60
  • turul16
    Nem neked volt hibás meglátásod.
    A Linked is igen érdekes.
  • remark #59
    Igaz.
    Visszavonnam amit irtam, de nem lehet. Legkozelebb max. privatban megy ugyanez.
  • turul16
    Hát igen, a személyeskedés minősít. Ugye?
    Minek nevezzem a (hibás) meglátásodat.
  • BStage
    "Ha lehulyezed a masikat, az szerinted kit minosit? "

kérdezd meg a hup-on én nem hülyéztem le senkit, csak egy tényt közöltem.
  • remark #56
    "a gáz az, hogy már a hup-on a saját bajtársaid is hülyének néznek"

Ha lehulyezed a masikat, az szerinted kit minosit?
  • remark #55
    "Én használni akarom a gépemet (oprendszeremet) mint itt sokan mások és nem fél évet elbaszni az elsajátítására..."

Szived joga inkabb a windows elsajatitasara szanni ezt a fel evet...
  • remark #54
    Lehet erdekelni fog, vagy mar ismered:
    [URL=http://www.1729.com/blog/LookingForAWinWin.html]Looking for a Win/Win Solution to the War Between "Premium Content" and Digital Freedom[/URL]

Ami nekem nagyon "tetszett" az az iras kommentjei kozott az egyik lelkes amerikai aki lekommunistazta a cikk szerzojet.
    Nem feltelten ertek egyet a cikk tartalmaval, bar erdekes, inkabb azt tartottam erdekesnek, hogy a felhozott otletek ilyen kemeny (es erthetetlen) reakciot valtottak ki.
    Nem tudom talalkoztal-e hasonloval itt az sg-n? (ide se merem tenni a smiley-t, tudjatok melyiket...)
  • turul16
    Elmagyaráznád a társaságnak, mit jelent az OEM mielőtt rohannak a boltba ?
  • BStage
    "Teljesen egyet értek én megnem veszem 70-100ezer forintért."

annyiért ne is... Lévén ugyannyiba kerül mint az xp és azt vitték mint a cukrot a vista-val se lesz másképp. OEM-ben kb 20e ft-ba kerül, akinek meg dobozos ultimate-re van szüksége az meg perkáljon csak. Az emberek 90%-a home premium-ot fog venni ill. business-t, ezek pedig az xp home/prof-al vannak egyárban.
  • turul16
    Az említett bajtársaim, a te bajtársaid, relitens elemek mindenüt vannak, huppon megtűrik őket, és nevetnek rajtuk.
    hozzá állás
  • Lacika0002
    Teljesen egyet értek én megnem veszem 70-100ezer forintért.
    Max 5 ezret adnák érte ki hogy eredetiben legyen meg.
  • BStage
    remélem fizetnek neked ezért a sok kampányolásért, pörögsz mint a cserebogár

a gáz az, hogy már a hup-on a saját bajtársaid is hülyének néznek, minden topicban csak nyomod a fud-ot, függetlenül attól, hogy vista-ról vagy ms szól-e, te benyomod a kampányszövegedet. Ennyire teli a nadrág a vista-tól?
  • huuu
    Huuu!
    Mielőtt megvennétek!
    Gondolkodjatok el! A kis felesleges pénzetekből olyasmit vegyetek ami hazai.
    Esetleg vegyetek az árából egy biciklit.
    Magatoknak vagy a gyereknek.
    Ezt a fost meg warezoljátok le.
    Bill Genya sem fog pickszalámit venni.
    Rolls-Royce-al jár te meg a néhány 10 ezres fizetésedből erre költesz?
    Kapj már az agyadhoz.
  • turul16
    Meséhez hozzá tartozik, hogy FLOSS mögött az Internetezők, 1-10% áll (attól függ melyik statisztikát olvasod), és ez tömegbázis elegendő volt ahhoz, hogy picipuhával konkurálhasson. (A picipuha ellenmarketinget fizessen ellene ..stb. FUD kampány)

A front
  • turul16
    "Előbb utóbb, úgyis dolgoznom kell vele, addig meg megismerem."
    Ez a marketing ereje, nem kell így lennie, ez mondat árt a legtöbbet a Linux terjedésének.

