82
Az MMO-k fejlődése
-
Antrax #42 Mert ezt a ténát nem lehet kibeszélni vagy mi a bajod ezzel? pl.: A starcraft is tudjuk mi és mégis van rla topic
értelmes megjegyzés volt köszönjük... -
#41 Az közel sem RPG.
Nem a karaktered képességei határozzák meg, hogy találsz-e vagy sem (ez lenne RPG) hanem a saját ügyességed (ez lenne az FPS). Az, hogy szintet (rangot) kap a karakter bizonyos időközönként az csak azért van, hogy legyen egy kis motiváció és legyen mihez mérni a felszerelés vásárlását. Szóval a Planetside bizony kőkemény FPS. -
Antrax #40 Remélem ez nem a nagy általánosságra fog vonatkozni csak arra az 1 játékra... Én szeretek bázist építeni csak azt még nem tom hogy fogják átültetni MMO-ba -
#39 ha gondolkodnatok akkor nem kene egy fogalom(pl. MMOFPS & MMORPG ...) kore 40 hozzaszolast irni...
-
#38 Dióhéjban: van egy karaktered ami végülis egy szakaszvezető, akivel kisebb-nagyobb csapatokat kell egy bolygón zónáról zónára harcoltatni. Vannak benne RPG elemek (az egységek és az avatar szinteket lépnek), de a játék lényege RTS marad, mert azokkal az egységekkel RTS stílusban kell elfoglalni a zónákat, miközben a többi játékos a saját csapatával megpróbálja ezt megakadályozni. Nincs benne bázisépítgetés, csak harc, de nem a bázistól RTS az RTS. -
#37 A WOW-ban nem írtasz? Giuld Warsban nem írtasz? :DD -
Antrax #36 Nem erősségem az angol... -
#35 #19 -
Antrax #34 Én valahogy az MMO-t RTS-ben nem tudom elképzelni. Ti hogy látjátok a dolgot? -
#33 FPS=First Person Shooter -
Antrax #32 Tudom bár nekem az inkább MMORPG -
Petko #31 egy igazi mmofps létezik már 2003 óta, méghozzá Planetside-nak hívják -
#30 Nem tudtam még kipróbálni (megvásárolni), de a leírások, infók alapján ez tünik a legkorrektebbnek, szimpatikusnak.:) -
Antrax #29 Nem muszály h havi díjas legyen pl Guild Wars -
#28 (-j, elnézést a hibáért) -
#27 OFF
A legelső kommentbe meg lett kicsit keverve az fps - rts. Ott egy stratégia - szerepjátékról volt szó, de nem az fps-ekről.
Egyébként ilyen nagyszabású fps létezik: WW2 online ; de ha tágabb értelemben nézzük akkor ott vannak azok a játékok, amiben lehet fejlődni, vagy a játék során elérni dolgokat (teljesség igénye nélkül bf2, warrock)
A cod/cod2-ben is van ilyen kezdeményezés, ott egyszerűen arról van szó, hogy egy térképen megjelölnek pontokat. Minden pont egy-egy pályát jelöl és a feliratkozot játékosok a pályákon játszva a győzelem/vereségtől függően tudnak előrehaladni például.
De amúgy a cod/uo/cod2 jól van így, masszív csatákra ajánlanám a base assault játékmódot (mondjuk 30-40 fős szervereken), a cod2 pedig küzd gyermekbetegségeivel és a közösséggel.:D
Én mindenesetre nem örülnék, ha beindulnának a havidíjas fps-ek, kicsit bőrnyúzás ha fizetni kell a szoftverért, a havidíjért, szerverért, stb.
3 havi wow (vagy más mmo/mmorpg/corpg) díjért már egy újjonan kijött fps játékot meg bírsz vásárolni, ráadásul mondjuk egy havi wow díjért egy 16-18-20 slotos szervert is tudsz bérelni (ami csapaton belül oszlik el), azért szerintem nagy differencia.
