39
  • Szefmester
    #39
    miért ne lennének HC Wii Gamerek.. csak ők kondiznak vele mint állat míg az átlag HCGamer csak punnyad a gép előtt és terebéjesedik :P
  • Indigo
    #38
    "Írhatnám a Spar vödrös narancsát is"

    Írhattad volna, és akkor is rossz lett volna a példa :)

    "Az a "10 éves szintű játék" amit linkeltem a Wii egyik sikerrjátéka... már bocsánat, de ez azért sokat elárul a vásárlók igényéről."

    öööö... mintha PC-n valami Sims nevű játék tartaná az eladási listákat (most nem, mert most épp vmi wow tartja), ez azért sokmindent elárul(hatna) a vásárlók igényeiről, ha ebből indul(nán)k ki... Na bumm!
  • Tinman #37
    Dehogy, vannak még HC gamerek ;-)

    "Az azért elég cinikus, hogy zenélő karácsonyfaégő kategóriához hasonlítod a Wii-t"
    Anno mikor először lehetett kapni zenélő karácsonyfaégőt pontosan ez játszódott le, csak az olcsósága miatt még a hajléktalan is azzal dekorálta ki a kartondobozát. Természetesen nem a technológiai színvonal miatt írtam, amit írtam, hanem az újdonság miatt.
    Írhatnám a Spar vödrös narancsát is :-DDD

    Az a "10 éves szintű játék" amit linkeltem a Wii egyik sikerrjátéka... már bocsánat, de ez azért sokat elárul a vásárlók igényéről.
    De linkelhetek Wii Far Cry-t is, de ne akarjátok

    "Egyébként is, akik Wii-t vesznek, azok szerintem jellemzően nem a "hardcore gamer" réteg"
    Jóvanna', azt hittem ez a Super Gamez fóruma :-))))
    Így már mindent értek, bocsi Wiisek, mea culpa...
  • Tinman #36
    "Hatalmas jóság lesz majd ez évek múlva "
    Így van, egy szóval sem mondom, hogy érdemes lenne most PS3-at venni... nagy marha aki most vesz ilyen konzolt.

    "Ellenben a Wii kontrollere kurva nagy ötlet"
    Kb. 11-12 lehettem amikor a Nintendohoz vettünk egy egy fénypisztolyt... aztán volt már nekem VR kesztyűm, Track IR cuccom és Eyetoy-om is.
    Másnak biztos nagy újdonság ez a kontroller, de aki "Játékos" az azért nem esik hasra. Mondjuk a pontossága messze jobb, mint a fenti cuccaimnak és jól kombinálták a 2 kontrollert, tehát tényleg jó megvalósítás /direkt nem ötletet írtam/, kérem, akarom, de nem ezen a színvonalon :-)

  • Tinman #35
    Hidd el egy 8800 GTS karesszal közel a 30-hoz az Icewind Dale 2-vel játszok, utánna meg a Runaway 1. része van tervben. Mindkét játék min. konfigigénye P-1 166 MMX körül van.
    De 70-ért akkor is sokkal többet vártam.
  • joebacsi
    #34
    "Egy X360 tulaj 3-4 év múlva sem érzi majd lemaradva magát, a Wii-s meg továbbra is nyomja majd a PSP szintű gámákat. Pfff..."
    hát nemtudom...mind a mai napig úgy 2-3 hetente páran lerohadunk haveromnál a dreamcast elé virtual tennis2őt tolni...mer qvajó :D
    és rohadtul nem érdekel, hogy "régiszar" meghogy nem neksztgen, ha szórakoztató :)
  • Zenty
    #33
    Én gameltem a wii-vel( nemtudom te igen? nem ugy tünik) a nagy szidott red steel-el is ! Az írányitásba nem láttam kivetni való csak némi gyakorlás kellet ( mindesetre még igy is jóval jobb volt mint akármilyen fps más konzolom a sima kontrollerel az egy szörnyűség)
    Eddig az írányitásra max a full alpári konzolosok nyavajognak én mástól nem hallotam rinyálást föleg aki pc-és ,hogy nehéz lenne bárhol is az irányitás.
    Viszont a sima kontroller az gyalázatt!( mint már mondtam :D)

    Crysis elfogadható grafikai szint? Ugylátom nem vagy tisztába mit jelent az elfogadható szint a csúcsal szembe.
    Szal meny el elöször agysebészhez útána szem :D
  • Indigo
    #32
    Nos, Tinman, egyedül maradsz a véleményeddel...

