38
  • irkab1rka
    "A Windows operációs rendszerek 22 százaléka illegális másolat, legalábbis a Microsoft saját felmérése szerint"

Hozzátenném, házon belül, ez csak a redmondi irodára vonatkozik :)))
  • remark #37
    >>>
    "Zene: Nekem tetszo zene nem kaphato, igy nem ertem mit akarnak tolem. Azt toltok le ami jolesik."

Ha nem tetszik, minek töltöd le?
    <<<

Hmm?
    Amit irtam az nem azt jelenti hogy direkt olyan szamokat toltok le amik nem is tetszenek. Hanem azt, hogy amit letoltok, az nem kaphato, igy igaz hogy en is toltok le zenet, de semmi olyat ami miatt a zeneipar habzo szajjal magyarazhatna nekem (vagy pl. beperelhetne a fajlmegoszto programok iroit), ergo "azt toltok le ami jolesik". De a "jolesik" kategoriaba csak az tartozik bele ami nem kaphato, mert ami nem tetszik azt minek toltenem le egyebkent?
    Uh. Ez szep mondat lett. Mindegy, annyira nem lenyeges. :-)
  • Taxy01
    Ennek a felnérésnek nem sok értelme van. Egyrészt, mert a mezei user 200-zal nyúl a reset gomb után, amikor meglátja a monitoron, hogy eredetiségvizsgálat. Nem futtaja le, mert attól tart, hogy jönnek holnap a BSA-ügynökök fekete autóval, és feltolják az ánuszába a gumibotot.
    Másrészt a tört oprendszerek nagy része szépen átmegy rajta. Nekem az XP-m is átment, a Vista is szépen megköszöni, hogy megvettem.
    Nem mondom, hogy sokan használják a törött oprendszereket. Ha valaki munkára használja, pénzt keres vele, akkor vegye is meg.
    Én összesen 5 db Windows-t futtató eszkört használok (telefon, pda, 2 pc, note), ebből 4 legális, de szerintem nem ez az átlag.
    Én itthon legalább 60-70%-ra becsülném az illegális win-ek arányát.
  • Viet
    Egyötöde? Megvan az 2ötöd is.
  • Indigo
    "vote with your dollar" -

Tömör, de szép megfogalmazás! Én is így vagyok ezzel.
  • aaaaa
    De kell fitzetni nem, mondtam hogy nem, bár sokszor kissé gusztustalanok és irreálisak az árak.
    De a világ legnagyobb problémái nem a zene és szoftver és filmipar kiesett és elképzelt bevételeiről szólnak. A valós problémákról jóval kevesebb szó esik, ezért irritál sok embert, hogy a világ leggazdagabb emberének cége jajong, miközben emberek milliói azt sem tudják, mit esznek holnap.
  • fflx
    "A Windows operációs rendszerek 22 százaléka illegális másolat"

es ebbe gondolom beleszamoltak azt a rengeteg, penzert megvasarolt OEM windows-t is, ami alatt a szerencsetlen felhasznalo megprobalt gepet boviteni... aztan szol a microsoft, hogy "ocsi, uj gephez vegyel masikat".

(erre persze csak azt tudom mondani, hogy any*tok, a hardver amihez vettem tovabbra is benne van. persze ertem en, hogy olvassam el a licence-t meg ilyenek, de az a ceg amelyik megengedhet maganak ilyet, annak a fenti uzenetet tudom csak kuldeni.)
  • asdasdasd
    Az meg elég vicces, hogy ha veszek egy memóriamodult akkor abból Demjén Rózsi részesedést kap.
  • Morden23
    "Miért mindig szegény "szellemi dolgozók" tudnak csak ennyire sírni"

Igazad van, a fizikai munkások sosem sírnak.

"Akinek igazán sirni kellene kussol és dolgozik, turja földet, gürizik a gyárban, és közben termeli a valódi javakat, amiből a sok ingyenélő megél... "

Ezek szerint azokért a javakért nem kell fizetni?

"Ha csődbe megy a lapja majd keres másikat, ha az se jön be, majd elmegy dolgozni a semmittevés, és újságírás helyett..."

Ez megint a Győzike-shows hozzáállás. Rühellem, szar az egész, gagyi, baromság, miért van egyáltalán adásban... de persze nézem.
  • aaaaa
    Tehát ha odaállsz az újságoshoz, és elolvasod az újságokat, majd visszateszed, akkor tulajdonképpen nem loptál el semmit, anyagi kárt nem okoztál, csak éppen éhen fog halni az újságos, mert nem ad el egy darabot sem.