Mindenkivel elhitették, hogy Vista el fog terjedni, ezért aki nem vistát használ az luser. Erröl szól a marketing.(Hazugság kampány)
    Továbbá más cégek is meglovagolják, az MS erős marketing kampányát azzal, hogy valami cool -nak beálított dologra fejlesztenek, ezzel magukat is cool -nak beálítva. Mivel MS így szerzett csatlósai, valóban vistára fejlesztenek,így tényleg vista kellhet előbb utóbb (3év).
    Az MS drága kampánya, elsősroban arrol szólt, hogy a fejlesztő cégek vezetőit meggyőzze, utánna ő hátra dölhet, mert már külső cégek fogják mondani, hogy Vista kell az arcodba. (Ez ellen lépni fogok)

Csak ilyen "pitiáner" programozók, mint Pl. John Carmack tud platformfüggetlen játékot írni? Nem! pl. az Unreal sorozat íriónak is sikerült.

(A környezet szennyezés is úgy áll össze "hát, hogy "én" havonta csak egy picit szemetelek", az nem árt.
    Hasonlóan CO_2 -vel is, ami olyan apróságokat eredményez, mint globális felmelegedés... sorolhatnám)

(Ebben az évben 90% ez esély rá, hogy Linuxos mobil eszközök, elsöprik WinMobilt , itt komoly fegyvereink vannak )
  • Gemnon
    Ha jól emlékszem kartondobozba jött :)
    Mellesleg a céges szerverink 80%-án linux fut a és általában előnyben részesítem a nyilt forráskódú cuccokat. Pl. ott az általad linkelt Windows install nehézkes lenne, jó ha van kéznél telepítő CD.
    És attól még, hogy rendeltem egy Vistát mert meg szeretném ismerni/használni otthon (ahelyett, hogy lewarezelem a netről) nem leszek rosszabb ember és nem fogom az összes szerverünket linuxról windowsra 2003-ra migrálni.
    Előbb utóbb, úgyis dolgoznom kell vele, addig meg megismerem.
    Közel távol nem oly fekete-fehér a helyzet mint ahogy lefested.
    A linux kell itthon is, mert az OpenWRT-t a routerre azzal forgatom, a beállításokat azon tesztelem mielőtt élesbe megjátszanám az adatparkban lévő szerverünkön és még lehetne sorolni.
    A Windows kell mert Windows Mobile-t linux alatt igen körülményes programozni, az EQ2 előfizetésem is felejtőssé válna (a Cedega nem támogatja) és szintén lehetne még sorolni.
  • turul16
    Minek szenyeznéd a környezetet csomagoló anyaggal ?
    ubuntu install, windows-ra
  • turul16
    Eddig (Régebben) kulturáltabban szóltam hozzá, szerintem.

Amit látok az MS tervei között ,az az hogy kiszorítja az ingyenes programokat. (Win ről is a rengeteget)
    Nem azzal, hogy szebb oprendszert készít.
    youtube
    Nem is azzal hogy gyorsabban fut a UnrealTournament2004. Vista vs. XP

És olyan 200 000 000 000 marketinget csap körülötte, hogy mindenki elhiszi, hogy az kell neki, behazudja, hogy azt a játék élményt nem tudhatja nyújtani egy XP OpenGL -el, mint a Vista DirectX -el, meg, hogy XP-re nem lehet DX10 "színvonalú" DX10 csinálni.

Ami igazán zavar, hogy az üzleti stratégiájában benne van, hogy az összes audió/videó anyaghoz Vista kelljen, és ha Vista elterjed 80%-ban akkor a kiadók nem foglalkoznak a maradék 20% -al.
    A Vista másolás védelme bomba biztos lesz, pár SP múlva.

Ha azon szerencsés 99.99% között vagy, akinek a gépén megy a Knoppix vess rá egy pillantást, mielőtt azt hiszed nehéz kezelni.

Most úgy gondolom kb. 2015 -re valósulhat teljesen a rémálmom, az MS jóvoltából, addigra nem fogsz emlékezni erre a beszélgetésre.