    Az azért elég cinikus, hogy zenélő karácsonyfaégő kategóriához hasonlítod a Wii-t, és gyakorlatilag birkának nézed azt a több millió embert, aki nem ért veled egyet és Wii-t vesz. Szerintem azért veszik, hogy szórakozzanak, nem azért hogy a grafika láttán elcsöpögjön a kis pöcsük. Lehet szép és stílusos játékokat írni Wii-re úgy is, hogy nincs benne mindenféle trendi HDR, MB meg SM-kituggyamánmennyi. A lényeg, hogy egy játék grafikája igényes és stílusos legyen, nem feltétlen kell hogy 48000 poligonból álljon egy gépfegyver... Meg az is elég cinikus, hogy ha játékkínálatról van szó, akkor belinkelsz egy 10 éveseknek való játékot, mintha csak ilyenek készülnének Wii-re...

    Egyébként is, akik Wii-t vesznek, azok szerintem jellemzően nem a "hardcore gamer" réteg, akiknek minden kell és minden szarral végigtolják, ami megjelenik, és ami tegnap megjelent az már nekik csúnya, meg grafikailag elavult. Szóval lehet kritizálni a Wii-t "hardcore gamer" nézőpontból, de tény, hogy a Wii hozott valami újat, ami népszerű és sikeres, a nagyok (amelyek árnyékában te csak mosolyogsz) pedig csak szenvednek...
  • Morden23
    #31
    Apropo: Xenosaga nagy jóság :D
  • Morden23
    #30
    "Mondom, ha lenne gyerekem biztos vennék neki egy Wii-t... de felnőttek? Ezzel? :-/ :-S "

    Bár más téma, de régen ezt mondták a szerepjátékra is ;-)

    Nem vagyok egy nagy konzolpárti, de ha elmentem rokongyerekhez, akkor azért én is nyúztam az Xboxot, PS2-est... és ha látnék Wii-t, azt is nyúznám. PS3-at, X360-at azért nem vennék, mert nem játszom annyit, hogy megérje ennyi pénzt kidobni (ezért nem veszek überes videokártyát sem, de ezt már megtárgyaltuk:)).

    A BR/HD témával meg egyelőre jegeljenek, ha lehet. Nem vagyok vénségesen vén, de elég Laserdisc-et, SV-CD-t, S-VHS-t, MDisc-et, DVD-t láttam már piacra lépni ahoz, hogy ne akarjak azonnal a boltba rohanni valami túlhype-olt "jövő zenéje" miatt.
    Hatalmas jóság lesz majd ez évek múlva (én személy szerint hang- és képminőségbuzeráns vagyok, ezen felül meg filmmániás, ergo a későbbiekben nagyon fogom élvezni), de ameddig csak picsavillogtatásnak használják, addig felesleges.

    Ellenben a Wii kontrollere kurva nagy ötlet, akár így, akár úgy nézzük, és szerintem mind a Sony, mind az MS szívja a fogát, hogy nem "nekünk jutott eszünkbe", mert az egész Wii lelke ez a kis marhaság, enélkül szart sem érne.

    Más kérdés, hogy nem adok 6 hónapot, és akár botránnyal, akár botrány nélkül (valószínűleg botránnyal) "újra fel lesz találva" az a kontroller.
  • Tinman #29
    Mondom, a Wii egy baromi jó termék. Nem kell hozzá méregdrága alapanyag, semmi Cell, semmi több magos szutykolás, lehet rá futószalagon gyártani a játékokat.

    A nép meg veszi, hiszen újdonság. A nép megvette a zenélő karacsonyfaégőt, a nép veszi a vezetéknélküli porszívót és ez a nép bemegy a Tacskóba és örömmel megveszi a szerinte baromi olcsó Alien Divx játékost, mer' jó, mer' mókás, mer' vicces.