Ebben mi a baj ? Ezrek megteszeik a Tescoban, nem tiltja semmilyen törvény szerencsére. Nem sajnálom az újságost se, azt se aki írja és rég megkapta a pénzét. A neten is el tudom olvasni ugyanazt, legalább kevesebb fát kell kivágni a következő szennylap kinyomtatásához.
    Ha csődbe megy a lapja majd keres másikat, ha az se jön be, majd elmegy dolgozni a semmittevés, és újságírás helyett...
    Miért mindig szegény "szellemi dolgozók" tudnak csak ennyire sírni, mint újságíró, programozó, zenész stb ? Akinek igazán sirni kellene kussol és dolgozik, turja földet, gürizik a gyárban, és közben termeli a valódi javakat, amiből a sok ingyenélő megél...
  • Morden23
    "Zene: Nekem tetszo zene nem kaphato, igy nem ertem mit akarnak tolem. Azt toltok le ami jolesik."

Ha nem tetszik, minek töltöd le?

"es ha igen, akkor megveszem (jelenleg DVD-n, jovoben kitudja min). "

Erről beszélek, ez a normális.

"na de az ultragagyi filmek dompingje ellen, nekem, fogyaszatonak megis milyen fegyverem van?)"

Nem nézed. Ez régen warez nélkül is működött. Ma az a baj, hogy kiadnak egy "ultragagyi" filmet, akkor minden balfasz letölti, zeng tőle az összes torrent, és ebből arra lehet(ne) következtetni, hogy sikere van, csak nem fizetnek érte.
    Megjegyzem, megint igaz, hogy ami neked übergagyi, az lehet, hogy másnak az etalon.

"ha tenyleg erdekel a jatek, akkor megveszem."

Erről beszéltem, újfent. Így a normális.

"Szoftver: ..."

Oké, ez nem is téma. Bár hozzá kell tenni, hogy az egyszeri otthonülő, gépén csak játszó átlaguser-nek a Windows pont annyira van ingyen, mint a Linux.

"ne verjenek at lepten nyomon. Lasd sok mai borzalom film es jatek, hatalmas reklamkampany, a legjobb jelenetekbol osszevagva egy 1 perces trailer, aztan a moziban kiderul hogy az az 1 perc volt erdekes, a film tobbi resze ugy rossz ahogy van"

Még nem láttam olyan filmet - akármilyen szar is lett volna -, amit legalább néhány elvetemült állat ne tartana remek alkotásnak. Zene dettó, olyan óborzalmakat hallok néha, hogy ihaj, akár popular, akár underground témakörben. Szóval ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni. Nem lehet csak Sztárwárszokat meg Jóbarátokat vetíteni, és reménykedni abban, hogy ez majd mindenkinek bejön.

Amúgy nem azt mondtam, hogy nincsenek szar filmek/zenék/játékok, csak ez éppen kicseszettül szubjektív dolog (sosem fizetnék a Kvék akárhányért [igaz, le sen töltöm], de megyek és megveszem a Vampire - Bloodlines-t, még akkor is, ha az összes warezhuszár szerint bugos, nem szép, meg mittudomén).

"a szám nem jarhat"

Tulajdonképpen tényleg nem. Lássuk be, hogy senki nem kényszerít be a moziba. Aki meg mindenre válogatás és tájékozódás nélkül beül, az megérdemli, hogy pórul járjon. Tele van az internet megfelelő híroldalakkal, fórumokkal, ahol nem csak egy szaros trailer alapján ítélkeznek.

"Igy ha mas mod nincs, megvedem az erdekeimet ugy, ahogy lehet."

Dehogynem lehet. Nem nézed meg.

Konklúzió: nem a kritikai érzékkel, vagy az igényességgel van probléma. De nem is ezek ellen szóltam, hanem az ellen, hogy "mindent letöltünk, és utána akár tetszik, akár nem, semmiért nem fizetünk".

• remark #27
    Zene: Nekem tetszo zene nem kaphato, igy nem ertem mit akarnak tolem. Azt toltok le ami jolesik.

