10
-
#10 persze, csak szerintem nem mindenhol, fővárosban már van ilyen, de pl vidéken ez még nem fog elterjedni 1-2 hónapon belül... -
#9 Helyi hálózathoz tudtommal lehet.
Meglévő netkapcsolat szétosztására jó.
Valahol volt róla egy cikk, letesztelték hogyan működik.
Az ADSL-ről meg annyit, hogy pár hónapon belül jön a telefonelőfizetés nélküli adsl, bárki lemondhatja majd a telót, az adsl marad. (a t-com jelentette be, nem én találtam ki) -
kvp #8 "Ugyanis az áramhálózat sem oldja meg azt a problémát, hogy az üvegszálat ugyanúgy közel kell vinni a fogyasztókhoz."
Nemetorszagban a tavvezetekek is halozatkent mukodnek. Jelenleg csak az aramszolgaltato sajat vpn-je megy rajta, de lehetne rajta szolgaltatni is. Minden lakasba a villanyora melle kellene egy router, ami kezelne a hozzaferest es a szamlazast. (akar 'fogyasztasi' alapon is menne a dolog)
Hatranya, hogy sok regi hazban olyan vacakok a villanyvezetekek, hogy nem lehet megfelelo sebesseget elerni rajtuk. (a regi szovetburkolatu kabelek es a lakotelepi aludrotok ilyenek) -
jasszka #7 ilyet már lehet venni Magyarországon? -
#6 Anyáááád, de loooool!!! -
nenad #5 ja, a routerbol, az egyik adapter "bevezeti" a netet a halozatba,
mindenhol mashol pedig csatlakozhatsz egy masik adapterrel. Semmit sem kell csinalni, automatikusan felismeri a szitut. -
#4 Tök jó cucc -
szombi #3 Tényleg nem rossz dolog ahhoz képest, hogy 3 éve még majdnam ugyanolyan halott ötletnek tűnt, mint az ADSL.
Ugyanis az áramhálózat sem oldja meg azt a problémát, hogy az üvegszálat ugyanúgy közel kell vinni a fogyasztókhoz.
Most, hogy még a legeldugottabb településeken is van ADSL, áramhálózati is lehet, ha megéri.
Végülis éppen a falvakban köttetik ki sokan a telefont, mert minek fizessen 5000-et havonta
még akkor is ha nem beszél, a mobil úgyis olcsóbb minden szempontból, villany meg úgyis van.
Ha viszont megjelennek a helyi hurkot átvevő ADSL-szolgáltatók, akkor már nem biztos, hogy megéri. -
stremix #2 Régebben olvastam erről... de ez most komoly? A 220-on keresztül jön a net? -
nenad #1 mi vettunk kb 25 adaptert, es nagyon jo a cucc.
nem kell kabelezni szorakozni, szimplan be a konnektorba es maris van net.
egyebkent tok poen hogy van egy kis admin feluletuk is, es mind1ik adapter sajat passwordel rendelkezik.
(jensen homelink 314)