    Mondom, ha lenne gyerekem biztos vennék neki egy Wii-t... de felnőttek? Ezzel? :-/ :-S
  • Tinman #28
    Én is azt hittem, hogy minek létezik egyáltalán DL lemez, amíg nem találkoztam az a PS2-es Onimusha 4-el, Metal Gear Solid 2-vel, Xenosagával, stb.
    Lesz itt még állkoppanás...
  • Tinman #27
    Nézd meg a Resi 4-et Ps2-ön és mindent megértesz. ;-)

    Anti fanboy? Ember... Nintendo volt az első konzolom, most meg van egy NDS-em.

    A Wii kontrollerből jövő hangot látom még nem hallottad ---> "informálódj" és mindjárt elhúzod a szád.

    "egy elfogadható grafikai szint"
    A vakok és gyengénlátók biztos elfogadhatónak tartják a 17.000 Ft-os játékoknál, így 007-ben azt a szintet amit a Wii nyújt. Mi látók ilyen Oblivion, Call of Juarez, Alen Wake és Crysis-ok árnyékában csak mosolygunk.

    "a jatéknál pl várható a sokkal könnyeb írányitás"
    "Informálódj" írtad... te nagyon nem informálódtál, olyannyira, hogy nem próbáltad a kontrollert, meg ahogy elnézem a Wii-t sem "csak saját anti fanboy képzeteidedt harsogod".
    Külön öröm volt, amikor egy kis sunshine is besütött az ablakon. Egy 2000 Ft-os optikai egérhez képest a Wii távirányító enyhén szólva is nevetséges.

    Miért mondja minden Wii fanboy azt, hogy óóó, hát a grafika az nem is lényeg.
    2 lényeg van a játékoknál: 1. játékélmény, 2. küllem
    Igen, jó játék az ötödölő papíron, de azért haladjunk már könyörgöm.






  • Sanyix
    #26
    "Szerinted a Far Cry miért lett sikeres? A remek sztori miatt?
    Hát nem... hanem azért, mert úgy érezhetted magad mintha egy másik világba lépnél."
    Azért mert volt grafikája, de ennyi. Ha egy játék nem csak ebből áll az jó.
    "Várjuk ki a végét, majd ha a Sony is belehúz ;-)"
    Már egy ideje próbál belehúzni, kicsi sikerrel...

    "Vannak akik bemennek a boltba és megveszik a HQ textúrákkal és állkoppantó CGI animációkkal megkreált játékot és örülnek neki, hogy nem írja ki a szeretett masina, hogy "Change Disk", mert végre van elég hely azon a rohadt BR/HD DVD lemezen. Ez jövő."
    És vannak olyan játékfejlesztők akik nem balfaszul csinálják meg a játékot, és egy dvd-re is a hq textúra, és vannak akik nem videokkal szarják tele a lemezt, hanem játékkal. A filmes lemezeket szarják tele videoval ne a játéklemezeket...
    Hú sony gondolt rá anno húú de okosak, hú de jó volt anno a ps2-es játékokat is kiírni cd-re, merthogy arra is ráfért, mert a dvd nagy része üres volt, és pont ez van a ps3 esetében csak blu-ray és dvdvel.
  • Morden23
    #25
    "Mind a Ps3, mind a X360 eladásakor a Sony és az MS is bukik a vason. A Nincsenzó, meg köszöni szépen, minden eladott darabon keres.
    Csak azért mert ötletes kontroller van hozzá, attól még kész átverés show az egész..."

    Ebben nem értünk egyet, Tinman.

