Gates: az internet forradalmasítja a tévét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
te írtad el, nem én (:
:-O http://www.ashes.hu O-:
Az ADSL technológia nem olyan amivel minden elõfizetõnél 8Mbps-et lehet biztosítani és ezt a képességét nem is lehet orvosolni. A tényleges sebesség a vonali jellemzõk függvénye, amit elsõsorban a távolság befolyásol. Az aki a DSLAM-tól vonaltávolságra 2-3km-nél közelebb van és jó a vonala, annak van esélye az up to 8Mbps-re. Aki távolabb annak sosem lesz. Ez a technológia korlátossága amin nem lehet változtatni.
ADSL sebesség vs távolság
Sajnos túl nagy fába vágta a T-com a fejszéjét amikor nyilvánosan bejelentette a sávszélemelést holott nem volt meg hozzá a megfelelõ háttér.
És ez egy növekvõ tendencia viszont egyelõre csak a fiatalabb réteg (18-25) használja ki az internet adta lehetõségeket a legnagyobb mértékben.
/*WTF?!*/
Persze azert is irtam, hogy 480p videok eseteben mar ma is alkalmas a halo VoD-re, mivel ez csak 2-3 megabites adatfolyam. Nagy mereszseg lenne ma azt mondani, hogy 5 ev mulva nem lesz legalabb 10 megabites egy atlag broadband kapcsolat.
Mindezek mellett, pont ugy, ahogy ma is koveti az infrastruktura a vegpont sebesseget, 5 ev mulva is ugyanezt teszi majd.
En most otthon a 3 Mb/s-os kapcsolatomon "egyenesben" nezhetem a 480p Quicktime videot. Komolyan nehez elhinni, hogy 5 ev mulva ugyanezt teljes HD felbontasban is megtehetem majd?
Egyszeruen nem latom, hogy mi ennyire hihetetlen.
Másik ilyen nagy tartalomszolgáltató a Limelight 1 hete adta ki ezt a sajtóhírt:
Limelight Networks Unveils Terabit Per Second Content Delivery Network
Amugy egy 3-4 megabites kapcsolaton mar ma is kiprobalhato ez az Apple Quicktime Movie Trailers oldalan (480p).
Az internetes infrastruktura adott, akar a mai halozati eszkozokon is tokeletesen mukodne a dolog. A halozat a VoD szolgatatasokat is el tudna mar latni. Pont erre vannak a Content Delivery szolgaltatok, pl Akamai, aki az Apple-t es sok mas tartalomszolgaltatot szolgal ki.
Vegul is bejegyeztek a szabadalmat, barki elolvashatja. Az alapotlet az, hogyha nem tudnak egy emberi ellenort allitani melled amikor a gepedet hasznalod, akkor letrehoznak erre egy automata programot. De ki szeret ugy dolgozni egy gep elott, hogy valaki folyamatosan figyeli a valla folott? Az uj drm, wga es ocp technika pont errol szol. Viszont sokkal konyebb lesz cenzurazni, mivel mar a mondat leirasakor elkaphato az aki rosszat akar mondani. Ha akkor nem sikerult, meg mindig torolni lehet visszamenoleg minden adatot, minden geprol ahol megtalalhato... akinek ez nem tetszik az pedig nem fog tudni semmilyen technikai ezkozt hasznalni. (aki azt mondja, hogy akkor ezt teszi, annak megjegyzem, hogy egy ido utan kellemetlen lesz penz, orvosi ellatas es szemelyi papirok nelkul elni)
A szolgáltató váltó sima árak a mérvadók, mert egy új ügyfél az elsõ nagyker kedvezményes év után is ezt fogja fizetni, aki meg szolgáltatót váltva jön az már alapból ezt fizeti. Ott meg:
Alfa 5292
Bravo 7440
Charlie 8970
Otthoni PrePaid Alfa (1Mbit/s) 3 575 Ft(4290Ft)
Otthoni PrePaid Bravo (4Mbit/s) 5 225 Ft(6270Ft)
Otthoni PrePaid Charlie (8Mbit/s) 6 650 Ft(7980Ft)
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://www.tvnet.hu/index2.php?id=cegismerteto&alid=egyhir&fajta=0&hirid=87
Hee ?!! Nem az a jó inkább?Legalább van valamicske verseny is közöttük...