Film: Amig nem vezetik be hogy az agyonreklamozott de egyebkent fullsz*r filmek megtekintese utan a kijaratnal visszaadjak a penzemet, addig igyis-ugyis elobb megszerzem ingyen, megnezem, eldontom hogy olyan alkotas-e ami meger-e par eurot vagy sem, es ha igen, akkor megveszem (jelenleg DVD-n, jovoben kitudja min). (A nem (jol) mukodo kavedaralot is visszacserelik, a 2 mosas utan szetszakadt nadragot is visszacserelik, na de az ultragagyi filmek dompingje ellen, nekem, fogyaszatonak megis milyen fegyverem van?)

Jatek: Jatekdemo kiprobal, neha ha ahhoz tamad kedvem a kalozverziot is kiprobalom, csak hogy biztosra menjek, aztan ha tenyleg erdekel a jatek, akkor megveszem.

Szoftver: Ezen a teruleten egyelore nincs olyan igenyem (otthoni felhasznalasrol van szo) ami ne lenne kielegitheto ingyenes szoftverekkel. Mivel idokozben a Windows egyre tobb akadalyt gordit elem, igy inkabb attertem Linuxra. (Thanks to MS igy legalabb megismerek valami alternativ oprenszdszert is, es meg az is lehet hogy munkahelyemen is a linuxos megoldasokat fogom elonyben reszesiteni - ha epp az a jobb...) Persze munkahelyen csak legalis szoftver van telepitve (igy pl. Windows is), bar be kell valljam elonyben reszesitem az ingyenes szoftvereket, hiszen - ha ugyanazt tudja - sokkal kenyelmesebb egy ingyenes szoftvert feltenni belso (ceges) hanszalatra mint engedelyt szerezni valami fizetos megoldas finanszirozasara.

A lenyeg az ott van, hogy foleg film/jatek teruleten nem latok semmilyen olyan fogyasztovedelmi eszkozt amivel biztositani lehessen hogy ne verjenek at lepten nyomon. Lasd sok mai borzalom film es jatek, hatalmas reklamkampany, a legjobb jelenetekbol osszevagva egy 1 perces trailer, aztan a moziban kiderul hogy az az 1 perc volt erdekes, a film tobbi resze ugy rossz ahogy van. A jatekoknak is sajnos ovatosnak kell lenni, nem eleg a demot kiprobalni, mert hajlamosak az egyetlen otletes palyat betenni a demoba, es kesz, a jatek tobbi resze üres "hent".
    Egyszeruen az ember utolag sajnalja hogy 2 orat es par eurot raszant egy filmre, de persze utolag mar "igy jartal kishaver, jol bepaliztunk, ez van" kategoriaba esek, a szám nem jarhat. Igy ha mas mod nincs, megvedem az erdekeimet ugy, ahogy lehet. Hivatalosan/legalisan nem lehet, akkor marad az illegalitas.

Es megegyszer szeretnem kihangsulyozni, hogy nem az anyagiakrol van szo, hiszen a polcomon ott all a sok eredeti DVD es jatek, csak egyszeruen _nagyon_ oda kell figyelni hogy ne verjék át az embert. En is ugy vagyok mint sok amerikai, akik azt mondjak hogy "vote with your dollar", merugye a kapitalizmus igy szep es jo, nade semmi se biztositja azt hogy ez meg is valosulhasson.
  • Morden23
    Na, így már teljesen egyetértek:)

Nem azt mondtam, hogy minden szemetet vegyünk meg, és minden senkiházit tartsunk el. Megjegyzem, a warez-korszak előtt sem úgy volt, hogy "zsákbamacska". Tájékozódni mindig lehet, és kell is.

Én is ugyanígy vagyok vele, ahogy mondod: ha valamit szeretek, ha valami tetszik, akkor megveszem.

"tehetsége ($) sincs rá"

Ez egy bosszantó dolog lehet (nekem sincsen pénzem mindenre, ahogyan szerintem az itt fórumozók egyike sem mondhatja el magáról, hogy Rotschild), de ilyen a világ. Már elnézést, de az nem indok, hogy "nekem nincsen rá pénzem, de ugyanúgy JÁR nekem, mint akinek van rá pénze". Más kérdés, hogy ezt hajtogatni azért normális országokban nem olyan óriási divat - itthon már mindenki megszokhatta, hogy a Ladás szerint az Opel Kadett-os újgazdag, a Kadett-os szerint a Fiat-os, és így tovább.

"Amúgy nem emlékszem, mi volt a DR-es balhé?"

