58
-
dez #58 Nem tudom, ők tiltakoznak-e, de Douglas Adams nagyon tiltakozott ellene az utolsó "könyvében" (amit a novelláiból, cikkeiből állítottak össze), mert sosem találta a megfelelőt. :) -
dez #57 Hát persze, hogy bele lehet, és kell is. És ugye a hatásfok kérdése főleg ott fog felmerülni, nem a mai ócsó vezetékes megoldásnál a vezetékeknél. Szóval, ez csakis kevésbé hatékony lehet.
A "vezetéknélküli" plazmánál meg csak a képet vitték át vezeték nélkül. Épp azért volt muris. :D -
m4G1c #56 Meg hogy mennyit tudna menni egy 3g-s telefon töltése közben elpazarolt energiából egy személyautó.
Tesla úrra senki nem gondol a fejlesztőknél? -
BiroAndras #55 "De igy mukodik a mikorsuto is. Ha most egy 'nyitott mikrosutovel' akarjak feltolteni a mobiltelefonokat"
Nagyon nem mindegy ám a hullámhossz. Itt nyílván nem mikrohullámokról van szó, hanem sima közönséges rádióhullámokról. -
#54 Epp, hogy rosszabb a hatasfoka. Ez tulajdonkeppen egy legmagos transzformator, a legrosszabb hatasfokkal a trafok kozt... -
kvp #53 ""Nóbeldíjas felfedezést, hogy a mágnesesség valójában nem a vasra hat, sőt köze nincs a vashoz, bármilyen szénhidrogén, vagyis bármi amiben van szén, mágnesezhető"
erről tudnál adni valami linket? mert nekem guli nem barátom...:)"
Nem olyan misztikus, minden polaros molekula reagal a magneses terre. Ezert melegszik fel a viz a mikrosutoben, es ezert van karos hatasa a magneses ternek az emberre. (ugyan olyan idegi hatasa van mint egy aramkorre, az ember agya 1-2 volttal megy, egy az idegeket korulvevo folyekony kemiai aksirol)
http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_molecule
A szenhez meg annyi koze van, mint Egely-nek a fizikahoz. :-)))))) -
kvp #52 "sima USB-felületről ment (.45W)." Ez kb. az a tartomany amit egy mobiltelefon is kiad magabol, tehat .5 es 2 watt kozott. A kerdes mar csak az, hogy egeszseges-e? Ki az aki hajlando 24 vagy akar csak 8 oran at egyhuzamban 'telefonalni'? Van-e egeszsegkarosito hatasa? (ugyanes igaz a wifi-re es a bluetooth-os fullhalgatora is) -
bakagaijin #51 Szerintem annyira nem durva mint a mikrosütő, de ezt ki kéne mérni. Használtam kb egy évig olyan A4-es egeret, amit felület felett kellett futtatni, sima USB-felületről ment (.45W). A linken szétkapták a lapot is, az indukciós kört jól lehet látni. De láttam már abszolut házi megoldást is, csak a linket nem találom :(. -
bakagaijin #50 De, tiltakoznak... Nokia (?) egyszer ki is számolta hány fát lehetne megspórolni azzal, ha töltés után mindenki kihúzná a töltőt a konnektorból :). -
Smithy87 #49 "Nóbeldíjas felfedezést, hogy a mágnesesség valójában nem a vasra hat, sőt köze nincs a vashoz, bármilyen szénhidrogén, vagyis bármi amiben van szén, mágnesezhető"
erről tudnál adni valami linket? mert nekem guli nem barátom...:)
-
#48 Szerintem ez az egész manapság már nem gond!
Monnyuk eddik rendesen növekedett a mobiltelcsis meg egyéb adapterek száma. Csakhogy mióta 5 volttal megy mindegyik, és főleg USB-re köthetők, kezd visszaesni a dolog!
Szerintem ez a megoldás.
Pl az egyik MP3 lejátszóhoz olyan adapter van amin nincs is saját zsinor csak egy USB nyílás, és ettől kezdve bármelyik mp3 as lejátszót tudom vele tölteni, vagy a mobilomat.
