Dobjuk el fényképezőgépünket!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valamit
Khm, hát ez totál nem igaz. A víz nem, hogy nem mindig ugyanúgy folyik egy-egy tölcsérbõl más és más kezébõl, de még a csepegését se igen lehet elõrelátni. Tipikus káosz folyamat. Ha még a tölcsért tartó kéz kavar is azzal a tölcsérrel, akkor megnézem azt, aki leutánozza ugyanazt a képet.

A másik dolog meg a mûvész alkotása nem kell, hogy mindenki számára érthetõ és elfogadott dolog legyen.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Rakoka a kamera fölé egy nagy plexit és mindennap arra szarok,aztán kiadom jövöre naptárnak vagy bármit.Nagyon szépen meg fogok belõle élni... azt a rohadt eget 'má!

"Camera Toss - fényképezõgép dobás, ennyit jelent. Ne ijedjen meg az olvasó, ez nem valamilyen vandál tevékenységet takar. De akkor mirõl is van szó?"

Egy esetben, az eredeti mûvész esetén ez egy ötlet, ami nem is rossz,
A többi estben majmolás, feltûnési viszketegség, vagy az, hogy egy újságíró abból él, hogy próbál érdekes vagy érdekesnek tûnõ dolgot találni/tálalni.
Szar egy évszázadban élünk na.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Na ez az. Mûvészi alkotás nem jöhet létre véletlenül, és munka nélkül. Vagy meglátom a szituációt és megörökítem, ez a fotó, vagy elgondolom és megvalósítom, festészet, szobrászat stb. Ha egy vödör festéket öntenek a vászonra ott nincs se meglátás se megvalósítás csak véletlen van amit egy majom is meg tud csinálni.A gépdobálás ugyanez.
Ez megint mekkora "mûvészet" már Adobe Photoshopban jobbat készítek 3 perec alatt és csak összevissza kattintgatok becsukott szemmel...
Most akkor énis vigyem kiállításra a "fantasztikus" képeimet?
Mondjuk akik rajzolnak pl a Photoshoppal (nem én, ugyértem aki igazán ért hozzá)azt kéne dícsérni mert annak még munkája is van vele...
How to draw a car-ez inkább mûvészet!

Egyszeru Dal

Nem vagyok kárörvendõ de aki dobálja legalább a fejére essen.
Kockázatos mûvészet 😉 Egyszer hopp, egyszer kopp 😄
Ha kiállok az utcára és szarok egy nagyot, mindenki mûvésznek fog tartani az "alkotásom" miatt?
Lassan egy szinten vagyunk a kutyákkal. Csak õk termékenyebbek 😊
"Hendix??????"

Egy betûvel több, de a dobálósról beszélünk nem?
ez de gagyi. lehet h jól néz ki némelyik kép de semmiképp se mûvészi... pfff el tudom képzelni szerencsétlen embert ahogy áll az utcán dobálja a gépét elkapja és örül a fejének közuben arra gondol h most tisztelettel néznek rá. és az utcán sétálók szánalommal néznek rá 😄

radeon 983760 überpro - csörgő ventillátorral, kólával leöntött kisegítő billentyűzet :D én nyertem

Blasta
A gond ott van, hogy Ti "ALKOTÁSNAK" hívjátok ezt, míg én csupán az idõ a semminél hajszálnyival tartalmasabb elütésének.
Nem alkottok semmit, csak termelitek a digitális/analóg képi hulladékot, ami nem képvisel semmi mûvészi értéket, hiszen magának a mûvésznek szinte SEMMI beleszólása nincs a képek elkészítésébe azon túl, hogy -mind egy óvodás- feldobja a gépet és elkapja.

Majd ha veszitek a fáradtságot és elkészítetek egy olyan FOTÓT ami mögött nincs semmiféle humbug, semmiféle belemagyarázott forradalom, ami megáll a saját lábán, és tisztán MAGATOKAT adjátok bele az ALKOTÁSBA, majd akkor talán megértitek az itteni többség álláspontját.

