82
Az MMO-k fejlődése
  • Antrax #42
    Mert ezt a ténát nem lehet kibeszélni vagy mi a bajod ezzel? pl.: A starcraft is tudjuk mi és mégis van rla topic
    értelmes megjegyzés volt köszönjük...
  • Hmuda
    Az közel sem RPG.

Nem a karaktered képességei határozzák meg, hogy találsz-e vagy sem (ez lenne RPG) hanem a saját ügyességed (ez lenne az FPS). Az, hogy szintet (rangot) kap a karakter bizonyos időközönként az csak azért van, hogy legyen egy kis motiváció és legyen mihez mérni a felszerelés vásárlását. Szóval a Planetside bizony kőkemény FPS.
  • Antrax #40
    Remélem ez nem a nagy általánosságra fog vonatkozni csak arra az 1 játékra... Én szeretek bázist építeni csak azt még nem tom hogy fogják átültetni MMO-ba
  • ScarY MAN
    ha gondolkodnatok akkor nem kene egy fogalom(pl. MMOFPS & MMORPG ...) kore 40 hozzaszolast irni...
  • Hmuda
    Dióhéjban: van egy karaktered ami végülis egy szakaszvezető, akivel kisebb-nagyobb csapatokat kell egy bolygón zónáról zónára harcoltatni. Vannak benne RPG elemek (az egységek és az avatar szinteket lépnek), de a játék lényege RTS marad, mert azokkal az egységekkel RTS stílusban kell elfoglalni a zónákat, miközben a többi játékos a saját csapatával megpróbálja ezt megakadályozni. Nincs benne bázisépítgetés, csak harc, de nem a bázistól RTS az RTS.
  • Istencsászár
    A WOW-ban nem írtasz? Giuld Warsban nem írtasz? :DD
  • Antrax #36
    Nem erősségem az angol...
  • Hmuda
  • Antrax #34
    Én valahogy az MMO-t RTS-ben nem tudom elképzelni. Ti hogy látjátok a dolgot?
  • SZilaJMaGGoT
    FPS=First Person Shooter
  • Antrax #32
    Tudom bár nekem az inkább MMORPG
  • Petko
    egy igazi mmofps létezik már 2003 óta, méghozzá Planetside-nak hívják
  • trident
    Nem tudtam még kipróbálni (megvásárolni), de a leírások, infók alapján ez tünik a legkorrektebbnek, szimpatikusnak.:)
  • Antrax #29
    Nem muszály h havi díjas legyen pl Guild Wars
  • trident
    (-j, elnézést a hibáért)
  • trident
    OFF
    A legelső kommentbe meg lett kicsit keverve az fps - rts. Ott egy stratégia - szerepjátékról volt szó, de nem az fps-ekről.

Egyébként ilyen nagyszabású fps létezik: WW2 online ; de ha tágabb értelemben nézzük akkor ott vannak azok a játékok, amiben lehet fejlődni, vagy a játék során elérni dolgokat (teljesség igénye nélkül bf2, warrock)

A cod/cod2-ben is van ilyen kezdeményezés, ott egyszerűen arról van szó, hogy egy térképen megjelölnek pontokat. Minden pont egy-egy pályát jelöl és a feliratkozot játékosok a pályákon játszva a győzelem/vereségtől függően tudnak előrehaladni például.

De amúgy a cod/uo/cod2 jól van így, masszív csatákra ajánlanám a base assault játékmódot (mondjuk 30-40 fős szervereken), a cod2 pedig küzd gyermekbetegségeivel és a közösséggel.:D

Én mindenesetre nem örülnék, ha beindulnának a havidíjas fps-ek, kicsit bőrnyúzás ha fizetni kell a szoftverért, a havidíjért, szerverért, stb.
    3 havi wow (vagy más mmo/mmorpg/corpg) díjért már egy újjonan kijött fps játékot meg bírsz vásárolni, ráadásul mondjuk egy havi wow díjért egy 16-18-20 slotos szervert is tudsz bérelni (ami csapaton belül oszlik el), azért szerintem nagy differencia.
    ON

Szerintem jelentős fejlődést nem produkálnak az mmo-k. Nem vagyok a témában szakértő, de úgy látom, egyelőre a biztos profit érdekel minden kiadót, majd később esetleg bevetnek új ötleteket. Ráadásul a realtív rövid idő alatt elhatalmasodott multis csalások miatt is változni fognak a közösségek.
  • Antrax #26
    Szerintem úgy lesz megoldva h nem a karakterd fog fejlődni hanem a felszerelésed és a hírneved

