A Plextor kiszáll a CD és DVD-piacból

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

janos666
Azért túlzásba nem kell esni. Ha fogsz egy CD-képfilet és valami mezei íróval kiírod egy hibátlan minõségi korongra (értsd szitázott, sérülésmentes, nem zsáskból kihízott henger eleve karistolva) akkor ha frissen visszaolvasod a korong tartalmát akkor azonos CRC-t vagy MD5 hash összeget kapsz. Nem hibáznak annyit a mezei írók se hogy halld az audió-cd-ken a recsegést.
"Ha szarrávan töredezve a vinyó jó hogy lefogy az adat." - Ha a winyó nem szolgáltat elég adatot, akkor elõször a memóriában lévõ átmeneti tároló fogy le, de az nálam mindig teli van.
"Szerintem nézz utána, mert ilyen extra cache szvsz csak a Premium modellekben van..." - hát én nem láttam semmi jelölést arra hogy prémium modellek lettek volna és a bolti áruk sem igazolta szerintem, mert kevesebb mint duplája volt az átlag, egyébként valóban láttam én is 1-2 újabb fejlesztést(régebbit nem) amiben csak 2mb volt, én betudtam annak hogy bisztos úgy vannak vele hogy a sata meg a sata2 elég gyors, nem kell a nagy tár és így próbátak olcsósítani...

AMD Athlon X2 AM2

most veszem meg a plextor premium 2 sima cd íróját, audiofileknek kötelezõ darab, ja az ára 26e, tudásához képest piti összeg, és most már hallom is hogy ’há vaze én asusom 8e vót asztá olya cd-t írok vele hogy beszarsz’, ok. de akkor tedd be egy komolyabb hifibe és könnyes szemmel dõlj kardodba, szal a lényeg hogy azért a magas színvonalért amit képviselnek nem is kértnek sokat.
Máshol már lehet olvasni, hogy a hír nem igaz. Csak az olcsóbb kategóriákban kevesebbet fognak gyártani, és jobban koncentrálnak a profi termékekre.

régen az elsõ saját cd íróm egy 8szoros plextor volt. kb 1000-cdt írtam meg vele. azóta is mûködik, de már nem használom. elsõ dvd íróm szintén plextor. már jóval több mint 1000dvdt írtam vele, mindenre maximális sebességgel tud írni, és azóta is lehet olvasni õket. lett mellé egy lg íróm.. hát mondanom se kell mekkora a különbség.. csak 2 hónapja van meg, és már van olyan dvd amit azzal írtam és nem olvassa.(a plextor is csak éppenhogy). és tényleg fura hogy az lg-ben 2 mega buffer, plextorban 8 mega... ja és van hozzá fekete és fehér elõlap is, külön jó mert fekete az egész házam, nagyon jól néz ki :)
"na jó a plextor dvd-írókban is "csak" 8mb van... "
Szerintem nézz utána, mert ilyen extra cache szvsz csak a Premium modellekben van, azok meg nem "csak" 2-3x drágábbak.

NeoMaN
Jó, nehogymár azt mond, hogy az LG meg a Samu a jó, a PIO és a NEC meg szar.
:))))))))))

NeoMaN
Ez dedurva hír...

Olyan, mintha a mondjuk a Honda kilépne a motor piacról.
Beszarás.

