Gyorsan terjedhet idén a HDMI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A problema ott van, hogy minel tobbet modositjak a gyartok a szabvanyokat, es minel tobb verzioja van egy szabvanynak a piacon, annal jobban osszezavarjak az atlag felhasznalot.
Egy osszezavart atlag felhasznalo termeszetesen megvarja amig lenyugszanak a dolgok es akkor fog csak vasarolni. Ennek az eredmenyet a technologia lassab terjedeseben es tovabb magasan tartott arakban fogjuk latni.
Egy atlag fogyasztonak szant technologiai valtast szerintem csakis ugy lehet rendesen vegrehajtani, hogyha a valtas fajdalommentes (amennyire csak lehet). az HDMI millio verzioja ennek teljesen ellentmond es a gyartok fogjak a legjobban megszivni amikor a fogyasztok elkezdenek panaszkodni, hogy:
"Nekem senki nem mondta, hogy az HDMI 1.2-es csatlakozoval rendelkezo TV-men nem tudom 1080P felbontasban nezni a BDR filmjeimet mert azok 1.3A-s HDMI-t kovetelnek... (ez csak pelda, de hasonlok fognak tortenni az tuti). Erre fogja, visszaviszi az egeszet a boltba es marad a jo oreg CRT TV+DVD megoldasnal.
Ez szerintem senkinek nem all erdekeben, de lehet, hogy tevedek...
Y
Igen, erre utaltam a zárojeles résszel. Csak mint írtam, eddig csak DVI-D kábelt láttam, mert az analóg jelek átvitele miatt legalább 2x drágább lenne, jó minõségben.
"Azokon a kartyakon ahol csak 2 dvi kimenet van, legalabb az egyik tobbnyire tud analogot is."
Magam is írtam ezt alább. Egyébként általában mindkettõ DVI-I-s, azaz vegyes.
En szemely szerint meg csak a nagyon olcso videokartyakon lattam VGA+DVI-D kombinaciot.
Amikor utoljára néztem, még vagy 20.000Ft volt a különbség. De az olcsó moncsik még most is VGA-sak.
(Más szóval még nem láttam DVI-I, esetleg DVI-A kábelt, csak DVI-D-t.)"
A DVI kabelen mind analog, mind digitalis jelek mehetnek. Azokon a kartyakon ahol csak 2 dvi kimenet van, legalabb az egyik tobbnyire tud analogot is. En szemely szerint meg csak a nagyon olcso videokartyakon lattam VGA+DVI-D kombinaciot.
"Most is ez van, a hdcp alapbol egy dvi es egy spdif kombinacioja volt." -- biztos, hogy ezt akartad írni? 😉"
Helyesen a HDMI alapvaltozata egy dvi es egy spdif kombinacioja volt. Ezt bovitettek ujabb kodolasi eljarasokkal. A HDCP pedig mukodik HDMI-n es DVI-on is.
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Most is ez van, a hdcp alapbol egy dvi es egy spdif kombinacioja volt." -- biztos, hogy ezt akartad írni? 😉
Ertelmes ember ilyenkor vesz egy rovid dvi toldo kabelt, bedugja a gepbe. A kabelt lelogatja, a kabelbe bedugja az atalakitot, majd abba a regi vga kabelt. Igy melysegben semmi helyet nem foglal.
"DVI tud vinni hangot? o.O Kül kimaradt DVI az életembõl, de a laptopon már hdmi van"
A dvi nem, de a hdmi tud hangot is. A hdcp-t pedig mind a dvi, mind a hdmi tudja. Az uj kiegeszitesek pedig csak hozzaadnak a szabvanyhoz. Olyan, mint a mono/stereo/dolby/dolbypro atallas volt. A legtobb ember eszre sem vette. Most is ez van, a hdcp alapbol egy dvi es egy spdif kombinacioja volt. Most mar tud magasabb szinmelyseget es tobb/jobb hangcsatornat is kezelni. Egyebkent mind a dvi, mind a hdmi ugyanazt a kodolast hasznalja mint a pci-express es az uj soros buszos ram. Kezd megint szabvanyossa valni a pc, mar csak a bios-t kell kicserelni.
Viszont az átalakító ilyen hosszúkás genya, kb 6-8 centi, ennyivel kellett kijjebb húznom a gépet a faltól hogy ne törjön meg a monitorkábel. Úgy viszont félõ volt hogy lebillen elõre a ház, így a gépasztalt is elõrébb kellett húznom, így mögötte maradt egy nagy rés és például CD-ket már nem tudok oda pakolászni mint régen, mert beesnek az asztal mögé. Emiatt vennem kellett a falra két polcot, és még az asztal is bénán van, a nyûves DVI miatt.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!
Azért mert valami hülye EU-s adó miatt a DVI csatis monitorok jóval drágábbak. Pedig technikailag az LCD monitoroknál a DVI egyszerûbb, és így olcsóbb kellene legyen.
Viszont videokártyákra tényleg felesleges és ésszerûtlen a HDMI: a DVI ugyanazokat a jeleket viszi át (akár hangot is vihet
Az itt forumozok nagy tobbsegenek nem problema az, hogy a vasarlasnal figyelembe vegye az HDMI 1.3a tamogatast minden hazimozi alkatreszben de ezt egy atlagembertol nem lehet elvarni.
Rohej, hogy egy csatlakozohoz 3-4 kulombozo verzioval rendelkezo berendezest lehet kapni (arrol nem is beszelve, hogy minden verziotol jeletosen kulombozo teljesitmenyt lehet elvarni).
Tessek elfogadni a szabvanyt _amikor keszen van_ es nem agyba-fobe valtoztatgatni minden 6 honapban.
Egy audio-video szabvanynak 6-8 evig stabilnak kellene maradnia.
Legyen 2K HDTV+HDMI es amikor generaciot valtunk akkor johet a 4K HDTV + az HDMI kovetkezo generacioja
Ez tul nagy elvaras lenne?
Erre az egesz szituaciora a Macskafogobol tudok idezni: "Ne ragozz Muci mer' meghulyulok!"
Ideje lenne lenyugodni a szabvanyokkal.
Y
PS: Tenyleg kellene arra a csatlakozora csavar mindket oldalra VGA modra. Sokkal stabilabb lenne.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Hozzáértõ ember korrekt hozzászólása....
Azóta minden videókártya-vásárlásom amiatt a sz*r miatt lett drágább!
Most elõrukkoltak egy még drágább csatlakozóval, ami ráadásul mechanikailag sem stabil.
Olyan vékony, simán elferdül az egész egy kisebb behatásra is, és meg sem merem kérdezni,
hogy hány tizedmilliméter vékony az a mûanyag pöcök, ami az egészet ráfogja a készülékre...