Na peace és jó fényeket! (bár ez utóbbira úgysincs szükségetek...)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

"Ne azt nézd hogyan éri el, hanem, hogy mit alkot. 😊" Pontossan ezt akartam hallani.
"Ez nagyon mellétrafált, mert ..." Nem trafalt melle, mert kimondtad a fentit... 😄

Na en kiszaltam. Sziasztok!
erre van szüksége most a világnak, felfújt dolgokra. otthon magának mindenki csinál 1-2 hülye képet összevissza mozgatott fényképezõvel, csak nem mindenkinek van szüksége arra, hogy ebbõl ilyen közösségi esemény meg hiszti meg bulvárcikk legyen. (az utolsó kép nekem kifejezetten tetszik ha valóban fénykép és nem fotosop, bár ez biztosan nem véletlenszerûen feldobott géppel készült).

Blasta
Ma ilyen egyetértõ üzzemódban vagyok 😊

ismételni tudom csak magam (és tanárom):

"nincs rossz kép, csak megkell találni a megfelelõ zsûrit"

http://gaborszantai.co.uk/

"Kesze kusza rendszertelen vonalak foltok amiket bárki más megcsinálhat ez nem mûvészet."

Hendix??????
Olvasol is, vagy csak válaszadó mód van bekapcsolva?

Én is foglalkozom fotózással és az egyik alapszabály, amit már a legelején megfogadtam, hogy nem magyarázom egyik képemet sem és nem kapnak tõlem címet... ezt azért teszem, mert az a véleményem, hogy egy képnek saját magáért kell beszélnie, nincsen szükség csak egy fotóra és egy nézõre... tágabb értelemben egy mûre és egy befogadóra... majd lerendezik egymás között a viszonyukat... éppen ezért önmagában az alkotás folyamata miatt elítélni magát a mûvet, szerintem dõreség.... szóval menjen el mindenki egy ilyen kiállításra, nézze meg a képeket aztán rájön, hogy szereti, avagy sem...

Egyébként ha valaki meghallgat ma egy Hendrix albumot, akkor azt tapasztalja, hogy minimum egy zsenirõl van szó, aki olyan számokat írt, amelyek eggyi idõ után is ugyanúgy hallgathatóak, élvezhetõek, még az átlag füleknek is. Persze ha a saját korának a zenéjéhez viszonyítjuk, akkor rögvest meglátszik, hogy valójában egy ufonauta volt...
Molnibalage
Lehet, hogy Jimmy nagy mûvész, de ln sem tudom értékelni, egyenesen utálom a zenejét, de ettõl még sokaknak tetszik. Nekem bejön Enya, másnak meg nem. De õk tényleg olyat csinálnak, ami azért már mûvészet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"Ne azt nézd hogyan éri el, hanem, hogy mit alkot"

Kesze kusza rendszertelen vonalak foltok amiket bárki más megcsinálhat ez nem mûvészet. Ezen az alapon mindenki mûvész lenne.
Blasta
Igen, ez egy ilyen kivételes alkalom nekem is 😄

ritkán értek Veled 1-et, de most elõször😊

Évekkel ezelött volt egy "festõmûvész" aki tölcsérbõl folyatta a festéket a vászonra, és belemagyarázták hogy õneki mûvészi folyása van. Hazugság! Bárki csinálta volna ugyanolyan az eredmény. Itt is pontosan ez a baj õnála nem forog mûvészien a gép, hanem ugyanúgy mint
bárki másnál. Csak itt van egy másik dolog az hogy elmebeteg ötlet. És ezt utánozni..... Lassan belemagyarázák hogy valaki feldob egy követ és amikor leesik a Dávid szoborral lesz egyenértékû mert mûvészien törnek le belõle darabok.Ez az ember elmebeteg.
"Jimmy Hendrix zeneje is ertektelen"

???
Ne azt nézd hogyan éri el, hanem, hogy mit alkot. 😊

Ez nagyon mellétrafált, mert Hendrix - közel 40 ével a halála után is - milliók által elismert mûvész. Az elektromos gitár máig meghatározó ikonja, elképesztõ technikai tudással. Nem szeretni, vagy nem érteni lehet...nagyapámnak is csak zaj. Ettõl még mûvész.
Olyan mint ha Einsteint értéktelennek tartanád a fizikában, mert "csak nyelvet öltögetett".