janos666
Ha szarrávan töredezve a vinyó jó hogy lefogy az adat. Ha nem töredezett akár egy winrar is elszenved 4X-es DVD írás közben. A plextor nekem is drága lett volna DVD-íróból mikor vettem (akkor a középminõség is 70 körül volt és örültél hogy +/-t is ír egyben...) és elégedett lettem a Pioneer márkával. Kurva halk, kb a tálca ki-be tolása kelt akora zajt mint egy LG író a korong felpörgetése közben, az írás teljesen hangtalan. (halkak a hûtõventijeim is, nem azok nyomják el...) Az eddig kiírt kb 250 (javarászt szitázatlan-matricázatlan hengeres) korongból össz-vissz 2 ment tönkre íráskor. Egyiknél végleg lefagyott a nero így nem derült ki ki volt a bûnös, egyszer meg kiírta a nero hogy hibás a lemez ezért aborted...
Ha bõvebben érdekel a téma, javaslom nézz szét a burn.hu -n, PPeter ennek nagy guruja és tisztán érthetõen fogalmaz :)
Berber
Nekem fel sem telik a köztes tár egy DVD "röptében" írásakor. Igaz "csak" LG-m van, meg ASUS-om így egy laza 6x 9-10 perc 100% hibátlan eddig. Volt-van Plextorom is SCSI-CDR szo-szo annyira nem jött be. Hibázott is. Sõt egy ismerõsömnél a Plextor DVD-R rendszeresen ocska volt. (nem biztos, hogy az iró miatt, de amióta lecserélte, a rendszere "hasít") Annál jobban nem utálok semmit, mint amikor a drága minõség sz@rni megy!!!!! <#banplz>

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

nekem plextorom csak cd-íróban van, nem véletlenül vettem... akkor is 2x annyi volt mint a többi... sajna amikor dvd-írót vettem nem volt sok pénzem, nec-et vettem, mind2 márkával meg vagyok elégedve DE azért érdekes: a Plextor cd-írómban 7mb cache van (max 7200 kb/s-hez), a nec dvd-íróban 2mb(22000kb/s-hez) na igen, a necnél 1 írás alatt legalább 6-8x lefogy az adat... persze a 2mb cache nem csak a nec-re jellemzõ, hanem az összes occsó íróra... szerintem pedig illene beletenni 1 dvd-íróba legalább 16mb-t... na jó a plextor dvd-írókban is "csak" 8mb van... azért az is 4x-ese a többiének...
persze tudom hogy nem a cache-n múlik a minõség de azért ez is érdekes...

AMD Athlon X2 AM2

bld
sztem az h mit olvas be meg mit nem, meg h hányszor ront, az tuti h gyártástechnológiai probléma, bizony minden egyes márkából készül jó és mindegyikbõl rossz is. Azt itt is látjuk ugye (lentebb) h van akinek az LG vált be van akinek a pio, de van akinek meg a plextor sem, ezek sztem egyedi problémák (ezért gondolok a gyártásra)
DE mutasson már nekm egy olyan lemezt bárki amit csak a 3x drágább olvasó olvas be, érdekelne az is h mit értünk az írás minõségén, a cd-m szebben fog szólni??? ezt komolyan nem értem. Az én baráti körömben is mindenki többféle márkát használ és még nem éreztem azt h "pityu" drágább írójával jobban(?), gyorsabban olvasható lemezeket lehet írni szvsz nem látok semmi olyan különbséget ami miatt megérné a drágább (nem úgy mint mondjuk vidkariból stb stb stb)
szal akinek van hozzá esze az magyarázza már meg ezt a hatalmas minõségbeli különbséget amit a plusz költségért kap a vásárló, ha a drágább terméket választja

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

A helyes szavakat értelemszerûen képzeljétek oda :-) Bocsi, de úgylátszik fáradt vagyok...

Nekem a plextor cd-írom nem egy és nem kettõ CD-met rontotta el... Pedig kétszerannyiba kerül, mint más cd-író és alig írtam vele lemezeket...
Pioneer dvd-írom is hibázik 8* sebességtõl, szóval egyik se éri meg a pénzét...
Még szerencse, hogy néhány forintért lehet kapni a DVD korongok darabját, ez az szerencséje van a dvd-írómnak, hogy nem jutott a Plextorom sorsára.