    Az egyetlen dolog, amivel nem lehet "átverés show"-t játszani manapság, az a grafika. Mindenki látja, hogy milyen a Wii játékok grafikája, mindenki tudja hasonlítgatni, mégis veszik.
    Ez pedig azt jelenti, hogy semmilyen átverés show nincsen, csak szarnak bele az emberek, és van egy méretes réteg, aki az innováció miatt, nem a nyers erő és grafika miatt vesz konzolt.
  • Zenty
    #24
    Te kezted el hasonlitgatni ,hogy ps2 szintjét se éri el!
    Elöször informálodj mielött kiejelntesz! Pl ez is:
    "Egy GC-nél alig jobb vasat piacra dobott "
    nem alig hanem minimum 2 xer erössebet a réginél ,ami lényegében elfogadható saját házon belül :)

    "Csak azért mert ötletes kontroller van hozzá, attól még kész átverés show az egész..."

    Hol az átverés?Hogy a játékélményre koncentrálnak ,és nem tehcdemoznak mint GOW-nál?
    Az a probléma ,hogy nem érted a lényegét az egésznek nem informálodsz csak saját anti fanboy képzeteidedt harsogod.
    Leh lett már irva minden sokszorsz itt is ,hogy a wii-nél ugyan ugy fog változni graf mint a többinél a jövőben. Nézd meg a resi 4 gc-én ( és az csak egy gc volt)
    2007 végén jön a kifejezetten csak wii-re készülő resi! Ígérett szerint maximálisan kihasználva a wii erejét mint anno a gc-nél az r4-et.
    De nem is a graf lesz a lényeg( ez egy pl volt),hanem a jatéknál pl várható a sokkal könnyeb írányitás, hörgés a kontroller hangszorojából amikor támadnak a sötétből a zombik,ajtó betörés a kontrollerel ,kaszabolás,esetleg evezés és még lehetne sorolni az ötleteket ,hogy a gamehez mit lehet + hozzá adni a wiimote adta milliónyi lehetőségével!
    Szal a wii lényege egy elfogadható grafikai szint megtartása mellet magas játékélmény.( valszeg engem se érdekelne ha gameboy szint lenne,de böven nem az szal tulzásokba nem kell esni)

    Késöbbiekbe meg lehetnek akár teljesen real time nem scriptelt mozdulatú gamek is pl kardozos gamekbe! Mert a technologia képes rá! ( minden a fejlesztőkön mulik) Az is ,hogy mennyire igényesek grafikában az is ,hogy mennyire használják kih a motet.
    Szal 2007 vége sokat fog bemutatni ,hogy áll majd az egész ,de mindesetre eddig jól haladnak.
    Addig-ra talán 10 millió fellet lesznek ami adodt a kiadók igényesebb hozzállásának! Az meg nem várható el hogy itt az elején már 30 ütös game közül lehesen választani full grafikával és teljesen kihasznált moteal.
    Persze azoknak fejében ,hogy mint ha másoknál ez igy menne :D!

    Szal addig még pl xbox360-hoz nincs ilyen lehetőség addig nem érdekel ,mert jóh nekem a pc( ameddig jóh)
    Ps3 -nál ami van már gondoltatóba ejt ,de az se éri el a wii mozgás szintjét,és nem minden game fogja kihasználni.És ha nincs másnál ilyen lehetőség akkor veszik a nintendotól meglepő :)?

  • Tinman #23
    "A játékok nem csak a grafikáról szólnak, van akinek a játékélmény a lényeg szerencsére"

    Ezt pont jónak mondod... egy high-end közeli PC-n matuzsálem RPG-kel játszok rendszeresen, az NGE-en meg C64-et tolok, ha éppen tömegközlekedek.

    Szerinted a Far Cry miért lett sikeres? A remek sztori miatt?
    Hát nem... hanem azért, mert úgy érezhetted magad mintha egy másik világba lépnél. Nézd meg Wii-n milyen, pont a lényeg veszett el. Wiicc.

