88
Melyik pendrive éri meg?
  • Krisztiam #88
    sziasztok
    valami nagyon gyors és jó pendrive-ot akarok, ezekre gondoltam:

    Corsair
    Hyperx

    melyik a jobb? köszi a választ
  • lang14
    #87
    Sziasztok, arra tudtok megoldást, hogy a windows újratelepítése óta miért lassúlhatott be a pendrive-ra írás? usb2.0 2,5lel másol a régi kb 15 helyett.
  • AssholeHater
    #86
    Szabályosan távolítottad el minden esetben?Mert ha nem az okozhat ilyet.Esetleg nézd meg lemezkezelésnél, hogy oda berakja e, ha igen formázd le újra talán megoldja.Ha más nem vidd vissza és cseréltesd ki.
  • nagyi87
    #85
    Üdv!
    Nekem egy olyan problémám lenne a fent említett pendrival ( Datatraveler 100 G2 )valamelyik nap másoltam fel rá adatot, félúton megadta magát és onnantól kezdve nem ismeri fel se a gépem se a tv-m, de amikor bedugom az usb-be a hangot hallani h bedugtam, és az a pendrive is villog!
    telepíthető windows volt rajta, 1-2 zene és filmek! Az adatok nem lényegek csak örülnék ha életet lehetne bele lehelni, tudtok valami lehetséges megoldást? köszönöm.
  • nyirog
    #84
    ja és a lemezkezelő jelengel RAW-nak látja
  • nyirog
    #83
    Hello mindenkinek, az a problémám h vettem egy intenso premium 8 gigás pendrive-ot, filmet akrtam rá másolni aztán láttam h vmi nem ment kóserül, gondoltam megformázom akkor írta a win 7 h a formázás nem sikerült (gyorsformázás meg a normális formázással is), akkor láttam h FAT32-ben van azóta próbálom NTFS-re formázni de az istennek nem engedi mert kiírja h szüntessem meg az írásvédettséget amiről fingom nincs h hogyan lehetne. Ötlete valakinek (előre is köszi) ?
  • Theine
    #82
    Sziasztok!

    Lecseréltem a régi számítógépemet és az új gép a Pendrive csatlakoztatáskor nem ajánlja fel a szokásos lehetőségeket (automatikus lejátszás, intéző, mappa megnyitása.... Be lehet állítani valahol? Win XP van a gépen.

  • Baelint
    #81
    A kulcsszó: NTFS.
    De ha picit visszaolvasnál, még lapozni sem kell és ezen az oldalon megtalálod a kérdésedre a választ...
  • dvid95
    #80
    csö vettem egy adata 16 gb-os pendrájvot és rá akarok rakni egy 8 gb-os játékot de azt írja hogy megtelt a lemez
  • sanya200
    #79
    Egész strapabíróak ezek a pendrive-ok egy kingston volt csak eltört sajnos hála a haveromnak.De egyszer benne maradt a nadrágzsebe anyám meg kimosta vele együtt és tökéletesen működött utána is még az adatok is teljesen sértetlenek maradtak amik voltak rajta:)
  • Aquir
    #78
    akkor garancia esetleg, mást nem tudok
  • Dzsafarrr
    #77
    Nem tudom leformázni, mert fel sem ismeri a gép.
  • Aquir
    #76
    válaszoltak
  • Dzsafarrr
    #75
    Itt hiába kér bárki segítséget, mindenki szarik rá.. köszi puszi
  • rosti
    #74
    Segitsen léci valaki van 1 500GB goflex-em és két windovs oprendszerü gép.
    A probléma a következő az angol nyelvö win xp 64.bit-es látja és minden fasza a kütyüt ,de a magyar 32.bit-es xp nem.
    Hogy tudom a magyar xp-t meglátatni vele.
    Elöre is köszi a segitséget
  • Aquir
    #73
    Recuva - elvben formatált lemezről is visszaállíthat fájlokat
  • dvid95
    #72
    szerintem formázd meg de ments le minden amit tudsz ha meg nem akor mindegy
  • dvid95
    #71
    sziasztok
    kéne a segítségetek az történt hogy töröltem egy doc és egy pdf fájlt a pendréjvomrol és most visza szeretnéh hozni valahogy
    van rá valami modszer
    pls help
  • lpmaskmancick
    #70
    A-DATA pendriveokról van valakinek tapasztalata?
  • Dzsafarrr
    #69
    Valaki? Senki?
  • Dzsafarrr
    #68
    Sziasztok.
    Kínából rendeltem egy óriási kapacitású (256GB) Kingstone pendrive-ot.
    Bedugtam a gépbe, 262 GB-ot látott a gép, majd amikor filmeket kezdtem pakolni rá, a második film közben kiírta, hogy nem olvasható a fájl...
    Azóta akármilyen gépbe bedugom, 2 variáció van:
    hibakód 43
    vagy semmit sem reagál a gép.
    Eléggé bosszantó, kérlek segítsetek.
  • Prémium driver
    #67
    Már nem kell köszönöm.
    Sikerült megoldanom a problémát :)
  • Prémium driver
    #66
    Sziasztok.