Amikor kiadták az IG első részét, szinte egyből kikerült a "kalózpiacra" (akkor ez nem a szélessávú netwarez-t jelentette természetesen, és a kiadás utáni első pár hétben óriási hype-ja lett a játéknak, viszont nem fogyott túl jól. Egy pár DR-es nyilatkozat után érdekes módon az emberekből kijött annyi riszpekt, hogy a játék jól fogyott, és jó pénzt hozott a cégnek. Azért érdekes a szitu, mert a játék 1. jó is volt 2. magyar is volt. Kíváncsi vagyok, hogy ma lenne-e ennyi az emberekben (igencsak kétlem).

"Ha így nézzük a jogtulajdonost nem éri "veszteség", mert nem úgysem kapna egy fillért sem a kalózkodóktól."

Ebben igazad van, és ameddig vannak emberek, akik megveszik normálisan a dolgokat, addig nincs is para. Viszont a legtöbben nem szeretnek fizetni, akár tele vannak lóvéval, akár nem, akár tetszik nekik a produktum, akár nem. Ennyi a gáz.
  • Indigo
    Neked is van némi igazságod, de _nem_ pont a kalózkodás mellett érveltem, bár lehet hogy úgy jött le. Én magamból indulok ki, mert én pl megveszem a filmet/zenét/játékot, ha nekem valóban tetszik. Megnézem, meghallgatom, kipróbálom, és ami megtetszik és számomra értéket képvisel, azokat megveszem - bár más topikokat olvasgatva lehet hogy csak én vagyok ilyen hülye... Pl eleve nem veszek olyan filmet, amit előtte ne láttam volna moziban vagy warez verzióban, zenénél dettó, mert nem szeretem a zsákbamacskát. És megnéztem már soktucat filmet otthon kalózverzióban, amiket szerinted meg kellett volna hogy vegyek, mert ellenkező esetben szerencsétlen operatőrök meg rendezők éhenhalnak, de nem vettem meg, mert nem tetszettek - lényegében ezzel is értékelem az adott produkciót.

Az egyszerű buta fogyasztók valóban probléma, bár nagy részüknek gondolom tehetsége ($) sincs rá, hogy megvegye a filmet vagy zenét. Ha így nézzük a jogtulajdonost nem éri "veszteség", mert nem úgysem kapna egy fillért sem a kalózkodóktól. Ez persze bosszantó lehet az előadóknak vagy a készítőknek, de ez van...

Amúgy nem emlékszem, mi volt a DR-es balhé?
  • Morden23
    "Zenész éljen meg koncertekből"

Ez még esetleg igaz is lenne. Bár az alapvető probléma az emberek hozzáállásában is keresendő.

"játékból csináljanak online"

Aha, jó. Először is, nem minden játéktípusból lehet online-t csinálni, másrészről pedig az MMO-k piacának 53%-át birtokló World of Warcraft is 8 millió felhasználót hoz, aki FIZET. Szerinted ha letöltöd az online játékot, és tört szerveren játszol, az mennyit hoz?

"filmből meg olyant amiért érdemes egy mozijegy árát kiadni"

Ízlés kérdése, hogy kinek milyen film jön be, én sosem fizetnék a Blade-ért, de bármikor rohannék a moziba egy Lynch-filmért. Amúgy nem pont te mondtad egyszer régebben, hogy semmi pénzért nem mennél el moziba?

És mellesleg: minden szemét filmet letöltenek, minden szar zenét letöltenek, minden ócska játékot letöltenek. A warez nem minőségi javulást hozott, hanem éppen ellenkezőleg.
    Tehát megy a sirám, hogy legyen minden igényes, de közben az igénytelen szart is úgy fogyasztják, mint a cukrot? Ez nem "online tiltakozás" meg "meggyőződés" meg "elvek" címszóba esik, hanem úgy hívják: fogyasztás.

"Talán mondj egy együttest, filmet vagy játékot ami azért lett anyagi bukás mert a net-ről sokan leszedték ingyen."

Nézz be az SzFE-re, esetleg menj el valami igénytelen rockkocsma kisszínpadához. Hogy is lehetne példát mondani? Nem arról beszéltem, hogy egy nagymúltú, híres zenekar hirtelen éhen hal, hanem "pályakezdő" szócskát használtam. Ilyenekről akarsz hallani? Tájékozódj: tele van velük a padlás.
  • remark #23
    "A Vista megjelenésével minden eddiginél jobban igyekeznek majd kiszűrni a kalózpéldányokat."