Nagyon ár hogy kiszáltak mivel minõségbe ök csinálták a legjobbat, de az is igaz hogy az ára... hát igen az kicsit drága. Én karácsony elöt kaptam egy plextor dvd írót 26000 ft-ba került de azóta rengetegszer használtam és eddig még egyszer se volt vle semmi baj, mindnet beolvas. szal naon kár ha kiszálnának a buliból :)
Tetsuo
A PC hardvereként, CD és a DVD formátumoknál általában nem beszélhetünk minõségrõl. A hordozó alapanyagától, a szabványon át, a lejátszókig.
Az egész PC-ipar az olcsó távolkeleti, friss szabványú, bétaverziós (kipróbálatlan, inkompatibilis), magas selejtarányú, soxor vakvágányon járó alkatrészekre épít.
Aki ide akar "minõség" jelzõvel betörni, annak nagyon nehéz dolga van.
Hiszen a zextraquality CDplayerrel sokra megy az ember, ha zaja van a hûtésnek, vibrál a wincsi, esetleg kifárad egy alaplapi kondenzátor, a wincsi meghal (csak úgy), a monitortrafó nem bírja.. meg az egész cucc hemzseg a rádiófrekis zajtól.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Nekem anno Plextor cd iróm volt amikor vettem 2* annyiba volt mint a többi, de azért vettem, hogy mennyiséget tudjak vele irni minden gond nélkül.Soha nem rontott, olyan lemezeket beolvasott amit semmi más se.Haveroknak sorra döglöttek meg a különbözõ tipusú irók.Tökéletes volt, amikor jött a dvd akkor viszont Pio-ra tértem át, (a Plextor a mai napig müködik akinek eladtam). Az elsõ keserves tapasztalatom a dvd irókkal az volt hogy nem tudtam olyan mértékbe túlírni a cdket vele mint amit megszoktam, mondjuk azóta is azzal a dvd iróval égetek semmi gondom vele, pedig nem mai darab:)
Az biztos hogy kár lenne ha tényleg kivonulna a plextor a piacról!
rigidus
JAV: Errol szol... --> Ezt teszi...

rigidus
Errol szol a "szabad" piac: a sok gagyibol kisporoljak az anyagot, a preciz, atgondolt tervezest, korultekinto gyartasi eljarast, QA-t, + a marketinget megnyomjak loveval, igy a szart el tudjak adni fele aron. A minosegi gyartok hiaba nyomjak a marketinget, ha a masik oldal is nyomja, mert ha mindket termek a vasarlo szeme ele kerul, ott mar az ar fog donteni. A minoseg gyartonak meg marad ket lehetosege:
1. kiszall
2. elkezd gagyit gyartani

A folyamat hatasa pedig, hogy globalisan szar termekek kerulnek a vasarloi forgalomba, ami ellen a fogyasztovedelmi szervek is tehetetlenek, mert olyan mennyisegu minosegi panasz van, hogy egyszeruen keptelenek azt feldolgozni.

"Tény hogy a Plextor brand alatt kiadott optikai meghajtók mindíg is egy magasabb minõségi szintet ütöttek meg, ..."
Akkor is amikor nem a "sajátjukat" adták ki? :D

"Hehe, kicsit késõn jött ez a cikk, már meg is cáfolták plextorék a hírt.."
Az érdekes mert japán oldalakon meg mai hírként újra kint van.

Mike at home
a Plextor nem megy csõdbe, nem tûnik el

bõvebben Ppeti - burn.hu

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Igen nagyon jó kis meghajtó aza NEC <#eljen>
Már több mint 1éve használom és minden ok. Plextorért meg én se fizetnék 3szor annyit. Annyival nem ír jobban.

Omegared
Bennem vegyes érzelmeket váltott ki ez a hír... Tény hogy a Plextor brand alatt kiadott optikai meghajtók mindíg is egy magasabb minõségi szintet ütöttek meg, de sajnos az elmúlt egy-másfél év alatt nem egyszer csalódást okozott a márka (DVD-RW meghajtókkal kapcsolatosan). Fórumokon is olvasható volt, hogy sajnos nem egyedi problémával szembesültem, sok bosszantó hiba esett egyik másik modellbe. Mindazonáltal munkahelyemen egy kb fél éves modellt használok minden gond nélkül.
Most lehet hülyén fog hangzani, de én már vártam ezt a lépést. Manapság mikor 8000 Ft környékén lehet hozzájutni egy szinte minden formátumot kezelni tudó LG (a tévhittel ellentétben egyáltalán nem rossz termékek) meghajtóhoz, elég szûk lehet azon vásárlók köre akik 3-5szörös árat hajlandóak kifizetni egy meghajtóért. Ez azért világméretben a Plextornak is(!) betesz, példának okáért az LG-hez képest egy kis cég.