AnonyX szerintem 2-3 éven belül nálatok is drasztikusan lemennek az árak Szerbiába. De igazad is van Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli! 😊
Bár én napi szinten töltök le 1-2Gb-ot és fel 500 megát (torrent) szóval nekem lételemem a sebesség 😄
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Dec.27-én is volt egy ksi gebasz, próba szerencse alapon telefonáltam és ebybõl felvették a telefont és 5 perc alatt helyrerántották a netet.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Elõnyök és hátrányok ilyen ez a mai kapitalista élet.
640 kbyte elég lesz mindenkinek/mindenre😊
2007-re eltûnik a SPAM! (két éve mondta, hogy két év múlva)
na ennyit errõl a jóslatáról is. Kisebb sávszélen is lehet adott minõségû adást közvetíteni, HA az a sávszél stabil. Ha nem TCP/IP lenne, ami indõnként összekeveri a csomagokat és az késik, amire már szükség lenne, ha nem idõnként gondolkodóba esõ szerverek közvetítenék az adásokat, igen, akkor talán jó lenne az IPtv.
Egyébként a TV = Más Valaki(k) Élete. Inkább egy sör/bor/pálesz a haverokkal, SAJÁT élet😊
Látva itt amiket írtok, mit ne mondjak, én örülnék annak ha lenne egy stabil 256kbit/s os netem. Ti meg itt 4Mbit/s okat akartok meg ilyenek. Ahol én lakok, itt wireless es net van csak, és forintra átszámolva pl. 96kbit/s os netet kb 4750Ft/hó ért birok vásárolni vagy 9850Ft/hó ért 192kbit/s os netet. Szóval nem kell sírni, hogy pici gyereknek nincs 15-20Mbit je.... Örülj neki, hogy használhatsz akár stabil 1Mbit/s os netet. Mindig csak a több,több kell......
Dehát ez van, itt Vajdaságban sajnos jobb alternatíva nincs. Ilyen az élet. ADSL még csak terv, csak nagyobb városokban van, de ott is kb. 256kbit/s os kapcsolatokkal.stb... Ez van. Ezt kell szeretni, vagy legalább elviselni.Hátha lesz jobb. A wireless es net meg sajnos nem stabil, nagyok a zavarok, rengeteg felhasználó, az éter zsúfolt. Ez a technológia nem is erre lett kitalálva mint amire nálunk használják, de sajnos nincs nagyon más alternatíva. Kábelnet sincs sok helyen, csak pár településen... Na mindegy, ezt csak azért írtam, hogy azért az az 1Mbit/s is nagyon jó... Egy szolgáltató nálunk ha venni akar 1Mbit/s os bérelt vonalat akkor kb. 127000 Ft ot kell neki kifizetni havonta a monopolban lébõ Telekom-nak... Ezért is nincs nálunk fejlõdés. Csak pangás. :-(
2006 3. negyedévben így oszlottak meg a technológiák világszerte:
Európában az ADSL részaránya még magasabb, 82%-os.
A Bivalybasznád típusú kistelepüléseknél jellemzõen inkább az a gond ha nincs optikai gerinc egy faluig, akkor nincs mire rákötni a DSLAM-ot az ADSL-hez vagy kábeltv-t és netet csinálni. És olyankor ott még szélessáv sincs.
Nem õ mondta anno, hogy nem lát fantáziát az internetben (megjegyzem, õ egedül nem), és ki fog halni? Mondjuk mindig is tudtam, hogy BG-nek mázlija volt, nem esze... 😄
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Szegény Billgéc le van maradva, én már most nevetek a jelenlegi megoldásokon, és nálam már a net (pontosabban a számítógép) már évek óta kiváltotta a tévét.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
DWDM-mel több csatornán össze lehet fogni ezeket a kapacitásokat és több szálpárral még tovább lehet növelni a kapacitást. Ilyen megoldások vannak ma is a kontinenseket és csomóponti nagyvárosokat összekötõ hálózatoknál. Viszont azok nem filléres megoldások, nem ADSL költségszint.
IPTV-vel multicast csomagküldéssel könnyen el lehet nagy csatorna kínálatot juttatni akár HD minõségben is(ha bírja a last mile) több millió háztartásba és nem fogja leterhelni a gerincet. Viszont ez ugyanúgy broadcast tv lesz mint amit már megszoktunk. Persze PVR-ral lehet belõle rögzíteni cliens oldalon és azt visszanézni.