A barátosnőm új Sony MP3 lejáccójából meg ki is spórolták a feltöltőt, úgy is rádugja az ember a gépre egy párpercre, aztán utána megy vele vagy 15-20 óráig. Mobiltelcsi dettó, 5 napot egy hetet simán kibír, az alatt meg a képeket, egyéb anyagokat úgy is leszed az ember az USB-n kersztül, közben meg szintén tölt. Ezek a LiIon aksik már nem olyanok, hogy mindíg csutkára le kell őket meríteni. Sőt ha így használja az ember akkor megy tönkre, mert kikristályosodik benne az anyag.
Persze aki wifiz-ik, meg brútuszozik az vegye csak meg a mobil-mikrosütőt!;))) -
kvp #47 Az otlet regi. Meg Tesla talalta ki az elektromagneses energiaatvitelt. De igy mukodik a mikorsuto is. Ha most egy 'nyitott mikrosutovel' akarjak feltolteni a mobiltelefonokat, akkor ebbol a technologiabol inkabb nem kerek. Ha gyengebb a ter, akkor sem mert a hatasa ugyanaz, csak gyengebb.
Energiaatvitel szempontjabol mindenkeppen rosszabb a technika, mint a vezetekes, mivel a magneses ter nem egy pontba (a keszulekre) fokuszalodik, hanem a tolto felett mindenhova. Ami nem talalja el a keszulekben levo tekercset az veszteseg.
A toltoket lehetne egysegesiteni, de ezert vannak egyseges toltok, adapter csokorral. Az ericsson regi csatlakozoiban azert volt annyi erintkezo, mert minden keszuleken volt fejhallgato csatlakozo, soros porti modem csatlakozo, kulso billentyuzet csatlakozo, programozo csatlakozo es tolto csatlakozo. Igy viszonylag egyseges lehetett a rendszer. A nokia ezt ugy vedte ki, hogy sok telefonjaban nem volt sem beepitett gsm modem sem kulso soros port es az atprogramozashoz meg szet kellett szedni oket, ezert kevesebb kulso csatlakozo kellet. Ezt ma mar 1 darab usb-s csatlakozo is ki tudja valtani (toltes, flash programozas, dititalis headset, billentyuzet es modem funkciok). At is alltak a sony-ericsson-nal az usb-s csatlakozora. -
demo02 #46 nem is értem, hogy a fejlesztők miért nem a sg mindentjobbantudó
fórumzóit kérdik meg előbb, mielőtt ilyen haszontalan termékkel
állnak elő.
-
teddybear #45 Nekem van technikai képzettségem, és nem libáért vettem. -
teddybear #44 Hát nekem is van pár, két telefontöltő, a laptop-táp, a kábelmodem adaptere, az egyik nyomtatón adaptere, stb.
Technikailag jobb lenne egy univerzális tápegység, de amíg ennyiféle kütyüje van az embernek, ennyi különböző gyártótól, esély sincs rá. -
huuu #43 Na wazze te kötekedsz!:)
Ebben nem leszek a pajtid..
Ki tudja hány éves gyerek lehetsz.
Tudod hülyékkel nem vitatkozok.
Szeva kisbarátom.
Mással hülyéskedj.
-
raingun #42 Nekem 6 db töltőm van, ezeknek mind külön konnektor és egy egész asztalrész van fent tartva. Nagyon gáz. Nem tudom a zöldek miért nme tiltakoznak ez ellen a töltő áradat ellen, többet változtatna a világon mint bármi más! -
teddybear #41 OK és sem kedvellek.
Fenntartom a fizikában tanúsított értetlenséged alapján a technikai analfabétizmusod. Per pillanat egyetlen mágneses árnyékolást, nem szűrést!, tudok elképzelni, az egész kütyüt vastag lágyvas burkolatba kell helyezni.
Ez megvéd, az aluláteresztő szűrő elektronikai áramkör, elektromágneses terek esetén a pásztorbottal egyenértékű! -
huuu #40 Dehát majd látjuk milyen lesz.