ON
Szerintem jelentős fejlődést nem produkálnak az mmo-k. Nem vagyok a témában szakértő, de úgy látom, egyelőre a biztos profit érdekel minden kiadót, majd később esetleg bevetnek új ötleteket. Ráadásul a realtív rövid idő alatt elhatalmasodott multis csalások miatt is változni fognak a közösségek. -
Antrax #26 Szerintem úgy lesz megoldva h nem a karakterd fog fejlődni hanem a felszerelésed és a hírneved
De az MMORTS-ben mi lesz ha kilépsz? -
#25 MMOFPS-ről konkréten nemtudok, de nem teljesen tök mind1 hogy belső nézetből ( aza fps ) vagy külső ( azaz 3rd person ) nézetből játszunk valamit? ettől lenne avalami fps ill nem? ha a WOW-ot csak belső nézetből lehetne akkor az már fps? nemhiszem, attól az marad MMORPG. Szvsz az FPS vonatkozhat nézetbeli megvalósításra/különbségre vagy a játék lényegét tekintve, de mivel minden ( általánosságban ) MMO-ban ölni kell ezért rá lehet fogni egy RPG szellemű, de FPS nézetű játékra h MMOFPS:)
Tovább nem bonyolítom:D
Alant lett irva hogy a SAGA egy MMORTS lesz. -
Antrax #24 Sztem egyszerű elképzelni FPS-ben egy MMO-t (WoW belső nézetben :D) -
#23 hm sry én balga azthittem topikokat linkelsz meg se néztem őket :) -
#22 mutasson nekem vki akkor egy ilyen "mmofps"-t plz
Minössze egyetlen üzenetet kellene elolvasnod ehez.
meg hamár ez a cím jöhet mmorts is -
#21 nahát ezaz wowot ismerem meg sztem a legtöbb ember igen
szal ebből kiindulva hogy működhet vajon ez a rendszer egy fpsben? -
#20 na igen ez volt a kérdés köszi hogy válaszoltál (csak ugye a kedves forumozó általában élből leugatja a máűsikat) csak ezt picit igy pöppet nehéz elékpzelni mondjuk egy css esetében... ugye ... tehát mégsem olyan eggyértelmü ez
mutasson nekem vki akkor egy ilyen "mmofps"-t plz
meg hamár ez a cím jöhet mmorts is -
#19 MMOFPS 1
MMOFPS 2
MMORTS
SZERK: Áh, egye fene, maradjon. -
GCsab #18 háát az elég durva lenne pl egy COD2-ben :) -
GCsab #17 mint PL: Lineage, Wow ... -
#16 MMO attól legy hogy olyan mint pl. a wow
Képzeld el fps-be vanak 1000-n a szerveren 2csapat és közös erővel kell kinyírni az ellenfelt. -
#15 MMO egy nagy világ, ami állandóan fejlődik és változik, több ezren, vagy millióan is egyszerre egy és ugyan azon térben mozoghatnak, egymással kapcsolatba léphetnek. Mindeki a saját kis történetét játsza, akár egyedül akor csoportban. -
#14 Multiplayer pontosan:) -
#13 mmo-knál az az alap, hogy a karaktered elmentődik a szerveren, és ha belépsz, akkor onnan folytatod ahol abbahagytad.
kérdezem. -
GCsab #12 a multyplayer az azt jelenti hogy neten játszol a játékkal van: Singleplayer( egyedüli játék, Singleplayer a legtöbb játékba van)
És van a Multyplayer (neten játszol mással vagy másokkal)
Most jobban nem tom elmagyarázni -
#11 MMO: Massively multiplayer online -
#10 nem egészen :DD -
Antrax #9 Mi az a multiplayer? -
GCsab #8 Milyen játék az a Quake? Olyan mint a Wow vagy Diablo vagy Lineage vagy GuildWars? -
#7 ettöl mmo?
nagyon jó
gondoltam picit több rejlik a név alatt mint a sima multi game (kiindulva wowból) -
#6 MMOFPS = olyan mintha Queake-et jaccanal multionline
MMORTS = Olyan mintha Starcraftot jaccanal multimassonline
Mi ilyen nehez? -
#5 hmmm lehet látom te nagyon okos vagy
akkor mesélj nekem erről picit
ja és elég ha 1 hszben elmondod a véleményed
ez nem chat -
Antrax #4 Az MMOFPS meg nem tök egy értelmű? Ész amennyi látszik... -
Antrax #3 Sztem ez a topik arról szól hogy kiderüljön mi az...