OFF: Az otthoni gépemben egy NEC ND-3520A van, azzal is tökéletessen meg vagyok elégedve, sõt talán a legjobb meghajtó amit eddíg használtam.

Penge4
"De a HL-DT-ST típusú LG-k már nagyon jók."

Én a GSA-4120B íróból 3 hónap alatt kettõt lõttem el. Az elsõnél ugyanaz volt, mint amit mousee leírt, a második meg nem írta meg a pluszos lemezeket (addigra már nem volt nálam minuszos, hogy kipróbáljam, de nem is érdekelt), de 2 héttel elõtte még megírta. A pluszosakat meg "Fókuszálási és Sávkövetési hiba"-val dobta vissza mindet. Na ekkor sokalltam be, vettem egy Pioneert, a mai napig (2 hónap) nem volt vele semmi gond, pedig helyben megírtam vele kb 25db DVD-t ez alatt. Az LG-vel a kettõvel nem írtam ennyit és mégis befosott. <#mf2>

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Mike at home
szvsz bevált az igényesség, csakhogy ma már fillérekbe kerülnek a DVD írók
mi lesz a Plextor jövõje? ez sokkal jobban érdekel

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Sanyix
<#buck>

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Valahogy gondoltam, hogy jössz, és írni fogsz egy az enyémmel tök ellentétes véleményt.

Az energiatakarékosságra meg szarok, kit érdekel, hogy 100 forinttal több lesz a villanyszámla, mert nem áll le azonnal a meghajtóm.

És az a jó, ha tûzforró egy lemez, akkor olvasható a legjobban, ez tapasztalat, elmesélem: Van egy ASUS Cd íróm, ami egyre rosszabbul olvasta be a lemezeket. Amit észrevettem az az, hogy ha beolvasott egy lemezt nagy nehezen, és azt pörgette, akkor ha kivettem a lemezt, majd visszaraktam, akkor simán beolvasta újra.
Ebbõl következtettem arra, hogy a meleg lemezeket könnyebben beolvassa.
Ezek után ha nem akart beolvasni valamit, akkor fogtam, és felmelegítettem hajszárítóval, és simán beolvasta :D
Amúgy mostmár szinte semmit nem olvas be, de írni még mindig tökéletesen ír :D
Sanyix
Pio max akkor lassú ha ha áll a lemez, merthogy ha nincs olvasás, azonnal leállítja a forgatást(ami egyébként energiatakarékos, és a lemezt is kíméli, mert nem kell 18000 rpm-el pörögnie ha nem kell, és nem tûzforrón kerül ki a meghajtóból), a többi meghajtó általában még várakozik ezzel fél percet. Az újrafelpörgetés idõbe tellik, de ha felpörög akkor elég szép sebességekkel olvas nagyon gagyi hl-dt-st lg-kkel írt igen rossz minõségû lemezeket is.
Egyébként tapasztalat, hogy a hl-dt-st írók valami borzasztó gagyi minõségben írnak, a legrosszabbak, mind közûl. Elég durva külömbséget észleltem amikor a haveroktól kabott dvdk (mind lg HL-DT ST-vel írt) lemezek után megnéztem mennyivel jobban olvasható a pio-mmal megírt lemez, és hát durván jobban... A lemezek mert full ugyanazok voltak, mert 1 helyrõl szerezzük be õket a köcsög artisjus kihagyásával. <#vigyor1>
Egyébként csak HL-DT-ST-k kb 4 éve vannak piacon szal elég érdekes lenne ha nem tûnt volna fel senkinek hogy nem ír olyan xarul, nyilván azért mert xarul ír még mindíg.