    Vettem egy Kingston pendriveot aminek a kapacitása 8 gb( a képen láthatóról van szó.Fat32re van formázva és nem tudom hogyan kell NTFS-re ugyanis nem tudok rárakni semmit az én világon.Segítenétek nekem?
  • Inquisitor
    #65
    Egy übergyors pendrive is lassú ilyesmihez szerintem. Lehet USB2 vagy USB3 csatolós SSD kéne inkább venni. Lassú 32GB SSD-t picivel többért kapni mint PenDriveot ... és még úgy is vagy 5-6x gyorsabb.
  • djjeges
    #64
    Sziaszok!Szeretném a tanácsotokat kérni. Egy 32GB-os pendrive-t akarok venni. Azzal a céllal, hogy egy 16GB-os játékot akarok rátenni, már feltelepített formában.(Tehát ha bedugom a pendrivet, akkor rákattintok az indító filera és már megy is a game). Szóval azt szeretném kérdezni, hogy milyet érdemes venni, hogy rendesen futassa akadás meg ilyenek nélkül? Előre köszönöm a válaszokat.
  • Inquisitor
    #63
    Corsair pendriveok nem túl jók mostanában, de a Maxell mióta márka flash cuccokban? Azért van egy pár a Kingston-al egálban vagy éppen fölötte álló gyártókból, másrészt a sima Datatravellereknél nem véletlenül nincsenek sebességadatok a gyártó oldalán, ellentétben más igazi gyors cuccokkal. Ezt a G2-t meg jól meg kell néznem, mert elmúl 14 hónapban kiestem a pixisből.
    Azért a kiváló értékelésnél vegyük figyelembe, hogy magyar boltok 95%-ban noname szutykok, meg kingston van azt kész, más nem is létezik.

    De mindegy. Egyre több a Pendrive alakú SSD, USB2, USB3 is akad már. A vicc az, hogy nagyságrendekkel gyorsabbak egy Pendrivenál, de érdekes módon 32/64GB szegmensben nem drágábbak. Ez a jövő.
  • DjDano
    #62
    Hülyeségeket beszélsz... Ha lassú pendrive akkor Maxell vagy egyéb márkát nézd meg, de lehetne még sorolni más példát is. Az egyik fórumon panaszkodott valakii, hogy rövid időn belül már a második Corsair hiperszuper pendriveja ment tökre...

    Nyilván a sebességnek ára van, de egy átlagos Kingston 10 Megabyte-os írást és olvasást garantál. Nyilván ez függ a ráírandó fájlok méretétől, attól hogy FAT32 vagy NTFS fájlrenszerre van e formázva stb stb

    Egy tesztoldalon óriási szórás van az eredmények tekintetében ami például a Data Traveler G2-t illeti. Az olvasás 20-35 megabyte között mozog, de az írás is 5-15 között

    Most komolyan megéri sokkal több pénzt fizetni egy olyan pendriveért ami tud esetleg masszívan 30-40 megával írni másodpercenként? Akinek igen az vegyen olyat, de a többségnek bőven elég az átlag 10 megás sebesség

    A Kingstonról még annyit nem véletlenül dícsérik annyian, nézd meg pl az árukereső.hu-n a legkeresettebb pendriveok között szinte csak Kingston van és az értékelésnél is csupa dicsérő szavakat kap.
  • Inquisitor
    #61
    Melyik típusai gyorsak? csak mert a sima Datatraveler, Datatraveler 100, stb. volt az egyik leglassabb PenDrive amit lehetett itthon kapni, de az fogyott kilószámra, mert "Kingstone". És hát azért vannak high speed pendriveok, nyilván drágábbért ...
  • DjDano
    #60
    Én egyértelműen a Kingstont ajánlom, megbízható és gyors.

