86
-
#6 Jaj már megint ígérget az ibm? elég szánalmas. Minden évben akár többször is óriási áttöréseket ígérgetnek, meg hogy de gyorsan elterjednek, de ezekből az áttörésekből szinte soha semmit nemlátunk, szépen feledésbe merül az egész. -
waterman #5 egyébként akinek még nincs két vagy többmagos gépe, azt én csak bátorítani tudom a vásárlásra, mert ugyan nem használom ki a végletekig a gépet, nem is tuningoltam, de egyszerűen élvezem, hogy megszűnt a homokóra effektus. csak akkor lassú a gép, ha valami nagy adatmennyiséget kell a winyóról behúzni - ugye mivel a winyó lassú, különben mindig van szabad számítási kapacitás. tudok úgy töredezettségmentesíteni, hogy közben röcögés nélkül nézek filmet, vagy böngészhetek 20 lapon miközben a gép fél kapacitását megeszi a dscaler tv progi. -
waterman #4 már írnak olyan programokat, csak elég keveset használunk belőlük. az egyszerűbb programok, mint pl a 7-zip is profitál a két magból, csak elég nehéz úgy szervezni azadatot, hogy meg is érje. pl ha sok kis file-t tömörítek, akkor a kétmagos procim 80%on dolgozik, mert a lemezkezelés lassú. a komolyabb, professzionális progik már jó ideje többszálúak (3D studia, photoshop) - ezek ahány plusz magot raksz alájuk majdnem annyival gyorsabban képesek dolgozni.
irodai munkánál nem hiszem, hogy annyira számítana a többszálas feladatvégzés, de ott is lehet úgy optimalizálni a progin, hogy pl az ablak ne fagyjon ki, míg maga a szövegszerkesztő épp beemel egy 10 megás doksit.
szvsz a játékoknál kéne végre a motor fejlesztőknek felnőnie a feladathoz. új programozási stílusokat követelne, hogy a fizikát, Mi-t, animációt/renderelést tényleg szétválogassák külön szálakra és ne az legyen, hogy egymásra várnak a szálak. szerintem csak játék téren van komoly lemaradás. -
BCs design #3 a 3d progik kihasználják maya max stb -
#2 A hírben csak a lényeg nem volt benne, hogy hogyan érték el az áttörést. Bár a 20% ot nem érzem mérföldkőnek a technológiában. -
HUmanEmber41st #1 Jó ez a sokmagos proci, már írhatnának rá valami progit is, ami kihasználja...