Ja és régebben sem voltak az LG-k cd megsemmisítõk, nekem 3 lg cd meghajtóm volt, durván rossz állapotban lévõ lemezeket sem törtek soha. Ugyanígy sok ismerõsnél voltak ilyen meghajtók, azok sem törtek lemezt. Éppen amikor az 52x-es meghajtók elterjedésekor a lemeztörõs botrány volt, akkor éppen az LG meghajtók voltak azok amik a legritkábban törtek lemezt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

mousee
Igazából plextort sose használtam, de mindenki dícséri. Ámen, kár érte. Viszont Dodo55... én egy hónap alatt 3 dvd írót vágtam gajra. Az elsõ egy Samsung volt. Tökjól ment, tényleg minden lemezt beolvasott, nagyon jó volt. Két hét után elkezdte azt játszani, hogy minden harmadik lemezt csak 80%ig ír meg. Aztán minden második lemezt. Aztán az összeset. Pedig tökjól olvasott még midníg. Visszavittem, állítólag gyárihibás. Csere. Kaptam egy ugyanolyat. Elsõ héten megszokott szuperjó írás olvasás, aztán eggyik napról a másikra egyszerûen átment dvd olvasóba. Írni nem volt hajlandó, de olvasni még mindíg beolvasott minden lemezt :). Ezekután azt mondtam, hogy jóvan, akkor samsung megy a kukába, próbálkozzunk be egy LG-vel. Valami szupermeganemtoommi drájv. Mindent megevett, megírt, egyszerûen szuper volt. 2 hét után megint eggyik napról a másikra egyszerûen eltûnt a gépbõl. Azaz ottvolt, de mégse. Lemezt beraktam, semmi reakció. Gép látta mint meghajtó, de semmit nem olvasott, nem írt. Mind a mai napig rejtély, hogy mi baja lehetett. Ezek után kicsit dühös lettem (1 hónap alatt 3 dvd író... nem is rossz :D). Elkezdtem kérdezgetni, hogy mit érdemes venni. Nagyon dícsérték a pioneer-t, és a nec-et. Boltba el. Mondtam, hogy pio vagy nec dvd írót vennék. Mondták, hogy pio éppen nincsen, marad a nec. Mondom szuperjó. Nec másfél éve kb probléma nélkül ír-olvas, bár van pár olyan lemez, amit nem nagyon akar beolvasni (amik nagyon karcosak). MOndjuk ezt elnézem neki, bár a csöves samsung meg lg ugyanezeket a nagyon karcosokat igaz kicsit nyögvenyelõsen, de leolvasták.

Röviden ennyit az én kis dvd irkáló kalandomról ;)

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mikloss
Nekem Asus DVD-íróm van már közel 2 éve és nagyon jól szuperál.

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

A régi LG meghajtók valóban szarok voltak, inkább voltak cd megsemmisítõk, mintsem meghajtók.
De a HL-DT-ST típusú LG-k már nagyon jók.
A HL-DT-ST az Hitachi-LG Data Storage Technology-t jelent, szóval mióta nem sima LG, hanem Hitachi is, azóta jó.
Ezek egyedi esetek, az én kezemen mindegyik fajtából átment 10-100 db
PíszLávJuniti
Az LG nek meghallom a nevét, és már attól feláll a hátamon a szõr. Igaz nem DVD-s, hanem CD-írós tapasztalat ( optikai meghajtókat nézve ). Több meghajtónál is elõfordult, hogy bármilyen típusú lemezre nagyon gyéren ír, rövid idõn belül jóformán olvashatatlan lemezeket gyárt. ( spec nálam 4 meghajtó jár így, de több ismerõsöm is hasnolókról számolt be).
Pedig nem gagyi lemezekre, és nem is hipergyorsan írtam.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Hehe, kicsit késõn jött ez a cikk, már meg is cáfolták plextorék a hírt...
Nekem van egy Plextor DVD olvasóm(11000-ért vettem egykor, egy másik boltban nem hitték el, hogy olyan olcsó, és azt mondták, hogyha nem elírás, akkor vegyünk nekik pár darabot :D), nagyon jó, a megrepedt lemezeket is simán olvassa anélkül, hogy széttörné õket.