Aki Vistát támogatja, a szabadságom ellen van.

egy
    kettő
  • Penge4
    Attól, hogy Linuxot használsz nem kéne itt verni a nyálad. Főleg, hogy nincs is mire, mert ugyanannyi az előnye, mint a hátránya, bár kinek mi a fontos. Én használni akarom a gépemet (oprendszeremet) mint itt sokan mások és nem fél évet elbaszni az elsajátítására, hogy aztán futtathassam rajta azt a sok progit, aminek van alternatívája Linuxon.
    Olvassátok elezt és talán ragad valami értelem mindkét tábor használóira.

Ugyanígy be lehetne szólni, hogy a Linuxosok meg a Windowshoz nem értenek, mert nekem soha nem volt komolyabb vírusom Windows alatt, egyszer nem törték fel a gépem és elenyésző az amikor lefagyott. Amikor kékhalál volt, akkor rend szerint én basztam el valamit, a "Program hibát követett el..." pedig az adott szoftver hibája. Mielőtt valaki azzal jönne, hogy Linuxon/OSX-en ugyanaz a progi hibátlan, akkor viszont a programozók szégyene, hogy nem tudják tökéletesíteni az összes platformra. Ha egy oprendszeren 40 progi hibátlanul müxik és van 5 ami időnként nem, akkor biztos az is az oprendszer hibája.
    Nem vagyok Microsoft fan, de már ezt is divat szidni, mint a kommunizmust.
    Azért mert sokan nem tudják használni, nem használják rendeltetésszerűen, leginkább azok verik itt a nyálukat, hogy így szar meg úgy szar meg a Linux jobb. A hardcore Linux felhasználók, akiknek jóval magasabb szakértelmük van, mint a Linux hype-os júzereknek, azok érdekes módon tudnak kulturáltan, célozgatás nélkül hozzászólni.
  • Gemnon
    Az Ubuntu-t leküldik ingyen postán, megspórolod vele a mind a DVD-t mind az áramot :D. Az a másik rendszerem.
  • turul16
    Ez nagy upgredelési láz, én is upgrédelem már a hordozható oprendeszeremet, Knoppix Live DVD download

~4 Gb DVD , eltart egy darbig még ide ér. És mennyi lesz miatta az áram számla.
    Titász a hibás. Hát meg az üres DVD -sem ócsó thx. Artis.

Lehet, hogy majd veszek bóti linuxot , hogy ne érezzem magam kirekesztve, mert nem kell fizetnem az oprendszereimért egy gazdag mulinak :)
  • Gemnon
    Nem tudom, de Amerikába se olcsó a Vista, most rendeltem egy Vista Ultimate Upgrade-et 257 dollár~=51400 HUF és ha ideér még rájön az ÁFA+VÁM.
    Nem hiszem, hogy itthon sokkal drágább lesz (sőt lehet olcsóbb).
  • fourgee
    "Ha meg csak itt (és a ráultalt országokban) csökkentenék, akkor meg jönnének a környező országokból, mint mi megyünk a románokhoz, szlovákokhoz, ukránokhoz benzinért mert a pénzesebb emberek többsége szarrágó.
    Továbbá terjedne a feketepiac, hogy valaki felvásárol pár ezer eredeti Vistát és külföldön meg eladja papírokkal, licensszel együtt. Szóval eleve hülyeség."

Ó banyek... Akkor miért van az, hogy Németországban van akciósan, Egyesült Államokban van akciósan MS oprendszer? Erről a kettőről konkrétan tudtam, még ki tudja hány országban lehet az itteninél alacsonyabb áron hozzájutni. Ha ebből indulunk ki, nem hülyeség az amit írtam, itt is lehetne alacsonyabb áron. Így az a hülyeség, hogy egyből leszólsz. Vagy te is a lefikázók táborából jöttél, mint még jó páran? :)
  • turul16
    "De nem fog meghalni." -a vallásos téziseidet hagyjuk.
  • BiroAndras
    "Ha megveszem az OEM vistát, feltelepitem, majd pár hét mulva ujra akarom telepiteni, mert meghalt, akkor tudom majd ujra aktiválni?"

