Lassulóban az AMD előretörése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A Kenstfield ugy negymagos processzor, hogy nem egy lapkan van a 4 mag, hanem 2 kulonallon.
Gyakorlatilag nem mas mint 2db ketmagos Conroe egy tokozasban.
Ezzel szemben az AMD megoldasa mas, ott mind a negy CPU egy lapkara kerul.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Faszikám?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ne lankadj AMD!
Versenyezzetek csak tovább, mert nekünk az nagyon jó.
Rossz lenne csak Intel monopolium.
Ez a D805-ös proci nagyon jó a haverom gépébem.
Emberi áron volt és kicsit irígykedek rá.
Prescott om van ez jó melegszik a D805-el szemben.
Az AMD megoldása: 4 mag egy lapkán, közös L3 cache-sel, közös memóriavezérlõvel, közös HT vonalakkal. Utóbbiakat egy bizonyos crossbar switch teszi lehetõvé, ami korábban csak komolyabb többprocis szerverekben volt (külön chipen).
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
A jatekosoknal viszont a Core 2 teljesit szepen.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Nehany szazalek difiert nem erdemes nagyon sok penzt befektetni, foleg azoknak akiknek a lapja fogadni tudja az X2es procikat.
Teszt
"Tavaly fontos eseménynek számított, hogy a Dell végre beadta derekát és az AMD processzorait is hajlandó volt beépíteni saját konfigurációiba, míg az Intel a Sun partnerségével bõvítette kapcsolatait."
szvsz egyértelmûen következik, amit írsz: DELL fõként PC és laptop (persze servereik is vannak), a SUN pedig fõként profi servereirõl híres.
Én itt konkrétan a teljesítménybeli különbségre gondoltam. Magyarul, melyik az erõsebb? Sztem most az Intel, mert duplamagosból még csak ilyen gyártmányúval találkoztam, az AMD-féle X2 sorozathoz még nem volt szerencsém, habár jelenleg, ha megtehetném, már csak a márkahûség miatt is X2-t vennék.
Itt is lehet hasonlítgatni: Tom's Hardware - CPU Charts
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nézzétek el nekem 😊
Intel Bloomsfield 6MB 45nm Monolithic Quad-Core (Core 2 Quadro)* "Q1 2008"
Az sem mellékes, hogy beletehetõ lesz majd az új 4-magos Agena FX, és azzal tarolni fog.
Te valamit nagyon elnéztél 😊
Világ legidiótább lépése lenne az AMD -tõl ha nem egy az Intelénél erõsebb 4 magost tervezne 😊
És szerintük ez így is lesz:
http://www.sg.hu/cikkek/49967/az_amd_szerint_sajat_negymagosa_gyorsabb_lesz
Most is AMD processzorom van és megvagyok elégedve vele. Arra jó amire kell.
Amúgy én is kiv. leszek az AMD-ATi egyesülés eredményeire 😊
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
Mikor? AMD-nél én csak 4 magos chiprõl hallottam, és az is igazi 4magos chip, nem úgy mint az intel összeforrasztott 2 coreduo-ja.
Én inkább az AMD-ATi egyesülésébõl való közös fejlesztésére leszek majd kiváncsi. Gondoljatok bele: egy processzor, ami közvetlenül és teljesen kihasználva grafikus "részét", milyen teszteket eredményezne... Na az tényleg ütne!
AMD Athlon X2 AM2