283
Trafipax
  • R0sc0
    18 :)
  • M@TriX
    autópályán? akkor szinte semmi... ha meg igen is, ilyen alacsony túllépés nem von maga után sokat. én ennyivel szoktam menni minimum autópályán, 10% az semmi... a fixre épített kamerák pontosan nem tudom, de jóval fentebb van belőve (és így is 1000-et kattingatnak ;))
  • balumaci
    hány éves a kapitány?
  • R0sc0
    most voltunk prágában, hazafele olyan 140-150el jöttem kicsi suzival remélem nem fényképeztek. Vasárnap délután, estefele volt. Szerintetek emnnyi az esélye hogy lefotoztak?
  • balumaci
    ok, köszi
  • M@TriX
    elméletileg ennyi...
  • balumaci
    sziasztok!

az lenne a kérdésem, hogy az m3-on hol van még telepített traffi, ezeken kívül:

Jobb oldalon a 20-as, 139-es,

bal oldalon a 104-es
    kilométerszelvénynél

előre is köszi
  • desigo
    Nemhogy kilométerenként raknának ki üres dobozokat.
    Aztán lehetne találgatni,hogy melyikben van...
  • öregember
    Decemberig a jelenlegi négy traffipax-doboz számát nyolcra növelik az M1-es autópályán, azonban ezekben továbbra is csak két kamerát helyeznek el véletlenszerűen. Várhatóan 25-30 kilométerenként találkozhatunk majd a dobozokkal, a rendőrség szerint még felgyorsulni is alig lesz idő.

Év végéig új traffipax-dobozokat helyeznek el az M1-es autópályán, a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a sofőrök figyelnek a kamerákra, és lassabban hajtanak, mondta el az Indexnek Kiss Csaba, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának titkára. Decemberig a már meglévő négy dobozon kívül további négyet szerelnek fel, a kamerák száma azonban továbbra is kettő marad, ezeket váltogatják majd a dobozok között.

Kiss Csaba elmondta, hogy nem feltétlenül a költségek miatt nem ruháznak be további néhány kamerába, egyszerűen fölösleges, a sofőrök így is lassítanak. Megjegyezte, hogy Európában ezt máshol is így csinálják, hiszen a 25-30 kilométerenként elhelyezett traffipax-dobozok miatt az autósoknak nincs elég idejük felgyorsulni, rövidesen úgyis újra fékezniük kell. Hozzátette, hogy az M1-es után a többi autópályára is kiterjesztik a módszert.
  • balumaci
    thx az infot!
  • desigo
    Összesen 14 darab új fix telepítésű
    sebességmérő készülékkel találkozhatunk
    a közeljövőben. Az automatákat az
    autópályák mellett helyezik majd el, öt
    darab jut az M1-esre, négy az M3-asra,
    és szintén öt darab az M7-esre. A
    közbeszerzési eljárás után telepítendő
    berendezésekre 98 millió forintot szán
    az autópálya fenntartója.

M1-es autópálya

Jobb oldalon az 54-es, 104-es, 156-os,

bal oldalon a 63-as, 104-es km környékén

M3-as
    Jobb oldalon a 20-as, 139-es,

bal oldalon a 104-es
    kilométerszelvénynél

M7
    Jobb oldalon a 28-as, 86-os,

a balon pedig a 6-os, 16-os és a 82-es
    szelvények környékére jut sebességmérő
    berendezés.

