14
  • winnie
    "A dokufilmeknél jobb az arány, ott a népszerűbb darabok között is akad jó.. pl David Attenborrough természetfilmjei (nem mind1ik azért :).."

én a doksik közül már nem a term. filmeket emelném ki, hanem az igazán érdekes, rétehtémákkal foglalkozókst. itthon még a térsadalmi perifréia a kedvelt téma a doksiknál, de a wordplay, megy egy keresztrejtvénykészítőről kifejezetten szórakoztató vagy a murderball, ami egy kereskesszékes sportcsapatról szólt eléggé gyomorbasbavágó volt.
  • Tetsuo
    Igazából nekem a Discovery, NG, Spektrum stílusa sem tetszik, hiszen max félórás műsorok, csupán 'tudás morzsákat' adnak sok hablattyal meg mégtöbb reklámmal..
  • Tetsuo
    2006ban nem voltam moziban. Asszem 2005ben sem.
    Általában nagyobb örömmel és reménnyel ülök le egy 1-2órás dokufilm elé, mint egy népszerű egyébfilm elé..
    A populáris (akció, vígjáték, dráma) filmeket mostanában nagyonnagyon felszínesnek tartom. A jó filmeket 'nagyítóval' kell keresni.
    A dokufilmeknél jobb az arány, ott a népszerűbb darabok között is akad jó.. pl David Attenborrough természetfilmjei (nem mind1ik azért :)..
  • SAS107
    Itt van pl ez a James Cameron. Nem tudom kinek mit mond a neve, de azért segítek: Terminator 1-2, Aliens 2, Mélység titka, Titanic. Ő úgy 1 éve készitett egy dokumentum filmet Aliens of the deep vagyis a Mélység szülöttei címen. Ha még nem láttáok mindenkinek ajánlom! Kötelezeő darab. Én szeretem úgy álltalában véve is a dokumentum filmeket, de ez olyan nagyszerüen meg van csinálva, olyan élvezetes és magával ragadó, hogy minden dokumentum filmes példaképévé válhatna. Na jó mondjuk az az érv szólhat Cameron oldalán hogy ő nem is sajnálta a filmjére a millio $ okat :)
  • Darth Sith
    mi az hogy elavult? ha tv-t nézek, csak dokfilmeket nézek, mert abban van már csak jóformán tartalom. Discovery science+NGC+Spektrum és kész. :)
  • csorfab
    Az lehet, de ettől függetlenül még mindig sokkal nézhetőbbek mint a mai legtöbb műsor..
  • worldwideweb
    Ez azért van szerintem mert a dokumentum film készítője azt akarja hogy akár olyan ül le a film elé aki tájékozott az adott témában akár nem mindkettő élvezze a filmet.
  • winnie
    tetsuo: sok doksi kap támogatást. csak éppen ez olyan, mintha feneketlen kútba dobnák a pénzemet. gondolom te is t9bb doksit néztél meg moziban tavaly.
  • AranyKéz
    Hát nem tudom, eddig akármikor leültem nézni a Discoveryt, vagy akár a National Geographicot, úgy éreztem hogy mindenkit hülyének néznek a műsor készítői.

• Tetsuo
    Talán nem az űbergagyi Csinibabát, meg a határszar Hyppolitot kéne támogatni az államnak, hanem a dokfilmeket!!
    A tv-t lehet ám oktatási célra is használni, nemcsak agymosásra!
    De ez már el van cseszve, no hope.
  • PoisonBorz #4
    Csak nehogy Európában is utánamenjen a műfaj az ilyen "igényeknek" mint amerikában -> lásd '56-os Szabadság vihara dokfilm, minden szereplő 40mp-et beszél, 4en ismétlik el ugyanazt, hirtelen vágóképek, felesleges effektek garmadája, stb.

A megoldás egy havidíjas YouTube szerű képződmény lenne. Ha elég olcsó lenne, és elég jók lennének az anyagok, a feliratkozott userek elég sokat hivatkoznának a rajta megtalálható anyagokra pl. a blogjaikban, vagy olyan oldalakon, mint a digg.com, akkor egy idő után mindenki kényszerítve érezné magát, hogy előfizessen, nagy felh. tábor esetén pedig az egész jobban megérné, mint a mostani tévés sugárzás.
  • winnie
    a bk szappanopera, a sorozat más tészta. van jó talkshow és jó sorozat és van rossz történelmi témájú dokfilm - általánosítani értelmetlen.

az más kérdés, hogy a doksikat a kutya sem nézi mostanában (kivéve, ha szórakoztatók, ld amerika) - a showkat meg igen. és ki akar olyasmire pénzt áldozni, amit nem néz senki? (össze lehet számolni ki hány magyar doksit látott az utóbbi 3 évben moziban és tévében)
  • pentium419
    pedig mennyivel jobb egy jó kis történelmi témájú dokfilm mint az idióta showk(pl mónika) meg sorozatok(pl barátok közt)
  • Hawaii
    Dicserendo kezdemenyezes.