    A Nintendo baromi jól csinálta. Egy GC-nél alig jobb vasat piacra dobott egy innovatív kontrollerrel és bejött nekik... ahogy a kínaikól is 1200-al veszik a piacon a digitális fotókeretet. Mert újdonság, mert nem megszokott.
    Várjuk ki a végét, majd ha a Sony is belehúz ;-)

    "egy olvasóval ki lehet törölni, ha nincs hozzá normális áron megvehető író,"
    Te ilyen warezolós csóka vagy? Fel nem fogom minek kellene BR vagy HD DVD lemezre írkálni egy átlagos konzolusernek.
    Vannak akik bemennek a boltba és megveszik a HQ textúrákkal és állkoppantó CGI animációkkal megkreált játékot és örülnek neki, hogy nem írja ki a szeretett masina, hogy "Change Disk", mert végre van elég hely azon a rohadt BR/HD DVD lemezen. Ez jövő.
    A Sony gondolt rá, ahogy anno a DVD esetében is megtette.
  • Tinman #22
    Ez mókás... egy 5 éves vashoz hasonlítod a pár hónapos konzolt és kijelented, hogy: "Nem egy kategorija ps2 a legyengéb egyébként is látszik ,hogy már surolja a határait. " -----> HÁT MÉG JÓ!!!

    A másik, hogy nézzétek már meg az alant belinkelt képen, hogy mi is van a Resolution mellé írva... még mindig nem gáz, hogy az 5 ÉVES PS2 felbontása full u.a., mint a Wii-nek?

    Akkor ismét leírom: A PS3/XBox 360-hoz képest a Wii egy Wiiccc.
    A PS2-höz viszonyítva már jobb a helyzete, de könyörgöm, már eleve az extrém, hogy egy 5 éves hardverhez képest jobb a Wii!
    Nem látjátok, hogy itt valami nem ok?

    Mind a Ps3, mind a X360 eladásakor a Sony és az MS is bukik a vason. A Nincsenzó, meg köszöni szépen, minden eladott darabon keres.
    Csak azért mert ötletes kontroller van hozzá, attól még kész átverés show az egész...

    Egy X360 tulaj 3-4 év múlva sem érzi majd lemaradva magát, a Wii-s meg továbbra is nyomja majd a PSP szintű gámákat. Pfff...
  • Zenty
    #21

    bár a wii-nek ez a specje nemhivatalos ,de érdekességnek jóh :)
  • Sanyix
    #20
    Inkább te nem érded. A játékok nem csak a grafikáról szólnak, van akinek a játékélmény a lényeg szerencsére. PS2 hardvere 5 évvel ezelőtt sem számított jónak, főleg az a kb 4 megás videokártya. 1 éven belül lekörözték a pc-s játékok is kinézetileg. A dvd lejátszó, akkor még nem érdekelt volna, mint ahogy most sem a hddvd meg a blu-ray, mivel egy olvasóval ki lehet törölni, ha nincs hozzá normális áron megvehető író, és ezzel a vásárlók nagy része főleg itthon így van. És amit az előbbi hozzászólásban írtam olvasd el, mert úgylátszik még nem tetted meg, mondjuk Zenty újra leírta már.
  • Zenty
    #19
    Elég megnézni maga a nintendo hány (ugymond)akció gamet csinál most a wii-re az elején ( biztos poénból mert csak kicsiknek meg nőknek van a konzol :D) ( aminél gc-énél nem volt egyálltalán jellemző ilyen)! disaster,project hammer
  • Zenty
    #18
    Ilyen alapon xbox360 nem ér semmit a grafja nélkül!És sima kontrollerje is eléggé elcseszett dolog!A mozgás érzékelőjé a jövő ami már most bizonyitt.( el lett mondva többször ,hogy nem kell ugrálni aki nem akar)
    A másik a Wii nagyobb számú vásárló rétege hardcore pc-ések!( lehet vinyogni ,de igy van) Szal az is egy vicc szint aki azt hiszi házi asszonyok vagy gyerekek használják is veszik a konzolt.
    Fel kéne fogni ,hogy sokaknak már az nagy újitás ,és felüdölés ,hogy valami az egére hasonlitt az írányitás konzol fronton ,és új játékélményt nyújt a sablon átlag gamek sorában! ( még ha nem is átüttő a grafika)
  • Zenty
    #17
    Jajj el kéne már felejteni ezt a ps2 össze hasonlitást hardverileg a wii-vel...
    Nem egy kategorija ps2 a legyengéb egyébként is látszik ,hogy már surolja a határait.