Jó lenne mindenképpen, ha megalkotnák. -
huuu #39 Sőt igazad van, ha így jobban belegondolok.
Mert ahoz nem kell mechanika.
És ki is lehet szűrni ezeket a rezgéseket.
Alulátersztő szűrővel. (low pass filter)
Azért a bogarad nem vagyok! Én Homo vagyok:) -
teddybear #38 minden mozgó mágneses térben vannak a főharmónikusokon kívül al, és felharmónikusok. Ezek mértéke eloszlása az adott mágneses tér alakjától, frekvenciájától és egyéb jellemzőitől függ.
Az élettani hatásai ettől is függnek, de mindíg fellépnek, általában károsak, de ritkán akad, amikor jótékonyak. Pl. néha segítik a csonttörések gyógyulását. -
huuu #37 De teljesen igazad lehet!
én 10-20 hertz körüli értékre gondoltam ami abszolút nem káros.
és nyilván állandómágnessel.
Gondolj az automata Breitlingre. -
huuu #36 Attól függ milyen frekvencián!
Az elktromágneses tekercsekben gerjedt rezgésnek vannak felharmonikusai.
Amik adott esetben magas frekvenciatartományban nem kívántak.
-
teddybear #35 Te sem vagy valami tájékozott a fizikában egyszem bogaram!
A mágneses tér ugyanaz, ha állandó mágnes, ha elektromágnes gerjeszti!
A hatása mindkét esetben ugyanaz! -
huuu #34 Visszatérve a környezetszennyezésre.
Nem kis számú különféle készüléktöltőt gyártottak le már a világba.
Amik 4-5 éves pályafutásuk után a szeméttelepen végzik.
Számoljátok össze, hány ilyen töltő van a lakásotokba!!
Éppen itt az ideje egységesíteni, leváltani őket.
Megszüntetni a szemetelést. -
huuu #33 Jaa!
Az Automata Breitling nem igazán törődik a mágneses terekkel.
A svájci óragyárnak az volt az első dolga, hogy ezt a sérülési lehetőséget
száműzze.
Nem csak a kellemes megjelenése miatt kerül több 100 ezerbe egy Breitling óra. -
huuu #32 Nem feltétlenül elektromágneses tér kell!
Épp ez a lényeg.
Állandómágnest mozgat, forgat a töltő.
A mobílba pedig egy apró tekercsben indukálódik a feszültség.
Így semmi negatív élettani hatása nincs a készüléknek.
Más: A transzformátoros ill. az elektronikus konverteres töltők gyártása sokkal környezetszennyezőbb. Ráadásúl minden kütyühöz másmilyen kell.
Nem utólsó sorban a vételárban benne van a töltő ára is.
Miért kell minden új mobilhoz új töltőt gyártani?
Ez itt a költői kérdés. -
pimplike #31 "az eddigieknél nagyobb hatékonyság és kisebb költség párosul"
Szerintem ezt úgy gondolták, hogy az eddigi hasonló eljárásoknál, nem a vezetékesnél. -
pimplike #30 Ne bántsátok roliikát! Szerintem csak a munkáját végzi. Tuti hogy fizetést kap azért, hogy vitaindító baromságokat írjon! Már figyelem egy ideje. Ha én üzemeltetném az SG-t, én is megfizetnék egy ilyen embert.
Szóval Roliika: Remekül végzed a munkádat, csak így tovább! -
teddybear #29 Roliika, szokásod szerint megint összehordasz hetet-havat!
Ennek a fajta töltönek elméletileg sem lehet jobb a hatásfoka, mint a hagyományosnak. Abban ugyanis a váltó 220 V-ból csinálnak valamilyen kis feszültségű egyenáramot, amit rögtön fel is használnak. Ebben először meg kell csinálni a mágneses teret, de a tekercsek közötti rés komoly veszteséget okoz. A másik veszteséget okozó dolog a készüléken belüli elektronika. Mivel a mágnestekercsek tulképp trafóként működnek, a készülékben ezt az áramot egyenirányítani, stabilizálni kell. Jóval bonyolultabb, ebből következően rosszabb hatásfokú.