A Video on Demand(VoD) típusú letöltések viszont már eszik a sávszélt hisz az ugyanúgy unicast mint bármilyen netes letöltés. Ebbõl már a korlátlan megfektetne bármilyen hálózatot. Ezért a VoD-ot 1xû módszerrel tartják kézben, úgy hogy fizetõs szolgáltatás így senki nem fogyaszt belõle korlátlanul. IPTV-t lehet a nap 24h-ban nézni, nem baj mert nem esik sok sávszélt. De ha valaki egész nap VoD-ozni és $4-6-ért töltene le egy 2 órás filmet az napi 50-70 dollár lenne havi szinten meg 1500-2000. A VoD arra való hogy heti 1-2 filmet megnézzenek vele vagy 3-4 sorozatot. Az egy havi 30-50 dolláros értéknövelt költségszint. Az ingyenes VoD tartalmak agyon vannak tömörítve, hisz rengetegen akarják megnézni, bevétel meg zéró így a költség minimalizálás érdekében a lehetõ legkisebb bitrátán van sugározva. Ott ahol megfizetik az adatforgalmat már lehet minõség felé tenni egy lépést.
Pl. az Xbox-nak van filmletöltõ szolgáltatása, ott egy SD(480p) film $4, egy HD(720p) $6, sorozatnál ez $2 és $3. WMV-HD-ba van kódolva úgy emléxem 6-7Mbps körüli bitrátán.
Mellesleg lehet, hogy Bp-n olyan olcsó a net, de Szigetszentmiklóson már nem, pedig itt van Pest mellett egybõl. Az összes szolgáltatónak kb. ilyen árai vannak itt. Lehet az T-Com, Invitel, GigLAN, tökmindegy.
Mutass légyszíves egy honlapot ahol olyat reklámoznak, mint amit te írtál lés máris váltok szolgáltatót, ha a környékemen vannak.
Nem gagyi ADSL, ahol ha messze vagy a központtól, nem kapod úgy a netet és pofátlanul alacsony a feltöltés a letöltéshez képest. Inkább az SDSL-t kéne terjeszteni.
Nem védeni akarom, de nem kellene leszólni. Lehet, hogy már olyat tud, amit mi még nem. Mi van, ha létezik tesztfázisban egy olyan technológia, amivel ugyanekkora költségbõl, mint a mai kábelnet/ADSL kiépítése, akár több ezer gigabit átvitelére képes?
Különben meg nagyon jó lenne, hogy tekerhetõ lenne, meg minden. Reklámok meg lesznek örökké. Nem mindegy, hogy hagyományos TV-n (nem) nézed, de át nem kapcsolsz, mert 1-10 percig terjedõ periódusban bármikor folytatódhat a film (ezáltal a mérések alapján úgy látják, mindenki végignézi a reklámokat és örülnek a fejüknek), vagy látják, hogy ha reklám következik, akkor mindenki elõre teker és belátják, hogy az embereket drasztikusan nem lehet rákényszeríteni, így valami kevésbé idegesítõ megoldást találnak. <#vigyor>#vigyor>
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Minden jog fenntartva!
Már ahol lehet. Az ország nem kis területén nem lehet.
Minden jog fenntartva!
MB??? Nem inkább Mb-re gondolsz? Látom te is eléggé vágod a témát... 😄
7000-ért már 4 Mbites netre lehet elõfizetni. A 8 Mbites 8000-9000 Ft körül van szinte minden szolgáltatónál.
"Nyugaton ennyibe fáj egy hasnoló kategóriájú net."
Meg nálunk is...
"Múltkor láttam egy hirdetést, hogy a galloknál foritra átszámolva ha 16 ropiért 22,5Mb/4Mbit-es net. Hol kapsz ilyet itthon?? "
Egy hasonló:
PANTEL - 24 Mbit up, 768 kbit down = bruttó 10 690 Ft
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Minden jog fenntartva!
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
A gécc által emlegetett netes digitális tv legnagyobb elõnye pont az, hogy NEM ENGED elkapcsolni a lejátszó / streamer, amig a reklámblokk tart. Talán ezt is meg kéne említeni. 😊)))
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Õ bezzeg látja. Lebukott. Bill nem ember. <#vigyor>#vigyor>
Múltkor láttam egy hirdetést, hogy a galloknál foritra átszámolva ha 16 ropiért 22,5Mb/4Mbit-es net. Hol kapsz ilyet itthon??