Igy talan a Vista lesz az elso Windows verzio amit akkor fogok latni ha kapom par ev mulva a kovetkezo laptopomat (merugye idorol idore cserelik, mert mar nem fut rajta az Office n+1 verzioja :-) akarommondani(dehulyevagyok) mert az MS beszuntette az XP tamogatasat) a cegnel amin mar Vista lesz. Dezsirkiraly.
  • remark #22
    "...a felhasználók vélhetően jól tudják..."

Na persze, az atlag windows user arrol hires hogy _tudja_ mire kattint, es mire mondja hogy "rendben"...
  • asdasdasd
    Talán mondj egy együttest, filmet vagy játékot ami azért lett anyagi bukás mert a net-ről sokan leszedték ingyen.

Zenész éljen meg koncertekből, játékból csináljanak online-t, filmből meg olyant amiért érdemes egy mozijegy árát kiadni.
  • Morden23
    "az nem azt jelenti, hogy egyébként nem lennék meg nélküle és meg is venném"

Itt jön az első probléma. Ha ingyen le lehet tölteni, akkor ki az, aki meg is veszi? Ez pont nem a Windows-oknál és Photoshoppoknál jön ki (ahol amúgy túl sok "hivatalos" dolgot nem tudsz csinálni legal software nélkül), hanem zenéknél, filmeknél, játékoknál. Ezek közül semmire nincsen "szükséged", hadd jegyezzem meg. Viszont ha leszedhető a netről ingyér' és itthon cigizve-sörözve nézhetem/hallgathatom/játszhatom, ráadásul a szélessávú net miatt gyorsabban lejön, mintha elmennék a legközelebbi boltba, akkor KI FOGJA MEGVENNI?

Márpedig ha senki nem veszi, akkor bezár a bazár. Nem a Microsoft (az eddig sem a home user-ekből élt). Emlékszel a Digital Reality-s balhéra az Imerium Galactica első részénél?

Mint mondtam, nem a Lightwave-ről, Photoshopról, Corelről meg egyéb célszoftverekről van szó, mert azoknak a warez inkább ingyenreklám, mint bármiféle kiesés.

Zene, játékok, filmek (és itt az emberek mindig valami kibaszott Hollywood Boulvard-on seggelő Britniszpírszt képzel el - azért vannak igénytelen és szar zenék, mert csak a kiadós nagyágyúk tudnak lassan megélni). NEKED lehet, hogy ingyen van a letöltés, de más embernek nem volt ingyen a munka, amiért összerakta azt a valamit.

Ez nem jogvédős szöveg, mert pont azokra magas ívben teszek, akiket a jogvédők ezerrel védenek. A legfelső köröket bőven nem a létfenntartás miatt fenyegeti a warez. A kis csóró pályakezdőknek tesz be.

És Indigo, szerinted melyik ilyen warezhuszár néz körül a legtöltés előtt, hogy mégis kinek a micsodáját nyúlja le? Gondolod, hogy tudatosan zajlik a kalózkodás? Hát lehet, hogy akik ezt komolyan gondolják, azok tényleg afféle számítógépes Robin Hood-ok, de akikhez utána eljut, akik a kábel végén ülnek és tobzódnak a nagy ingyenélésben, azok egyszerű, buta fogyasztók.
  • Indigo
    Ez elég "jogvédősen" hangzik, és szerintem nem is fedi a valóságot.

Ugyanaz a helyzet, mint a zenéknél/filmeknél. Pl. lemásolok egy szoftvert, mondjuk a photoshop-ot, és hébe-hóba használom otthon, az nem azt jelenti, hogy egyébként nem lennék meg nélküle és meg is venném, mert az anyagilag nagyon nem érné meg. Azaz valójában nincs is rá igazán szükségem, ha nagyon fontos lenne akkor költenék rá. De ha mondjuk lenne egy design stúdióm, akkor egyértelmű, hogy meg kell vegyem a programot, mert az számomra munkaeszköz, és ki tudja termelni a saját költségét. Valójában szerintem a piac meghatározza, hogy mely szoftverek az életképesek (azaz valódi igény van rájuk), amely fejlesztők tönkremennek, azok termékeire valószínűleg nincs igazán kereslet, és nem azért veszik el az illető megélhetése, mert egyszer-kétszer jogtalanul használom a programját (amit így se-úgy se vennék meg). Üzleti tevékenységet folytatók kalózkodása persze más tészta, de ott azért valamennyire kordában van tartva a kalózszoftverek aránya, így nem hiszem hogy a fejlesztők nagyon rosszul járnának.
  • Morden23
    Bár nem a Microsoft-ra vonatkozik, de megnézném, hogy reagálnál, ha programozóként dolgozva "ki-letöltenék" a segged alól a megélhetésedet.