Egyetlen érdeme ennek, az hogy lég- és vízmentesen lelehet zárni a készülék dobozát.
Ami meg a mágneses teret illeti, az nem használ senkinek. Fáradékonnyá, dekoncentáltá teszi az embert, és ez csak az enyhe tünet, mert okozhat krónikus fejfájást is. Pluszban zavarja a nem árnyékolt elektronikát is. -
roliika #28 :) Dezünk dehát azt bele lehet tenni az akksiba, mármint az Elek tronikát.
Mééé kéne más kütyü? Nemrég volt itt az SG-n valami cikk, hogy plazmatévét láttak el enyergiával vezeték nélkül. Szal sok kraftot is lehet átvinni vezeték nélkül.
Shatinel...az ilyen szuper titkos Nasa kísérlet volt, de az alapján lebegtek az állatkál, hogy felhasználták azt a magyar(!) Nóbeldíjas felfedezést, hogy a mágnesesség valójában nem a vasra hat, sőt köze nincs a vashoz, bármilyen szénhidrogén, vagyis bármi amiben van szén, mágnesezhető. Békában meg van bőven. :) -
sathinel #27 Szerintem király hogy bemész a munkahelyre és ha az asztalodra rakkod a telcsót már tölt) és ha elindulsz csak felveszed nem kell tápot magaddalvinni. Ha a szuperkondenzétorokat továbbfejlesztik valsz a töltés is gyorsabb lessz. 3. évezredben volt egy jó cikk rólluk. Ha így fejlődik a nanotechnológia akkor hamarosan tökéletes lessz.
Mágneses terekkel végeztek kísérletet a NationalG... TV-n is pl, és békákat pókokat lebegtettek ennél sokkalta nagyobb mágneses térben. Azokat vizsgálták és nem volt gondjuk tehát nem hinném hogy gáz -
dez #26 Itt szerinted az elektromágneses hullámok közvetlenül töltik az akksit? :)
Nem, itt is van elektronika. Ez a megoldás csak a vezetéket váltja ki. És annál talán kevésbé hatékony. :) -
ebertek #25 "Más: az automata Breitlingem nem valószínű, hogy örülne egy ilyen töltőnek..."
De az igen valószínű, hogy én örülnék a Te automata Breitlingednek... :D:D -
ebertek #24 De ha ez miatt az a kompromisszum, hogy 10x annyi ideig töltődik, akkor inkább feltöltöm 'normális' töltővel... -
ebertek #23 Már nem, van új Nokia töltő. A régi töltőkre valami átalakítót kell rakni, hogy be lehessen tuszkolni a kisebb lyukba. -
szombi #22 Főleg olyan csatlakozókra, maelyeknek folyton letörnek a pöckeik,
10 fölötti csatlakozójuk van, de csak töltésre használatosak. pl: Ericsson.
Szerintem a Nokia csati a legnormálisabb, a legrégebbi és a legújabb telóhoz
is ugyanaz a töltő jár(csatlakozó és feszkó azonos)!
könnyű bedugni és kihúzni, egyedül talán az adapter lehetne kicsit könnyebb...
Lényeg, ha minden telónak ilyen csatlakozója lenne, akkor nem látnának napvilágot az ilyen sugár-szörnyetegek! -
duke #21 Mar igy is annyi minden sugarzik,nem tudom jo lenne e,az hogy pluszban vibralna egy tobb KHz-es elektromagnes az irodaban.Tenyleg inkabb a csatlakozokat kene szabvanyositani,hogy a mobil gyartok fejlesztesi koltsegeik nagyreszet ne uj szabvanytalan mindennel inkompatibilis csatlakozok fejlesztesere hasznaljak. -
Emmegki #20 Marketingcélokat szolgál, ne csodálkozz ;) -
wanek #19 Nézz utána, nagyon rosszul tudod.