    Wii meg most kezték el 1 év mulva kell megnézni milyen graf szintü gamek jönnek kih rá,de már most red steel vagy zelda alázza jónéhány ps2 gamet nah ennyi.

    EA egyik nyialtkozatából(wii):
    Szóval a grafikai teljesítmény nagyjából az XBox és a 360 között van... de nem éri el a PS3 és az XBox 360 teljesítményét, a Nintendo arra törekedett, hogy forradalmasítsa a játékmenetet, a grafika helyett."

    Ea nembirom ,de ebben igaza van ,és régota lehett tudni ,hogy ez a szitú.
  • Tinman #16
    Alapjaiban nem érted.

    A lényeg: A PS2 amikor megjelent baromi jó hardvernek számított. 5 évvel ezelőtt egy DVD olvasó a gépbe 40k körül volt, a PS2-ben már bent volt.
    A rá megjelnő játékokra csak irigykedtek a PC-sek, persze később a PS2 lassan lemaradt a PC meg elhúzott -már ami a játékok küllemét illeti.

    Ezzel szemben a Wii már most egy elavult technológiára épül, sőt se HD DVD-t se BR-t nem olvas. Igen, lehet viszont mutogatni és ugrálni amit én már a boltban untam, sőt az Eyetoy is csak ideig-óráig volt nagy szám.
    Ha lenne gyerekem biztos vennék neki egy Wii-t, de ez semmit sem változtat azon a tényen, hogy a Wii sehol sem lenne, a kontrollerje nélkül.

    Egy konzolt NEM 1-2 évre veszünk. Nézd már meg a Far Cry-t a Wii-n. Undorító... olyan, mintha egy P2-esen tolnád.

    Egy XBox 360 ezzel szemben nextgen gép és 70k.
  • Sanyix
    #15
    Mit kell nézni? A wii-nek vagy 2x olyan erős procija van mint a ps2-nek, gondolom videochipben is van némi fejlődés. Nyomass be ps2 kijövetelekori játékok képeit, ne az 5 évvel későbbieket. + mennyibe is került anno a ps2 és mennyi is volt így is az eladott konzoloknál a haszon? És a wii mennyibe kerül MOST újonnan és mennyi a haszon?
  • Tinman #14
    Én mindig az hangoztatom, hogy a hardver nem a leglényegesebb ha konzolról van szó, hanem a felhozatal.

    Még elnézném a Wii pofátlanul gyenge hardverét is, ha valami igazán nagy neveket látnék, de eddig nekem csak a Sadness keltette fel az érdeklődésemet, igaz, az nagyon :-)

    Ha egy játékos lelkületű egyén csak egyik, vagy csak a másik mellé teszi le a voksát akkor sok jóból kimarad.

    Igen van PC-m is, a Fable pl. egy remek átirat én is PC-n toltam le.

    PS3-at mostanában NEM érdemes venni. Minek? Egyelőre silány a felhozatal viszont baromi drága a cucc. Pontosan az történik, mint anno a PS2 debütálásakor, akadozó készletek, magas ár, nem valami nagy szám játékok és eléggé Ps1-es grafika. Azán milyen szépen beindult a gépezet.
    Idő kell a Ps3-nak, fejlesztőknek is.

    Egyértelmű, hogyha igényes konzolra vágysz, akkor MAJD PS3. A majd alatt MINIMUM 1 évet értek!
    A PC-t pedig lehet ésszel fejleszteni és így nem maradsz ki sok dologból, hiszen ami van XBox-ra és nagy név, az szépen lassan lesz PC-re is.

    A másik dolog az, hogy mennyire kedveled a jRPG-ket és a third person shooter játékokat, mert ugye PS2-ön van belőle dögivel és konzolon ezek vannak többségben. Ha válasz igen, akkor a PS3-at kedvelni fogod.
    Fontos még megemlíteni, hogy a PS3 képes futtatni a PS2-es játékokat, így a régebbi remek játékokról sem kell lemondanod.
  • irkab1rka
    #13
    vaz, minden poligon háromszögekből áll itt is, de ez tényleg egy az igényesebb ps2-re.
    Csak ne utálnám úgy a konzolos irányítást, meg hogy nem lehet menteni.