Nem lopás, hanem megkárosítás. Nem anyagi kárt okozol, hanem bevételkiesést.

Tehát ha odaállsz az újságoshoz, és elolvasod az újságokat, majd visszateszed, akkor tulajdonképpen nem loptál el semmit, anyagi kárt nem okoztál, csak éppen éhen fog halni az újságos, mert nem ad el egy darabot sem.

Még egyszer elmondom, hogy nem a Microsoft-ot védem ezzel, mert ők akkor is állati jól élnének, ha csak a cégeknek kéne fizetniük a Win-ért (ez bizonyos szinten így is van).
    De azért gondolkodjanak már azok az emberek is, akik szerint "nem történik semmi rossz, hiszen csak lemásoltam". Gondolom, ez érthető.

"másolása esetén a tulajdonosnak nem veszik el semmilye sem, ergo nem lopás"

Tehát semmi nem veszik el, csak adott illető megélhetése (a megcsinált szoftvert pénzért eladja, ugyebár).
  • Komolytalan
    Lopás esetén a tulajdonosnak kevesebb lesz valamiből. Windows másolása esetén a tulajdonosnak nem veszik el semmilye sem, ergo nem lopás. Nem kopnak el attól a bitek hogy másik adathordozón is létrehozok tök ugyanolyan bitsorozatot.
    Ennyi erővel a Windows másolása nemi erőszak is lehetne, vagy gyilkosság, kb ugyanannyi az alapja az állításnak.
  • mikloss
    sztem nem ilyen jó a helyzet :D
  • Mo.Organ
    Ne a balkánt vedd már alapul. Csak itt vannak csoró emberek, akik még az alsógatyát is lopják mint hogy vennék.
  • szombi
    22 % inkább a legális...
  • azirafael
    Ennek a cikknek annyira volt hír értéke mintha azt írták volna: ma is felkelt a nap...
  • GulaSoft
    Redmond eddig meglehetősen jól kivédte a próbálkozásokat, az esetleges töréseket pedig aránylag gyorsan javították az automatikus frissítések által.
    Hát ki az a barom, aki ha megtörte a vistát akkor utána felengedte az ms oldalra??
    Bár ha vistát használ akár még ez is kitelik tőle!
  • sathinel
    Ez igaz. De az is igaz hogy tényleg nem ismerek csak cégeket akiknek legális win van fenn. Max sulival olcsón megszerezhető win-t láttam még.
  • sathinel
    Nem értelek. Linux-ból mi az illegális? pl uhulinux:
    Megveheted: pl itt : https://bolt.uhulinux.hu/home.php?xid=e334884a69da5f52b3dab1d8d9408df1
    De le is töltheted :http://www.uhulinux.hu/office/letoltes
    És ha változtatsz rajta kiadhatod saját néven is csak fel kell tüntetned hogy milyen termékből fejlesztetted. És ha jóltudom mindegyik így működik. A különbség hogy ha fizetsz akkor felkeresheted őket ha valamit nem tudszt megcsinálni, nem működik, és segítenek.
  • Mo.Organ
    #1 #3 szöveg értelmezés 1-es. Leülhetsz fiam
  • ffxi
    Ennek mi értelme? Hogy mndenki használjon legális MS terméket?
  • Berber
    Hö-Hö 22%? Ha tudnák hogy Linuxból hány % ! :)
  • 0ppika
    ... "kizárólag a Genuine Advantage oldalain megvizsgált példányokra terjed ki" ...
  • juzosch
    Nem értem miért kell dobálózni olyn számokkal, aminek nyílvánvalóan semmi alapja.
    Egyébként nekünk sem abból kell kiindulni, hogy az összes haverunk illegális windózt használ, az pont ugyanakkora ferdítés.
  • _Atti_
    "hiszen a felhasználók vélhetően jól tudják, hogy így a kritikus sebezhetőségeket javító foltozások kivételével egyéb frissítésekhez nem férnek hozzá."

vélhetően nem látták ezt be egyesek és megoldották az efféle problémákat..
  • Nethyrrea
    22% lol, ebből is látszik hogy mikrofosék mennyit értenek hozzá... :D bezzeg ha tudnák...
  • Lazarus
    "az esetleges töréseket pedig aránylag gyorsan javították az automatikus frissítések által"

Kissé naiv, de azért vicces
  • DjDano
    Szerintem ez a 22% jóval nagyobb!