Blasta
Szia!

Hagyjuk. Mûvészkedjetek csak, de azért néha-néha (pl. két elkapás között 😄😄 ) nézzetek meg 1-2 igazi fotót is, az nem árthat! <#wave>

irányzatok
Art Informel
Bauhaus
Futurizmus
Kinetikus mûvészet (kinetic art)
Konstruktivizmus
Kubizmus
Pop-art
Szuprematizmus
Szürrealizmus

röviden ezek azok amiket nem lehetne az absztrakt mûvészet címszó alatt megtalálni...
Egyrészük nekem se teccik ,de el kell fogadni.
A fényképezõgép toszogatása meg beteg ötlet,fõleg dslr-el,de vannak jó képek is.

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Ismet sziasztok!

Akkor megprobalom lenyegretorobben megfogalmazni: Ne azt nezzetek hogy keszult hanem hogy mi keszult. Szerintem nagyon jo kepek, fuggetlenul attol, ez nem a keszito erdeme.
"tehetségtelen emberek kiállnak a színpadra és egymásnak dobálják a negszereiket, amik pl. elkapáskor hangot adnak. "
Jimmy Hendrix zeneje is ertektelen, csak azert, mert neha foggal is buveszkedett?

Udv!
De õ Ozzy Osbourne-ra gonodlt. Õ pedig egy igazi rockmágus. 😊

Möci
Mi tagadás..., valóban látványos, de új irányzatnak, vagy mûvészetnek nevezni finoman szólva is túlzás. A kamerát mozgatja a megörökítendõhöz képest, ráadásul tervezhetetlenül. Srác koromban készítettünk hasonló fotókat parázsló botvégekkel hadonászva, kb. ennyire inteligens ez is.

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

Erre is érvényes, egy bolond........
Oz a filmben maga vallja be hogy csalt. Igaz hogy csalásaival senkinek nem okozott kárt, sõt! Megírásának ideje a véres, gyilkos csalók ideje volt, erre való figyelmeztetésbõl íródott a mû.
Szerintem még ha nem is egy mûvészeti irány, nekem ezek a fotók akkor is tetszenek. Nem mondom, hogy nem butaság dobálni a fényképezõgépünket, de aki megteheti ezt kompakt géppel... Lehet, hogy majd egy-két képet én is kipróbálok így. Van egy 5 éves digitális fényképezõm, ami csak a port fogja egy dobozban. Már amikor megvettem, akkor is a legbutítottam modell volt. Se kijelzõ, se fókusz. Ha egyszer kétszer feldobálom, nem lesz baja. <#crazya>

Blasta
És OZ is!!!
😊)))

De vannak!
Gandalf például varázsló.

Tudod hogy volt az 1920-as években fingómûvész? Ez még az se. Az legalább elfingotta a Francia himnuszt és a francia Antant katonák tisztelegtek.
Ez a jellegzetes Pomádé király szindróma. Ki kell mondani ez szemét!
"Camera Toss-os fotók több szempontból rendhagyóak és semmi máshoz nem hasolíthatóak. "

Az má igaz. Mûvészethez semmi esetre nem, szeméthez inkább. Az emberi agy szemetéhez. A "fotóst" kellene eldobni.
Basic
Ekkora marhaságot. Meg se fordulna a fejemben, hogy dobáljam a gépemet, még akkor se, ha 20 ezerért veszem.

Varázslók pedig nincsenek. Illuzionisták vannak.
"ez egy hatalmas ötlet,"
Ez a mûvészet, csinálsz valami teljesen értelmetlen, silány és gagyi dolgot és arra az emberek rácsodálkoznak hogy HÛHA, ez tud valamit...
LOL 😄
Blasta
A minap jöttem rá!!!