Jobb oldal - mindig Bp - ről kifelé
    menet

Bal oldal - mindig Bp - re befelé menet

Ezek a kamerák várhatóan nem úgy lesznek kihelyezve, mint eddig az M7 -
    en (nagy dobozba középen), hanem a pálya fölött lesznek rögzítve.
  • Dzsega #32
    látom itt páran tévedésben élnek:
    lézeres trafi van mo-on valóban DE a lézer önmagában csak a sebességet méri és simán ellát 1-2KM-re is ha nincs akadály (pl.: fa benyúló ága stb...) viszont a képet (videót) egy beépített kamera csinálja, ami fekete-fehér (többnyire) és nem lát messzire kb100-200m (de ez nem teljesen tuti!), szal ha lézeres akkor mikor észreveszed és elég messze vagy spuri egy másik utcába és nem tudnak beazonosítani.
    HA mégis jön egy feljelentés mennyél be a rendőrségre és mond azt, hogy nem emléxel ilyesmire és neked kell a fénykép (nagyduzzogva de odaadják, hogy megnézd), ha minden látszik és stimmel is akkor nincs mit tenni viszont ha valami nem stimmel (pl.: nem vehető ki biztosra a rendszámtábla) akkor el kell kezdeni vitatkozi meg lehet úszni (tapasztalat!).
    Az autópályákon a hídra szerelt kamere NEM trafi!!! Hanem matrica ellenőrző! A trafik a szallagkorláton vannak sokkal nehezebb észrevenni, viszont nem mindig működnek és egyszerre csak az egyik irányba tud mérni. Ezek csinálnak olyan jó képet hogy még nagy sebességnél is 200km/h felett is kivehető, hogy ki vezeti a kocsit.
    Az új törvények pedig már nem adnak arra lehetőséget, hogy azt mond "A családom egyik tagja vezette!" senkit sem érdekel az autó tulajdonosát vagy ha van akkor az üzembentartóját fogják felelősségre vonni, persze ha bevallja a "tettes" akkor neki kell felelni érte.
    Jogsielvétel pedig eléggé sűrűn van. Ha abszolút sebességtúllépés van (150%), ittas vezetés károkozással, halálos közuti baleset okozása és még néhány esetben elvehetik akár a helyszínen is!!!
    Ami pedig beméri a trafit egyrészt nem túl olcsó másrész meg pontatlan a nagyon jók amik feleslegesen nem szólnak ill mindig észreveszik a trafit 200eFt fölött vannak. Valamelyik autós újságban volt róluk szó talán a februári AutoBild-ben.
    Egyébként jobb a helyszínen maradni és ott puncsolni sokszor meg lehet úszni ki lehet dumálni... Persze rendőrje válogatja, ha a pénzt nem is de a pontot szinte minden esetben meg lehet dumálni.
    Egyébként a minimális helyszíni bírság 6000Ft de csekket kapsz mindenféleképpen! Ha kéri a pénzt akkor az zsebbe megy!!!
  • fifi
    erről valamit bővebben!!!
  • raise an issue
    nekem a mobilomban van benne alapbol :)
  • Slayerboy
    Csak ezzel az a baj,hogy nem azért van a trafipax, hogy lehúzzanak pénzzel, hanem azért, hogy kevesebb legyen a gyorshajtás és az ebből származó, néha halálos balesetek.
    Ezen azért érdemes elgondolkodni.Mert ha nem büntetnének, csak azt mondanák ejnye-ejnye, akkor leszarnád, és legközelebb is gyorsan mennél.Ha viszont kifizeted érte a nehezen összeszedett pénzed, amiből ezer más és jobb dolgot tudnál venni, kétszer is meggondolod, érdemes-e 15 perccel hamarabb odaérni valahova.
  • stp4trick
    ez így nem igaz, mert 16 fölött bírságolható a fiatalkorú, ha úgy nyilatkozik, hogy van keresete, vagy hajlandó helyszíni bírságot fizetni

de mivel téged nem állítottak meg, így csak a feljelentés maradhat, távolléti hb már nincs
  • Taranov
    Jogsibevonással azért nem kell ijesztegetni szegényt, az elég ritka :)
  • F1re
    csak erdekesseg kepen irom hogy lehet kapni vami cuccot ami kepes jelezni hogy ha kozelben erez Trafipaxot
  • Csacsi
    Kit érdekel, hogy 17 éves vagy. ez nem bűncselekmény, csak szabálysértés. Simán bevonhatják a jogosítványodat, és fizetheted a bűntetést. Ha apudnak jön, akkor neki nem lesz jogsija, de szerintem inkább a tiedet adja le, ha arrol van szó.