Kár, hogy abbahagyják.

Amúgy nem tudom, hogy miért szereti mindenki a Pioneer és NEC meghajtókat.
Egyik barátomnak NEC van, egy másiknak meg Pioneer.
A NEC az egyszerûen nem képes normálisan olvasni az írt lemezeket, van amit nem is olvas be, a legtöbben meg olvasási hiba miatt megszakítja a másolást.
A Pioneer meg lassú, szintén sok lemezt nem olvas be.
Ezt én is tapasztaltam, amikor gépeiken csináltam valamit.

Ellenben itt a Samsung meg az LG, amit mindenki szid, érdekes, nekem semmi bajom velük, jó minõségben írnak, és a legkarcosabb lemezt is tökéletesen olvassák.
Igaz a régebbi Samsung DVD/CDRW combo-m szerette totál összefagyasztani a wint a PC Guru dvd-ktõl, de az új Samsung SH-S182M-emmel nincs ilyen gond.
Személyes tapasztalatom az, hogy jelenleg egy centivel sem képvisel magasabb minõséget mint a pio vagy a nec, amikor megjelentek a dvd-írók akkor valóban a plextor vitte a pálmát, de mára ez a dolog annyira kommersz, hogy már a csimpánzok is össze tudnak dobni egy írót... vagy majdnem :) A ma kapható legtöbb író tökéletesen megfelelõ minõséget szolgáltat, nincsenek az írók között akkora különbségek, mint a hõskorszakban volt. Azért meg, hogy valamire rá van írva, hogy plextor, amiatt nem adok rá több pénzt, meg is értem, hogy csökken a kereslet, hiszen ez nem autó, ezt 2-3 év múlva kihajítja az ember a francba.
Itthonra én is olcsót veszek de nem is írok sokat. De nézz meg egy céget pl aki naponta ír DVD-t, CD-t . Ilyen esetekben vett az ember plextort. De ha nem lessz akkor mi az alternatívája? Az összes többi átlag otthoni felhasználónak van.
Ha esetleg visszaellenõrízted volna az írást, pitenként...

Penge4
Tény, hogy minõség. Én is azért szoktam adni rá, de pl a Pioneer is nagyon jó 7-9900-ért, Plextort meg nem igazán láttam még 16 alatt.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

MrPrise
Használtál te valaha Plextor írót? Akkor nem kérdeznél ilyet...

MrPrise
Az a baj, hogy lassan mindenkinek az lesz a természetes ha valami gagyi. A drágább, minõségi termékek pedig szép lassan így járnak mint a Plextor.

Hát, számítástechnika egyes területein nem éri meg a sokkal drágább minõséget venni, ha a gyengébb is tökéletesen kiszolgálja azt az idõt, amíg elavul a technika, s új generáció miatt úgyis cserélni kell... Akkor minek fizessünk 3x annyit?
R.I.P.
szégyen

punishing since 2000.06.10. Nem mondamám hogy megmondtam. Ha nem mondtam volna meg... kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen...

uniu
Annyira azert nem voltak jok mint amennyivel dragabbak is! Nekem is volt Plextor olvasom meg scsi csatolasu, es semmivel sem ereztem jobbnak mint pl a NEC-et.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

PíszLávJuniti
Kiesnek, mert a minõséget nem becsülik meg a fogyasztók annyira, mint az árat.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Na neeee

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!

uniu
A Yamaha is ugyanigy jart 3-4 eve...

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

Hát ez szivacs. Már évek óta csak Plextorokat veszek, most ezekszerint át kell állni Pioneerra.