Miiiii?!
Copperfield nem igazi varázsló?

Blasta
Szia!

Tovább foglak keseríteni: nem sikerült.
Ez egy humbug, ha úgy tetszik illuzió (mint David Copperfield). A mûvészet, az alkotás illúziója.
Én zenélek (azaz zenéltem) sokat, és ahhoz tudnám hasonlítani: tehetségtelen emberek kiállnak a színpadra és egymásnak dobálják a negszereiket, amik pl. elkapáskor hangot adnak.
Spontán? Az
Érdekes? Esetleg
Izgalmas? Az
Látványos? Talán
Mûvészi értéke nulla? Igen
Hiszen 1-2 totál elszállt narkóson kívül nem nagyon tudok olyan embert elképzelni, akik az ilyen "zenét" szívesen hallgatnák.

Ugyan ez a helyzet ezzel a fotózással is. Nem a spontanitás mögé kellene bújni és az újdonság erejétõl elvarázsolva nemlétezõ mûvészi értékeket odaképzelni.
Ha ráállok egy székre a blahán, szafaládédzsúzzal leöntöm a fejem és a "kék a szeme" c. nótát kezdem énekelni, semivel sem leszek kevésbé kreatív és spontánabb mint azok akik fényképezõgépet dobálva próbálnak "alkotni".

Akkor az LSD-gyártók mûvészek ?

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Molnibalage
Az ide bettett képekhez hasonlóakat egy esti sörözés után csináltnuk, 0 kreativitás kell hozzá....

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A temat bo masfel eve toljuk, es igen igen nagy tabor probalkozik vele immar. (itt ragadnam meg az alkalmat kifejeteni, hogy nem 1 hanem lassan 2 eve keszultek az elso kepek)
Sajnalom, hogy az sgre cask most ert el, azt meginkabb, hogy meg nem ertette valt. 😞 Szerintem a mellekelt kepek igazoljak letezeset. Udv!

"Ha már tudatosan, alázattal képtelenek alkotni is valamit, akkor elkezdik dobálni a gépüket. Fúde remek."
A lenyege, hogy nem tudatos. Es nem azert alakult ki, mert keptelenek tudatossan alkotni, hanem mert a dolgo szepsege pont a spontanitas, hogy nem is lehet teljes mertekben tudatossan muvelni.

"5 perc alatt csõtollal egy olyan arcképet rajzolni amirõl az adott személy felismerhatõ AZ MÛVÉSZET" Igazad van. De a muveszet nem attol lesz muveszet, hogy muvesz teljesitmenyet es tudasat fekteti bele, hanem onmagaert. Nezz meg egy ket kepet, es ne azt nezd hogy hogy keszult (mert az valoban nem tudas kerdese) hanem magat a kepet.

Remelem sikerult mas megvilagitasba helyezni a temat.
Blasta
Így van

ez csak egy konkurencia a LOMO-nak: kifogás tehetségteleneknek...

Molnibalage
Hát bazdmeg ez fárasztó. Ez már nekem is eszembe jutott, akkor amikor még digitális gépek sem voltak. Mellesleg hûlye a megvalósítás, mert számtalan mód van amivel ugyanígy meg lehet tenni azt amiot dobálással. Ezt mûvészetnek nevezni erõs túlzás. ERRE BÁRKI képes, de egy szép olajfestményt megfesteni (félreérttés nem essék nem az agyonsztárolt Picasso-ra és társaira gondolok), egy jó kariktatúrát rjazolni, vagy 5 perc alatt csõtollal egy olyan arcképet rajzolni amirõl az adott személy felismerhatõ AZ MÛVÉSZET, EZ CSAK FELKAPOTT DIVATHÓBORT (amit ráadásul utálok) ÉS SEMMI EREDETI sincs benne. Uff.

Manapság már mindent mûvészetnek neveznek, fõleg ha valami elvont ideológiát találnak ki hozzá. A minap valami cikkben Paris Hilton-t "mûvésznõnek" titulálták ....