Szal tanulság? 17 éves fejjel, ne hajts gyorsan, mert sem rutinod nincs hozzá, sem pedig eszed.
  • Slayerboy
    Úgyse nézik h ki vezetett, csak rendszámalapján küldik a csekket faterodra.Őt meg letereled h biztos gyorsan ment és nem vette észre a trafit.Ennyi.Nem is te voltál :P
    Ha meg nézik a fejed akkor mondod h az eltitkolt ikertesód ellopta a kocsit :D
  • gordon 24
    Apukádé a kocsi, Neki megy a csekk. Viszont a te jogsidat vonja be ha túl gyors voltál.
  • desigo
    Meg eltiltanak jó sokáig a jogsitól...
  • smartdiablo
    de én még csak 17 éves vok és akkor mi a helyzet?

mivel még nem vagyok 18 ezért csak feljelenthetnek de mivel nem állitottak meg és a kocsi nem az enyém hanem a faterom ezért biztos csekket küldenek?
  • [Walaki]D`Lair
    Én csak felborogatni szoktam a Trafipaxot :DDDDDD
  • Szabi1991
    off : mekkora sebességgel kell menni hogy letépjem a rendőrről a ruhát , aki a trafipaxnál van ? :DD (T4XI)
  • Apus
    mezster veszélyesen élsz lágszoró, gyorshajtás
  • cement
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
  • gordon 24
    A rendöröknek alltalában két fajta autója van..
    Az egyik a rendes trafipax ami tulajdonnképpen egy fényképező. Ezt álltalában ugy szoktak alkalmazni hogy az ut szélére megáll és az elötte elhaladó autót vagy hátulról, vagy elörről fényképezi. Azonositás rendszám alapján.. Ezt nem szeretik mert utánna elég nehéz beazonosítani ki vezetett.

A másik a Lézeres sebesség mérő.. Na ez egy szemét dolog ez kb 1 km-re elátt. És méri az autó sebességét felismerhető minden a fejed a rendszám minden. De ezek álltalában megállitanak. Mert igy biztos a dolog helyszini birságot szabnak ki..

Van egy harmadik fajta de az álltalában az autópályarendörségé. Ezek kamerák rendesen filmet készit. autóba szerelve.. De ők is megállitanak.

Ezzel csak azt akorom mondani ha gyorsan mentél és lézer volt.. Akkor várd a csekket!!!
  • PíszLávJuniti
    a lágszórótól nem látyák az arcodat.
  • stp4trick
    nem igaz

Fama laser tökéletes képet, videót csinál több 100 méterről
  • akyyy
    de ha monjduk tesom tép 200al, akkor mondhatja hog yén vezettem?::D:D::ASDAS:D:
  • Guer
    max faterod...
  • zoolee
    Hááá..
    ez a cucc akkora nyomiság...
    nakönk olyan volt, hogy tavaj összel mentünk ki a hungaroringre drag versenyre muterral meg haverral.
    És az autópálya fülött vot az a fényképező ....
    azt mégseküldtek semmit pedíg majnem 150 zúztunk....és asszem ott 80 vagy 90 volt a limit...
  • smartdiablo
    ja még nem vagyok 18 éves

akkor ha bemértek akkor a számlát várhatom???

• whiskeyman
    Egyszer a bátyám rám akarta kenni, hogy én mentem 78-cal a Bajcsyn.
    Jött a felszólítás, de céges, így nem volt nagy gáz...
  • balumaci
    Magyarországon elvileg még csak az új -az autópályákon rendszeresített- trafik kamerája képes olyan jó minőségű képet csinálni, hogy az autót vezető személy -jelen esetben smartdiablo- egyértelműen azonosítható legyen.
    Rendszám alapján faterod sara, de ő pedig megmondja, hogy kölcsönadta egy családtagjának, ami igaz is...és mint tudjuk, családtagra ilyen esetben nem köteles az ember terhelő vallomást tenni
  • Slayerboy
    Ha nem mész el előtte nem tud bemérni!
  • desigo
    Rám egyszer este villant a trafi a Lehel piacnál.Persze gyorsan mentem.
    Megfordulok,visszamegyek.
    Bekopogok a rendőrökhöz mondom az előbb mintha villant volna valami.
    Aztmondják nagy durcásan,hogy biztos ők lehettek.
    Mondom melyik irányba mérnek?Mondják,hogy kifelé.
    Igen!Mondom akkor viszlát és ezerrel elhúztam:)))))))))9
  • Gunner
    ha túl sokat foglalkozol vele akkor bevonzod, szard le, majd ha jön papir akkor jön ha nem akkor nem
  • akyyy
    nem hiszm hogy fényképeznek... bár kitudja

de sztem elég lett volna ajogosítvány topik is, bár kitudja, autómotor kategoriában nem szoktak zárni