    Egyébként a vaterán most van egy teljesen új (bontatlan) Kingston Data Traveler G2 16 gigás pendrive 5500 Ft-ért! Egyetlen szépséghiba, hogy számla nincs hozzá, tehát garancia sem. Szerintem még így is több mint kedvező ajánlat :)

  • tomi04
    #59
    hello!
    Egy kis segítségre lenne szükségem!
    Az a helyzet hogy kaptam 1 pendrivot tesztelni akartam ezért a bátyám gépéről ráraktam 2 fájlt most bedugtam a saját gépembe és fel sem ismerte akkor megpróbáltam megint a bátyám gépébe mostmár ott se ismerte fel.
    Ilyenkor mi van?

    előre is köszi
  • JethroHUN
    #58
    Megint nem olvastam le, thx az infót
  • JethroHUN
    #57
    csa, nekem is ez a bajom, vette megy 16Gb-s Kingstont de semmit nem lehet ráírni, szintén játék, GTA4 iso-ba rakvam és nem fér rá. Még az egyik lemez sem, 7.4 és 7.2 gb ok. Mi ez már? Azonnal kiírja lemez megtelt, full üres az egész, 14.9 gb szabad hely, ami megint csak szemétség mrt 16gbért fizettem... És semmit nem lehet ráírni. Se rarba nem engedi sehogy. :S
  • vadasz 70
    #56
    -sziasztok! van egy 8gb pendrive az lenne a gondom hogy bizonyos dolgokból nem megy fel rá pl játék 5 gb van a miből meg fel megy 7gb, hogy van ez hogy válogat?
  • djsenki
    #55
    De ha csak egy alkalommal akarsz nagy fájlt felmásolni akkor akár a fájldarrabolás is elég lehet.
  • Solten
    #54
    Igy: "Nyissuk meg az eszközkezelőt, majd a cserélhető adathordozó tulajdonságlapján változtassuk meg az energiagazdálkodási házirendet. Jelöljük ki az "Optimalizálás nagy teljesítményre" beállítást, majd ha erre kér minket a rendszer, indítsuk újra a számítógépet. Ezesetben NTFS fájlrendszert is használhatunk az USB-eszközön, azonban annak kivételekor minden esetben szabályosan el kell távolítanunk a rendszerből, különben az USB-memória tartalma megsérülhet. Windows Vista esetében ki- és bekapcsolt írási gyorsítótár esetén is lehetőségünk van NTFS-re formázni a meghajtót."

    Amugy az nfts fajlndszer nem tul egeszseges egy flash memoria eletkorara a mindenfele fajlmuvelethez parosulo naplozas miatt.
  • stophunter
    #53
    köszönöm a válaszokat! :)
    ha a sajátgép-ben a formázásnál csak FAT vagy FAT32-t tudok kiválasztani, akkor szívó ágon vagyok? Vagy lehet valahogyan NTFS-t is ráerőszakolni?
  • Morphin
    #52
    FAT32 helyett formázd át NTFS-re...
  • djsenki
    #51
    Ha jól sejtem a fájlrendszerrel lehet valami, egyes fájlrendszereknél xGb fájlméret korlátozás van. Ezt formázással lehet módosítani.
  • stophunter
    #50
    sziasztok!

    kaptam egy 16 GB-os Kingston PD-ot. Hasít, mint szél, de 4 GB-nál nagyobb fájlt nem tudok felmásolni rá. Azt írja ki hibaüzenetben a TC, hogy az "adathordozó megtelt", pedig bőven van még rajta hely.
    Milyen beállítást kell megváltoztatnom, hogy ne ütközzek ebbe a hibába?
    Köszönöm a válaszokat!

    üdv:
    SH
  • HG
    #49
    Sziasztok!

    Win 2000 alatt hogyan lehet rábírni egy márkátlan Pen-Drive -ot a működésre? Most semmi reakció.

    Előre is köszi!

    HG