De az MMORTS-ben mi lesz ha kilépsz?
  • Istencsászár
    MMOFPS-ről konkréten nemtudok, de nem teljesen tök mind1 hogy belső nézetből ( aza fps ) vagy külső ( azaz 3rd person ) nézetből játszunk valamit? ettől lenne avalami fps ill nem? ha a WOW-ot csak belső nézetből lehetne akkor az már fps? nemhiszem, attól az marad MMORPG. Szvsz az FPS vonatkozhat nézetbeli megvalósításra/különbségre vagy a játék lényegét tekintve, de mivel minden ( általánosságban ) MMO-ban ölni kell ezért rá lehet fogni egy RPG szellemű, de FPS nézetű játékra h MMOFPS:)

Tovább nem bonyolítom:D

Alant lett irva hogy a SAGA egy MMORTS lesz.
  • Antrax #24
    Sztem egyszerű elképzelni FPS-ben egy MMO-t (WoW belső nézetben :D)
  • Guer
    hm sry én balga azthittem topikokat linkelsz meg se néztem őket :)
  • Hmuda
    mutasson nekem vki akkor egy ilyen "mmofps"-t plz
    meg hamár ez a cím jöhet mmorts is
    Minössze egyetlen üzenetet kellene elolvasnod ehez.
  • Guer
    nahát ezaz wowot ismerem meg sztem a legtöbb ember igen
    szal ebből kiindulva hogy működhet vajon ez a rendszer egy fpsben?
  • Guer
    na igen ez volt a kérdés köszi hogy válaszoltál (csak ugye a kedves forumozó általában élből leugatja a máűsikat) csak ezt picit igy pöppet nehéz elékpzelni mondjuk egy css esetében... ugye ... tehát mégsem olyan eggyértelmü ez
    mutasson nekem vki akkor egy ilyen "mmofps"-t plz
    meg hamár ez a cím jöhet mmorts is
  • Hmuda
    MMOFPS 1

MMOFPS 2

MMORTS

SZERK: Áh, egye fene, maradjon.
  • GCsab
    háát az elég durva lenne pl egy COD2-ben :)
  • GCsab
    mint PL: Lineage, Wow ...
  • Randelz
    MMO attól legy hogy olyan mint pl. a wow
    Képzeld el fps-be vanak 1000-n a szerveren 2csapat és közös erővel kell kinyírni az ellenfelt.
  • Istencsászár
    MMO egy nagy világ, ami állandóan fejlődik és változik, több ezren, vagy millióan is egyszerre egy és ugyan azon térben mozoghatnak, egymással kapcsolatba léphetnek. Mindeki a saját kis történetét játsza, akár egyedül akor csoportban.
  • Istencsászár
    Multiplayer pontosan:)
  • PíszLávJuniti
    mmo-knál az az alap, hogy a karaktered elmentődik a szerveren, és ha belépsz, akkor onnan folytatod ahol abbahagytad.

kérdezem.
  • GCsab
    a multyplayer az azt jelenti hogy neten játszol a játékkal van: Singleplayer( egyedüli játék, Singleplayer a legtöbb játékba van)
    És van a Multyplayer (neten játszol mással vagy másokkal)
    Most jobban nem tom elmagyarázni
  • Istencsászár
    MMO: Massively multiplayer online
  • hunbasser
    nem egészen :DD
  • Antrax #9
    Mi az a multiplayer?
  • GCsab
    Milyen játék az a Quake? Olyan mint a Wow vagy Diablo vagy Lineage vagy GuildWars?
  • Guer
    ettöl mmo?
    nagyon jó
    gondoltam picit több rejlik a név alatt mint a sima multi game (kiindulva wowból)
  • Sephi
    MMOFPS = olyan mintha Queake-et jaccanal multionline
    MMORTS = Olyan mintha Starcraftot jaccanal multimassonline

Mi ilyen nehez?
  • Guer
    hmmm lehet látom te nagyon okos vagy
    akkor mesélj nekem erről picit

ja és elég ha 1 hszben elmondod a véleményed
    ez nem chat
  • Antrax #4
    Az MMOFPS meg nem tök egy értelmű? Ész amennyi látszik...
  • Antrax #3
    Sztem ez a topik arról szól hogy kiderüljön mi az...