25
  • feri6666
    én ezt a jegyzetelési dolgot a nokia 9300i-mel oldottam meg.eleinte kicsit furcsa volt de hamar megszoktam a gépelést(mostmár jobban megy mintha kézzel írnék)és e-book ot is nagyon jó rajta olvasni mert sokkal kissebb mint egy rendes könyv,mindíg velem van és úgy állítom a kontrasztot meg a fényerőt ahogy én akarom.nagyon tuti kis gép.bátran ajánlom mindenkinek
  • Angelwing
    Ja persze. Megveszem többhavi fizetésért vagy jó hosszú hitelre, aztán mire kifizetem már a sok hajtogatástól meg is reped a képernyő és dobhatom ki mert persze javítani nem fogják. Kell a francnak. :P
  • cr3ativ3
    Osztálytársammal filozofáltunk ezen, hogy meg lehetne oldlani azt hogy pl. egy laptopot lebutítani annyira, hogy ne legyen veszett drága, tanni bele egy nagy akkumulátort (igaz, akkor nehéz is lesz) ami elbírna vagy 5 - 5,5 órát (rendes tanítási idő). És ott van előtted egy szerkezet amin elvileg meg lehetne jeleníteni tankönyveket, pl írásvédett rom-ba tenni az op. rendszert, illerve egy cserélhető írásvédett SD kártyára rá lehetne tenni a könyveket, ezen felül lehetne akár egy 2-3 Gb-os SD kártyát tenni bele jegyzetelési dolgok miatt. Elvileg lenne ez csak kivitelezhető. Gyakorlailag a papír + ceruza sokkal olcsóbb és igénytelenebb megoldás :P
  • hen-tes
    Kényelmesebb lenne tankkönyveket ilyen formában is kiadni.
  • Gerygrey
    Unatkoztam a múltkor a melóhelyemen és a P910 kijelzőjén olvastam végig a tesco titok :) könyvet. Szerintem nem gáz, egy jobb felbontású kijelző mégjobb lehet, úgyhogy hajrá, örömmel várom ezt a gépet. (bár inkább egy PDA, de ki tudja)

#18 miért ovis? Vannak felnőttek akik úgy rajonganak a tech cuccokért mint az ovis a legóért, ez tény, de mindenkinek megvan a maga zizije, attól még nem gyerekes.
  • Theodora
    Felbontásról egy szó sem esik. Nem tudja valaki, hogy mekkora?

Egyébként kódoláshoz, tervezéshez (UML) jó jönne egy olcsó A0 méretű (legalább) 72dpi felbontású kijelző. :-)
  • Tetsuo
    Én min VGA-PDAt keresek ennyiért. :)
  • Mo.Organ
    Most jönnek majd az ovisok. KELL NEKEM ILYEN. Szerencsétlenek
  • beef
    Nekem pont a PDA háttérvilágítása fárasztja a szemem, de nagyon.
  • NEXUS6
    Nekem is ez jutott eszembe.;)))

Amúgy valójában, ez az igazi és valóban foradalmi megoldás a telók funkcióinak különböző display igényének megoldására, anélkül hogy a telónak marha nagynak kellene lennie.

Ha csak telefonál/mp3-azik az ember, akkor ne kelljen már egy féltéglát a kezében tartania. Netezésnél, viszont kell a nagy képernyő, a felbontás növelése ua méret mellett meg csak a sasszeműeknek megoldás.
  • GulaSoft
    Na most ha minden igaz, ez igazából az e-papír technológiát használja, és igazából nem hajtogatod nagyon. Olyan lehet mint azok a kihúzható mérőszalagok, ebből következően egy irányba kell csak bírni a hajtogatást, tehát fogja bírni. A 10 napot viszont nem értem, állítólag az epapír csak akkor fogyaszt ha lapváltás van.
    Ami meg a tft-n való olvasást jelenti, lassan egy éve nem vettem a kezembe könyvet (max szakmait vagy újságot) és ezalatt az idő alatt kiolvastam vagy 40 könyvet.
    A titok nyitja a PDA. Nagy kijelző, sötétben is olvasható a háttérvilágítás miatt ami azért annyira szolíd, hogy az ágyunkban alvó feleségemet és az ott alvó pici lányomat sem zavarja.
    Egy ilyen PDA ára (ipaq 8350) 40.000Ft (itthon, ebayen még ennyi sincs)
  • kanyecs
    Itt is
  • bigjoe
    Király! Remélem tényleg jobb lesz a szemnek mint a tft..
  • bunny
    Na, kezd végre értelmes ötlet is csatlakozni egy jó technológiához. Nekem megygyőződésem, hogy az eink-é a jövő, és ez a mobilba integrált kihúzható megoldás pl. egy frappáns, és jó ötlet.
  • Dömsödi
    Könyvet olvasni nem jó monitoron. Hiába szép a kép, A TFT-n mégis elfárad a szem.
    Kiváncsi vagyok erre a kijelzőre. Még jó is lehet
  • Griphons
    Ez zseniális! Kell ilyen nekem is :)
    És mi a legfelső opció? Kedvenc könyvem a Galaxis Utikalauz Stopposoknak e-book verziója
  • papabear
    Minek? Letöltöd a netről és fizetsz a mobilszolgáltatódon keresztül.
  • Tetsuo
    tökmind1 minek nevezzük ez csak egy prototípus ennek a funkciónak, így önmagában nem sokáig lesz, teló, PDA, adattároló.. all in 1 ami végül érintős PDAra fog hasonlítani.. 1000 ilyen van, még 1ik sem tökéletes, néhány év és télleg megvalósul.
  • GabenBFG
    Na tom mit fogok használni ZH-kon
  • Bith
    Persze, automata lesz :). Bedobod a lóvét, aztán leszívhatod az anyagot, hehe.
  • Kai60
    Hasonlít az Earth: Final Conflict sorozatban látható telekommunikációs kütyükhöz...
  • Teppik Amon
    persze ehhez az is kell hogy a napi/heti lapok is kiadjak ilyen formatumban ay ujsagot. Trafikosnal lesz usb csatlakozas is? :)
  • Atomy
    Jó ötlet, kiváncsi vagyok mennyi hajtogatást bír ki a kijelző.
  • Librarian
    Ki nem látta ezt előre?
  • Tojesz
    Ez már szinte nem is telefon