.
    Alig várom, hogy hazamehessek és kipróbálhassam, az alpha 2-t.;)))
  • Emmegki
    #19
    Igaza van. Operával meglepően megy az oldal.
  • DjDano
    #18
    Engem idegesít a helyesírás ellenőrző... amugy meg tényleg az iskolában kell megtanulni a helyesírást, de egy fórumbejegyzésnél különben sem izgat ha kihagyok egy két vesszőt vagy hasonló. Nagyobb szövegeket ugyis Office-ban ír az ember.
  • Wittgen
    #17
    Én 2.0-t használok....és elég jónak tartom...bár van néhány oldal, amit nem tud megjeleníteni.
    De!
    Erre találták fel okosék az ieTab plugint, amivel már ezeket az aoldalakat is be tudja hozni.

    A 3.0 meg csak akkor kerül a gépemre, ha végleges lesz.

    Ja. és a helyesírás ellenőrzés jó ötlet.
  • pbanfa
    #16
    Azt hiszem az FF3.0 kitárgyalásától eléggé elkanyarodtunk a Mistral oldal fikázásához.
    Én továbbra is arra lennék kívánics, hogy aki már feltelepítette, az találkozott e hibákkal, ha igen, akkor milyenekkel?
  • whitehawk
    #15
    Egy informatikai cégtől kiváló. :D A híres mistral :P
  • whitehawk
    #14
    Ha hosszan írsz, előbb utóbb hibázol. Lásd a cikkírók. Sok CMSben, vagy akár blogban hasonló szövegbeviteli mező van mint itt hozzászóláshoz. Jó ha van ellenőrzés. Nem azért mert esetleg nem tudom, hogy j vagy ly, hanem mert elgépelek valamit. Így meg az angol ellenőrző mindent aláhúz ami zavaró. Meg ugye ott a büszkeség, hogy egy magyar helyesírási projekt lever minden mást. :D
  • lazly
    #13
    :D :D :D Jol megmosolyogtattal... :) Nem akarlak leoltani, de meg van a velemenyem rollad... :D

    http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.mistral.hu%2Farlista_kozos.html&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&verbose=1
    Failed validation, 2972 errors
    Nem durva kicsit se... En se szoktam figyelni erre, de azert a 3000 hiba az kicsit tulzas, nem gondolod? :D
    Arrol mar nem is beszelve, hogy 13000 sor kore kell rakni egy paraszt arlistat .

    De aki mistraltol akar vasarolni szenvedjen is meg erte... :D Vegulis ugyis mazoistakrol beszelunk... :D
  • Bith
    #12
    Mondjuk véleményem szerint az iskolában kellett volna megtanulni helyesen írni.
    Ezt most nem rád értettem, a Te írásod elég helyes :).
  • whitehawk
    #11
    Arra lennék kiváncsi, hogy ebbe a verzióba már bekerül-e a hunspell. (Aki nem tudná: magyar helyesírás ellenőrző program, amely jobban kezeli a ragozást, összetett szavakat és egyebeket) A mostani megoldás nem támogatja a magyar nyelvet, mert régi és szar.. :D Többet nem is értették, hogy miért az került a 2.0ba amikor akkor már az OpenOffice is a hunspellt használta.
  • DjDano
    #10
    na megjött sanyix a mindenttudó fikagép
  • Sanyix
    #9
    De bizony annak a hibája, úgy lenne jó ha sehogy sem lehetne lefagyasztani. Persze idiótán van megcsinálva az oldal is.
  • Bith
    #8
    Valszeg valami überláma tákolta az oldalt.

    De megjegyem azért a firefoxnak sem illene kiakadni tőle.
  • Lobster
    #7
    Vagy ennyire szarul és oda nem figyelve csinálták meg az oldalt? ÉN pl több olyan oldallal is találkoztam ahol IE-vel volt suxx, mégsem szűröm le alapból hogy az IE szar (illetve a szar mivolta nem a sebességben keresendő :) ) Csak oldaloptimalizálás kérdése. Ha IE-re van gyúrva akkor azon lesz jobb...
  • Hierogli
    #6
    Hm, IE-vel tok gyors az emlitett oldal. Hat ennyire szar a firefox az iehez kepest?
  • DjDano
    #5
    Ritka elbaszott egy oldal ez a Mistral, fél óra mire bejön, utána meg agyon vissza fagyasztja a Firefoxot.... ez nem a tűzróka hibája!!!
  • Mo.Organ
    #4
    kicsit reklám szagú de mindegy. Szerintem az oldal tulajdonosának kellene okosabb oldalt csinálni mert ma már nem divat 64 percet várni egy oldal betöltésére.
  • Csukii
    #3
    Arra leszek már kíváncsi, hogy mikor fog zökkenő mentesen megnyílni egy ekkora holnap, mint ez itt.
  • DjDano
    #2
    A róka éhes és további szeleteket fog kiharapni a böngészőpiac tortájából
  • Inquisitor
    #1
    Nem piskóta.Gondoltam felteszem a 2.0 mellé, van a gépen 1.5 is ... Erre nem kérdezett semmit átvette a 2.0-ból még az aktív sütiket is, az utoljára nyitott oldalakkal együtt, könyvjelzőt, sőt még az ABP szűrőt is!
    No mindegy, egyenlőre megy.