    Tinman, gondolom van pc-d is, láttál már egy-két átiratot (pl Fable). Tudnál segíteni? Vegyek ps3-at, vagy maradjak a pc-nél? miben más a kettő (hagyjuk a gigászi teljesítményt, mire ideér a ps3, ifeér a négymagos proci is ;)

    röviden, milyen a játékélmény?
  • Tinman #12
    Látom neked nincs olyanod...

    Láttál te már God of War-t, Onimusha 4-et, DMC-t, Sotc-t PS2-n? Nem hiszem, másképp fel sem tetted volna ezt az értelmetlen kérdést.
    Főleg, hogy a PS2 hardvere 5 éves, a Wii meg Nincsenzó nextgány konzol... a Nincsenzónak biztos next, de mindenki másnak previous ;-)

    Csak neked, csak ma, csak most, csak itt:












  • Sanyix
    #11
    "De a Wii? 70.000 Ft egy P2-es + Voodoo2 színvonalért? Na kösz, de nem."

    Akkor a ps2 olyan 486-os közelében helyezkedik el szted voodoo1-el?
  • Tinman #10
    "Nem mondom, hogy megközelíti a XBOX360 vagy a PS3 színvonalát grafikailag"

    A PS2 szintjét sem közelíti meg egyelőre.

    "de itt nem is azért fizetsz 70 ropit, hanem egy egészen különleges (és új) játékélményért"
    Van Eyetoy-om, nekem ebbe sok újdonság nincs.

    "Árban meg szerintem a többi új konzolhoz se kapod meg olcsóbban a játékokat."
    Na igen, de nem mindegy, hogy kapsz 10.000 Ft-ért /mert most annyi!/ egy Obliviont X360-ra vagy kapsz érte egy Excite Truck-ot.

    Az meg már full durva, hogy pl Double Agent Wii úgy néz ki, mint a SC első része. Double Agent X360-on és PC-n úgy néz ki, hogy az ember levereti a bokáját a gyönyörtől ;-)

    "És különben is, amiben van Metroid az bármennyi pénzt megér "

    Ezért van nekem NDS-em :-DDD
  • Csiga42
    #9
    Hupsz... ez a #3-ra akart válasz lenni...
  • Csiga42
    #8
    Azért ezzel a "P2-es + Voodoo2 színvonal"-al nem teljesen értek egyet. Nem mondom, hogy megközelíti a XBOX360 vagy a PS3 színvonalát grafikailag, de itt nem is azért fizetsz 70 ropit, hanem egy egészen különleges (és új) játékélményért, az igen ötletes (forradalminak azért nem merném nevezni) távirányításért.
    A játékokról meg annyit, hogy nézd meg az E3-as videókat (az is fent van YouTube-on), nem csak Mario van, meg amiket belinkeltél. Árban meg szerintem a többi új konzolhoz se kapod meg olcsóbban a játékokat. Lehet, hogy egy XBOX360-as játék szebb, de ha megunod fél óra alatt, akkor az se ér meg 15 ezret.

    És különben is, amiben van Metroid az bármennyi pénzt megér :D
  • Tinman #7
    N-gage :-)
  • Morden23
    #6
    Hamu a fejemre, de mi az az NGE? Neon Genesis Evangelion? :D
  • Morden23
    #5
    Tipikusan a Wii a két veszekedő fél közötti nevető harmadik.

    Ameddig a PS3 meg az Xbox360 rajongótábora egymás fejét töri be, meg pixelháborút indít, addig a Wii szépen lefölözte azt a piacot, ami a konzolban eddig nem gondolkodó, kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó emberekből áll.