Simán. De nem fog meghalni.
  • Acheron
    A 4-dik képen..."The Wow Starts now!"...már ott is WOWoznak!? :Pfff
  • turul16
    Tovább gondoltam a tegnapi, vistás cikknél tett #36 kijelentésem.
  • pauly
    Aha,biztos én nyomom meg akkor rosszul a gombokat,amikor nem csinálja azt amit kéne ...pfff
  • Sanyix
    Látom nem vagy valami tapasztalt vindóz használat terén.
  • 0ckH4M
    Persze, meg tudom mondani melyik egyetemen tanulok. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Villamosmérnöki és Informatikai Karon Villamosmérnök (Bsc) képzésben. A karnak van a Microsofttal msdnaa license, és ennek keretében több programhoz is hozzájutok, nem csak a Campusban lévőkhöz.

Amúgy Penge4 igazad van, ha olcsó lenne a Windows, akkor mindenki venne. Ugyanez igaz a BKV bérlet/jegyre. Mindkét cég ha nagyobb bevételt szeretne, csökkentené az áríit, és több vásárlója lenne.
  • Jogurtosz
    Jaja, BMEsek már egy ideje letölthetik a Vista Business editiont.
  • Penge4
    "Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy mikor lesz egységesen alacsony áron a Windows kapható... Ha emberi árakat találna ki a Microsoft, és figyelembe venné a magyarországi fizetéseket, akkor jóval több eladott példányuk lenne."

Alacsony, attól függ mihez viszonyítva. Egy amcsinak a fizetéséhez képest olyan, mintha te vennél egy 3000Ft-os műsoros CD-t. Akkor eleve nem fog szórakozni vele, hogy letöltse, meg crackek, meg minden, amikor megeszi és megkap hozzá minden supportot.
    Tehát ha globálisan csökkentenék, akkor már azzal frizbiznének az amerikai gyerekek.
    Ha meg csak itt (és a ráultalt országokban) csökkentenék, akkor meg jönnének a környező országokból, mint mi megyünk a románokhoz, szlovákokhoz, ukránokhoz benzinért mert a pénzesebb emberek többsége szarrágó.
    Továbbá terjedne a feketepiac, hogy valaki felvásárol pár ezer eredeti Vistát és külföldön meg eladja papírokkal, licensszel együtt. Szóval eleve hülyeség.
  • PapauZ
    Az infósoknak van MSDNAA hozzáférésük, így ők a Campusosoknál előbb kaphatják meg az új szotvereket.
  • mogyi925
    ELTE IK-n már osztogatják az angol nyelvűt. (Ennek ellenére nekem angol XP-m van, ugyanonnan, mert az RC2 nem győzött meg róla, hogy szükségem lenne az új szolgáltatásokra. Meg egyébként is többnyire Linuxot használok. :-P)
  • strogg
    Mindennapi m$ hírünket add meg nekünk ma ó Uram! Nem, nem felejtjük kinek kell tejelnünk, és bocsásd meg bűnünket, hogy szóbaálltunk a "világ rákfenéjével" (linux). De te csak mond parancsolataidat, s, mi meghajlunk egyházad (m$) előtt!
    :DDDDDD
  • codylcran
    Ez engem is érdekel , mert Campusban csak akkor lesz ha kijön a magyar.
  • Cat #24
    most mutatták be, világpremier, szóval az lett volna a furcsa ha nem említik meg.
  • Pintyőke
    0ckH4M! Megtudhatnam, hogy melyik egyetemen tanulsz? :) Csak mert a Campus meg nem adta ki a Vista-t ill. a mennyisegi licenset, tehat nem lehet legalis a cuccod. :P A masik, hogy ezek a dolgok is csak akkor legalisak ha rendelkezel mar egy regebbi ms oprendszerrel ami szintugy legalis. ;)
  • 0ckH4M
    Nekem a Vista van fent most is a gépemen (igen, LEGÁLIS, egyetemista vagyok ezért LEGÁLISAN megkaptam) Szerintem jó. Igaz lassítja a gépemet (amd 3200+ 2 giga ram) de viszont stabilabb és nincsenek boot kondjaim mint az xp-vel (valamiért azxp nem szerette ezt a konfigot :S), és biztonságosnak tűnik. Én meg vagyok vele elégedve, bár lehetne kisebb a gépigény.
  • tar86
    További sok sikertelenséget kivánok , Bill Gecinek a Vistájával együtt, ami egyébként egy nagy rakás merda.