    Állítom, hogy senki nem vett Wii-t, aki PS vagy Xbox párti, viszont tuti rengetegen veszik, akik eddig nem voltak konzolpártiak, hiszen a 70.000 forint állati vonzó annak, aki szeret játszani, de nem akar bazisokat költeni PS-re vagy Xboxra. Az meg, hogy a Wii nem nextgen grafikai szempontból, az pont ennek a felvevőpiacnak vajmi keveset számít.
  • Indigo
    #4
    Emlékszem én még a régebbi cikkekre, ott mindenki azt hajtogatta hogy a Nintendo majd labdába sem fog rúgni a két "nagy" mellett, erre tessék... Nekem továbbra is szimpatikus ez a Wii, ugyan itthonra nem kell, de továbbra is azt mondom, hogy egy családi játékgépnek tökéletes!
  • Tinman #3
    Sokan vagyunk és sokfélék vagyunk.
    Ismerek olyat is, aki csak azért játszott az Oblivionnal, mert az baromi szép, pedig utálja az RPG-ket.
    Ismerek olyat is, aki hosszú évek óta egy PI-200 MMX géppel kalandjátékokkal és régi vágású RPG-kel játszik és esze ágában sincs másik gépet venni. /Nála elindul a Phantasmagoria 2, nálam a High-end PC-n már nem :-(((((((((( /

    És itt jön a képbe amit mondtál. Hardcore gamernek tartom magam, ha van szabadidőm, akkor a normális életem mellett szvsz sokat játszok. /Pc, Ps2, NDS, NGE, PDA, emulátorokkal pedig retro/.

    A cikkben említett NDS egy kiváló konzol, igazi, vérbeli handheld.

    A Wii, mint konzol: Hazamész a melóból, ne adja ég még edzésre is jársz és akkor az jelentse a szórakozást, hogy 6 évvel ezelőtti grafika mellett 1210-el hadonászol MÉREGDRÁGÁN? Nekem erre már nincs energiám.
    Na és a grafika. Az NDS grafikai színvonala egyáltalán nem zavar mert az egész egy aranyos Nincsendóóóó fun, mókás, vicces, imádnivaló az egész gép a játékokkal egyetemben.

    De a Wii? 70.000 Ft egy P2-es + Voodoo2 színvonalért? Na kösz, de nem.

    Elég jó a fantáziám, tehát nem kell nekem csili-vili grafika, de ennyi pénzért az is kell! 16-17.000 Ft 1 játék a Wii-hez? Na neeee már.
    Ha hazaérek és játszani támad kedvem, arra vagyok, hogy szinte egy másik világba lépjek át, és elfelejtessék velem ha valami nyomaszt.

    Ez kevés, ez egy 10 éves gyereknek biztos elég: KATT

    Szóval, igen, kell a lenyűgöző grafika is, és ha ez tartalmas, minőségi belbeccsel párosul, akkor az kánaán.
    Anno a Baldur's Gate-ről mindenhol azt írták, hogy gyönyörűen néz ki és bizony volt benne tartalom és hangulat rendesen. Még ma is nevetve megállja a helyét.
    Most az Oblivionról írták azt, hogy eszméletlen jól néz ki, és pár hetes játék után kijelenthetem, hogy remek a hangulat és a tartalom is rendben van.

    Nem kell a haladás ellen lenni. A végcél úgyis az, hogy tényleg ott legyünk bent a játékban ;-) Ehhez pedig kellenek ezek a kis lépcsők...
  • Morden23
    #2
    "És sajnos ezt látom manapság a konzol iparban : fejlődés = jobb grafika. Tisztelet a kivételnek."

    ÉS mennyire igazad van :(
  • VvD
    #1
    Azt hiszem teljesen egyértlmű. A legtöbb ember (nem a hardcore gamer réteg) játszani szeretne és szórakozni, nem ultrabrutál giga grafikát a csúcsmodern HDTV-n. Én sem, ezért is veszek hammarosan Wii-t. Szvsz.

    DE : nem mondom, én is szeretem a jó grafikát. Tegnap voltam egy media marktban és jácottam egyet a GoW-val. Én olyan grafikát még nem láttam : gyönyörű volt. Viszont a grafika csak pár napig hatalmas élmény, a játékokba viszont tartalom is kell és vmi újdonság! Nem csak a grafika a fontos! (És sajnos ezt látom manapság a konzol iparban : fejlődés = jobb grafika. Tisztelet a kivételnek.)